Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emma05
    01. Listopad 2025. 05:18

greta10

A kad bebe bas vole soavanje vani. Meni su oni skandinavci presuper kak ih zabundaju i tak soavaju. Moja prva je to obozavala a i ova bas dobro odspava u kolicima. Nije najsretnije rjesenje znam al izvuci max iz toga. Ja sam setala i setala, kao bar sam na zraku a i ona i znala bi cak i obuc je i na balkon samo i to je isto radilo.
    A za prebacivanje na krevetic, mislim da si pisala vec al sam zaboravila,nemres je na rukama uspavat pa samo spustit? Il to ne zelis? Il prekratko spava tako?

Uspavam ja nju na rukama ali ima toliko tanak san da treba paziti. Ako je sekundu prerano spustim..gotovo budi se..Sinoć sam je 4x uspavala i spustila pa se tek 5i uspavala skroz. 🙈

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

• cordis00
    01. Listopad 2025. 09:11

Emma vjer su skokovi neki. I moj je sad postao luuud.
    Inace bi se cesto sam uspavao za dan, nekad bi odspavao pols sata, nekad sat, to je sve ok. Noc bi sam zaspao u 19 i bio miran par sati, eventualno 1 hranjenje do 23/24. A sad je koma, jedva se po danu uspava i to na rukama, spustim ga i budan za 5 min, isto kao kod tebe, po 30/40 min traje to sve dok konacno ne ucvrsti san. Noc da ne govorim, dugo ga uspavljujemo navecer, ajde onda i spava, al negdje od ponoci krece budenje svakih 45-60 min do jutra. Jucer popodne je bio nervozan da je cak i plakao i morala sam se odvojiti od svih s njim u sobu. Jer je bio umoran jasno. Inace to dijete valjda nikad ne place. Mi u brizi sta mu je, muz odma da mjerimo temp, otkad je imao sepsu sve nam je zabrinjavajuce 😅.
    Al mislim da je ipak skok, dosta je nekako od seka napredniji il sam jednostavno sve zaboravila, igra se vec; hvata, prati itd. Moramo prezivit par dana i gotovo😅.

👩33g👨33g 👧👧👶

• cordis00
    01. Listopad 2025. 09:12

Inace bi se cesto sam uspavao za dan, nekad bi odspavao pols sata, nekad sat, to je sve ok. Noc bi sam zaspao u 19 i bio miran par sati, eventualno 1 hranjenje do 23/24. A sad je koma, jedva se po danu uspava i to na rukama, spustim ga i budan za 5 min, isto kao kod tebe, po 30/40 min traje to sve dok konacno ne ucvrsti san. Noc da ne govorim, dugo ga uspavljujemo navecer, ajde onda i spava, al negdje od ponoci krece budenje svakih 45-60 min do jutra. Jucer popodne je bio nervozan da je cak i plakao i morala sam se odvojiti od svih s njim u sobu. Jer je bio umoran jasno. Inace to dijete valjda nikad ne place. Mi u brizi sta mu je, muz odma da mjerimo temp, otkad je imao sepsu sve nam je zabrinjavajuce 😅.
    Al mislim da je ipak skok, dosta je nekako od seka napredniji il sam jednostavno sve zaboravila, igra se vec; hvata, prati itd. Moramo prezivit par dana i gotovo😅.

👩33g👨33g 👧👧👶

Emma05
    01. Listopad 2025. 14:19

cordis00

Aplikacija mi kaže da skok tek slijedi za tjedan dana😆👌. Ma sve su to "skokovi" nekakvi meni se čini. Oni se stalno razvijaju..samo nek nam oni lijepo napreduju pa ćemo sve lako..sve to tako brzo prođe😍

_spring_
    01. Listopad 2025. 18:56

Evo ja opet ne stignem pisati jer i mi prolazimo krizu... Cure, očajna sam... On odbija cicati. Već sam sve pročitala o štrajku, ali šta ja znam jel to, sutra ću nazvati i pedijatricu. Čim vidi cicu, on vrišti. Došli smo nekako do toga da ju hoće polizati pa na kraju i prihvati teškom teškom mukom. Noćni podoji su nam ok kao i uvijek... Na rubu sam očaja dok ga gledam i slušam i sto pitanja imam i osjećaj krivnje da sam nešto krivo napravila, da mu se nije svidjelo čišćenje nosa... Evo ne znam... Bočicu prihvaća, svejedno AD ili izdojeno.
    .
    Emma koju aplikaciju koristiš? 

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• cordis00
    01. Listopad 2025. 21:11

Spring strajk dojenja se svima desava, cak i kad netko iskljucivo doji i bas bude frustrirajuce. A pogotovo ako uzima i na bocu jer mu je puno lakse tako vuc i jest nego da sise.
    Nudi i nudi, nemas sta. Pokusavaj ga prvo podojit pa tek onda boca.
    Svakako im je teze vuc kad su prehladeni i zastopani, tako da ako je sad u tome, bit ce bolje kad ozdravi.
    Nisi ti nista krivo ucinila, nemoj na to niti misliti. Sretno!

👩33g👨33g 👧👧👶

Emma05
    01. Listopad 2025. 22:04

_spring_

Evo ja opet ne stignem pisati jer i mi prolazimo krizu… Cure, očajna sam… On odbija cicati. Već sam sve pročitala o štrajku, ali šta ja znam jel to, sutra ću nazvati i pedijatricu. Čim vidi cicu, on vrišti. Došli smo nekako do toga da ju hoće polizati pa na kraju i prihvati teškom teškom mukom. Noćni podoji su nam ok kao i uvijek… Na rubu sam očaja dok ga gledam i slušam i sto pitanja imam i osjećaj krivnje da sam nešto krivo napravila, da mu se nije svidjelo čišćenje nosa… Evo ne znam… Bočicu prihvaća, svejedno AD ili izdojeno.
    .

Pokušaj onda samo izdajati dok je takva faza pa mu daj na bočicu. Ajme nadam se da će ti se riješiti to da se ne mučite. Ružno je to kad dijete plače znam.. a mamu to boli😬🥹🙈. 

Aplikacija je "Wonder weeks", ta koja je navedena u istoimenoj knjizi. Imam i knjigu i app. 

Emma05
    01. Listopad 2025. 22:06

_spring_

Evo ja opet ne stignem pisati jer i mi prolazimo krizu… Cure, očajna sam… On odbija cicati. Već sam sve pročitala o štrajku, ali šta ja znam jel to, sutra ću nazvati i pedijatricu. Čim vidi cicu, on vrišti. Došli smo nekako do toga da ju hoće polizati pa na kraju i prihvati teškom teškom mukom. Noćni podoji su nam ok kao i uvijek… Na rubu sam očaja dok ga gledam i slušam i sto pitanja imam i osjećaj krivnje da sam nešto krivo napravila, da mu se nije svidjelo čišćenje nosa… Evo ne znam… Bočicu prihvaća, svejedno AD ili izdojeno.
    .

Koliko ti je sad dijete staro?

_spring_
    [UREĐENO] 09. Listopad 2025. 10:32

Bas cu pogledati, zvuci mi fora pratiti i preko app. Ima 12 tjedana... Ja se nadam da ce proci, ja nisam nikad prije cula za te strajkove dojenja. Šta sve necemo proci 🙈

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

Emma05
    02. Listopad 2025. 02:52

_spring_

Bas cu pogledati, zvuci mi fora pratiti i preko app. Ima 13 tjedana… Ja se nadam da ce proci, ja nisam nikad prije cula za te strajkove dojenja. Šta sve necemo proci 🙈

Ni ja nisam znala za te štrajkove. Po aplikaciji skok u rauvoju je bio u 12 tj..13 kroz 14 tj je faza učenja i savladavanje novih vještina. Samo ovo gledam po našem datumu termina s tim da može odstupati (za toliko dana) ako je dijete rođeno ranije ili je prenešeno. Iako to nije egzaktna znanost ali može biti dobra vodilja kroz sve te njihove faze. Knjiga mi je isto super. Nas sada slijedi 12 tj još malo a poznat je kao skok u razvoju pa sam spremna već i nekako mi je lakše kad znam da joj nije ništa već je to normalno što joj se događa za taj period (plakanje, nespavanje, razne druge promjene u ponašanju..)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani