Cordiso iskreno ne kuzim zasto al valjda doktori znaju. Evo meni nikad niko nije spomenuo endokrinogoga (a imamo bas pedantnu pedicu koja sve zivo provjerava) a imala je prije 2 mjeseca 96 cm i velim 19.5 kg. Ne znam koja percentila al evo po tvojoj bi rekla isto 99. Mislim ja sam jako visoka 182, muz isto, doduse njegovi su ful sitni a moji svi visoki. Pa sve to utjece. Vjerujem da te frka posebno zbog tog iskustva al ja vjerujem da je sve u redu i da su neka djeca krupnija, neka sitnija kao i ljudi uostalom. Isto tako vjerujem da sad ce one krenut jos rast a kile stagnirat i to ce se sve istopit. Svakako nisam za pretilost da me netko krivo ne skuzi i smatram da treba pripazit da ne dodjemo u problem al jos problema nema.
Kosara- isto drzala punih 6 mjeseci kako tako:)
Moonchild ovo su stari podaci al vrijedi pogledat i po tome je tvoja beba manje dobila na nizoj granici al po meni i dalje unutar granice. Od otpusta je dobio 1300 grama sto je cca 650 g mjesecno🤷♀️
https://www.roda.hr/portal/dojenje/opcenito-o-dojenju/napredovanje-iskljucivo-dojenog-djeteta.html
6/23 🩷
Cordisoo, greta, hvala vam na odgovorima.
Cordisoo, pročitala sam da ti je mali bio bolestan na početku, nadam se da nema nikakvih posljedica i da lijepo napreduje 😊
Mi smo još uvijek žuti od žutice, bili smo 10 dana u bolnici.
Trenutno je na 7. percentilu po težini, ali sve je to individualno... Nadam se da će se s vremenom poboljšati kilaža, a ako ne, onda malo dohrane... Nastavit ću s dojenjem još neko vrijeme pa kad idemo na cijepljenje protiv rote ćemo se vagati.
Vidim da ste pisale za košaru, ak mi nastavi ovako ići u dužinu, uskoro smo i mi u sportskom sjedalu 😅 a i jaje nam postaje tijesno. Kupili smo još jednu autosjedalicu (jaje nam je bilo samo zbog bolnice i dok je bio još jako mali) koja je od rođenja do 6. godine pa se možda uskoro i u nju prebacimo.
Moonchild moja ti je rođena sa 3420gr i 50cm duga po izlazu je pala na 3170. Kod kuće pala još na 3130. U prvih 10 dana jedva dobila 95gr. Tek nakon 16dana je vratila porođajnu težinu. Sada 2 mj nakon na kontroli je imala 4600 i 57,5 cm. Isto tako nije Michelinka onako vitka je ali vidi se da je dijete popunjeno. Naš problem je bio sto sam rodila na carski pa me to iscrpilo. Hgb mi je bio 80 i tako su me pustili doma. A realno bila sam bar za dvi doze krvi primiti. Kontakt s njom sam imala tek sutradan pa mi ni mlijeko nije krenulo na vrijeme. Imala sam par kapi mlijeka u cicama kad sam došla kući. Ubilo me to ali htjela sam dojiti. Bilo je dosta suza taj period. Sa AD su me isto zafrkavali kao treba ne treba. Pa i taj čaj Hippov nisam krenula odmah a htjela sam isto su rekli da čekam. Kad vratim vrijeme puno bi toga drugačije napravila ali sto je tu je sada. Ona je sada isključivo dojeno dijete..zadnji AD sam dala prije 2 tjedna negdje. Ona mi i ne želi više bocu, cica joj je sve.
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️
Moja je rodena s 3500,i50 cm, a na 1.kontoli vec je imala 4590 i 55 cm...
Sad je odokativno mjerim doma na podlozi i izgleda mi da je na 59cm a kile cemo vidit krajem 10.mj
Vec je miselinko polagani, 1.dite mi je isto bija bublic ai onda kad je prohoda mrsavko.
Ne znam zasto spominju d aje dijete debelo ako je smao dojeno... Evo pedijstric anije nista rekla, cak je rekla mama svaka cast, cura super napreduje 🤷
Ona je vec u bolnici ono mrvicu pala 1.dan i drufi vec krneila vracat kile, 60g, a drugi dan ako se ne varam vratila 110g...nitko tome nije pridavao posebnu paznju, s tim da je dijete 2x dobilo AD dok mi nije nadoslo mlijeko, ali popila bi gotovo nista, doslovno
Znaci ne gine mi internet kupovina 🤦🏻
Ne volim to jer sma izmedu brojeva 🫣
Moonchild nisam popratila je li bila bolesna i sto se dogadalo, ali uslijed bolesti znaju opast na tezini i sporije dobivati dok se organizam oporavlja. Zato sam i komentirala da je moj pao na 20. percentilu i da se evo vec na 60.popeo. Malo po malo je to dizao, dize i dalje tako da pretp da ce isto bit krupniji jer su moja djeca isto genetski veca, bar kao bebe, a za kasnije cemo vidjeti.
Ne bi se ni ja zamarala percentilama da nemamo te kontrole non stop. Nije nas pedijatrica slala nego je imala RSV kao beba od 5 mj i zavrsila u bolnici tjedan dana i kako je imala pneumoniju i bronhiolitis, dosta je lezala sta su oni protumacili da sigurno ima neki problem, uputili su nas tad endokrinologu, geneticaru i fizijatru. Hvala Bogu nasa pedijatrica nas je onda samo endokrinologu poslala jer je dijete normalno🙈. Svakako smo skoro i od toga svega imali stresove jer su mislili ocito da ima neki sindrom koji se eto do tad nije kuzio. A dijete dosta tesko akutno bolesno bilo…….
👩33g👨33g 👧👧👶
moonchild, moguce da je malo losiji hvat pri dojenju pa je ono manje efektivno i zato je beba stalno na sisi. Uvijek se mozes javiti savjetnicama za dojenje, imas Rodine, a ako si iz Zg imas i pri domu zdravlja. Ja sam isla u DZ i brzo sam dobila termin kroz par dana, pogotovo kad kazes da je novorodjence u pitanju. Savjetovanje je besplatno.
Moj stariji je dovukao prehladu pa smo je svi pokupili ukljucujuci i mladjeg. Ispirem nos fizioloskom. Bila sam na rubu odlaska na hitnu jer je bas to krenulo jako sve za vikend al kako nije imao temp onda nisam da ne pokupi jos tamo nekaj.
Pedijatrica u pon je rekla da ne dolazim dok ima apetit i dok nema temperaturu iako je poceo i sitno kasljati.
Vise ne kaslje al i dalje smrce, jadan.. cini mi se da mu ne uspijem to tako dobro isprat. Jel koja imala takvu situaciju? koliko dugo on jos ce smrkat, tj kad da odem po lijecnicku pomoc ak ne stane to? jel ima neki limit koliko puta dnevno mogu ispirat sa fizioloskom? jel mu mogu kakvu stetu sa tim napravit? frka me svega jer je on tako jos mali.. a od pedice nisam dobila nista pametno savjeta jer su u guzvi, vise me sestra skinula na telefon
3/2024 💙
Cordisoo, da, ne treba se opterećivati, nije pothranjen. Ti si svašta prošla sa svojom djecom kao bebama, samo nek su oni jaki 💪
Emma, tvoja curica onda ima isti prirast težine kao moj malac. Nitko ti nije rekao da je premalo dobila? Jel piješ taj hipp čaj još i jel ti pomogao? Razmišljala sam o njemu.
Bananica, hvala, budem se probala naručiti u DZ. Ja čak mislim da nije u hvatu stvar nego u tome kaj on aktivno sisa kratko pa zaspi, pa ga budim pa se ljuti jer ga budim i opet zaspi 🙈
I mene zanima to za fiziološku i kako ispirati, dok je na boku ili leđima?
Moonchild sad ti čaj popijem tu i tamo jer mi je baš dobar ovako. Osvježavajuć, ali nemam potrebe za njim jer imam dovoljno mlijeka. Kad ga popijem osjetim onaj boost u cicama nedugo nakon.
Za kilažu dr je rekao da bi bio sretan da je dobila bar po 600gr mjesecno (ona je dobivala po cca 400gr ali on to racuna od porođajne težine ne one s kojom smo došli doma) ali dobro..dokle god je napredovala bez zadrške, je bilo uredu. Dakle nije nazadovala više nikako što je dobro. Grubi start i eto tako sporo jede, puno stolica i sl. Ali deblja se i vidi se na djetetu da je dobro. Napravili smo nalaz urina reda radi da vidi da nije neki infekt u podlozi za svaki slučaj i nalaz je uredu. Jedino sto evo sad nije cijepljena s 2 mj jer nije još prešla 5kg..po njemu je premalena za cjepivo još. On se ne zabrinjava s njenom težinom pa se necu ni ja. Bočicu rekla sam više ne želi, odbija je baš. Samo cicu traži. Kad god ja joj dam. I dobra mi je. Mirna, zadovoljna..
Bila mi je u pocetku na Bebimilu kasnije na Hipp comfort pa na combiotiku dok smo ganjali težinu a sad evo više ne želi piti ništa takvog..i u zadnje vrijeme bi kad sam joj pravila bočicu više bacila nego što bi popila pa sam skroz izbacila AD. I to sam rekla pedijatru pa se oduševio kako lipo napreduje samo na cici. Tako da sam odma mirnija bila kad je to rekao..
Cure, hvala vam na iskustvu vezano za košaru, baš sam našla stare slike, malu sam prebacila kad je imala 5 mj i 5 dana u sportski dio poluležeći tako da neću ni malog prije. Još sam se prije konzultirala sa pedijatrom i patronažnom. Moja je košara neka ful mala i uska, baš gledam danas druge mame u parku, sve mi se košare čine prostranije i veće nekako od moje
.
Bananice, moje je bio prehlađen sa 6 tjedana, isti samo nos i kašalj, no nama su rekli da dođemo isto dan kao jer je mala beba, ne znam koliko je tvoja beba stara. Možeš ispirati prije svakog hranjenja sa 5 ml u svaku nosnicu, staviš bebu na bok i malo ju onako podigneš da nije skroz ravno. Mi smo to radili u kupaoni iznad umivaonika, u gornju nosnicu spricaš i Efedrin kapi smo dobili na recept i neke Acidosalus koje imaš u slobodnoj prodaji po ljekarnama. I inhaliranje fiziološkom, to sam radila dok je spavao jer inače nije išlo nikako , nije se dao
Baby E 09/2022 ❤️
Baby M 07/2025 💙
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji