Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pukica
    18. Veljača 2025. 20:54

Pričate o uzimanju mokraće za test na proteine? Moja to radi svaki put, od prvog pregleda. Doslovce kad odem u ordinaciju prvo idem u WC i onda s urinom se javljam sestri.

• Tinchilina
    18. Veljača 2025. 21:03

Ja sam prošlu trudnoću vodila kod tadašnje giničke i kod nje nisam davala urin za tu trakicu, nego tek kad sam sa 37 tj došla u bolnicu su mi to svaki put dali. Nisam ni znala za kaj je to, ima puno šarenih kockica pa sam pretpostavila da je svaka kockica indikator za nešto drugo. A sad kako sam u bolnici kao rizična, to mi gledaju svaki put i mjere tlak. A kile me pitaju, ne važu.

I dalje ne kužim kaj je s kupusom 🤣 

💙 5/2023

• Andrea41
    18. Veljača 2025. 21:38

Pukica

Pričate o uzimanju mokraće za test na proteine? Moja to radi svaki put, od prvog pregleda. Doslovce kad odem u ordinaciju prvo idem u WC i onda s urinom se javljam sestri.

Ja sam u ponedjeljak prvi put vidjela te trakice kad mi je sestra rekla da se idem popiškit. Nije mi rekla kako, pa nemam pojma jesam li to odradila kak se spada. 😂😂😂
    A tlak i kilažu mi mjerili prije 4 tjedna prvi i zadnji put. Možda budu u četvrtak na Anomalyu. 🤷‍♀️ Moram tada tražiti i termin u trudničkoj ambulanti jer me do sada pratila doktorica na IVF odjelu što inače nije izgleda običaj. 🤷‍♀️

• keksolina
    18. Veljača 2025. 22:02

Tinchilina

Ja sam prošlu trudnoću vodila kod tadašnje giničke i kod nje nisam davala urin za tu trakicu, nego tek kad sam sa 37 tj došla u bolnicu su mi to svaki put dali. Nisam ni znala za kaj je to, ima puno šarenih kockica pa sam pretpostavila da je svaka kockica indikator za nešto drugo. A sad kako sam u bolnici kao rizična, to mi gledaju svaki put i mjere tlak. A kile me pitaju, ne važu.

🤣🤣 ma kupus kako se inace bas ne da oprati, nego skines par tih listova i naribas. Pa je briga oko toga da ne ostanu bakterije, listerija i što već jer ne možeš pošteno oprati

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• keksolina
    18. Veljača 2025. 22:09

Ja mislim da mi sestra nije dala trakice za urin na prva dva pregleda, a od tada mi daje redovito, i vaganje i tlak. Ne znam zasto tebi Emma ne da, nema mi smisla da bas kod tebe zaboravi. Zao mi je da prolazis ovakav dan, nekad se bas nakupi i bude ti dosta svega, pitaj svakako iduci put, pa valjda ima neki razlog

ddm već je netko od cura pisao, a ja sam isto to primjenjivala, one blazinice u toploj vodi za brisati guzu, a po noci i za izvan kuce bi uzela obavezno one vlazne maramice 99% violeta ili babylove. Pelene su mi se isto pokazale violeta najbolje, a dobre su babylove pogotovo one iz nature linije, ali nekako tanke djeluju. Pampers mi je previse plastican, a lidl i muller mi nisu bas sjele. A to isprobavas dok ne nades koje ti se najvise svidaju

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• keksolina
    18. Veljača 2025. 22:12

Htjela sam napisati vlazne maramice 99% voda, jer ostale imaju vise kemikalija pa znaju izazvati osip kod tih njeznih guza. Oprostite na spamu 😅

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

lolola13
    18. Veljača 2025. 22:35

Emma05

Petrucikama da pokušavam taj diplomski riješiti, imam sad puno posla oko toga a najčešće se ne osjećam dovoljno dobro…em da puno sjedim za laptopom em što me manta u glavi pa sam samo za leći. Odgađam ga sada već dosta a nebi više pare bacala. Zato me i nema puno, nastojim čitati sve ali ne stignem komentirati. Danas mi je prekipilo sve oko mog "vođenja" trudnoće pa se raspitujem kako je kod drugih. Vidim puno propusta i strašno mi je da ja moram sve nešto pitati što bi trebalo biti normalno da se napravi. Ne znam što bi rekla. Prošla sam toliko toga da ne mogu pojmit da se sad oko ovoga svega moram ovako brinuti i stresirati. Ne osjećam se uopće sigurno. Danas sam se isplakala ka godina.

Tocno si mogu zamisliti kako ti je, mene je isto jako ljutilo u jednom periodu kad sam vise stvari saznala na internetu i tu od vas nego od doktora. Onak nije da idemo tamo jer nam je dosadno doma nego brinemo za svoje bebice i u stresu smo dal je sve ok a njima na zalost precesto dodemo kao samo jedna u nizu... Nevjerojatno mi je da ima na zalost sa svih strana toliko losih iskustava i da sve moramo na kraju same istraziti i boriti se 😤 U svakom slucaju, pitaj ih lijepo zasto tebi to ne rade i zahtjevaj ono na sto imas puno pravo! A to je prije svega osjecaj sigurnosti u trudnoci i da znas da si u sigurnim rukama i da se radi sve najbolje za bebicu i tebe. Drzi se i samo pisi kad ti dodu takvi teski dani 🥰

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    18. Veljača 2025. 22:39

_spring_

Lolola, baš mi je žao da je tako prošlo, ali te razumijem jer sam baš ja prije tri tjedna isto pisala… Toliko sam se veselila, a na kraju nisam ni vidjela bebu, on je to tako zbrzao… Ali onda su me prijateljice utješile da je on vjerojatno pogledao sve što je trebao i da je bilo sve ok pa nije detaljizirao… Meni je svejedno bilo žao, ali prihvatila sam to jer vjerojatno i jest tako, samo je nama ljepši osjećaj kad druženje bude duže i ljepše.
    Ako te brinu te cistice, meni bi utjeha bila da su i njegove riječi bile da je to prolazno i nije za brigu, baš kao što ti je rekla i doktorica zadnji puta.

A da, na zalost ili na srecu oni to valjda tako rutinski odrade kad je sve uredno... Mislim super mi je drago da je bebica dobro i da on nema tu kaj puno ali s druge strane bas lose sjedne takav pregled i pristup 😬 Cistice me sad uopce ne brinu, on je to toliko nezinteresirano cuo kao da sam rekla da ima 5 prstiju na ruci 🤣 Cini se da je to stvarno cesto i uobičajeno a vidim po mjerama da su nesto manje nego prije 2 tjedna. Sad sam tek imala snage procitati i usporediti sve kaj mi je napisao 🤣 Btw nije mi ni rekao koliko je beba teska sada 😡😤

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    18. Veljača 2025. 22:40

Emma05

lolola13

petrucika

Ja se javljam za sad preko 12 kg inace prosla trudnoca dobila sam 16kg a s curama oko 25kg ja to skinem u par mj ali ja sam inace mrsavica i nije mi niko nikad prigovara osimmm sestra oredzadnji out na privatnom pregledu rekla je vec ste dobili 12 kg reko ja slatkise ne jedem vise ovo je isklj od mog ica a s tim da san ja prestala pusit kad san saznala za trudnocu triba i to uzet u obzir!! Nekako ne opterecujem se ako su nalazi ok i s trudnocim sve ok ja se s tim ne bi toliko opterecivala lola!!!

Ja jedem slatko ali stvarno nisu to neke kolicine i inace mislim da se dosta ok hranim od kad mi nije toliko muka. A zasto mi toliko kile idu gore ne kuzim, mozda zbog tih glupih sokova koje sam pila. U svakom slucaju, sa sokovima sam prestala od kad smo tu utvrdile da mogu i litru mineralne dnevno pa kombiniram to s vodom ili cijedim narancu/grejp u puno vode cisto da mi nije cista voda. Mozda i to pomogne i pokusat cu izbaciti veceru kako mi je rekla i smanjiti malo obroke. Samo ako vidim da sam gladna tako stalno ili ako mi se zbog toga pogorsa mucnina onda me bas briga za kile, necu se muciti i stresirat 😅
    .
    Nalazi su bili ok, manjak kalija i kreatinina zadnji put pa sad opet trebam vaditi krv da provjeri i te cistice kod bebe. Drugo sve ok

I ja sam jako puno sokova pila u zadnje vrime i to zbog anemije najviše..inače sam na vodi živila. I dobila sam u 1 mj 3 kile! A do tada u prva (sva) 3 mj - dvije kile. Isto sam se hranila, ništa pretjerano pa sam zaključila da je do toga. Ali prirast od 3 kg za 1 mj mi je isto puno. Vidim ja i po sebi da mi je teže nekako.

Ma sigurno su ti sokovi, prazne kalorije a mi ostanemo gladne... Pratit cu sad pa vidjet kak ide dalje kilaza nakon kaj sam ih prestala pit

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• Tinchilina
    18. Veljača 2025. 22:57

keksolina

Tinchilina

🤣🤣 ma kupus kako se inace bas ne da oprati, nego skines par tih listova i naribas. Pa je briga oko toga da ne ostanu bakterije, listerija i što već jer ne možeš pošteno oprati

Hvala 😁❤️

💙 5/2023

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.