Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrucika
    19. Veljača 2025. 09:44

Cure samo da pozelim sretno svima koje danas imaju preglede!! Neka budu onakvi kakve ste ih prizeljkivale da nak se vratite zadovoljne ali prije svega neka budu uredni i da nam bebice rastu i da je sve ok!! Sretno mamice🥰🙏❤️

+ 10.10.

• Tinchilina
    19. Veljača 2025. 09:47

Htejla sam Lolola, prokomentirati onaj priejdlog o preskakanju večere. Meni se taj prijedlog čini kao totalni promašaj. Nisam te struke i to, nit želim prosipat pamet, al kolko sam čitala, a zanimam se godinama za temu prehrane itd, i nikad nijd preporuka preskakanje večere, jedino ako se posti baš. Al to mi djeluje za trudnoću kao bas loša ideja. Po meni bi bilo bolje da se za većeru pojedu neki proteini, bez ugljikohidrata i bez slatkiša/grickalica/sokova.  Tipa jaja, meso, riba, neko zeleno povrće, posni sir itd. Ima izbora. Al to je samo moje mišljenje, i ja bi isto trebala stat na loptu i isto primjenit i na sebi. 

💙 5/2023

• Tinchilina
    19. Veljača 2025. 09:48

Bože većeru 🤣

💙 5/2023

• greta10
    19. Veljača 2025. 09:49

Sretno svima danas na anomaly, pregledima i Libo da kazu da je cervix uredan🤞🤞
    Tincilina ja isto, samo cekam to sve je u redu i drugo me ne zanima😅🤣.

Curica 6/23 🩷

lolola13
    19. Veljača 2025. 10:01

Tinchilina

Htejla sam Lolola, prokomentirati onaj priejdlog o preskakanju večere. Meni se taj prijedlog čini kao totalni promašaj. Nisam te struke i to, nit želim prosipat pamet, al kolko sam čitala, a zanimam se godinama za temu prehrane itd, i nikad nijd preporuka preskakanje večere, jedino ako se posti baš. Al to mi djeluje za trudnoću kao bas loša ideja. Po meni bi bilo bolje da se za većeru pojedu neki proteini, bez ugljikohidrata i bez slatkiša/grickalica/sokova. Tipa jaja, meso, riba, neko zeleno povrće, posni sir itd. Ima izbora. Al to je samo moje mišljenje, i ja bi isto trebala stat na loptu i isto primjenit i na sebi.

A nisam se ja dovoljno detaljno izrazila. Rekla mi je izbaci veceru a ako moras nesto onda pojedi jabuku ili jogurt. Sto je meni isto kao da nista nisam ni pojela 🤣🤣 Mislim pokusat cu tak, samo problem je kaj mi se od jabuka i jogurta jos uvijek jako dize zeludac pa ce to morat bit neka varijanta na temu... Jos nisam smislila sto, jucer sam isla u krevet bez vecere jer nisam znala sto pojesti 🙈 
    .
    Slazem se potpuno s tobom ali ja sam specificna jer meso ne jedem a ne toleriram laktozu pa onda kupujem te proizvode bez laktoze ali ni toga bas ne unosim puno jer mi uvijek stvara nadutost i probleme... Ribu jedem par puta tjedno za rucak a kak je svaka riba maltene zbog neceg zabranjena u trudnoci onda ne bi jos i za veceru. Na kraju mi preostaje eventualno neka vocka ili paradajz jer salate i dalje ne mogu zbog te odbojnosti a bojim se da cu od toga biti gladna i imat jos jace mucnine 🙈 No, pokusat cemo

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

_spring_
    19. Veljača 2025. 10:01

Drage cure, sretno vam svima danas!

.

AnnieP, meni je ime baš predivno, bit će to dvije predivne seke. Baš me raznježilo ovo "Seka, jel spavaš?" 🥹 Mi nismo ni blizu odluci imena... Za curku bi imali ime, ali za dečka nam se baš teško odlučiti, ali ima vremena. 

.

Tinchilina, ja isto nisam stručna u području prehrane i nutricionizma, ali se baš potpuno slažem s tobom. Prvo, taj komentar sestre, na takav način, mi je potpuno neumjesan. Drugo, vjerojatno bi doktor spomenuo nešto o kilaži da je zabrinjavajuće, a treće, preskakanje obroka... Pa to ne znam predlaže li se ikad. Uvijek se govori o uravnoteženoj prehrani, izboru namirnica, eventualno smanjenju količine obroka, a ne ukidanje. Mene da to zabrinjava, pitala bih sljedeći puta doktora, možda bih i namjerno spomenula taj komentar, ali nadam se, Lolola da te ne zabrinjava...

31🙋🏼‍♀️
    3.11. +
    B 267.68\645.15 IU/L
    16.11. 💓

lolola13
    19. Veljača 2025. 10:04

E da, od jaja mi je isto i dalje muka pa ne mogu ni to 🥲 Do sada bi mi vecera bila recimo 3-4 granchereale keksa i nekad salica bademovog mlijeka uz to. Jer mi to smiri zeludac pa mogu spavati noc u komadu. Ako bas od podneva nisam nista jela onda bi navecer pojela 2 sendvica sa sirom a uvijek jedemo samo integralni kruh koji sami pecemo. Pa sam mislila da je to ok 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    19. Veljača 2025. 10:10

_spring_

Drage cure, sretno vam svima danas!

.

AnnieP, meni je ime baš predivno, bit će to dvije predivne seke. Baš me raznježilo ovo "Seka, jel spavaš?" 🥹 Mi nismo ni blizu odluci imena… Za curku bi imali ime, ali za dečka nam se baš teško odlučiti, ali ima vremena.

.

Tinchilina, ja isto nisam stručna u području prehrane i nutricionizma, ali se baš potpuno slažem s tobom. Prvo, taj komentar sestre, na takav način, mi je potpuno neumjesan. Drugo, vjerojatno bi doktor spomenuo nešto o kilaži da je zabrinjavajuće, a treće, preskakanje obroka… Pa to ne znam predlaže li se ikad. Uvijek se govori o uravnoteženoj prehrani, izboru namirnica, eventualno smanjenju količine obroka, a ne ukidanje. Mene da to zabrinjava, pitala bih sljedeći puta doktora, možda bih i namjerno spomenula taj komentar, ali nadam se, Lolola da te ne zabrinjava…

Znas kaj, zabrinjava me i ne zabrinjava istovremeno 😅 Ful sam i inace brinula oko kila u trudnoci jer sam sklona debljanju i cijeli zivot bez obzira kako se hranila i trenirala sam bila u visku pa tako i usla u trudnocu s 10kg viska. Sto meni nije u trbuhu nego uglavnom u nogama i okolo rasporedeno pa ajde barem nije ono najopasnije salo. 
    .
    I tak da sam inace dosta pazila kaj jedem, znala i brojati kalorije i tako ali zbig mucnina i odbojnosti prema hrani u trudnoci je sve to palo u vodu. Sad na zalost i dalje ima jako malo hrane koja mi dobro sjeda pa ne mogu imati uvijek super uravnotezene i zdrave obroke a ne pomaze ni to kaj ne mogu i dalje piti cistu vodu. U svakom slucaju mislim da ce pomoci za daljnju kilazu kaj barem vise ne pijem sokove a pokusat cu i izmjeniti te vecere i smanjiti obroke kolicinski koliko ide... Ako mi budu jace mucnine od toga onda ništa, nek idu kile ja moram prezivjet 🤣😅

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• Shoko
    19. Veljača 2025. 10:56

Pozdrav,

Jucer sam slabo ista popratila imali smo neki cijeli dan u pokretu, pa se ne vraćam na teme koje ste vec prosli…

Moji kriteriji za pregled su nikakvi, samo čekam da kaze da je sve uredu i to je to, zapravo i jedva čekam da sve završi. Ali imam apsolutno povjerenje prema svom ginekologu koliko god on bio bas i ne pristupacan 😅. 

Sretno cure danas, uzivajte u druskanju.

AnnieP i ja sam se istopila na ovo “seka, jel spavaš?” 🥹🥹🥹

2021 💙

• Maslačak_13
    19. Veljača 2025. 11:40

Pozdrav cure, mi smo jutros obavili kontrolu kod moje redovne ginekologice. Sve je u redu, gledala je nalaze od anomaly scana od prošlog tjedna iz bolnice i rekla da beba lijepo napreduje i da je sve u redu. Dobila sam uputnicu da za dva tjedan idem vaditi krv za OGTT. Danas sam imala samo vaginalni pregled, visina cerviksa je uredna i ušće je zatvoreno tako da je i s tim sve u redu. Malo mi je žao što nije bio i ultrazvučni pregled ali doktorica je rekla kako sam bila prošli tjedan u bolnici na ultrazvuku te da nema potrebe opet gledati jer je sve uredno. A ja se baš ponadala da ćemo možda danas vidjeti lice od malog gospodina, jer na zadnja tri pregleda stalno skriva lice, uvijek su mu rukice ispred lica. I sad u petak kad smo bili privatno na anomaly scanu podbočio se i rukice stavio ispred lica tako da kad je doktorica upalila 4D nismo dobili baš neke najbolje slike lice jer je rukica ispred. Čekali sat vremena da se namjesti i doktorica me po trbuhu malo pritiskala ali eto neće da se pokaže 😁 Jako mi je žao radi toga, čak sam razmišljala da idemo još jednom privatno samo na 4D ultrazvuk jer možda nam sad pokaže lice pa dobijemo lijepe slikice ali kaže muž da je najbitnije da je sve s bebicom u redu a za slike više manje jer šta ako odluči skrivati lice do kraja s ručicama, tako da ćemo još vidjeti šta ćemo. Sljedeći pregled imam tek 19. 3., doktorica je rekla da nema potrebe ranije jer da je sve u redu.
    .
    Što se tiče testa na urin vidim da ste to jučer pisale, meni svaki put prije pregleda kod doktorice sestra testira urin, mjeri tlak i važemo se. To je svaki put tako.
    .
    Sretno svima na pregledima danas, posebno onima koji idu na anomaly scan, želim da vam se bebice lijepo namjeste i pokažu svoje lice za lijepe sličice 🥰

🙋‍♀️ 31
    🙋 31
    + 20. 10. 2024.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.