Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    28. Rujan 2025. 14:47

Bas ste se raspisale, dok sam sve procitala, zaboravila sam tko je sta napisao😀.
    Vikend kaos jer smo stalno oko djece, a naravno 1.tjedan vrtica curama, prva viroza svima, svi smo prehladeni😅.
    Za cijepljenje- ja sam svoje sama cijepila protiv rote, doma sam im dala i s razmakom od 2 tj od prvog cijepljenja. Nama je dr dala recept za kupiti svako cjepivo koje nije po programu, nez dal drze u amb bez najave.
    Vitamini- ja jos pijem trudnicke plus probiotik, pocela sam kolagen koji ide uz dojenje jer mi je pocela ispadati kosa. Planiram kalcij nabavit, njega sam uzimala i prije kad nisam smjela mlijecno radi alergije od starije, al ne planiram ga sad bas svaki dan.
    —-
    Moj je poceo duljiti dnevno spavanje, mislim da smo dosli na 4 spavanca iako se nekad potkrade i 5, ovisi koliko dugi budu. Prije je cca 30 min spavao, sad oko 1h, ali ne svaki. Ide noc u 19 spavati. Noc isto kako koja, bolji prvi dio i poslije cesto budenje za dojenje. Al ne bude budan satima.
    U biti sve je ok dok smo zdravi. 😀

👩33g👨33g 👧👧👶

_spring_
    [UREĐENO] 07. Listopad 2025. 21:25

Pravo jesensko veselje kod vas s vise djece 😅
    Kod nas je nos zacepljen, ali ne izlazi nista van, cini se po gutanju i kakici da mu se sve slijeva 🫠. Kapam mu fiziolosku i povremeno sinomarin sprej, aspirator je bas zamrzio, ali svakako mu ne izvlači nista iznutra, osim balaca koji mu se osuse u nosnici. Ako mozemo jos nesto, pisite... Ne znam kad se treba javiti pedijatru? Temperaturu nema, zna ponekad nevoljkije sisati i po noci mi se malo cesce budi, ali trazi jesti i odmah zaspi. Imam osjecaj da ima potrebu samo nesto malo popiti 🙈. Inace, on ide spavati izmedju 19 i 20 i to prvo spavanje je najbolje, obicno do 11 ili 12 i onda se budi na svaka tri sata da bi jeo. Ali cim pojede, nastavi spavati. 
    .
    Cordisoo, koji kolagen koristis?
    .
    Ima li netko iskustva s maminim kapima? Pročitala sam na nekoj grupi da pisu o njima, da povećava količinu mlijeka, vrijedi li isprobat? 

Ivka025
    07. Listopad 2025. 21:25

Ako imas potrebzmu za maminim kapima definitivno imaju ucinka, meni su stvsrno pomogle s prvim djetetom

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

Megyca
    28. Rujan 2025. 19:50

Spring uzmi si inhalator, nas je spasio, uzela sam onaj iz dm-a mislim da je Omron neka plava maca… to sam uzela kad smo imale koronu, ima i masku za odrasle i stavim samo fiziolosku, i cak im se svidja valjda jer je slano pa lickaju usne 😁

11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
    02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
    03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
    07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
    oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
    09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
    07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
    13.01.2025. UZV- 🎀🎀

• cordis00
    28. Rujan 2025. 20:53

Sprint koristim yasenka 10000 kolagen pa uzmem 1 mjericu (jer su doza 2 mjerice), kazu da se ne moze apsorbirati vise od 5000 ionako pa ga tako oduljim jer je skup. Na akciji ga uzmem.
    Ja svojima ispirem nos spricom, tako se najbolje ocisti.
    Mi imamo tuljana inhalator. Najvise sam ga koristila kod bronhitisa i bronhiolitisa, znala sam i sa pulmicortom, a ovako nije lose sa fizioloskom, ima i hipertonicna sterilna u ampulicama pa razrijedi sekret i malo splasne sluznica pa je lakse za izbaciti, ali treba paziti da ih se pred spavanje ne inhalira jer im se moze pogorsati kasalj. Ah te jesenske/zimske radosti😄.

👩33g👨33g 👧👧👶

Emma05
    28. Rujan 2025. 21:41

Megyca

Boogie, da, i stalno mislim o tome.. zapravo ni ne znam zasto su ih stavljali po dvi na slamku jer su imali dobre ocjene, ali dobro sto je tu je, vidit cemo sto cemo kad dode vrijeme za to..
    Emma nas je Vedran spasio, ona se totalno promijenila nakon tretmana, prije toga je bila bas nervozna i napeta beba, stvarno mu svaka cast i preporucam ga svima 🥰

Da, vjerujem...ruke mu se pozlatile!😍😜👌❤️

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    07/2025 Baby E🎀💖🧸😍🥰🌸🩰✨️🌞⭐️

Emma05
    28. Rujan 2025. 21:48

Pitanjce. Gdje provjeravate jeli nešto u redu za koristiti dok dojiš? Preko chata ili nešto drugo?

