@keksolina hvala za super link o kilazi
Cure, bravo za sve super preglede
Nek samo tako ostaneIma koja povisen secer?
Jos nisam radila ogtt test ali vec na onom vadenju krvi u 7.-8.tt trudnoce sam bila malo iznad gornje granice secera
To sam radila prije blagdana i naravno da nisam pazila ali sad bi ipak do kraja trudnoce htjela paziti
Kako se hranite?
Ja imam aparatic za šećer pa si doma redovito mjerim. Tako sam i u zadnje dvije trudnoce jer mi je jednom bio granični 5.1 i odmah me na djetu stavilo..i mogu vam reći da mi je to mjerenje kući puno olakšalo i eto za sad je svw u normali. Na tašte mi bude oko 4.8. .
Za zatvor meni pomogne kad si napravim zobene s jogurtom ili kakaom i dodam veliku žlicu lanenih sjemenki, cijelih, ne mljevenih. Kupim u Dm-u.
Jos nisam radila ogtt test ali vec na onom vadenju krvi u 7.-8.tt trudnoce sam bila malo iznad gornje granice secera
To sam radila prije blagdana i naravno da nisam pazila ali sad bi ipak do kraja trudnoce htjela paziti
Kako se hranite?Ja imam aparatic za šećer pa si doma redovito mjerim. Tako sam i u zadnje dvije trudnoce jer mi je jednom bio granični 5.1 i odmah me na djetu stavilo..i mogu vam reći da mi je to mjerenje kući puno olakšalo i eto za sad je svw u normali. Na tašte mi bude oko 4.8. .
Kako se hranis, jedes voce? Meni je ovo sve totalno nepoznato
👦💙 18.10.2022.
panorama uredna, stiže 👦💙
Kako se hranite?Ja imam aparatic za šećer pa si doma redovito mjerim. Tako sam i u zadnje dvije trudnoce jer mi je jednom bio granični 5.1 i odmah me na djetu stavilo..i mogu vam reći da mi je to mjerenje kući puno olakšalo i eto za sad je svw u normali. Na tašte mi bude oko 4.8. .Kako se hranis, jedes voce? Meni je ovo sve totalno nepoznato
A jedem baš loše jer imam mučnine i većina hrane mi ne odgovara. Najviše od voća jabuke, maline, borovnice i naranče..mlijeko, kefir i ista mliječno ne mogu ni smisliti a kamoli pojesti. Paše mi domaća juha pa to često spremam i ona mi olaksava probavu..i svaki dan neki junk tipa bureka pod obavezno.. iako znam da to ne bi smjela baš zbog probave ali ne mogu si pomoć jer mi baš organizam traži..
Da kompot od jabuka mi paše i pomaže kod zatvora. To ujutro volim pojesti..
Hvala ti❤️
Ne pazim baš na kalorije ali srećom mi organizam ne traži slatko a šećer mi sat nakon masnog bureka bude oko 6..
Ipak pazim da ne pojedem previše od jednom, jedem manje obroke 5/6 puta na dan i to mi najviše odgovara. Za sad sam još u minusu sa kilama jer sam u prva 3 mjeseca puno kg izgubila zbog povraćanje
Kako se hranite?
petra_aaa ja sam na prvom vađenju krvi na početku trudnoće imala povišen šećer, vrijednost je bila 5,5 ali utjecalo je velikim dijelom i to da je prošlo manje od 12 h od zadnjeg obroka te je zadnji obrok navečer bio cijela srednja pizza iz pizzerije i cheescake (slavili večer prije). Inače sam u treningu i pazim što jedim, slatkiše ne jedem, ali mislim da sam jela dosta ugljikohidrata dnevno što ima veliki utjecaj na razinu šećera u krvi. Sad na zadnjem vađenju krvi i to nakon blagdana, 27. 12., glukoza mi je bila 4,3 i moram reći da sam jako zadovoljna. Ginekologica je isto ostala u čudu kako sam je uspjela tako spustiti. Uglavnom sve ti je prehrana, ako jedeš puno ugljikohidrata moraš ih reducirati, ja pokušavam biti do oko 100 grama ugljikohidrata dnevno (osim za vikend tad si priuštim nešto više).
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
It's a boy 💙
Kako se hranite?Ja imam aparatic za šećer pa si doma redovito mjerim. Tako sam i u zadnje dvije trudnoce jer mi je jednom bio granični 5.1 i odmah me na djetu stavilo..i mogu vam reći da mi je to mjerenje kući puno olakšalo i eto za sad je svw u normali. Na tašte mi bude oko 4.8. .
skakavac ja isto imam glukometar doma pa si znam ujutro provjeriti razinu šećera u krvi. Često mi se zna desiti da mi ne izađe previše krvi pa se moram dva puta bosti, ne znam ako to mijenja rezultat? Imaš li ti takvih problema i kako to rješavaš? Također, zadnji put kad sam išla vaditi krv bolnicu glukometar mi pokazao nešto veću vrijednost nego rezultat iz bolnice pa ne znam ako si se susretala s tim? Počinjem misliti da ne radim nešto krivo s glukometrom?
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
It's a boy 💙
Hvala ti❤️Ne pazim baš na kalorije ali srećom mi organizam ne traži slatko a šećer mi sat nakon masnog bureka bude oko 6..
Ipak pazim da ne pojedem previše od jednom, jedem manje obroke 5/6 puta na dan i to mi najviše odgovara. Za sad sam još u minusu sa kilama jer sam u prva 3 mjeseca puno kg izgubila zbog povraćanje
Meni je secer prosli put bio ok nadam se da ce biti i dalje ali ja kao neko ko inace ne jede slatko uopce puno ( red cokolade sedmicno mi je bila doza slatkog ne racunajuci voce ) u ovoj trudnoci bas pretjerujem sa slatkisima
Kako se hranite?Ja imam aparatic za šećer pa si doma redovito mjerim. Tako sam i u zadnje dvije trudnoce jer mi je jednom bio granični 5.1 i odmah me na djetu stavilo..i mogu vam reći da mi je to mjerenje kući puno olakšalo i eto za sad je svw u normali. Na tašte mi bude oko 4.8. .skakavac ja isto imam glukometar doma pa si znam ujutro provjeriti razinu šećera u krvi. Često mi se zna desiti da mi ne izađe previše krvi pa se moram dva puta bosti, ne znam ako to mijenja rezultat? Imaš li ti takvih problema i kako to rješavaš? Također, zadnji put kad sam išla vaditi krv bolnicu glukometar mi pokazao nešto veću vrijednost nego rezultat iz bolnice pa ne znam ako si se susretala s tim? Počinjem misliti da ne radim nešto krivo s glukometrom?
Alkoholnom vaticom prebrisati prst, sacekati da se posuši na zraku ne puhati u to. Bocnut prst, obrisati prvu kapljicu i tek drugu kapljicu istisnuti na trakicu od glukometra. Tako je najpravilnije.
💁♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
Sortiraj odgovore
Najstariji