Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cordis00
    28. Lipanj 2025. 08:35

Rodiljni se otvara najranije 45 kalendarskih dana, najkasnije mislim 28, nisam sigurna jer sam svaki put otvarala 45 dana ranije.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• LuI
    28. Lipanj 2025. 08:49

Rodiljni- 45 ili 28 dana ranije
    Vene- ja isto imam, bila sam na collor dopleru, moje su proširene, nisu mi rekli ni za čarape ni ništa nego da nema lijeka u trudnoći i da bi se trebalo povući poslije poroda
    .
    Kod mene nema ništa, danas 39 tjedana, uobičajeni pritisak i težina, u ponedjeljak pregled u TA, malo me hvataju menstrualni bolovi navečer, ali brzo se smire...

Baby E 09/2022 ❤️
    OTP 05.07.2025. 💙

• LuI
    28. Lipanj 2025. 08:53

Spring, za pokrete bebe ne znam što bih rekla, prvo dijete sam jako slabo osjetila, ovo osjetim gotovo stalno iako je sad puno mirniji, no navečer jako udara, sve me boli i probada i imam osjećaj da će izaći van, nekad mi je teško do te mjere da ne mogu hodati ni sjediti. Teško mi je reći što je to normalno, mislim da svako dijete ima neki svoj ritam

Baby E 09/2022 ❤️
    OTP 05.07.2025. 💙

• Ivka025
    28. Lipanj 2025. 09:27

LuI

Vene-ja isto imam, bila sam na collor dopleru, moje su proširene, nisu mi rekli ni za čarape ni ništa nego da nema lijeka u trudnoći i da bi se trebalo povući poslije poroda
    .
    Kod mene nema ništa, danas 39 tjedana, uobičajeni pritisak i težina, u ponedjeljak pregled u TA, malo me hvataju menstrualni bolovi navečer, ali brzo se smire…

Draga kakve simptome imaš? 

• cordis00
    28. Lipanj 2025. 09:29

Moja djeca su isto mirnija opcenito bila, pogotovo zadnjih tjedan, dva.
    Mi danas idemo na rucak povodom godisnjice od proslog tjedna sta su oni bili na moru. Pa sam rekla jos to i onda mogu rodit🤣.
    Muz se konacno upogonio za sobu rijesit, valjda ce se boja osusit i soba izracit dok dodemo doma.
    To je zadnje, moram jos samo oprat autosjedalicu i krevetic, al na suncu je to za sekundu suho, to bi mogla sutra😁.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• LuI
    28. Lipanj 2025. 09:56

Ivka025

LuI

Vene-ja isto imam, bila sam na collor dopleru, moje su proširene, nisu mi rekli ni za čarape ni ništa nego da nema lijeka u trudnoći i da bi se trebalo povući poslije poroda
    .
    Kod mene nema ništa, danas 39 tjedana, uobičajeni pritisak i težina, u ponedjeljak pregled u TA, malo me hvataju menstrualni bolovi navečer, ali brzo se smire…

Draga kakve simptome imaš?

Pa eto, ta vena nalazi mi se na preponi i nozi, onako je plava i crvena i ljubičasta. Izgleda ko neki čvor sa paukovima mrežom okolo. Kad dignem noge npr na stol ili kauč gotovo se ne vidi s kad stojim je dosta izražena i debela. Ne znam kako bih to opisala drugačije. Boli me kad duže stojim ili sjedim, onak osjećam ko da se krv slijeva u nju i također postane vruća. Ne koristim baš ništa za to jer mi je tako rečeno od hematologa

Baby E 09/2022 ❤️
    OTP 05.07.2025. 💙

Grizli
    28. Lipanj 2025. 10:20

Da dobro su cure napisala ja pobrkala 45 dana prije, ja racunala po sebi jer sam isla 40 dana prije 🤦 sorry.

Meni su za takvu venu koja je otecena plavo-crveno i vruće na dodir rekli da znaci da se upalila. 🤔 U svakom slucaju umjerena aktivnosti, carape, dignut noge i mozda hladiti ne bi bilo loše. To kod prepona je sad najviše pod pritiskom i bit ce ti jos vise kako trbuh bude rastao. 

Cordisoo stavi ti to prati sto imas odmah sada da ne bis sa rucka direkt u radaonu. 

Kod nas je isto prilično kaoticno. Muza uhvatio isijas ne moze se maknuti, curki astma poludila nocas, a ja imam osjecaj da se bebac spustio bas bas nisko od jucer ujutro. Samo da izdrzim dok se ovi dvoje ne oporave, posebno muz, jer cu u protivnom sama morat do rodilišta se voziti 😒. A ni neznam kome malu ostaviti u slučaju da moram roditi u ovoj situaciji. Plaće mi se iskreno. 

• LuI
    28. Lipanj 2025. 10:51

Eto nemam pojma onda, meni su na Merkuru na hematologiji rekli da nije upala ni nista nego obična proširena vena. Možda sam trebala otići i negdje privatno. Sad više ništa, ionako mi je za tjedan dana termin pa ću rješavati poslje poroda ako se ne povuče.
    .
    I meni je veliko opterećenje kome malu ostavit jer zapravo i nemamo kome, naši su daleko, ovdje smo samo ja i muž, molim Boga da me uhvati dok je mala u vrtiću jer mi je muka od pomisli da vučemo i nju do rodilišta pogotovo usred noći :/ 

Baby E 09/2022 ❤️
    OTP 05.07.2025. 💙

• cordis00
    28. Lipanj 2025. 11:37

Haha grizli. A mogla bi. To mi je realno brzinski gotovo. Da se rijesi.
    Stalno me sad probada grci itd. Bas osjecam da se priblizava, vjerujem da cu oko termin rodit +-.
    Zao mi je sta su ti muz i kcer bolesni sad, nadam se da ce sve proc do poroda da nemas jos stres oko toga.
    To za djecu je i meni bilo grozno dok mi mama nije sad u srijedu dosla pa sam se opustila, da je meni krenilo po noci, ne bi ih dizala iskreno, ostao bi muz s njima i zvala bi taxi. Nudile su se prijateljice da dodu cuvat djecu ako bas krene po noci, jedna je u Samoboru s djecom, druga je tu blizu, al je morala ic dolje na more pomoc svojima nesto.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    28. Lipanj 2025. 11:40

Te vene su bas zeznute. Jos pogotovo po vrucini kompresivne carape. Mogu mislit.. Drzim fige da rodimo svi cim prije, bit ce tesko na drugi nacin, al bar nece bit te izmozdenosti i tegoba od trudnoce.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.