Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    05. Listopad 2025. 20:14

Nama sutra 3 mj. Ne znam kud prije. A taj skok s 12 tj se protegao, i dalje ne spava bas dobro, al sta je tu je. Po danu vecinom cca 40 min po spavancu. Malo smo produljili period budnosti na uru ipo. Po noci i dalje dojenje svakih 2h. Sad ima 6ipo kg, dobio se, skocio je sa 20. na 60.percentilu😁. Mali buco.
    Igra se s rukicama, hvata igracke, izdrzi neko vrijeme na trbuhu prije nego se krene zaliti, na laktovima je, smije se, smjeska, prati sve oko sebe. Malo se buni kad ga seke bas napadnu, a vole ga jako, al mala ne kuzi da nije igracka, poteze ga jadnoga na sve strane😅.
    Sad je drugi val viroza pa ispirem nos, dosta je balav, zasad bez temp. Starija ima upalu uha pa sam joj dala antibiotik i ima proljeve jadna, iduci tj ju necu slat u vrtic takvu, dok se proljev ne smiri.  Radi uha je propustila prvi izlet s vrticem, bas nam je bilo krivo, veselila se jako i vecer prije zakurila na 39😢.

👩33g👨33g 👧👧👶

Emma05
    07. Listopad 2025. 20:16

Forum je unio neke pozitivne promjene vidim. Neka baš dobro. Jos kad bi mogli skakati na stranice kao prije bilo bi super. 
    Mi se evo nismo javljali ali čitamo i pratimo. Opet je grupa malo utihnula. Spavamo ok preko dana se hrani na 2, 3h i spava ovo između i bude malo u gymu i malo vježbamo. Dobra mi je. Nocu sada spava na 3..4h..nahranim je i vratim nazad u krevet. I zaspe.  Ja zadovoljna. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

Emma05
    [UREĐENO] 09. Listopad 2025. 04:49

Zaboravila sam reci da smo ovaj vikend u krstitkama pa imam pripreme oko toga. Mislim da sam sve sredila. Haljinica joj je prekrasna..jedva je čekam viditi sa cijelim outfitom..kao mala princeza😍🥰🙏. 
    Ja eto jedino nisam sebi sako još kupila jer ovaj koji sam mislila obuci u njega ne mogu stati vec odavno jer sam davno izašla iz tog konfekcijskog broja a kamoli sad nakon trudnoće 😜😂💁‍♀️..previše sam optimisticna bila. Sad cu ovih dana u kupovinu..i s time sam sve riješila. Samo me brine taj dan raspored dojenja i odlazak na šminku i slične radnje. Ako joj poremetim dnevna spavanja bit ce mi nervozna na misi pa cu se ekstra potruditi da to sve uskladim..moram.

• Ivka025
    [UREĐENO] 08. Listopad 2025. 03:07

Emma srrtno s krstitkama 🤗
    Cure sto nosite na krstenju svojoj djeci? Ja sma s prvim mslenim bila dsms, muz na terenu, zivot na selu blabla, puno komplikacija i na krsju sam uletila u trgovinu i uzely crvenu haljinu(bila jr lijepa ali mi nijr to to) , sada to nebi napravila, željela bih odijelo ili haljinu BIJELO, ILI SPORKO BIJELO, BOJS SAMPANJCA MAX... Ali nista ne nalazim 🫣
    Danas sam uspila uletit u zare i nema nista, strsdivarius isto... Do manga nisam stigla, reservex i mohito isto nista i onda ssm zurila kuci na podoj 😂
    Vec se bojim tih muka po odjeći, mrzim shoping a prije sam u tome  uzivala 😂😂

Sto se tice vitamina-novalac kao i prije poroda... Uzmem kad je na akciji i dobro, neka ga... Uvjerila sam sr istrazivajuci magnrzij da nije svaki isti, davno je to bilo, ne sad kad su sve info o mg na dlanu... Jos u srednjoj prije skoro 20g 🤔😳
    Joj sta zivot leti... 
    Danas sam bas bila kod dr da vidim sta ce mi reci zs kalcij. Ugl slabo i nikako konzumiram mliječne proizvode jer imam intoleranciju na laktozu... I tako to od zaceca do dns, dojim. Kaze ona da se dosts kalcija unese prehranom i da nema potrebe za njim, da malo pojacam orasate plodove, da smokve suhe imaju dosta(kaže par suhih smokava je dnevna kolicina kalcija ili 2 zlicice sezama)
    Ali chat gpt kaze totalno drugačije i sad sam ppd sumnjom jrli ova dvijesns da me totalno krivo uci ili je chat skroz poludija
    Razlika je u 900jedinics 😂😂 znaci netko laže 🤣
    Ali ono sts je vazno jest apsorpcija kalcojs u organizmu, ksze da je kvalitetniji kalcij iz drugih proizvoda nego iz mlijeka i da je za apsorpciju najvazije ds uzimam dovoljno vit d, ali da ni s njim nr pretjerujem zbog dojenja, pa sam rekla da pijem novalac i da ga tamo ims i provjerila je dozu i rekla ds je to dosta. Kad prestanem piti novalac da joj de jabim ps ce mi dati u KAPIMA vit d, jer da u tabletama(koje ona daje vj, jer je to neka tbl sta se uzima 1x tjedno) jos nije dovoljmo istrazeno kako djeluje na bebu s obzirom da dojim. 

