A za kile...
Krenula sam s 90, sada sam na 87 (ujutro) ili 88 (navečer) i uvijek kad idem na pregled mi kažu da je to super da će mi poslije biti lakše.
A prijateljica koja je u trudnoći ostala na istoj kilaži (60ak kila), nju su često pratili zbog straha od zastoja u razvoju bebe.
Tako da mislim da je bitno koja je startna kilaža.
Cure da se malo tu javim, totalno sam ispala iz stosa i ne pisem previse. 33 + 4 smo, ja cekam jos koji tjedan da mogu pocet bit aktivnija i prat robicu, pripremat sobu, strah me sad ista jos da mi je krene nesto.
Htjela sam vas pitati kako se vi borite s prehranom? Ja jedem bas dosta slatkog, ono svaki dan napolitanke nakon obroka i slicno i onda se uhvatim jel to previse i moze li naskoditi bebi
Također jedem puno slatkoga, meso za ručak je kod nas svaki dan, neka salata uz to uvijek i tako. I ja se s tim osjećam okej. Volim bit sita a ne da sam gladna. Iako mi je dokt rekla da moram promjenit prehranu jesti zdravije itd to prode dva dana onda se vratim na staro jer me to ne zasiti i tek onda sam zeljna gluposti. Mislim da dok god se mi osjećamo dobro i dok su bebe dobro da mozemo jesti šta zelimo samo pripaziti mozda na količinu i eto da nije baš da se prezderavamo 😆 jedino ako je dijagnosticiran šećer onda vjerujem da treba baš paziti. Ja nisam uspjela to odraditi jer sam ispovraćala tu tekućinu pa ni ne znam dali imam to ili ne, pazim koliko mogu i to je to.. i bitno je umjesto sokova i toga uvijek vodu izabrati
01.12. +
Samo da javim ako tko nije kupio piđame za rodilište imate na mommyworld na akciji po 19e msmm da su bile. To je najjeftinije na šta sam ja do sad naletila i iznad 30e besp poštarina. A ima i svašta drugo pa si škicnite :)
01.12. +
Ja cu chicco sigurno, prva dva puta sam imala njih s tim da sam drugi put za probu uzela i one vir sta svi govore da su im dobri, doduse pocela sam ih stavljati tek nakon nekoliko dana kod kuce i uzasno su mi se lijepili, ma koma. A ja sam to stalno mijenjala jer me strah infekcije, svaki odlazak na wc ako je i tocka krvi ja promijenim (nakon par dana kad se vec to smiri), na pocetku non stop. Tako da uloske cu chicco. A gacice mozda uzmem to.to mrezaste za kasnije kad budem na 1 ulosku, a dok sam prve dane na dva, onda bi mogla te frida sta svi hvale. Imam njihovo za ispiranje i mislim da je to to. Ja sam si i spricnula svako mokrenje octenisept i pricekala da se posusi na zraku prije oblacenja.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ja sam dobila od prijateljice kao pelene neke poslije poroda za nas, dali je to tko koristio? Mozda je za početak to najbolja opcija dok baš jako krvarimo. Meni je prvo dijete pa ne znam evo 😆 a nisam ni nju pitala ništa za to jer sam dobila te pelene na početku trudnoće nisam tad razmišljala o porodu još 🤐
01.12. +
Ja sam uzela chicco i to.to, ali uzela sam i frida gaćice, mislim da je to bolja i udobnija opcija od mrežastih. S tim da nakon prvog poroda nisam nešto jako krvarila. Al isto sam svako malo mijenjala uloške i iza svakog mokrenja špricala Octanisept. Ljeto, znoj, vrućina, sve idealno za infekciju, treba to baš paziti.
Robicu budem prala u frosch, ali nek zatopli još pa to posušim na suncu i onda popeglam još malo.
AnnieP ne znam još točan datum, danas im pošaljem mail pa javim povratno 🙃
Sretno danas s pregledima
Ja sam uzela chico uloške, mrežaste toto gaćice, a uzela sam i dvoje pamučne gaćice za probu bas neke vece da mi na njih stanu ti veliki ulošci i mislim da cu si uzet jos koje da imam i njih. To mi je kuma savjetovala, kaze njoj je sa pamucnima bilo najbolje, mrežaste joj nisu bile dobre.
Cure mene zanimaju te pepene gacice kao za inkotenciju koje uzimate za poslije porida kako u tome u srid lita?? Evo ja nezz kako cu s chicco uloscima a ka moli u tu plastiku cila zatvorena i to krvarenje koliko je to zapravo ok i dobro????
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Hey cure evo da se javim i tu, pregled odrađen, prvo mi je rađen CTG koji je uredan, tlak i urin su isto dobri, nakon toga sam imala vaginalni pregled kod svoje ginekologice. Rekla je da je sve dobro, r dio održan, ušće zatvoreno i sljedeći pregled mi je za 2 tjedna, dakle 21. 5. Nije mi radila ultrazvučni pregled danas, malo sam tužna radi toga jer nisam vidjela svog malca, ali ajde bitno da je sve u redu i da sam ja zatvorena 😊
.
Sretno i ostalim curama koje su danas išle na pregled 🍀
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
It's a boy 💙
Meni su gacice za inkontinenciju bile top i sad cu samo njih imat. U prvoj sam ih uzela za probu i imala chicco uloske i frida gace i ovo mi je bilo puno elegantnije.
A ovo za ljeto- nosila sam ih za vrijeme najveceg krvarenja - par dana, kratko je trajalo, a poslije normalne uloske i na kraju samo dnevne jer sam jaaako dugo smedjarila.
Curica 6/23 🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji