Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emma05
    18. Veljača 2025. 19:25

Petrucika ma da pokušavam taj diplomski riješiti, imam sad puno posla oko toga a najčešće se ne osjećam dovoljno dobro...em da puno sjedim za laptopom em što me manta u glavi pa sam samo za leći. Odgađam ga sada već dosta a nebi više pare bacala. Zato me i nema puno, nastojim čitati sve ali ne stignem komentirati. Danas mi je prekipilo sve oko mog "vođenja" trudnoće pa se raspitujem kako je kod drugih. Vidim puno propusta i strašno mi je da ja moram sve nešto pitati što bi trebalo biti normalno da se napravi. Ne znam što bi rekla. Prošla sam toliko toga da ne mogu pojmit da se sad oko ovoga svega moram ovako brinuti i stresirati. Ne osjećam se uopće sigurno. Danas sam se isplakala ka godina. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

_spring_
    18. Veljača 2025. 19:26

Lolola, baš mi je žao da je tako prošlo, ali te razumijem jer sam baš ja prije tri tjedna isto pisala... Toliko sam se veselila, a na kraju nisam ni vidjela bebu, on je to tako zbrzao... Ali onda su me prijateljice utješile da je on vjerojatno pogledao sve što je trebao i da je bilo sve ok pa nije detaljizirao... Meni je svejedno bilo žao, ali prihvatila sam to jer vjerojatno i jest tako, samo je nama ljepši osjećaj kad druženje bude duže i ljepše. 
    Ako te brinu te cistice, meni bi utjeha bila da su i njegove riječi bile da je to prolazno i nije za brigu, baš kao što ti je rekla i doktorica zadnji puta. 

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

Emma05
    18. Veljača 2025. 19:29

lolola13

petrucika

Ja se javljam za sad preko 12 kg inace prosla trudnoca dobila sam 16kg a s curama oko 25kg ja to skinem u par mj ali ja sam inace mrsavica i nije mi niko nikad prigovara osimmm sestra oredzadnji out na privatnom pregledu rekla je vec ste dobili 12 kg reko ja slatkise ne jedem vise ovo je isklj od mog ica a s tim da san ja prestala pusit kad san saznala za trudnocu triba i to uzet u obzir!! Nekako ne opterecujem se ako su nalazi ok i s trudnocim sve ok ja se s tim ne bi toliko opterecivala lola!!!

Ja jedem slatko ali stvarno nisu to neke kolicine i inace mislim da se dosta ok hranim od kad mi nije toliko muka. A zasto mi toliko kile idu gore ne kuzim, mozda zbog tih glupih sokova koje sam pila. U svakom slucaju, sa sokovima sam prestala od kad smo tu utvrdile da mogu i litru mineralne dnevno pa kombiniram to s vodom ili cijedim narancu/grejp u puno vode cisto da mi nije cista voda. Mozda i to pomogne i pokusat cu izbaciti veceru kako mi je rekla i smanjiti malo obroke. Samo ako vidim da sam gladna tako stalno ili ako mi se zbog toga pogorsa mucnina onda me bas briga za kile, necu se muciti i stresirat 😅
    .
    Nalazi su bili ok, manjak kalija i kreatinina zadnji put pa sad opet trebam vaditi krv da provjeri i te cistice kod bebe. Drugo sve ok

I ja sam jako puno sokova pila u zadnje vrime i to zbog anemije najviše..inače sam na vodi živila. I dobila sam u 1 mj 3 kile! A do tada u prva (sva) 3 mj - dvije kile. Isto sam se hranila, ništa pretjerano pa sam zaključila da je do toga. Ali prirast od 3 kg za 1 mj mi je isto puno. Vidim ja i po sebi da mi je teže nekako. 

• Andrea41
    18. Veljača 2025. 19:35

Tinchilina

Andrea41

Pozdrav curke! Ja sam jutros išla na uzv, ali nije me baš detaljno pregledavala jer sam u petak išla privatno na uzv zbog nekih bolova iznad pupka, a moja dr. kaže da sam baš potrefila na ekstra stručnjaka za uzv. 🥳 Da me ne zrači previše dr. je samo malo mom dragom pokazala bebicu jeron nije bio samnom u petak. 🥰 U četvrtak idem na anomaly u Petrovu i baš razmatram 4D uzv za cca 4 tjedna. Gledala sam i na Ponudi dana čak. 🤷‍♀️

Na kakvo zračenje je mislila? 🫣 uzv ne zrači. Drago mi je što je sve dobro i bebica lijepo napreduje. 🤗

Pojma nemam kakvo zračenje jer nisam ni ja nikada čula da postoji ograničenje.  🤷‍♀️

petrucika
    18. Veljača 2025. 19:36

Emma05

Petrucikama da pokušavam taj diplomski riješiti, imam sad puno posla oko toga a najčešće se ne osjećam dovoljno dobro…em da puno sjedim za laptopom em što me manta u glavi pa sam samo za leći. Odgađam ga sada već dosta a nebi više pare bacala. Zato me i nema puno, nastojim čitati sve ali ne stignem komentirati. Danas mi je prekipilo sve oko mog "vođenja" trudnoće pa se raspitujem kako je kod drugih. Vidim puno propusta i strašno mi je da ja moram sve nešto pitati što bi trebalo biti normalno da se napravi. Ne znam što bi rekla. Prošla sam toliko toga da ne mogu pojmit da se sad oko ovoga svega moram ovako brinuti i stresirati. Ne osjećam se uopće sigurno. Danas sam se isplakala ka godina.

Sve mi je jasno i sve razumim!! Ja koja mogu reci da imam urednu trudnocu nekad me isto uhvati nesto pa mi dode da se dobro isplacem jer uvik neka briga uvik nesto osluskujemo onda ne daj Boze kakvog nalaza da nije dobar onda te dodatno baci u ocaj!! Ali evo ja nekako sebi uvik dam da izbacim te emocije da profiltriram ako imam neki problem ako me muci i inda krenem dalje!! Tako i ti put do tvoje trudnoce bio je jakooo trnovit i tezak i izdrzi jos ovo bit ce dana laksih i tezih prihvati to uhvati se u kostac i ajde dalje radi svoje bebice ona vrijedi svega ovoga!! Tu uvik mozes doci se pojadat!! I samo naprijed 😊

+ 10.10.

Elza
    18. Veljača 2025. 19:36

Emma,
    meni su urin počeli pratiti tek od 18. tjedna, možda će i tebi otprilike tako.

Emma05
    18. Veljača 2025. 19:44

Elza

Emma,

Al opet ne razumijem kriterije te. Ja i prijateljica smo se upisale kod njega u istom razdoblju. Dva dana smo razlike po terminima. Njoj svaki pregled to radi, meni ni jednom. Dva puta me izvagali i izmjerili tlak. Još ja imam tegobe sa srcem plus imam terapiju plus Ivf trudnoća. Kod nje sve prirodno i normalno bez terapije i ičega. Kakvi su kriteriji. Ne razumijem. Danas sam sva eto..tako..u nemiru🙈..i puna sam pitanja i baš me to sve muči🙈.

• ddm2463
    18. Veljača 2025. 19:45

Uspjela sam malo pronjuškati šta ste pisale. 
    Za bodiće ja sam isto već počela gledati lagano, uzeti ću 50 par komada nek se nađe, i uzeti ću 56 veličinu ostatak poslije ćemo kupovati kako šta bude trebalo, ne planiram pretjerivati. 
    Mene više brine koje pelene odabrati, kremice, maramice.. Baš ima hrpa izbora da se teško odlučiti šta je najbolje 😆 za sad mi se čine dmove i lidlove po recenzijama okej.. i mislim da obavezno trebamo kupiti zaštitu za madrac onu nepromočivu 2× jer sam čitala da bebe baš znaju dobar kaos napraviti pa da se zaštitimo :) 
    Lolola žao mi je zbog takvog pregleda, nisu svjesni koliko to nama znači i koliko jedva čekamo a na kraju ispadne da nas totalno odpile na pregledu.. ja imam super gin ne žalim se na nju ali znam kako bi se osjećala da sam u toj situaciji.. grozno.. vjerujem da će ti sljedeći pregled biti odličan ❤️

01.12. +

• ddm2463
    18. Veljača 2025. 19:50

Emma najbolje da na sljedećem pregledu pitaš zbog čega je tako.. ja sam dva puta do sad nosila urin ali kod nas se to ne radi kod gin nego u dom zdravlja preko uputnice se nosi, pa nezz.. ali vaganje i tlak je svaki pregled do sad bio i tlak je općenito važan u trudnoći pa mislim da svakako to trebaju pratiti 

01.12. +

AnnieP
    18. Veljača 2025. 20:33

Elza

Emma,

Hej, kako si nam ti?
    Tebe nemam ni na listi pregleda ni termina. 

🩷 7/2022

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.