Posao- poceli su me bas jako zatrpavati poslom i stvarati mi pritisak i to me smeta jer mislim da nije fer da se trudnici stvara stres tako da mislim da cu probati odraditi jos 2-3 tjedna pa cu uzeti 2 tjedna bolovanja pa 2 tjedna godisnjeg i onda na komplikacije. Vec par noci ne mogu spavati zbog stresa oko posla i ne treba mi to 🙄
Krevetićmi smo nasli krevetic koji nam se sviđa, a to je Freeon nest & feed. Nas krevet je jako visok i ovo je jedini za koji sam nasla da ide do nase razine kreveta + kasnije se krevetic moze prenamijeniti u hranilicu. To mi se jako svidjelo 😬
Kaj se tice posla, mene su tako ovaj tjedan bas bas zatrpali i bio mi je strasan stres. Vec sam mislila pricati sa sefom ali sam prije pricala sa jednom starijom kolegicom koja je rekla da ce mu suptilno napomenuti da ne moze tako s trudnicom, posebno ako zeli da ostanem sto duze raditi. Ne znam sto su pricali, ali u srijedu mi je sef dosao i preuzeo dio posla na sebe bez objasnjenja, ali i bez ikakve ajmo rec neugodne energije ili netrpeljivosti. Od tad mi je bilo ok, stvarno me ne zatrpava i skroz je korektan tempo, nadam se da ce potrajati. Pa ako ti je bitno da ostanes raditi mozda pokusaj tako neki razgovor prije
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Jutro cure ja sam marrndala i popila caj kao i moja forimasica koja voli caj😅kao ja tako da jutro ne pocinje bez salice caja!! Ugl mene zanima ako je koja koristila laktogin vaginalete ja dam inace kapsule ovaj put doktor mi je savjetovao vaginalete ali ja s njima uvik imam problem da mi se ne rastapaju i zna mi tako tableta stajat i po tjedan dana!! To sam najvise primjetila kad bi dobila mengu po komadicima da je tableta jer sam ih neko vrime bass koristila!! I onda radi toga prestala!!! I nedavno sam doktoru spomenula da se ne rastapaju i komentira je kao da su ih mjenjali zbog te neke tvari u sebi i da je to sad kao nirmalno da se radi tiga teze rastapa!! Ali meni to smeta da mi tabeta stoji danima unutra mislim ne da mi smeta nego se mislim ima li to smisla!! Reka je samo dva puta tjedno samo da odrzim taj ph!! Pa evo ako koja ima slucaj s njima rado bi cula iskustvo!!! Hvala cure i ugodan vikend🥰
+ 10.10.
Cure hvala na savjetima za strije. Koliko vidim smije se koristiti nevenova mast u trudnoci i cak kasnije za zastitu bradavica kod dojenja.. probat cu s tim 🙂
11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
13.01.2025. UZV- 🎀🎀
Cure..konzumirate li vi kurkumu kroz hranu? Prvi put spremim rižot sa kurkumom u životu. Neznam sto mi je došlo. I dok jedem čitam da ga trudnice moraju izbjegavati🙈..da mijenja DNA invitro i tako..
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Nisam znala to za kurkumu, ja ju stavim u hranu al to su bas zanemarive količine. Što se tiče endometrioze, tu bi te sad mogla davit sa 100 pitanja, al nema smisla, pa samo ako mozeš u par rečenica na što mislis kad kažeš da je prehrana ključna? Pretpostabljam bez šećera, bijelog brašna i to?
.
Mi smo uzeli za maloga Joie 3u 1, jer sam za njih čula tako po Fejsu i forumima, a dvoumila sam se između PegPerego i njih. Na kraju sam se odlučila za ta jer su mi stala u gepek i bila puno lakša od P.P. Ja bi osobno savjetovala da si na to obratite pozornost, pogtovo ako ste često u muvingu s autom ili ne živite u priemlju/nemate lift. Težina kolica je zeznuta pogotovo tih par mjeseci nakon poroda.
.
Mi smo već uzeli kolica, žao mi je da ne mogu koristiti ova stara, al tak je ispalo. Al jaje može tak da moram samo još 1 uzeti što mi je super. Isto sam tražila savjete od žena koje imaju blizance za neka lagana a kvalitetna kolica koja mogu i na teže terene, a ne samo po asfaltu.
💙 5/2023
Cestike cure na super pregledima jucer. Jucer nisam bila na forumu, glava me bolila pa sam izbjegavala mob.
.
Nocno pisanje - ja za sad vise ne idem ali ni ne pijem nesto puno vode koji sat pred spavanje.Autosjedalice - moja preporuka da za jaje vidite odma imaju li ljetnu navlaku za kupiti. Mi smo isli relativno cesto na put od 5-6h. Jaje bas nije podnosio, a pretpostavljam jer bi se uvijek u njemu skuhao, valjda kako je ono zavaljeno i ti sinteticki materijali, a on sam po sebi sklon znojenju…Planirali smo jaje sto duze ali je plakao po cijelu voznju. Sa 9 mjeseci smo se prebacili na britax dualfix isize puno prostranije, vozio se i dalje okrenut unatrag, a mi smo se preporodili, prestao je plakati u voznji. U njoj je dan danas, bas gledamo uzeti mu sad neku koja ide do kraja. Kolica mi imamo Joie neka, meni se cine super, zgodna. Ali isto malac nije volio voznju u kolicima, mislim da smo ih prestali nositi sa sobom prije nego je napunio godinu 😅 a bas dobro da mogu cak do 20kg 😝Nadam se da ce ova beba vise koristiti jaje i kolica.
2021 💙
Cure..konzumirate li vi kurkumu kroz hranu? Prvi put spremim rižot sa kurkumom u životu. Neznam sto mi je došlo. I dok jedem čitam da ga trudnice moraju izbjegavati🙈..da mijenja DNA invitro i tako..
Trenutno mi jos nisu skroz prosle mucnine pa ne mogu nista osim soli, ali ako cu moc necu izbjegavat. Ne znam gdje si nasla taj podatak? Ja sam sad kratko isla proguglat i pise da kolicina koja je u hrani nije problem ali da se u trudnoci ne bi trebalo uzimati kurkumu u obliku tableta kao suplement jer moze mozda uzrokovati kontrakcije maternice. Ali cak na pubmedu ima neko istrazivanje da je moguca i korist kao lijek kod nekih specificnih stanja u trudnoci npr preeklampsia, trudnickog dijabetesa i dr.
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Nisam znala to za kurkumu, ja ju stavim u hranu al to su bas zanemarive količine. Što se tiče endometrioze, tu bi te sad mogla davit sa 100 pitanja, al nema smisla, pa samo ako mozeš u par rečenica na što mislis kad kažeš da je prehrana ključna? Pretpostabljam bez šećera, bijelog brašna i to?
Nema neke univerzalne dijete ali namirnice koje se najčešće spominju kao "inflamatorne" odnosno one koje stvaraju upalu u tijelu te na taj način endo podivlja i napuhneš se i boli, te stvara ostale probleme su: trans masti i hrana bogata zasićenim mastima, crveno meso i prerađevine, mliječni proizvodi, gluten, rafinirani šećeri, alkohol, kofein..
Ja sam nastojala pratiti po sebi na što točno reagiram jer je to ponekad teško pratiti. Probudim se normalna..pojedem nešto krivo za ručak pa se napušem kao trudnica u 3 mj trudnoće, a za bolove da ne govorim. Depresija i ostala raspolozenja koja uzrokuje endometrioza neću ni spominjati. Na periode bi prestala biti i društvena jer te to toliko obuzme da ne možeš normalno funkcionirati. Puno sam puta odbila neki dogovor jer bi se radije sklupčala u fetalni položaj na kauču i tako gnjilila dok bolovi ne popuste. Najgori bolovi su mi par dana nakon što menga krene pa do nekog 8 dc. Odnosi su bolniji, život pati kako privatno tako i profesionalno. Dakle bolest koja pogađa sve aspekte života. Brufen mi je bio "najbolji prijatelj". Ovo mi je baš neobičan period jer se ne sjećam kad sam ovoliko dugo bez Brufena bila. Trudnoća mi je baš smirila to stanje i presretna sam u svakom smislu😊😍..samo nek potraje..
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
Uzimanje kurkume u trudnoci se ne preporucuje zbog djelivanja na maternicu kao kontrakcija!! Ali u tako maloj dozi mislim da nece skodit sigurno ali nije lose upamtit podatak za ubuduce!!!
+ 10.10.
Trenutno mi jos nisu skroz prosle mucnine pa ne mogu nista osim soli, ali ako cu moc necu izbjegavat. Ne znam gdje si nasla taj podatak? Ja sam sad kratko isla proguglat i pise da kolicina koja je u hrani nije problem ali da se u trudnoci ne bi trebalo uzimati kurkumu u obliku tableta kao suplement jer moze mozda uzrokovati kontrakcije maternice. Ali cak na pubmedu ima neko istrazivanje da je moguca i korist kao lijek kod nekih specificnih stanja u trudnoci npr preeklampsia, trudnickog dijabetesa i dr.
Nisam išla na stručne članke nego mi izbacilo na prvu u prvih 5 članaka na netu pa sam se momentalno smrzla😅🙈..ali odnosi se na visoke količine kurkume, a piše u kombinaciji sa crnim paprom bio raspoloživost se pojačava za 2000% i zadnja rečenica je "ovo može uzrokovati visoke razine krvi i mijenjanje DNA invitro, ističu stručnjaci"...ali u članku ni S od stručnjaka ni stručnog članka pa sam se morala malo primiriti. Malo začina neće ništa napraviti. Nije sigurno toliko potentan😅🙈..ali začin definitivno ide u smeće! Živila sam 40 godina bez njega neznam što mi je sad došlo da ga kupim🤷♀️😏.
Ugl zaključak je da ovako hormonalna nesmijem puno čitati😆
Sortiraj odgovore
Najstariji