Ljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bellaru
    20. Kolovoz 2016. 19:37

Cure po koliko treba bebu dojit ? Moj sad varira od 10 do 30 min kako kad. Al prosjek 20 min . 

Sanjarka skuzila sam da moram imat prazna crijeva da mi bude bar malo bolje. Vidim da ce mi cepici bit najbolji frend sljedecih tjedana😩 

Sigurno je netko tu vec napisao i ja sam pedeseta koja to pita al kakva je sad procedura sta se tice papirologije za malog?

Ejic mislim da dok je ovako mali da je ok dok spava na rukama al ipak nek ti iskusnije kazu😏

Crazy nije ti lako😞 sve mu po spisku skidaj. Jos imas jednog malca ne znam kako mozes sve sama😩

bellaru
    20. Kolovoz 2016. 20:01

Deeka malom od  moje seke pupak otpao nakon 20 i nesto dana a bila taman kod doktora zenska sa  bebom i jos imala taj drek 30 i nesto dana. A ja citala to bude tjedan pa otpadne😩

deeka
    20. Kolovoz 2016. 20:25

Crazy a buduci da je mm vec  kupio te ampule, kako s njima? Isti princip ili?

Bellaru aaaaaaa!!! Citala i ja svagdi ka do dva tjedma. A ja 4 dana kuci i umirem od straha da cu sta zabrljat s tim pupkom :O

Ni mi nemamo ritma a niti ga ocekujem vec. U rodilistu je bila super po noci, a prve dvi noci kuci katastrofa! Osjecala sam se ko mljekara.
    Sinoc je mm uvalija kod nas u krevet i bome je spavala da sam je ja morala budit za jest (max.svaks 3 sata dok ne prode zutilo).
    Zato je danas popodne grozna! Od 1ipo do 7ipo spavala svega po ure.
    Sad je opet nahranjena, valjda ce potrajat i san!!

Ja mislim da cemo mi krstenje u 10.misec. dok je jos koliko toliko lipo vrime i nije zima.

I mene zanima sve vezano za prijavu?

Marigmar
    20. Kolovoz 2016. 21:01

Sto se prijave tiče idete prvo u općinu po mjestu rođenja tj. mjestu gdje je bolnica prijaviti dijete, Sv.Duh i Vinogradska spadaju pod Trešnjevku i to idete na trg Franje Tuđmana bivši trg francuske republike, tamo bolnica pošalje papir o rođenju ne zurite jer sam ja došla prerano bolnica nije poslala jos pa nismo mogli podići papire. Dakle u općini podižete rodni list, domovnicu i potpisujete izjavu o imenu djeteta i tu trebate biti oboje.Tu trebate biljega 60kn. Nakon toga je sve drugo muž mogao sam. Prvo u petrinjsku u policiju prijaviti prebivalište djeteta, na informacijama preuzmete obrazac  i tamo vam također daju i potvrde o prebivalištu za vas dvoje kako bi mogli dobiti naknadu od HZZO i grada za pomoć djetetu. Sa tim potvrdama onda ideš u HZZO gdje na jednom mjestu prijavljujes zdravstveno za dijete a na drugom predaješ zahtjev za naknadu. I jos ostaje grad Zagreb to To se ide u Vodnikovu gdje se predaje zahtjev za naknadu i ti trebaš biljege 20kn. Sorry ja pišem za Zagreb jer to znam ali otprilike je sve isto 😜

Marigmar
    20. Kolovoz 2016. 21:03

Pardon krivo sam rekla Sv.duh i Vinogradska spadaju pod Črnomerec a adresa je dobra trg Franje Tuđmana zgrada gleda na Keglić. Petrova spada pod općinu Medvešćak to je u draskovicevoj

bellaru
    20. Kolovoz 2016. 21:44

A koji je rok za sve to?

Marigmar
    20. Kolovoz 2016. 21:51

netko kaže 15 dana netko 30, znam da ti je koma sad to ja kak nisam mogla sjediti onda sam se vozila u autu tak da sam klečala jedino tak sam mogla uči u auto, s time da je i mali morao ici sa nama 😁 Ali ja ipak živim na Trešnjevci pa nam je trebalo 5 min autom do tamo. Vidi na netu šta piše za rok ili nazovi općinu

CrazyPuppet
    20. Kolovoz 2016. 22:04

Bellaru, dojenje 25-35min na jednoj, 10-15mon na drugoj... i onda sljedeci podoj pocnes s ovom koju je zadnju sisao. 
    Prijava: imam negdje na mailu sačuvano ono sto je Sanjarka svojevremeno stavila, pa cam sutra stavim kad budem na kompu.
    Deeka isti je princip... mozda iz ampulice direkt u nosić možeš ukapat...
    Što se tice razmazit bebu... tesko. Mozes ju naviknut na neke stvari... al ionako nemos sve savršeno pa ćete u hodu "ispravljat" neke naucene stvari... vodite se vlastitim instinktom i ne opterecujte se pricama. Nitko nije do faksa ni cicao ni spavao s mamom u krevetu. Bebe nisu dizajnirane da ih stavite u odvojenu sobu i da će sad one bez problema spavati. Njima je najbolje ako su stalno s vama, i za to će se borit. Nije lako biti mama, ali je zato najljepše.

Ugolina
    20. Kolovoz 2016. 22:15

Hahaha,crazy,smijesno ali mudro zboris

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.