Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Megyca
    12. Ožujak 2025. 11:04

AnnieP drzi se, proci ce i teski dani❤️ nemam dijete ni nekih velikih obaveza trenutno pa mi isto nekad dode sa sve pobacam i vristim jer imam osjecaj da cijelu ovu trudnocu prolazim sama a i bome veci dio ivf-a sam sama prosla dok mi je muz na drugoj strani svijeta, a mogu misliti kako je jos brinuti se o bebici u trbuhu i imati malo dijete… saljem ti puno zagrljaja i podrske, mozes ti to🥰

11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
    02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
    03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
    07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
    oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
    09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
    07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
    13.01.2025. UZV- 🎀🎀

petrucika
    12. Ožujak 2025. 12:04

Cure pitanje za one koje su prebolile gripu da li su vas kosti opcenito na ledima bolile onako od vrata lopatica do kriza naravno osjetim bolnost i u kozi i to bas taj dio na ledima!! Bas me jako boli!! Vjerujem da je od gripe plus lezim i inace pa ocito taj dio je mozda dodatno osjetljiviji ali me isto strah zasto me tako boli!! Temperatura i dr simptomi kratko dan ali ovo me drzi vec dr dan! Jutros san jedva i hodala ko da su me i bokovi i prepone bolili!! Ne znam ni sama jel to normalno?? 

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

• Emi25
    12. Ožujak 2025. 15:32

Pred 2 tjedna sam imala gripu. Mene je bolila glava,noge, kukovi i donju dio leđa. Trajalo je 2-3 dana,najgore mi je bilo po noći nisam mogla spavat. Uvijek me tako boli kad je gripa,valjda je normalno.

2016 💙J
    16.10.2024. +

Emma05
    12. Ožujak 2025. 16:25

petrucika

Cure pitanje za one koje su prebolile gripu da li su vas kosti opcenito na ledima bolile onako od vrata lopatica do kriza naravno osjetim bolnost i u kozi i to bas taj dio na ledima!! Bas me jako boli!! Vjerujem da je od gripe plus lezim i inace pa ocito taj dio je mozda dodatno osjetljiviji ali me isto strah zasto me tako boli!! Temperatura i dr simptomi kratko dan ali ovo me drzi vec dr dan! Jutros san jedva i hodala ko da su me i bokovi i prepone bolili!! Ne znam ni sama jel to normalno??

To ti je sve normalno od gripe. Sve skupa 10 dana si od toga svega kritična. Nemoj izlaziti iz kuće ako baš ne trebaš jer si potencijalno još zarazna. Sretno i brz oporavak želim!

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

lolola13
    12. Ožujak 2025. 19:11

Cure znaci mi smo sad odslusali prvi dio trudnickog tecaja od doma zdravlja (online). Ja evo ne znam kaj bi rekla i mislila. Prethodno tome sam odslusala rodin tecaj do negdje pola i to su 2 razlicita svijeta. Generalno nisam previse zadovoljna s ovim jer mislim da su informacije dosta sture i povrsne i na kraju ti ne kazu puno. Ali ono sto sam saznala me dosta bacilo u bed...
    .
    Znaci na rodinom tecaju govore koje sve preduvjete treba zadovoljiti da porod bude sto "bolji", a onda cujes da kod nas u bolnicama neces moci zadovoljiti prakticki niti jedan od tih preduvjeta. Posebno s naglaskom na zg bolnice gdje je zena napomenula da mi mozemo doci s planom poroda ali tesko ce oni to gledati jer je puno rodilja a malo osoblja. Dalje npr moras radati lezecki iz istog razloga. Sve u svemu, partner izgleda moze biti prisutan samo zadnjih cca 2 sata pred porod pa nadalje to me isto isprepadalo. Sve u svemu nakon ovog sam stekla neki dojam da se mene tamo nista nece pitat, ne mogu utjecati na nista i nema dovoljno osoblja pa vec vidim da nece biti ni volje ni vremena odgovarati mi na eventualna pitanja ili imati razumijevanja da oko nekih stvari zelim razmisliti prije pristanka. Generalno sam bila svjesna da idem na porod a ne u toplice ali nekako sam imala sliku da cu kao osoba koja rada ipak imati vise prava i izbora oko toga kako zelim da taj porod izgleda (dok je sve u redu samnom i s bebom naravno). Tak da evo, bas sam tuzna sad i potresena i zao mi je da sam uopce krenula slusati rodin tecaj jer su mi stvorili u glavi neku skroz laznu sliku koje su opcije i mogucnosti. Da imam novaca odma bi isla platit privatno porod 🥲

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

AnnieP
    12. Ožujak 2025. 19:11

Čula sam se sa ginekologicom, ne moram ponavljati ogtt, dobro je.
    Malo mi je niži hemoglobin pa mi je spustila tablete za željezo koje ću piti do kraja trudnoće. Tardyferon mi je spustila, jesu teške za želudac?
    U prvoj trudnoći sam pila heferol i bome su mi utjecale na stolicu.

🩷 7/2022

lolola13
    12. Ožujak 2025. 19:21

E da, nastavak na tecaj. Za partnera ne bi rekla da ima neke koristi jer uopce nisu dali savjete kako on moze biti od pomoci u porodu ili u onom periodu dok smo jos doma a trudovi su krenuli. S te strane je rodin tecaj ipak bolji jer su se dosta usredotocili na to kako partner u porodu moze pomoc (barem dok moze biti uz nas)

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    12. Ožujak 2025. 19:22

AnnieP

Čula sam se sa ginekologicom, ne moram ponavljati ogtt, dobro je.
    Malo mi je niži hemoglobin pa mi je spustila tablete za željezo koje ću piti do kraja trudnoće. Tardyferon mi je spustila, jesu teške za želudac?
    U prvoj trudnoći sam pila heferol i bome su mi utjecale na stolicu.

Super za ogtt! 🤗🤗 Za zeljezo ti ne znam rec ali nadam se da neces imati probleme s tabletama

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• greta10
    12. Ožujak 2025. 19:59

Lollola zao mi je da te bacilo u bed. Mogu ti rec samo za vinogradsku i od prije 2 god kak je bilo. Partner je s tobom cijelo vrijeme od kad smte smjeste u radjaonu - ja sam isla odmah u radjaonu ne znam jel moze bit u predradjaoni. Od tamo su ga poslali da pojede i da se vrati jer ja nisam bila opce otvorena.  Mogle smo imat plan poroda koji prokomentiras s dr i sestrom ako nesto ne zelis ili zelis (tipa epiduralna, drip, epizotomija…) Za vinogradsku preporucam njihovo savjetovaliste za porod koje je srijedom bilo i di moz… onda su imali opciju stolcic mene je to zanimalo al sam zavrsila na carskom tak da nisam dosla do stolcica. Loptu su mi isto dali odmah. 
    Vinogradska nema apartmane, odvojeno je paravanima al sv duh ima… a do ljeta ce valjda biti i jos koja bolnica u pogonu. Uglavnom nije sve tak crno, nije idealno al nije bas ni da se nis ne moze birat.
    I zadnje koliko zena toliko prica s poroda:) j

Curica 6/23 🩷

Pukica
    12. Ožujak 2025. 20:00

lolola13

E da, nastavak na tecaj. Za partnera ne bi rekla da ima neke koristi jer uopce nisu dali savjete kako on moze biti od pomoci u porodu ili u onom periodu dok smo jos doma a trudovi su krenuli. S te strane je rodin tecaj ipak bolji jer su se dosta usredotocili na to kako partner u porodu moze pomoc (barem dok moze biti uz nas)

Da, rode i recimo ove naše doule/primalje koje snimaju edukativna videa na youtube-u i po Instagramu doslovce govore o porodima koje je ne moguće ostvariti u našim bolnicama. Žene se educiraju, informiraju i pomisle da je moguće ostvariti taj ideal o kojem pričaju, onda dodju u rodilište i dožive hladan tuš. Evo recimo u Splitu možete zaboraviti na plan poroda, sve ide po špranci, radja se ležećki, spojen si na CTG pa se ne možeš ni kretati tokom trudova, a supruga ti puste unutra kad je već finale. Mislim da je nažalost potrebno smanjiti očekivanja kako se ne bi jako razočarale. Nažalost.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.