Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    _spring_
    15. Lipanj 2025. 09:17

Jutro cure!
    .
    Cordiso, kod mene je slično. Samo je meni prva bebica pa ja ne znam procijeniti jel se je spustio ili mi se čini, ali znam da mi je pod rebrima sad veća "praznina", a inače mi je nekako nabijao skroz gore i da u donjem dijelu osjećam pritisak i sve češće sijevanje u vagini, a onda kad mi se to sijevanje spoji s punim mjehurom, uh, nije ugodno. 😅 
    Više me boli i donji dio leđa i prepone, a od jučer me bedra bole kao da je upala mišića, ne znam jel mi to od hodanja... Uglavnom, mislim da se možda nije spustio skroz, ali da je definitivno niže i kreće prema dolje. 😄
    Neka beba pričeka tvoje da se vrate, a ti valjda stigneš iskoristiti to vrijeme da više odmaraš i uživaš.
    .
    Baš mi je nekako tiho bez Petrucike... Nadam se da su dobro i da već uživaju kod kuće svi na okupu.
    .
    Ivka025, nemam iskustva s kolicima pa ne mogu ni savjetovati, ali ono što sam ja istražila je da se najčešće spominju i hvale Joolz aer+. Puno se u zadnje vrijeme reklamira i metro+, ali meni se iskreno Joolz čine nekako kompaktnija, osobito ta košara za bebe. Mi smo isto u gradu, ali planiramo po različitim terenima pa smo se nekako odlučili za kompromis "ni prevelika ni premala" i uzeli joolz hub2. Mislim da su ona između uobičajenih velikih i ovih malih, gradskih. S tim da mi se svakako Joolz aer+ više sviđaju jer su stvarno kompaktna kad se sklope. Mislim da vam je najbolje otići i vidjeti uživo jer mi smo neka bili odabrali online, ali kad smo vidjeli uživo smo se skroz predomislili. 

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• cordis00
    15. Lipanj 2025. 09:56

Pa meni se isto tako cini, vidjet cemo u uto, ako se nije skroz spustio, onda je na putu, praznije mi je gore, lakse mi je jest i imam veci apetit, malo je zgaravica popustila iako se i dalje javlja.
    Dolje mi je ta sijevajuca probadajuca bol, pritisak na mjehur, moram cesce ic i u rate, ne izmokrim se do kraja, teze sam pokretna. I nekako su bh cesce i jace. Ugl skroz drugaciji osjecaj nego otprije par dana i sve se promijenilo nekako tu jednu noc kad sam bas imala jaka lupanja/bh kontrakcije.
    Tako mi je u drugoj trudnoci isto ranije krenila put dolje, mozda zadnja 2 tjedna evo ne sjecam se vise iskreno, al kako se zadnji tjedan jako bas nabijala na cerviks, onda me tad i otvorila toliko i to se bas osjetilo, mogla sam hodat par koraka i sjest od bolova i tako cijeli taj zadnji tjedan. Prvu trudnocu se do kraja spustila ja mislim bas pri porodu.
    Tako da def je nize, a koliko nize saznat cu u uto😅.
    Da bas se osjeti da nema petrucike, nadam se da su dobro i na putu za kuci😊.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Ivka025
    15. Lipanj 2025. 10:33

Hvala cure, prijateljica mi je imala metro + i bas ih hvali, vidila sam ih u živo i meni su bila fora. Samo bi volila skupit još koji savjet prije hodočašća  po trgovinama da sebi skratim popis 😂🤗
    Savjet za spuštenu bebu nemam, moj je prvorođenac izašao indukcijskim po rodom, stalno mi je trbuh bio na visoko 🙈

lolola13
    15. Lipanj 2025. 10:43

Meni je na pregledu oko 34tt vec receno da je jako nisko, a prosli tjedan na kontroli u bolnici je dr komentirala kako se lijepo spustila i jos nize morala gledati na uzv. Ono prvo spustanje sam osjetila na nacin da su mi prije toga bili bas neki jaci bolovi u zdjelici i osjetila sam smanjenu pokretljivost (tipa teze sam sjedila i to). A ovo dodatno spustanje nisam nes ekstra osjetila pa ni ne znam kad se dogodilo ali mozda u ponedjeljak. Tad mi je krenuo bas jaki iscjedak i curkalo mi je toliko dolje da sam se pitala jel mozda plodna voda. A dr mi je na tom  pregledu u cetvrtak rekla da je to sad zato jer je beba tako nisko, da se sve sad odma slijeva van iz rodnice. Pa moguce da se taj dan i spustila kad je to krenulo 🤷‍♀️
    .
    Svakako mi je dr isto tako komentirala da to nis ne mora značiti vezano uz porod, a da su stari doktori znali rec da od dana kad mama osjeti spustanje bebe porod ide za mjesec dana 😅 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• cordis00
    15. Lipanj 2025. 10:47

Ma to sve moze bilo kad. Mislim da se moja prva nije ni spustila nego taj dan il te dane. Za drugu sam sigurno osjetila. A evo sad cemo vidit kako ce ic. Kako god, samo da je muz tu😅😅. Znaci ovaj tjedan koji dolazi ne smi krenit😂.
    I jos smo kaparili konacno auto, nakon par mj trazenja i sad muz ceka da se obavi servis da ode u Njemacku po njega. Samo mi to jos fali da ga bas tad ne bude doma😅.
    A i taj auto me izmucio i zivce pojeo.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

lolola13
    15. Lipanj 2025. 11:10

cordis00

Ma to sve moze bilo kad. Mislim da se moja prva nije ni spustila nego taj dan il te dane. Za drugu sam sigurno osjetila. A evo sad cemo vidit kako ce ic. Kako god, samo da je muz tu😅😅. Znaci ovaj tjedan koji dolazi ne smi krenit😂.
    I jos smo kaparili konacno auto, nakon par mj trazenja i sad muz ceka da se obavi servis da ode u Njemacku po njega. Samo mi to jos fali da ga bas tad ne bude doma😅.

Super za auto, ali ti muzevi se bas svasta sjete taman kad mi trebamo roditi 😂 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

_spring_
    15. Lipanj 2025. 11:16

E da, Lolola, sad sam se sjetila da si to pisala neki dan i što je dr rekla. Meni se isto baš pojačao iscjedak, sreća pa je baš mliječne boje inače bih paničarila da je plodna voda 😅. Odnosno, prije 2 tjedna na pregledu sam i rekla doktoru da su mi stalno mokre gaćice i da ne mogu procijeniti je li kombinacija znoja i iscjetka pa je pogledao i rekao da ništa ne curi, iscjedak normalan, uredan.
    .
    Cordisoo, navijam da bude prema planu, odnosno da ne iznenadi prije. I ja sam rekla još bar 10 dana da stignemo još što trebamo i dan, dva da odmorim pa onda može kad god. 😅
    .
    Ivka025, doduše ja nisam vidjela uživo metro kolica pa ne mogu baš realno usporediti, znam samo da mi se nekako ta košara koja se pokopča preko videa činila nekako nestabilnije nego od joolza, ona imaju baš pravu košaru, njih sam vidjela uživo. Mislim da su i jedna i druga zapravo najbolje trenutno na tržištu po tome što opisuješ da trebaš i želiš tako da vjerujem da ni s jednim od ta svoja nećeš pogriješiti.

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

_spring_
    15. Lipanj 2025. 11:18

lolola13

cordis00

Super za auto, ali ti muzevi se bas svasta sjete taman kad mi trebamo roditi 😂

Ovo je živa istina! 😅🤣 Nekad mi je ovako smiješno, a nekad poludim od živčanoće kad se sjetim nekih svojih popisa i obaveza u glavi, a kod njega sve laganini, sve se stigne. 😅

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

• Maria31
    15. Lipanj 2025. 11:28

Ivka025

Pozdrav, molim vas pomoc oko odabira kišobran kolica koja bi ujedno koristila kao i kolica za novorođenče. Znam da ergobaby metro + i ergobaby 3 imaju opciju da se napravi kao mala kosara za bebu. Iskreno, ne znam razliku između ovih dvoje kolica. Imaju li još neka koja su vam super da ih proucim, možete li navesti prednosti i mane kolica ako ih imate. (imamo 3 u 1 od 1.djeteta, no nekako sa. stajališta da su nepotrebna u gradu(prije smo živjeli na selu te zbog lošije asfalta i kamenčića su sportska 3u1 bila neophodna)

Mi smo kupili joolz aer+ (aer2 je izašao tek nedavno). Sviđa mi se što su mala, lagana, kompaktna, košara se može sklopiti sa kolicima, mogu u avion, itd.
    Isto živimo u gradu i smatramo da nemamo potrebu za "kočijama" s onim velikim kotačima pa ćemo vidjeti s vremenom jesmo li pogriješili.
    A htjeli smo baš da imamo odvojenu košaru za prvih 6 mjeseci pa smo preskočili ergobaby.
    Prijateljica ima joolz aer+ i zadovoljna je pa je i to bio plus kod kupnje.

• cordis00
    15. Lipanj 2025. 11:31

Da, strasno nesto, ja sam mu napravila popis stvari i nista nije obavio! A mora jos opiturat nasu spavacu sobu, ne znam kad on to misli😂.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.