Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • greta10
    15. Srpanj 2025. 09:29

Cordiso drago mi je da ide na bolje, a znas i sama dojke ce se stabilizirati kad krene lijepo papati nadam se sto prije🤞. Uff cure je bas snaslo, dal dajete nesto? Moja jos nije jmala zelucanu pa opce ne znam kaj se daje. Imam djecji rehidronix u kucnoj apoteci jedino.
    Mi smo jos na moru, solo s njima, zna bit napeto al opet puuno bolje neg u zagrebu. Nakon pregleda idemo opet. 
    I danas je bebici mjesec dana🎉🎉 sad je vec komad bebe, i bas je dobra. A i starija je sve vise oko nje, pozdravlja je za nogice a ujutro kad se probudi pita “di je moja seka” srce samo sto mi ne pukne od srece. 
    Sretno svima cure koje ste jos u komadu i cekamo izvjestaje. 

Curica 6/23 🩷

• greta10
    15. Srpanj 2025. 09:32

Zaboravila sam napisati da smo imali malo problema s pupkom, kad je otpao, napravila se nova krastica i kad je ona otpala ispod nje granulom, patronazna ga je spalila pa smo to cistili danima i sad cekamo da ta krasta otpadne da vidimo jel gotovo. 

Curica 6/23 🩷

Grizli
    15. Srpanj 2025. 10:10

Nikita nadam se da se sitituacija kod tebe smirila, BH kao sto su cure pisale osjetis tvrd trbuh na jednoj strani. Probaj se sto vise opustiti, znam taj strah u prvoj trudnoći nakon postupka i vjeruj mi bit ce te strah do zadnjeg dana, ali nađi nešto što ti odvrati misli u tim trenucima, jer stres jos vise produbljuje strah. 
    Cordisoo nadam se da je maleni bolje i da su nalazi dobri pa ca cete doma. Zao mi je za cure da su lose, mozda su bas u parkicu pokupile crijevnu, ali i sama okolina je takva. Mozda da im kad se oporave dajes betaglukan da i one ojacaju pa ce biti manje osjetljive. 

Greta uf ovo sa pupkom zvuči grozno. Mojem nikako da otpadne visi ko na niti strah me da ga ne otkinemo, patronazna se ne sekira oko toga, a ja uopće nemam iskustva sta s time raditi. Jesi koristila onaj praskic za pupak onda?

Cure kako vama bebaci spavaju - na ledima ili boku? Moj tokom dana u vrtiću spava na leđima, ali u krevetiću kojeg mislim da mrzi se okrene na bok. Meni nije jasno kako se beba od 12 dana okrece na bok sama, ali on ne zeli lezati na leđima u krevetiću. Sta je najbolje isti madrac je u vrtiću i krevetiću tako da nije do tvrdoće ležaja. Morala sam maknut nagib madraca jer kad se okrene na bok se kao izvrne prema naprijed. Stavila sam mu sad one jastuke za bocno spavanje. 🤔

• greta10
    15. Srpanj 2025. 10:22

Grizli

Nikita nadam se da se sitituacija kod tebe smirila, BH kao sto su cure pisale osjetis tvrd trbuh na jednoj strani. Probaj se sto vise opustiti, znam taj strah u prvoj trudnoći nakon postupka i vjeruj mi bit ce te strah do zadnjeg dana, ali nađi nešto što ti odvrati misli u tim trenucima, jer stres jos vise produbljuje strah.
    Cordisoo nadam se da je maleni bolje i da su nalazi dobri pa ca cete doma. Zao mi je za cure da su lose, mozda su bas u parkicu pokupile crijevnu, ali i sama okolina je takva. Mozda da im kad se oporave dajes betaglukan da i one ojacaju pa ce biti manje osjetljive.

Greta uf ovo sa pupkom zvuči grozno. Mojem nikako da otpadne visi ko na niti strah me da ga ne otkinemo, patronazna se ne sekira oko toga, a ja uopće nemam iskustva sta s time raditi. Jesi koristila onaj praskic za pupak onda?

Cure kako vama bebaci spavaju - na ledima ili boku? Moj tokom dana u vrtiću spava na leđima, ali u krevetiću kojeg mislim da mrzi se okrene na bok. Meni nije jasno kako se beba od 12 dana okrece na bok sama, ali on ne zeli lezati na leđima u krevetiću. Sta je najbolje isti madrac je u vrtiću i krevetiću tako da nije do tvrdoće ležaja. Morala sam maknut nagib madraca jer kad se okrene na bok se kao izvrne prema naprijed. Stavila sam mu sad one jastuke za bocno spavanje. 🤔

To kad je na niti ce otpast svaki cas. Ako vas je strah mozete lagano omotati sterilnu gazu oko pupka da se ne tare o odjecu. Za prasak- da, ciscenje octaniseptom pa prah. Prah fakat brzo zatvori. 
    I moja prva i sad ova idu na bok. To je njima refleks al i tako je stavljam na bok samo ova sad ide i na naprijed pa isto stavim trokut jastuk. S prvom je bocno spavanje bila preporuka i svako spavanje druga strana🤷‍♀️

Curica 6/23 🩷

• cordis00
    15. Srpanj 2025. 10:35

Hvala cure❤️.
    Rekla sam muzu da uzme prolife suspenziju, to je top.
    Moja starija je imala granulom pupka jer si je sama otkinula bataljak kako su u rodilistu ostavili kvacicu i ona je nogicom po tome lupala stalno. Isto lapizacija pa je bilo dobro. S mladom sam extra pazila tu kvacicu. Na Merkuru malome nisu ostavili, njega previjam octenisept i prasak koji mi daju tu u bolnici, zute boje neki.
    Spavanje bok, okrecem stranu svaka 3 sata.

👩33g👨33g 👧👧👶

• cordis00
    15. Srpanj 2025. 10:42

A cure mjesecima nisu bile bolesne i evo sad ovo. Bas kad je mali stiga.
    Dovea je muz stariju na zaraznu jutros pa prima tamo infuziju pa ce kuci, imala je proljev povracala i visoka temp pa je jadna dehidrirala. Sad mi salje video, pjeva tamo😅.
    A dr je misljenja da je to sve ista viroza, da je mali najvj skupia u rodilistu i da su cure bile u inkubaciji. Jer stvarno smo pazili s njima, jedino da muz nije donio nesto u rodiliste, al kaze da nije bio bolestan. Ko ce to sve istraziti. Odlucili smo se izolirat dan dva kad dodemo kuci u cetvrtak, kao ne bi trebali u kontakt dok su cure febrilne, al se nadam da ce ih fibra proc do tad. Pa ce valjda to sve dobro proc. I dosta bolesti za ovo ljeto!😅

👩33g👨33g 👧👧👶

Nikkitta
    15. Srpanj 2025. 12:16

Boogie je, je, smirilo se oko 20h navečer prekjučer, a jučer nije bilo ništa, eventualno tek navečer manja probadanja sastrane, što je sve okej. 🙏🏼😊
    Grizli hvala ti, ne ostajem dugo u strahovima, ali ih imam na bilo što što mi je nepoznato. Kombinacija prve trudnoće kad ne znaš jel nešto normalno ili ne i dugog čekanja na majčinstvo. Znaš kako je to, ali srećom brzo me smiri i doktorica i muž i sve divne cure na forumu. Hvala Bogu na tome. Forum mi je baš spas. ❤️ 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lolola13
    15. Srpanj 2025. 12:44

Cure da vas kratko pozdravim. Mi smo se skroz uhodale u papanje i mala cura se deblja rekordno. Prvo sam se bojala jer gubi na tezini a sad me strah dal previse dobiva 🤣 Mala voli visit na cici tak da je cijele dane na meni, spava samo na cici ili dok ju nosim i to po 15min. Navecer je zadnje 2 noci spavala dobro sa samo 2 budenja za cicanje i presvlacenje pa i ja lakse podnesem dan kad ulovim tako par sati sna. 
    .
    Cordis00, bas mi je nevjerojatno kako si mirna i podnosis te viroze, ja mislim da bi moja panika bila nemjerljiva 😅 Svaka cast i super vi to sve hendlate, nadam se da ce vam dalje biti mir i da ce brzo svi biti zdravi! 

• greta10
    15. Srpanj 2025. 12:52

Corsiso jesi ti mozda dr? Koristis strucne izraze pa zato pitam😂😂 a i da te iskoristimo ako jesi. Vidim da grizli spominje glukophage za imunitet- grizli jel djeluje? Nama je bio dobar problis al je prah kojeg nece i ima i tenzivan umjetni okus jagode tak da ga pljuje osim ak ga ne dajem mic po mic dok spava a to mi je tlaka iskreno. Citala sam da je dobar cink sa crnom bazgom al je za 3+ pa ne zanima jel to ima veze s tezinom da je za 3+ il s nekim razvojem jer bi to probala prije vrtica. kilaze ima i vise nego 3+ po standardnim mjerilima

Curica 6/23 🩷

• greta10
    15. Srpanj 2025. 12:54

Sorry Grizli betaglukan ne glukopfage ne znam od kud mi to😅

Curica 6/23 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.