Boogie
    28. Rujan 2025. 21:49

cordisoo je li taj kolagen kolagen koji piješ  yasenka prestige?
    https://crosst.hr/yasenka-skinage-collagen-prestige-10000-21/?_gl=1*1s0zu92*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=CjwKCAjwuePGBhBZEiwAIGCVS4-gfAhAhhgfMkB9K2OzuSdYO308PM1r19Hg3k7wMu_jMUzB6GCBdxoCSnMQAvD_BwE&gbraid=0AAAAApeGgLjP4UvEfQsgzw1rko7b0rjO0

E, jel to veliki bed ako ne uzimam dodatno kalcij, a te elemama pijem ono, kad se sjetim? Od tih dodatak jedino onako baš jako pazim na d vitamin koji i provjeravam redovito i na magnezij, bez njega stvarno ne mogu.

🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
    🦹'90-sve ok!
    2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
    2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
    2022.-izvanmaternična desno-MTX
    1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0
    7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
    10/24-7/25 spontana trudnoća, stigla 🌸🤱🏻

Emma05
    28. Rujan 2025. 21:52

cordis00

Bas ste se raspisale, dok sam sve procitala, zaboravila sam tko je sta napisao😀.
    Vikend kaos jer smo stalno oko djece, a naravno 1.tjedan vrtica curama, prva viroza svima, svi smo prehladeni😅.
    Za cijepljenje- ja sam svoje sama cijepila protiv rote, doma sam im dala i s razmakom od 2 tj od prvog cijepljenja. Nama je dr dala recept za kupiti svako cjepivo koje nije po programu, nez dal drze u amb bez najave.
    Vitamini- ja jos pijem trudnicke plus probiotik, pocela sam kolagen koji ide uz dojenje jer mi je pocela ispadati kosa. Planiram kalcij nabavit, njega sam uzimala i prije kad nisam smjela mlijecno radi alergije od starije, al ne planiram ga sad bas svaki dan.
    —-
    Moj je poceo duljiti dnevno spavanje, mislim da smo dosli na 4 spavanca iako se nekad potkrade i 5, ovisi koliko dugi budu. Prije je cca 30 min spavao, sad oko 1h, ali ne svaki. Ide noc u 19 spavati. Noc isto kako koja, bolji prvi dio i poslije cesto budenje za dojenje. Al ne bude budan satima.
    U biti sve je ok dok smo zdravi. 😀

Kako izgleda to pakiranje kolagena jer ih ima više sa 10000 mg? Pripremam DM košaricu pa bi ubacila. Ne samo radi kose nego mi i hitno nešto za zglobove treba..koma me bole..kukovi najgore..

• cordis00
    28. Rujan 2025. 21:55

Boogie da taj. Uh ne znam, istrazivala sam i naisla sam na info negdje da se moze pa sam im poslala mail ja mislim, vec sam i zaboravila.

👩33g👨33g 👧👧👶

Emma05
    28. Rujan 2025. 21:55

_spring_

Pravo jesensko veselje kod vas s vise djece 😅
    Kod nas je nos zacepljen, ali ne izlazi nista van, cini se po gutanju i kakici da mu se sve slijeva 🫠. Kapam mu fiziolosku i povremeno sinomarin sprej, aspirator je bas zamrzio, ali svakako mu ne izvlači nista iznutra, osim balaca koji mu se osuse u nosnici. Ako mozemo jos nesto, pisite… Ne znam kad se treba javiti pedijatru? Temperaturu nema, zna ponekad nevoljkije sisati i po noci mi se malo cesce budi, ali trazi jesti i odmah zaspi. Imam osjecaj da ima potrebu samo nesto malo popiti 🙈. Inace, on ide spavati izmedju 19 i 20 i to prvo spavanje je najbolje, obicno do 11 ili 12 i onda se budi na svaka tri sata da bi jeo. Ali cim pojede, nastavi spavati.
    .
    Cordisoo, koji kolagen koristis?
    .
    Ima li netko iskustva s maminim kapima? Pročitala sam na nekoj grupi da pisu o njima, da povećava količinu mlijeka, vrijedi li isprobat?

Nisam koristila kapi ali znam cure koje jesu i super zadovoljne. Meni je recimo bolja opcija Hipp čaj za dojilje..boosta mi mlijeko full i odma osjetim. Dok nekima taj čaj ne paše. Sve je to individualno. Morat ćeš isprobati pa ćeš znati..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani