http://mozaik-knjiga.hr/knjige/kako-uspavati-dijete/
Ja razmisljam o ovoj knjizi, taman citam uvod í sviđa mi se, nije vojnicka. Koristan savjet- kad dijete 3 put zijevne, imas 10- 15 min da ga uspavas, onda krece agonija. Eno je malecka danas treci put spava, uspjela joj danas dudu spavit pa je islo brze. Bravo ja!
Mene zanima kak se držati rasporeda kao npr u knjizi Sretna Beba kada beba ima grčeve kao npr moj mali. Znaci njega kada primi nema mi druge nego na ruke i stisnuti ga uz sebe i nositi, a da ne pričam o cici, kaj bi ga trebalo pustiti da vrišti ili? Mislim ja bi rado da mi imamo red u da ja imam o da vise vremena i za druge stvari ali kako to izvesti kada on od 6 ujutro je u komi i sav se frče i place, nije ni u šetnji danas spavao 😱😱😱 sto je ne herojstvo inače to obožava 😔
Ja imam par pitanja ko novopecena mama.
Koliko dugo dojite u jednom podoju i jel obe cice? Kako znate da je gotovo? Moja je ispljune vani i zavori pa mi je problem s podrigivanjem.
Jel ih kupate u obicnoj vodi ili?
I koliko kakaju? Moja nije od jucer ujutro :O
Kaze patronazna sa kod iskljucivo dojene djece moze stolica izostat i do 10 dana. Aaaa
Novorodene bebe samo spavaju, jedu i placu. A druzenje s mamom i tatom? :/
Crazy nisam pogledala, to film o dr kad ruke stavi pod glavu i drma guzu? To radim odavno. Kod jakih grčeva nije palilo.
Smirila se ošle po buraza. Prabaki malo. Šarmirala dom. Sve u svemu upristojila se. Ma koma mi je to kad trebaš u određeno vrijeme s bebom.
Sunshine 💓 svi od svih tu učimo.
Konacno vas malo procitala, prekjucer bila malo u sopingu, tako sam se veselila nekim novim hlacama i trapericama, na kraju sve siroko oko noge i u guzici a taj glupi trbuh visi preko svega da ga skoro mogu zatrpat u hlace kao majicu. Na kraju kupila obicne crne tajice. I torbu! 😒😒
Jucer isto imali goste i naravno da je dobila robicu za 9 mjeseci. Sad vise i sluzbeno nemam di s tom osamsto brojeva vecom robom!
Na kraju sam joj prekjucer kupila jos par stvari za sad jer mi nema sto obuc osim bodica!
Danas nam bila fotografkinja za bebe. Malo smo je izgnjavili ali je odradila to cisto profesionalno. Odradili slikanje za 3 sata a kaze zenska da zna potrajat i po 6-7 sati! Narucila sam sebi fotoknjigu veliku i jos po dvije manje za bake i djedove i jedva cekam da stignu 😍😍😍
Pocela sam i ja s pakiranjem za prvi odlazak u hr sa malenom. Zakljucila sam da nema sanse da uspijemo s jednim autom. Tako da putujemo s dva, ko ceski turisti smo s tim stvarima, vec sam luda a jos nismo ni krenuli!
Vidim da vas vecina muku muci s tim spavanjem. Ja ne znam da li ja imam srece s tim ili je jos premala ali ona meni pojede, ja je budnu stavim u krevetic i ona zaspi, jos je nisam uspavljivala! Dal je moguce da se vec naucila na takav nacin spavanja, tj da sama sebe uspava?
Kako vi s tim D3 kapima, ja joj vise ne dajem to jer joj je skroz poremetili stolicu?! Sad se veselimo ako se pokaka jednom dnevno a prije njih je sigurno svaka druga pelena bila puna!
Abies da to je to...
Marigmar nije lako ushemit se u raspored ni kad nema grceva. U knjizi se spominju neke stvari za izbjegnut grceve... tipa kao da ih se ne doji non - stop jer treba tri sata da bi se obrok probavio... a moj bi cijeli dan visio samo na cici da moze... sad smo dojili od 17:30 do 21:00 skoro bez prestanka... nisam vise pametna... mozda bude malo lakse kad bude imao oko 2mj... prvih 6 tjedana je hekticno kako god okrenes, tako da nemoj ocekivat ni od sebe ni od bebe da sve ide glatko. Jos ja taman uspavam bebu kad mi uleti stariji i baca igracke po sobi i dere se... i tako u krug.
Deeka preporuka neka 25-35min na jednoj, 10-15 na drugoj, a onda na sljedecem podoju pocni s ovom zadnjom... od pocetka prvog podoja do pocetka drugog trebalo bi proc 3h... al mi i ta 3h cicamo... :-D kod podrigivanja ne treba bit prerevan.. isprde oni ako ne podrignu. Ionako ga preko noci ne dizem na podrigec...
Kupanje u obicnoj vodi, mozes koju kap ulja unutra
Druzenje pomalo... kako rastu sve duze su budni i sve vise zainteresirani, druzit ćete se, ne brini ;-) sad nakon podoja ili kod prematanja mos malo pricat, radit grimase, al ne ju poticat prije spavanja... zanimljiva im lica, crno-bijeli kontrasti i crveni predmeti...
Nama je ovo vecernje uspavljivanje koma, beba nece zaspat a stariji urla da oce mamu da ga stavim na spavanje... ne znam kako preko dana zaspi bez problema al ovo navecer je svakako :-/
Miska, pricekaj jos koji tjedan, povuc ce se jos trbuh. Kolko znam, nisi dobila puno kila, znaci maternica je! I ja isla u shopping, kupila hlace s elastikom i torbicu!! a izlazak bez bebe oooo daaa
Crazy ajme tebi je svaki dan sve veselije, stariji je jos beba al svejedno se bori za sebe vidiš ti to 😀 I da imaš pravi i ovak je jako teško neki raspored uvesti a pogotovo sa grčevima u igri. Iskreno divim vam se svima koje uz jedno dijete sada jos imate ovakve male štruce pa ja sam van sebe sa ovim jednim. Danas sam ga dala mm da se okupam, počupala obrve napokon jbt vec sama sebe nisam u ogledalu prepoznala, nalakirani nokte sto cijelu trudnoću nisam malo da se osjetim kao ona stara 😂 Inače kada ga dam mm brzo bježim u drugu sobu odspavati bar 45 min i svaki slobodni tren koristim za to al zamislite danas koji luksuz sam si priuštila 😂
Inače ne sviđa mi se kada se žene zapuste jer su rodile ali sada vidim kak je to pa prođe ti par dana dok si reko keks 😂
Nakon cijelodnevnog mučenja sa grčevima uspjeli smo i malog napokon okupati u kadici prvi puta, nakon toga bio je jos taman da mu malo Nosić očistim pojeo i zaspao oko 19h do sad 😀😀😀 mama odspavala 3h u komadu 👍🏻 kao da sam tri noci odspavala. Sad papa ali moram ga buditi jer ce mi gladan opet zaspati onda nis nismo napravili, nadam se da ce jos noćas spavati da ti nije to 😢
U svakom slučaju želim svima ln i mirnu noć 😘
Sortiraj odgovore
Najstariji