Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lolola13
    12. Ožujak 2025. 20:43

greta10

Lollola zao mi je da te bacilo u bed. Mogu ti rec samo za vinogradsku i od prije 2 god kak je bilo. Partner je s tobom cijelo vrijeme od kad smte smjeste u radjaonu - ja sam isla odmah u radjaonu ne znam jel moze bit u predradjaoni. Od tamo su ga poslali da pojede i da se vrati jer ja nisam bila opce otvorena. Mogle smo imat plan poroda koji prokomentiras s dr i sestrom ako nesto ne zelis ili zelis (tipa epiduralna, drip, epizotomija…) Za vinogradsku preporucam njihovo savjetovaliste za porod koje je srijedom bilo i di moz… onda su imali opciju stolcic mene je to zanimalo al sam zavrsila na carskom tak da nisam dosla do stolcica. Loptu su mi isto dali odmah.
    Vinogradska nema apartmane, odvojeno je paravanima al sv duh ima… a do ljeta ce valjda biti i jos koja bolnica u pogonu. Uglavnom nije sve tak crno, nije idealno al nije bas ni da se nis ne moze birat.
    I zadnje koliko zena toliko prica s poroda:) j

Hm, hvala ti na iskustvu. Mozda da onda razmislim o vinogradskoj. Recimo za sv duh sam mislila da ima apartmane ali sad je zena rekla da si odvojen zidom ili paravanom ali da to nije odvojena prostorija u smislu da ima 4 zida. I oni eto imaju stolcic ali nema osoblja 🙈 Generalno je pokazivala slike i pricala o sv duhu, spomenula kratko petrovu ali vinogradsku nije uopce

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    12. Ožujak 2025. 20:44

Pukica

lolola13

E da, nastavak na tecaj. Za partnera ne bi rekla da ima neke koristi jer uopce nisu dali savjete kako on moze biti od pomoci u porodu ili u onom periodu dok smo jos doma a trudovi su krenuli. S te strane je rodin tecaj ipak bolji jer su se dosta usredotocili na to kako partner u porodu moze pomoc (barem dok moze biti uz nas)

Da, rode i recimo ove naše doule/primalje koje snimaju edukativna videa na youtube-u i po Instagramu doslovce govore o porodima koje je ne moguće ostvariti u našim bolnicama. Žene se educiraju, informiraju i pomisle da je moguće ostvariti taj ideal o kojem pričaju, onda dodju u rodilište i dožive hladan tuš. Evo recimo u Splitu možete zaboraviti na plan poroda, sve ide po špranci, radja se ležećki, spojen si na CTG pa se ne možeš ni kretati tokom trudova, a supruga ti puste unutra kad je već finale. Mislim da je nažalost potrebno smanjiti očekivanja kako se ne bi jako razočarale. Nažalost.

E tocno to sto si napisala sam ja sad dozivjela, ali opet bolje sad nego dok dodem u radaonu 😅
    .
    A ovo sto pises za split - identicno tako je opisala na tecaju za zg rodilista s naglaskom na sv duh

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

petrucika
    12. Ožujak 2025. 20:46

Cure koje prvi puta radate porod je individualna stvar i onako kako vi poslozite u glavi otp tako ce i biti!! Ali budite spremne da boli i da nema bas previse toga da se radi po vasim zeljama!! Vazno vam se suradivat ne se derati jer vas tek onda ne dozivljavaju!! Ja sam imala uvik porode kao porode ok sto se tice doktora i babica pristupa ne mogu izdvojiti i upriti prstom da je netko bio los!! Ali to vam je zaista puno do vas ja znam da svaka zena nema isti orag boli ali porod boli bio on prirodni ili s dripom ja sam prosla i jedno i drugo i imala jako tezak zadnji porod jakooo!!! Ne zelim nekom rusiti snove niti glumiti junaka samo biti realna!! Znam da svaka zena ima pravo na porod koji ce ostati u sjecanju to lipom sjecanju ali nazalost naslusamo se svega i ne opravdavam i svjesna sam da ima i doktora i babica koji se ponasaju kao u mesnici i bez trunke empatije i osjecaja i to ni jedna zena ne zasluzuje!! Ali cure spremite se na to da porid mozda nece biti onako kako ste planirale i samo se prepustite vjerujte njima tamo slusajte njih i to vam je malo naslada muka!! Vrijedi svake boli, svake suze porod je nesto posebno u zivotu svake zene!! I istavite se orevise tih online i raznoraznih tecaja jer ponekad to i nije bas tako!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

lolola13
    12. Ožujak 2025. 20:58

Petrucika, sad nakon ovog tecaja stvarno mislim da u rh nema nekog smisla slusati rodin tecaj ili gledati previse o porodu na internetu 😂 mozda bi to sve i bilo puno ugodnije i bolji pristup da ima vise zaposlenih u bolnicama, jer vjerujem da to stvarno igra veliku ulogu. Ali treba stvarno biti spreman na realnost koja nas ceka i da se ne iznenadimo kada krene sve. 
    .
    A cula sam ja i super price s poroda i sigurno da je svaka zena i svaki porod drugaciji. Mene su samo rode dovele u veliku zabludu oko toga na sto sve ja mogu utjecat i sto sve mogu traziti kada dodem u bolnicu 🙈 Mislim da je tu nastao najveci problem.
    .
    Sutra je nastavak tecaja o dojenju i brizi za bebu, sve me strah kaj cu tek tad cut 🤣🤣

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

petrucika
    12. Ožujak 2025. 21:11

lolola13

Petrucika, sad nakon ovog tecaja stvarno mislim da u rh nema nekog smisla slusati rodin tecaj ili gledati previse o porodu na internetu 😂 mozda bi to sve i bilo puno ugodnije i bolji pristup da ima vise zaposlenih u bolnicama, jer vjerujem da to stvarno igra veliku ulogu. Ali treba stvarno biti spreman na realnost koja nas ceka i da se ne iznenadimo kada krene sve.
    .
    A cula sam ja i super price s poroda i sigurno da je svaka zena i svaki porod drugaciji. Mene su samo rode dovele u veliku zabludu oko toga na sto sve ja mogu utjecat i sto sve mogu traziti kada dodem u bolnicu 🙈 Mislim da je tu nastao najveci problem.
    .
    Sutra je nastavak tecaja o dojenju i brizi za bebu, sve me strah kaj cu tek tad cut 🤣🤣

Zato ti kazem kao zena koja je rodila vise puta porod nije bauk i ja ga nosim u lipom sjecanju bez obzira sto sam imala i taj tezak i uzasno bolan porod ali to je individualno i to ne mozemo planirati ali bez obzira na to meni je porid nesto posebno u zivotu zene nesto sto se ne da mjerit s nicim niti usporediti i bez ibzira na muku i na bol to je najlipsi trenutak zivota najlipsi❤️i samo malo vise realnosti da jer mnoge zene zamisljau mozda to nesto eto tako po nekim pravilima ali nije uvik tako i vazno se opustit prepustit i sudjelovati i nema straha !! Ali def cure ne mojte bas previse drzati da je to sve tako kao na tecajevima!! Porid vam je zaista individialna situacija i iskustvo!!! Pogotovo planirat jer doktori vam rade u korist majke i bebe i mozda radi tiga vam nece ni uvazit vase zelje zato i to morate sa zadrskom!! To je porod to je cijeli jedan cin koji ima svije faze i tesko ga je planirat pogotovo u nasim bolnicama!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Tonkica1509
    12. Ožujak 2025. 21:43

