Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Boogie
    25. Lipanj 2025. 12:26

Leia a beba ti je manja? I to sam prošla u prvoj trudnoći i dijete mi je zdravo, veselo, ne zaostaje u ijednom smislu, malo da te utješim, a tad mi je posteljica bila sprijeda i školski postavljena. Bitno da su protoci okej i da ideš na svoje kontrole, a doktori su jako oprezni i već bi skakali da je nešto zabrinjavajuće.

🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
    🦹'90-sve ok!
    2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
    2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
    2022.-izvanmaternična desno-MTX
    1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0
    7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab

Grizli
    25. Lipanj 2025. 12:40

Cordisoo mene recimo brine to sta nisam već 7 tjedana pregledana vaginalno. 🤷 Mozda i je bolje, ali malo mi je to dugo. Nama recimo do rodilišta po ovim ljetnim gužvama treba cca 45-60 minuta tokom dana, tokom noći ajde neki min 30 min. U prvoj trudnoći sam doma cekala i jako brzo sa trudova od 20 min dosla na trudove od 5 min i trajali bi dosta dugo tu smo se uspanicili jer su nam u TA rekli zbog udaljenosti da ipak kad bude razmak pao na manje od 10 min krenemo. Dok smo dosli noc je bila pali su na 3 min. Kasnije se pokazalo da se ja ne otvaram uopće bez obzira na te trudove koji su kasnije bilo na svaku minuta, al sad me muči situacija da je meni cervix sivan, unutra komplet desna strana mi sivana, plus izvana desna koja je popucala i lijevo di su me rezali. Zadnje vreme me bas pece kao taj dio koji je puno bio sivan. Rekla sam i gin to, ali svi kao to je normalno kad je toliko sivano, cak i da krene kao beba je spremna. S druge strane me strah da se opet nece ponoviti prvi porod i da se ja uopće neću otvoriti. 🙄 Meni je na svim prijasnjim pregledima cervix bio uzasno dug skoro 6 cm sto je moja gin stalno navodila kao jako puno za drugu trudnoću. 

Milica jesti probala jedan dan jesti normlano i nakon toga drugi dan mjeriti secere? Meni je recimo u tom slučaju cak secer bio niži nego dane kad sam jela po onim nekim smjernicama. Jutros sam morala vadit krv i prerano sam se dignula pa sam bezveze isla mjeriti na aparatic u 4.30 mi je bio 4.2 i bila sam baš gladna ali sam cekala da labos pocne raditi i isla odmah u 7 vaditi. Na vađenju sam imala 4.9, i odmah sam provjerila si uređaj i na njemu je bilo isto 4.9. u labosu mi zena rekla da nekima zna skakat secer od gladi ne od UH i da to bi isto kao trebalo kontrolirati. 

• leia
    25. Lipanj 2025. 12:47

Boogie

Leia a beba ti je manja? I to sam prošla u prvoj trudnoći i dijete mi je zdravo, veselo, ne zaostaje u ijednom smislu, malo da te utješim, a tad mi je posteljica bila sprijeda i školski postavljena. Bitno da su protoci okej i da ideš na svoje kontrole, a doktori su jako oprezni i već bi skakali da je nešto zabrinjavajuće.

U pravu si da … ma nije manja, normalna je, a bila je veća do sad pa ja odma dramim. Smirit ću se i hvala ti 🩷

Boogie
    25. Lipanj 2025. 13:03

leia

Boogie

U pravu si da … ma nije manja, normalna je, a bila je veća do sad pa ja odma dramim. Smirit ću se i hvala ti 🩷

Ne dramiš, kužim zabrinutost. Ne mora odmah biti alarmantno, kužiš, nekad se može dogoditi i mala greška prilikom mjerenja uzvom, neke bebe jednostavno ne rastu po tablici, nismo svi isti. 
    Nas su dugo samo pratili prije postavljanja dijagnoze i tek sam u 34.tjednu poslana na promatranje u bolnicu kad je zbilja pao težinom ispod 10.percentile, ali i tada su samo pratili do termina i to je bilo to. 

🦹'90-sve ok!
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0

• leia
    25. Lipanj 2025. 13:09

Boogie

Ne dramiš, kužim zabrinutost. Ne mora odmah biti alarmantno, kužiš, nekad se može dogoditi i mala greška prilikom mjerenja uzvom, neke bebe jednostavno ne rastu po tablici, nismo svi isti.
    Nas su dugo samo pratili prije postavljanja dijagnoze i tek sam u 34.tjednu poslana na promatranje u bolnicu kad je zbilja pao težinom ispod 10.percentile, ali i tada su samo pratili do termina i to je bilo to.

Puno mi je lakše kad ovako čujem, drago mi je da je sve ok. 💪🏼
    Ja sam valjda sebi ufilmala da će bit veća jer smo mi veliki, ali zapravo je i još rano i ne mora bit, a i stigne. 

Boogie
    25. Lipanj 2025. 13:15

Grizli a jel možeš zamoliti da ti pregleda cervix? Ja se baš ne kužim u  duljine, ali znam da je moj kraći od svih vaših što ste pisale jer sam u 19.tjednu išla na hitnu i bio je 35mm, a sad pitaj boga. Doktor me pregleda manualno, ali samo da vidi jesam zatvorena ili ne. Meni nakon prvog poroda nije rečeno koliko sam šivana, ali znam da sam dosta jer su mi tjednima nakon ispadali šavi koji su se inače trebali razgraditi i kako bi koja petljica ispala tako bi me manje žuljalo to unutra. 

Kaj se tiče šećera, ajme da, meni uvijek skoči od gladi ujutro, doma izmjerim jedno, labos drugo. Sad stvarno ne pazim, ne mjerim više, priuštim si sve i svašta i kasnije me peče savjest, ali em budem jako gladna em me peru živci pa me traži da si pojedem i koju šnitu bijelog kruha i sladoled, a o voću neću, moram se svjesno zaustaviti jer bih inače pojela tonu svega iz čistog gušta.

🦹'90-sve ok!
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0

Boogie
    25. Lipanj 2025. 13:22

leia

Boogie

Puno mi je lakše kad ovako čujem, drago mi je da je sve ok. 💪🏼
    Ja sam valjda sebi ufilmala da će bit veća jer smo mi veliki, ali zapravo je i još rano i ne mora bit, a i stigne.

Moj muž je bio malecka beba iz rizične trudnoće tako da to možda i je bilo povezano, ali to nikad nećemo saznati niti je to itko od tih brda doktora koje sam prošla dovodio u neku vezu, kao, uvijek bi iskomentirali da može i ne mora biti. Bilo je malo čudno jer sam i ja inače visoka, svi u obitelji, moj muž je doslovno najniži od svih nas s obje strane, ali kažem, nemaš kaj, to se prati, čekaš, nastojiš se ne stresirati iako se stresiraš dosta i izguraš trudnoću i eto, a koliko shvaćam, beba ti je skroz školska. Mame su veliki borci, a bebe još veći. 

🦹'90-sve ok!
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0

• cordis00
    25. Lipanj 2025. 13:22

Grizli Meni je cerviks isto sivan i rekla mi je moja primarna gin da se mozda budem teze otvarala zbog toga. Inace nisam prva dva puta imala problem s otvaranjem nego drugi porod okrenuta licem i 4.2kg pa je zato puknuo.
    Meni nisu nikad ni mjerili duzinu, moja gin mi nije provjeravala zatvorenost, mozda jednom, samo bi pogledala za znakove upale.
    A iza 37tj zatvorenost nije ni bitna jer je to sve terminski pa ako krene ranije ok je. A opet moze tjednima bit 1,2 cm sto je isto ok. I taj podatak ne znaci njima nista. Mozda bolje ne prpat onda po tome.
    Ne znam ni ja sta ocekivati po pitanju otvaranja, al idem svakako na prvi trud jer moram. A sta su tebi rekli, kad da krenes?
    —-
    Da, za GD je bitno jest cesce zbog lucenja inzulina i zato i ima taj kasni vecernji obrok. A ne se posteno najest 3x u danu pa da secer skace pa pada. Al mislim ako se ne pretjeruje po obroku da se opet moze pojest nesto s vise UH i da ukupno bude vise od tih preporucenih 1800kcal, sad pred kraj, stvarno sumnjam da ce bebi u ovoj fazi to stetit, a mami treba snage za porod😊.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Grizli
    25. Lipanj 2025. 14:58

Idući pregled imam 4.7. znači tek za 10 dana, tada cu vec biti 39tt iskreno se nadam ako ne rodim prije da ce onda pregledat cervix, ako ne ja cu traziti. Stvarno sam ovaj put mislila da bude ali dr koji je bio je tako temeljito radio UZV imao neku specijalizanticu i zeni sve objasnjavao, pokusava ovom mom divljaku iznjeriti bederu al nije uspio koliko se dijete mrdalo lijepo sliku zaustaviti. Dok unutarnje organe je sve ispregledao. Posebno se zabavio srcem jer sam mu napomenula da sam na početku zbog upale pluca dobivala injekcije kortikosteroida, i bubrege jer kcer i muz imaju prosirene bubrezne kanale. Al ovo ruke i noge nije mogao uloviti. Tako da mi i težinu napisao 3400 +- 550 gr 🤣 i napomena da dužina ta od bedrene nije mogla biti precizno uzeta. Zapravo bilo je jako zanimljivo slušati njegove komentare i to sto je objasnjavao ovoj zenskoj. 

Boggie vidis meni nitko nije spomeno da bi se sad mogla teže otvarati. 😱 Kao teze majko moja. Meni su cervix rucno otvarali i recnuli zato sam jako sivana, koliko se sjecam preko 40 savova su rekli. 

Apropo secera ja sad ko kakav baja izjela uskršnjeg zeca od lida ima da jos malo poludi beba. Tako mi se vec danima jede čokolada, a danas nam godišnjica i mala mi kaze da ona tog zeca ne bi jela. 🫣 Sad me peče savjest, da sam isla limune kupiti da locem limunadu. Muz predlaže da bas namjerno iznjerim secer sad za 1 i 2 h. Provokator. 

Cordisoo nista mi nisu rekli kad bi bilo dobro da krenemo u slučaju trudova, samo su mi dali upute za injekcije Fragmina ako krenu. Zato ni neznam kako postupiti. Iskreno se nadam da necemo morat za rodilište u subotom kad je smjena gosti i kolone budu svugdje cijeli dan, jer onda i ovih 45 min autocestom dođe na preko sat vremena. 
    Sad sam bas malo proucavala neznam dal je koja cula kad za to da masaža dojki posebno bradavica kad keenu trudovi ubrzava otvaranje 🤔 i drugo da se otvorenost može vidjeti i po nekoj liniji koja potamni na stražnjici. Navodno kad se otvorimo 9-10 cm bude skroz tamno crvena/ljubicasta ta linija od anusa do trticne kosti.  

• greta10
    25. Lipanj 2025. 15:11

Bila patronazna, dobila je 400 g od izlaska (10 dana) i kaze da je to super, tako da je s mlijekom sve ok. A za to jucer kaze da je vjerojatno skok kak ste i vi rekle i da mog mlijeka ne moze popit previse jer ne znamo kolko inace iz sise pojedu, samo se ad treba paziti. al uglavnom ti znakovi baca sisu, grebe, nervozna na sisi, ne lovi su navodno tipicni za skok. 

Curica 6/23 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.