Annie hvala na podsjetniku, stvarno vodiš brigu o svemu 🥰 sljedeći pregled mi je 9.6.
Omekšivač sam skroz izbacila, dugo ga ne koristim, samo ocat stavim, i odjeća stvarno ne poprimi ni najmanji miris octa, a odjeća je mekana. A najvažnije mi je da nije štetan, bez mirisa i dodatnih kemikalija.
Čišćenje kolica ja ću oprati sve što mogu skinuti, pa s parnom postajom fino izravnati ako se zgužva.
Ogtt hvala svima na savjetima, euthyrox ću samo ponijeti za kasnije, a knjigu definitivno uzimam :)
Jutro i od mene!! Ja sam se upravo vagala dobila san kilo sto znaci da tribam pripazit do 20.5. Do kontrole jer nisan dobivala nista od 3mj kako san krenula na onu djetu za GD ali cim samo malo vise popustila kilica se uvatila!! Tako da moram opet prikociti i zadrzati se samo na toj jednoj kili do pregleda!! Ja nemam nista za prijavit evo pijem kavicu mali u vrticu cure u sk muz radi!! Sad cu se uvatit malo po kuci pa cu peglat rucak imam tako da danas samo lagano!! Tko ima pregled sretnooo!!!
Uh da ja sam isto malo “pojacala” unos jer me trazi, nisam rigorozna. Ali sam primijetila da mi je kilaza ISTA. Sad ne znam jel to problem, jel se ocekuje da idemo u minus?? 🤷♀️
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Pozdrav cure, nadam se da ste sve dobro 😊 mi smo se vratili s mora jučer, napokon sam dočekala godišnji pa uskoro otvaram i obavezni porodiljni.
.
Pranje robice- koristim frosh deterdžent samo, sušit ću vani na zraku i poslije sve ispeglati. Planiram početi s tim početkom 6 mj da imam spremno do 37. tjedna.
.
Oggt- meni je rečeno da ne smijem piti vodu između i da se ne smijem kretati jer može utjecati na rezultate
Baby E 09/2022 ❤️
OTP 05.07.2025. 💙
Ogtt - ujutro se moze popiti malo vode prije vadenja ali ne sad bas cijela casa i ne bi se trebalo piti do kraja. Eventualno koji gutljaj izmedu vadenja ako bas moras.
.
Robicu sam prala dio samo s detergentom (prasak faks baby, tekuci persil sensitive hypoallergenic) a u dio sam stavljala i omeksivac lenor sensitive hypoallergenic. Omeksivaca nisam puno, a i detergenta manje nego bi za svoju odjecu stavila. Kolica jos nisam oprala ali igracke i jaje sam u masini sve sto se moze a ostalo vlaznom krpom ili rucno malo pod mlazom vode.
.
Slatko jedem i ne odricem se previse, pazim na kolicine jer bi mogla samo na seceru zivjet i trudim se cesce posegnuti za "zdravijim" alternativama.
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
E da, i na masini ukljucim 1 ili 2 dodatna ispiranja kad perem robicu za bebu
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Ja sam također izbacila omeksivač veç dosta davno, i sad mi smeta i kad neki deterdžent ima jači miris. Ne stavljam ni ocat, jer od sušilice bude sve mekano. Stavljala sam ono dezinfekcijsko sredstvo sensitive iz dm-a kao koje dezinficira sve i na niskim temp, baš je nacrtana odjeća za bebe, al i to sad pomalo izbacujem jer sam čitala da se to od korone počelo masovno koristiti a nije super za okoliš, nego baš suprotno. Za njega isključivo koristim Frosh deterdžent.
Mene isto uhvatila slatkomanija, sad sam na +10 al i to mi nije pre strašno. Bude sve to otišlo nakon poroda za čas.
💙 5/2023
Jutro! Libo nadam se da će sve biti dobro.🤞Ostale cure čestitam na dobrim pregledima i velikim bebicama. Evo meni je stigla narudžba s Amazona, uzela sam gnijezdo, vreće za spavanje i još neke sitnice za higijenu, sve izgleda super. Planiram oprati ribicu s deterdžentom kojeg inače koristim, sensitive prašak iz DM-a bez mirisa itd...a omekšivač ću ispeobati Melli aromarica, navodno nije agresivan.
Ne mogu se pohvaliti da sam aktivna s pisanjem na forumu, ali pratim pa čestitam svima na dobrim pregledima Nemam kaj pametnog napisati, namjeravala sam ovaj tjedan prati robicu, al me kiša zeznula. I mene zanima koje ćete gaćice i uloške uzimati? Ja ću vjerojatno to.to mrežaste i chicco. Ima li tko iskustva s frida mom gaćama? Pripremila sam si onaj kofer srednje veličine, valjda bude okej. Možda i njih uzmem. Libo držim fige da sve ostane u redu.
Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
On 1982., normozoo., sve ok.
10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
Panorama - nizak rizik; curica :)
Vidim da pišete o robici...
Jučer mi je bio jako težak dan (valjda zbog južine), a po noći sam imala dosta jake kontrakcije (ne samo u trbuhu nego su i leđa bolila), budile su me iz sna. Popila sam magnezij pa je malo po malo prestalo.
Zaključak - pošteno sam se uplašila i odlučila ovaj tjedan spremiti torbu za rodilište.
Odlučila sam kupiti onaj veliki set za porod i postpartum od frida mom. Dođe 100 eura, ali nemam volje ni živaca kupovati sve to posebno, počastiti ću se s tim. Čitala sam sam da su gaćice i spavaćica bolji za krupnije žene tako da bi trebalo odgovarati.
Također me pita jesti ugljikohidrate, puno više nego prije. Jučer sam se rasplakala jer nisam imala kolače u kući (šta rade hormoni haha). Trudim se jesti zdrave slastice ali tu i tamo pokleknem pa pojedem slatkiše/kolač i šećer bude viši ali ne i katastrofičan - to me tješi.
Ono što sam primjetila je da mi čokolada uopće nije više fina. Samo mi je preslatka i fuj. Više mi leže kolači. Nevjerojatno je kako se tijelo oduči od čokolade kad se dulje vremena ne jede...
Tijekom OGTT mi nismo smjeli piti. A između buđenja i OGTT-a samo 200 ml vode.
Sortiraj odgovore
Najstariji