lolola13 evo ko da sebe slušam pred prvi porod 😅 ja sam isto slušala tečajeve i onda čitala iskustva s poroda kod nas (apsolutno ne preporučujem) i na kraju bila toliko razočarana i prestravljena da sam valjda zadnjih mj dana pred porod samo plakala i razmišljala kako ću dići kredit i otići nekud privatno rađat 😆 ali da te utješim, porod mi je ostao u lijepom sjećanju na kraju. Na Vinogradskoj sam rađala, sami su krenuli trudovi navečer, išla sam tamo na pregled pa su mi rekli da sam na 3cm i da ako želim idem još doma (ako želim, baš je dr naglasila da je na meni). Išla sam doma, do 5 ujutro su me već opako šibali trudovi i vratili smo se u rađaonu, bila sam već na 5cm. Uzeli su si kopiju plana poroda i stvarno su se trudili poštovati ga (recimo naglasila sam da apsolutno ne želim dolantin i da odbijam epizotomiju osim u slučaju nužde). Prokinuli su mi vodenjak (ni osjetila, a isto sam čitala da to navodno boli neizmjerno) i išli smo i suprug i ja u rađaonu. Jesu stavili ctg, ali su mi dali i pilates loptu, rekli da ne smeta. I tako sam bila do 7cm, onda su me pitali jel želim epiduralnu budući da ju imam u planu poroda i ja sam rekla pa može, iako sam iskreno skroz zaboravila na to i mislila da mi još ne treba. I kad sam dobila epi više ništ nisam osjetila, samo naznaku truda. I brzo je došao izgon, babica cijelo vrijeme masirala međicu, rezali me nisu, ništ me nije ni boljelo zbog epi i došao je moj mali L. Tak da eto, kao netko tko je očekivao sve najgore od poroda, mogu reći da je moj prošao super, da su se trudili, komunicirali, da su poštovali plan poroda koliko su mogli. Nadam se da sam te bar malo utješila ☺️ svaki porod je za sebe, svaka žena za sebe, ako ti mogu nešto savjetovati to je da čim manje čitaš iskustva s poroda iako znam da je teško i zanima te. Al kad dođe tren, bit će kako bude, ne može predvidjeti i ne znamo što nas čeka, rađale prvi ili 10. put

• Ania
    12. Ožujak 2025. 21:57

Cure čestitam na dobrim rez
     oggt I pregledima :) Nisam najaktivnija ovih dana, ali pratim kolko stignem.
    .
    Lolola13 ajde molim te napiši kako onda to ide s tim online tečajem, tj.jesu li ti nešto prethodno odgovorili ili si taj dan dobila link? Ja sam im poslala mail s prijavom za tečaj 8.i9. 4., nisu mi niš odg., pa zato pitam.. Ali sad kad čitam kaj pišeš, pitam se ima li smisla išta znati prije poroda ili ništa. Ja ne znam ništa o tome kako npr.disati i sl. 

Ja 1987., endometrioza, AMH 9,8pmol/L, euthyrox.
    On 1982., normozoo., sve ok.
    10/23. 1.IVF, sv. Duh, 4 js., ET 1 trodnevni, beta 0
    5/24. 2.IVF, sv. Duh, 5 js, ET 1 trodnev., beta 0; dobili 1 BC
    7/24. Histeroskopija, septum, sve ok
    1.10. FET 1BC; 6dpt +; beta 14dpt 5395.00; uzv 25.10 / 6+2 imamo srčeko :)
    Panorama - nizak rizik; curica :)

lolola13
    12. Ožujak 2025. 22:35

Tonkica1509

lolola13evo ko da sebe slušam pred prvi porod 😅 ja sam isto slušala tečajeve i onda čitala iskustva s poroda kod nas (apsolutno ne preporučujem) i na kraju bila toliko razočarana i prestravljena da sam valjda zadnjih mj dana pred porod samo plakala i razmišljala kako ću dići kredit i otići nekud privatno rađat 😆 ali da te utješim, porod mi je ostao u lijepom sjećanju na kraju. Na Vinogradskoj sam rađala, sami su krenuli trudovi navečer, išla sam tamo na pregled pa su mi rekli da sam na 3cm i da ako želim idem još doma (ako želim, baš je dr naglasila da je na meni). Išla sam doma, do 5 ujutro su me već opako šibali trudovi i vratili smo se u rađaonu, bila sam već na 5cm. Uzeli su si kopiju plana poroda i stvarno su se trudili poštovati ga (recimo naglasila sam da apsolutno ne želim dolantin i da odbijam epizotomiju osim u slučaju nužde). Prokinuli su mi vodenjak (ni osjetila, a isto sam čitala da to navodno boli neizmjerno) i išli smo i suprug i ja u rađaonu. 

Hvala ti za ovo, znaci definitivno trebam razmotriti vinogradsku 😁
    .
    A cula sam ja puno iskustava jer imam vec godina i prakticki sve prijateljice su rodile vec i vise djece, plus sestra i sogorica. Tako da ne citam bas nego se vodim time kaj sam cula. Njihova iskustva su stvarno raznolika i vidim da nema pravila ali mene su bas rode sad zeznule. Jer sam njih slusala i bila sva kao gle super nisam ni znala da mogu to to i to birat i tražit pa sam skroz zabrijala na nes kaj ocito nije realno moguce kod nas... Ili barem ne u zagrebu kako je danas zena napomenula - rekla je da su zabok i varazdin sto se toga tice bolji jer je puno manje poroda pa se mogu posvetiti zenama vise... 
    .
    Budem si ja to poslozila u glavi, i ocekivanja i prioritete. Samo mi je bas nastao šok nakon ovog. Najvise me mozda pogodilo to da ne mozemo birati polozaj i da muz tek tako kasno moze do mene. Svakako cu se potruditi, ako bude opcija, da onda sto kasnije dodem u bolnicu pa da sto krace budem u predradaoni. Mislim, na kraju je super da sam cula to sve kako je realno jer onda mogu i prilagoditi svoja ocekivanja tome i imati manji sok kada krene sve.
    .
    I puno mi znaci ovaj forum, utjesile ste me sve 🥰🥰 Lakse je kad mogu odma podijeliti s vama i razumijete brige koje imam 😊

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    12. Ožujak 2025. 22:41

Ania

Cure čestitam na dobrim rez
    oggt I pregledima :) Nisam najaktivnija ovih dana, ali pratim kolko stignem.
    .
    Lolola13 ajde molim te napiši kako onda to ide s tim online tečajem, tj.jesu li ti nešto prethodno odgovorili ili si taj dan dobila link? Ja sam im poslala mail s prijavom za tečaj 8.i9. 4., nisu mi niš odg., pa zato pitam.. Ali sad kad čitam kaj pišeš, pitam se ima li smisla išta znati prije poroda ili ništa. Ja ne znam ništa o tome kako npr.disati i sl.

Poslali su mi jucer link i potvrdu da smo prijavljeni. Tako da ne ocekuj nista prije 7.4 😁
    .
    A ima smisla cuti, svakako. I vidjeti slike iz svih tih bolnickih soba/odjela ako nikada prije nisi vidjela (kao ja npr). Sto se tice disanja napomenu u par crta kako treba disati pa je to korisno ali isto tako mislim da se ne produ sve te prakticne stvari dovoljno da bi mi sad bile spremne na nesto tamo. Svakako je napomenula zena da nam oni govore i u rodilistu kako da disemo ali kao mi ih ni ne dozivimo i ne cujemo od bolova 🙈😂
    .
    Nije tecaj beskoristan jer da uvid u ono sto nas ceka u nasim bolnicama, ali mi je bio beskorisan jer su sve druge informacije bile jako povrsne i onak, ako si ikada ista citala o trudnoci i porodu onda si to sve vec i cula. Za partnera je skroz beskorisno, bude 2 recenice kako da partner pomogne. Ali opet mozda je to sve i do osobe koja predaje 🤷‍♀️

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

Thumbelina31
    13. Ožujak 2025. 01:19

Pozdrav žene, evo i mene ovdje. ☺️ Termin mi je početkom lipnja pa se nadam da spadam u ovaj thread. 🤗 Zna li netko kada bi se Merkur mogao vratiti na svoju lokaciju? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.