Emma05
    08. Listopad 2025. 03:07

Ja sam uzela haljinu koja je prošarana ali blage su svijetle boje..sporko bijelo, kremasto i neke baš svijetle tople boje. Salonke u camel boji i svijetli sako preko. Ja po ducanima ne idem nikako otkad sam rodila tako da se moj šoping sveo na online..i najbolji izbor mi je tako. 
    Što se tice suplementacije, vit D u prenatalima je nedostatan. Ja sam ga dodatno suplementirala u trudnoći a i sada dok dojim. On brzo padne. A možeš ga lako i iz krvi provjeriti. 

• Ivka025
    07. Listopad 2025. 22:05

Ja svako malo jednostavno smetnem da postoji forum, nisma navikla na ovaj tip tipkanja 🙈🙈

• greta10
    08. Listopad 2025. 07:59

Jutro cure, evo kod nas viroza prosla. 2 dana je bila tempica, malo nos i jucer se popela na 37.8 i pala sama od sebe. To je nadam se to. Starija sutra ide u vrtic, jako je kasljala pa smo je ostavili doma od petka i mogu rec da sam ocekivala katastrofu a zapravo su jos najbolje kad smo nas 3 same😅. 
    Imamo danas termin kod osteopata, jako me zanima kako ce bit i dal ce nac neko rjesenje da joj olaksamo tu napetost u ramenima

6/23 🩷

• greta10
    08. Listopad 2025. 08:12

Emma sretno s krstitkama🎉. I da prodje bez stresova. Jel izdajas mozda oa da imas spremnu bocu za svaki slucaj? Nemam vlastito iskustbo al znam kad je frendica isla na pramenove, muz je setao s bebom okolo i doveo bi je na podoj ako je trebalo pa ti je mozda tak nesto opcija🤷‍♀️. 
    Ivka ako stignes pogledaj online, puno je bolji izbor nego u ducanu i mangooutlet mi ima uvijek dobar izbor i answer.

6/23 🩷

_spring_
    [UREĐENO] 08. Listopad 2025. 13:03

Emma, sretno s krstitkama! 🥰😍
    .
     Ivka025, ja sam našla na mango outlet jako lijepi sako i sad imaju neke dodatne popuste, baci oko. Jedino je problem njima malo s povratom... Ali ako znaš šta bi ti odgovaralo. 
    .
    Ja sam isto u nedoumici što bih uzela, pogotovo jer je nama krštenje na zimu pa pogotovo ne znam što bih, nisam našla baš neku lijepu pletenu haljinu, a da nije previše casual, a zapravo me više brine šta na noge. 
    .
    Mi smo s dojenjem i štrajkom u napretku, ali smo u nazadovanju sa spavanjem. Spava sad dnevna spavanja po 30 min, što je ok, znam da se to sad mijenja i skraćuje, ali problem je što on plače sad za svaku drijemku. Pokušala sam ranije započet spavanje, kasnije, ne pali ništa. Oči mu se sklapaju, a on vrišti. Nas je bome zapao baš neki težak period, nadam se da to neće tako ostati 🙈

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• cordis00
    08. Listopad 2025. 14:16

Sretno sa krstitkama!
    Moj isto sad losijr spava. Spavanci kratki, cesto nocno budenje. A nije jos regresija.
    I kako vasi bebaci jedu, svakih koliko? Moj doji svakih sat ipo, ma to je prestrasno. Ne mogu mrdnit. Super je sta je se popunio, bio je jako mrsav i skocio je sa 20. na 60. percentilu. Sad me brine da ne krene previse dobivati.
    Prvu curku sam dojila na zahtjev cca svaka 2h dan, 3h noc, imala je normalnu kilazu. Druga je stalno dojila i sa 5mj imala 11 kg🙈. Iskljucivo dojena. Ne zelim da se ponovi scenarij. A vristi za sisom.

👩33g👨33g 👧👧👶

Pukica
    08. Listopad 2025. 15:06

Sretno s krstitkama! 🤗 I nama su za dva tjedna. Takodjer sam obišla sve dućane po centru ali ništa mi se ne sviđa ili mi ne stoji dobro. Tila bi isto nešto svijetlo ali svugdi prevladava bordo... nije baš vrime od pastelnih boja...
    Mi smo super što se spavanja i dojenja tiče će, stvarno se nemam na šta žalit. Neka tako i ostane 😀🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani