Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pixi
    18. Veljača 2025. 17:06

Emma otišao mi tekst prije.
    Jesi spominjala kardiologu da piješ Aspirin?
    Meni je bio ukinut u vrijeme kad sam imala hematom i onda mi ga je ponovno vratila kad se povukao, prije 12 tj. 

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

Pixi
    18. Veljača 2025. 17:14

Petra čestitam na dobrom pregledu 😊
    Petrucika i tebi na urednim nalazima. Odmah je lakše.

Sjele su danas komplikacije 

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

Emma05
    18. Veljača 2025. 17:24

Pixi

Emmaotišao mi tekst prije.
    Jesi spominjala kardiologu da piješ Aspirin?
    Meni je bio ukinut u vrijeme kad sam imala hematom i onda mi ga je ponovno vratila kad se povukao, prije 12 tj.

Jesam...spominjao je kako Aspirin nije predviđen kao dugotrajna terapija..i bilo mu je neobično...al dobro valjda ginekolog zna što radi. Svakako nije baš ni bezazlen koliko se smatra. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Emma05
    18. Veljača 2025. 17:25

Pixi

Emma05

petrucika

Emma05

Pitanje: Koristi li itko od vas aspirin u trudnoći?

Cula dan da se preporuca mislim isobito kod zena koje su imale umjetnu da pretezno one koriste!! Imam frendicu koliko se sican ona ga je morala pit u trudnici oni je bila bas sa umjetne!!

Da. Upravo mi je rekao moj IVF doktor (ne vodi me dalje transfera) da se Aspirin obavezno ukida do max 12 tj jer dalje toga može (kao nesteroidni antireumatik) napraviti više štete nego koristi i da može oštetiti djetetu srce!😤…ja sam u 18tj a moj doktor ni a ni b o
    tome! Plus sam obavila i kardiologa jer mi iz nekog razloga lupa srce, nalaze sve vadila, stalno mi krv iz nosa ide, krvna slika mi je sve lošija i ja se sve lošije osjećam. A da ne govorim da se i progesteron ukida u max 12 tj isto tako ako je sve u redu jer dalje toga nema smisla! 😤

Emma, ja koristim Aspirin. Ginci mi je rekla da ću ga koristiti do 36tj.
    Moja prijateljica je išla u istu IVF polikliniku kao i ja, isto je pila Aspirin do 36 tj i s bebom je sve uredu, nema nikakvih problema sa srcem.

Jesu li vam dali objašnjenje zašto se daje konkretno do 36 tj? 

petrucika
    18. Veljača 2025. 17:35

Emma05

petrucika

Emma05

Pitanje: Koristi li itko od vas aspirin u trudnoći?

Cula dan da se preporuca mislim isobito kod zena koje su imale umjetnu da pretezno one koriste!! Imam frendicu koliko se sican ona ga je morala pit u trudnici oni je bila bas sa umjetne!!

Da. Upravo mi je rekao moj IVF doktor (ne vodi me dalje transfera) da se Aspirin obavezno ukida do max 12 tj jer dalje toga može (kao nesteroidni antireumatik) napraviti više štete nego koristi i da može oštetiti djetetu srce!😤…ja sam u 18tj a moj doktor ni a ni b o
    tome! Plus sam obavila i kardiologa jer mi iz nekog razloga lupa srce, nalaze sve vadila, stalno mi krv iz nosa ide, krvna slika mi je sve lošija i ja se sve lošije osjećam. A da ne govorim da se i progesteron ukida u max 12 tj isto tako ako je sve u redu jer dalje toga nema smisla! 😤

Ja sam citala za aspirin da ga ugl piju trudnice koje su bile na umjetnoj!! Znam iz iskustva za prijateljicu ali to je bilo prije 6 godina i ne sican se koliko dugo ga je pila!! A dufaston ti ja pojem jos uvik 3*1 pila sam i u prosloj mislim do 37 tt ne mize on dalje ni pomic a ni odmoc!! Ali ne daj Boze kakvih krvarenja opet bi istu terapiju dobila trudnica!!! Kao i ezo folna vecina pije do 12 tt a ima trudnica koje ju piju i nakon bas folnu to su neke stvari koje ti nece zgireg ucinit ako nastavis!! A za aspirin to ne znan do kad se moze!! Znaci i dalje imas probleme sa srcem?? Sto kazu od cega to tako ima ki itko misao zasto dolazi do toga??

+ 10.10.

Megyca
    18. Veljača 2025. 17:49

Lolola boze dragi kakve su to gluposti za kilazu, pa nisi dobila 20kg nego 6.. ja sam dobila 8kg pa eto dr nista ne komentira, na pola trudnoce smo…
    Za Aspirin cure ja ga pijem od pocetka ivf-a, negdje sam citala da je u nekim studijama pomagao pri implantaciji, i sad sam ga nastavila piti tj ja pijem andol pro 100, dr mi je objasnio da se daje kao prevencija preeklampsije.

11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
    02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
    03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
    07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
    oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
    09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
    07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
    13.01.2025. UZV- 🎀🎀

AnnieP
    18. Veljača 2025. 17:56

Petra_aaa super za dobar pregled. 😊
    .
    Petrucika bravo za uredne briseve. Vjerujem da ti je sad puno lakše. ♥️
    .
    Lolola13 žao mi je zbog pregleda. Tako sam sličan pristup dobila ja prošli tjedan u bolnici, totalno razočaranje!
    Za kile ne razumijem zašto te tako oprala. Zašto ne smiješ dobiti više od 15kg?
    Nemoj se loše osjećati, bitno da je beba dobro, da raste, ciste će proći! ♥️♥️

🩷 7/2022

petra_aaa
    18. Veljača 2025. 18:06

lolola13

Cure evo mene s pregleda, nisam uopce zadovoljna. To je bio najkraci pregled ikad, jedva je pogledao bebicu a mene nije ni pitao kako se osjecam ni nista. Ocito je u nekoj zurbi ali taj pristup mi stvarno nije ok.
    .
    Rekla sam mu za cistice i taj pregled prije 2 tjedna pa moguce da zato nije ni mislio da je sada potrebno puno gledati i mjeriti. Za cistice je rekao nista posebno, da ce proc i vidio ih je na uzv.
    .
    Sestra me jako spotala za kile, dobila sam do sad 6kg. Kaze da izbacim veceru i prepolovim obroke 😭 Jer cu tek pocet dobivat kile a ne smijem vise od 15 dobiti ukupno…
    .
    Salje me na neki drugačiji ogtt gdje nakon prvog vadenja krvi pojedem nesto malo (integralno pecivo i jogurt) i onda cekam drugo vadenje.
    .
    Sve u svemu bas se jadno osjecam 🙁

Ma daj, uzas mi je to kad je doktor neraspolozen, ustvari kad je bilo tko na svom radnom mjestu zivcan!!
    Bitno da je bebica dobro, a za kile nije ni meni jasno?!?
    Ja sam u prvoj trudnoci dobila 22kg, skinula sam za 3 mj sve 

👦💙 18.10.2022.
    panorama uredna, stiže 👦💙

• Tinchilina
    18. Veljača 2025. 18:07

Slažem se za kile, uopće ne kužim takav pristup trudnicama, a čujem da sestre znaju baš biti neugodne po tom pitanju. Pa valjda bi doktor trebao tu nešto reć ako nije ok, a ne sestra. 
    Ja sam isto sad na +6 al ono što mene brine je to što sam ja njij dobila u zadnjij mjesec i pol, znači dobivam 1kg tjedno od 17.og tj, tako nekako. Bojim se da nije do šećera a i jako me traži slatko, što do tad nije. Sad ću nakon ovog pregleda na oggt pa ćemo vidjeti (tako su mi najavili zadnji put). 
    I baš mi je žao da je pregled bio zbrzan, i mene to bedira i odem nekako neispunjena i sad treba dočekat sljedeći. Držim fige da sljedeći bude bolji.

Nego kaj je s kupusom? Ja niš za to nisam čula.

💙 5/2023

Emma05
    18. Veljača 2025. 18:13

A rade li vam na svakom pregledu urin na proteine? I važu i mjere tlak?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.