Ljetne bebe 2025.šŸŒ»šŸ‰šŸŒžā›µšŸļøšŸ¤°

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AnnieP
    15. Siječanj 2025. 09:41

Popis za rodiliŔte:
    .
    •Sve potrebne dokumente koje će od vas tražiti bolničko osoblje (zdravstvena knjižica, osobna iskaznica, trudnička knjižica, ultrazvučna knjižica, važni nalazi…)
    •Toaletni papir, maramice ili papirnate ručnike te vlažne maramice
    •Mali i veliki ručnik
    •Higijenske uloÅ”ke
    •Jednokratne mrežaste gaćice
    •Jastučiće za dojenje
    •Grudnjak za dojenje
    •Papuče za kretanje po bolnici te japanke ili neku drugu obuću za tuÅ”iranje
    •3-4 spavaćice, praktične za dojenje i kućni ogrtač (ako je ljeto ogrtač vam neće trebati)
    ā€¢ÄŒarape
    •Higijenske potrepÅ”tine poput četkice za zube, kaladont, gela za tuÅ”iranje, Å”ampona za kosu, dezinfekcijskog sredstva za ruke, kreme za kožu, suhi Å”ampon (mala putna pakiranja)
    •Punjač za mobitelĀ 
    •Bočica vode da se ne morate ustajati često
    •NeÅ”to za grickati, proteinske čokoladice
    •Multi mam komprese ili purelan mast za bradavice
    •Termalna voda (paÅ”e kad je vruće)
    •Vrećica za prljavu robu
    •Nesseser mekani kao torbica (u njemu sam na wc nosila stvari da ne nosim u rukama kroz hodnik)
    •Hemopropin
    .
    Za bebu (ovisno o rodiliŔtu, provjerite):
    .
    •manji paket pelena
    •vlažne maramice
    •krema

🩷 7/2022

lolola13
    15. Siječanj 2025. 09:43

Shoko

Sretno svima danas. I cestitke svima na urednim pregledima.
    Meni je receno za TORCH da mogu u Petrovoj 3, moram i krvu grupu vaditi pa kao mogu tamo sve šŸ¤·šŸ¼ā€ā™€ļø U prvoj trudnoci prije 3 godine, me nije slao na to.
    Također kad ustanem na wc noci, poslije neko vrijeme ne mogu zaspati. S tim da vecinu noci ni ne ustajem, sto me isto brine jer mi je i to cudno hehe.
    Komplikacije bi otvorila ali sam od nervoze zaboravila pitati na zadnjem pregledu. Na prvom pregledu zbog proslogodisnjeg spontanog i mirovanja me pitao hocu odma otvrati ali nisam. Sad mi nesto sve neugodno traziti ko da bi me mogao odbiti šŸ˜… jer nakon zadnjeg pregleda je sve bilo odlicno i pregled tek za 6 tjedana, dok je do sad bio svaka 3.
    Zavidim vama koji osjetite pokrete, jedva cekam ponovo taj osjecaj ā˜ŗļø

Samo pitaj dr za komplikacije, mislim da te niti jedan nece odbiti šŸ˜„ Mene cak moj jucer malo cudno gledao kad sam rekla da bi radila i dalje do 1.4., na godisnji pa porodiljni bez komplikacija prije, pa kaze on ajde ako se predomislis ipak otvorit cemo bolovanje ranije šŸ˜‚ imam osjecaj da je njima to pod normalno i da stvarno ne rade probleme

šŸ‘© 34 šŸ‘¦ 36
    šŸ‘¶šŸ©· 23.6.2025.

lolola13
    15. Siječanj 2025. 09:45

AnnieP

Popis za rodiliŔte:
    .
    •Sve potrebne dokumente koje će od vas tražiti bolničko osoblje (zdravstvena knjižica, osobna iskaznica, trudnička knjižica, ultrazvučna knjižica, važni nalazi…)
    •Mali i veliki ručnik
    •Higijenske uloÅ”ke
    •Jastučiće za dojenje
    •Grudnjak za dojenje
    •3-4 spavaćice, praktične za dojenje i kućni ogrtač (ako je ljeto ogrtač vam neće trebati)
    ā€¢ÄŒarape
    •Higijenske potrepÅ”tine poput četkice za zube, kaladont, gela za tuÅ”iranje, Å”ampona za kosu, dezinfekcijskog sredstva za ruke, kreme za kožu, suhi Å”ampon (mala putna pakiranja)
    •Punjač za mobitel
    •Vrećica za prljavu robu
    •Nesseser mekani kao torbica (u njemu sam na wc nosila stvari da ne nosim u rukama kroz hodnik)
    •Hemopropin
    .
    .
    •manji paket pelena
    •vlažne maramice
    •krema

Super za popis, hvala! šŸ¤—šŸ¤— A vidim i prije i sad ovdje se spominje trudnicka knjizica. Kaj je to? šŸ˜…Ā 

šŸ‘© 34 šŸ‘¦ 36
    šŸ‘¶šŸ©· 23.6.2025.

AnnieP
    15. Siječanj 2025. 09:56

lolola13

AnnieP

Popis za rodiliŔte:
    .
    •Mali i veliki ručnik
    •Higijenske uloÅ”ke
    •Jastučiće za dojenje
    •Grudnjak za dojenje
    ā€¢ÄŒarape
    •Punjač za mobitel
    •Vrećica za prljavu robu
    •Hemopropin
    .
    .
    •manji paket pelena
    •vlažne maramice
    •krema

Super za popis, hvala! šŸ¤—šŸ¤— A vidim i prije i sad ovdje se spominje trudnicka knjizica. Kaj je to? šŸ˜…

Trudnička knjižica ti je mala knjižica s podatcima iz trudnoće. Ono Å”to ti paÅ”e na nalazu ukratko ti piÅ”e i u knjižici.
    Ja sam ju u prvoj trudnoći prije 3 godine imala, sad ju u ovoj trudnoći nemam jer ginekologica kaže da ima previÅ”e trudnica i ne stigne pisati.

🩷 7/2022

lolola13
    15. Siječanj 2025. 10:04

AnnieP

lolola13

Super za popis, hvala! šŸ¤—šŸ¤— A vidim i prije i sad ovdje se spominje trudnicka knjizica. Kaj je to? šŸ˜…

Trudnička knjižica ti je mala knjižica s podatcima iz trudnoće. Ono Å”to ti paÅ”e na nalazu ukratko ti piÅ”e i u knjižici.
    Ja sam ju u prvoj trudnoći prije 3 godine imala, sad ju u ovoj trudnoći nemam jer ginekologica kaže da ima previÅ”e trudnica i ne stigne pisati.

Aha ja nemam niti su mi spomenuli. Jel moram to imati za bolnicu ili?Ā 

šŸ‘© 34 šŸ‘¦ 36
    šŸ‘¶šŸ©· 23.6.2025.

• Shoko
    15. Siječanj 2025. 10:48

Moj gin isto ne daje trudnicke knjiznice. Nije me nikad nitko pitao za nju prije tri godine. Kad su krenuli pregledi u bolnici nosila sam facikl sa svim nalazima iz trudnoce.Ā 

2021 šŸ’™

• moonchild
    15. Siječanj 2025. 11:08

lolola13, ovo za komplikacije, da - uglavnom te neće odbiti, ali moja prijateljica je tražila komplikacije i nije dobila!!!

Shoko,Ā ni ja ne mogu zaspati nakon odlaska na wc :( a probudim se na svaku sitnicu i jako teÅ”ko zaspim, ponekad uopće ne. Jel tako svima u 1. tromjesečju? Ja sam konstatno umorna i teÅ”ko spavam...

• Maria31
    15. Siječanj 2025. 11:15

Shoko

Sretno svima danas. I cestitke svima na urednim pregledima.
    Meni je receno za TORCH da mogu u Petrovoj 3, moram i krvu grupu vaditi pa kao mogu tamo sve šŸ¤·šŸ¼ā€ā™€ļø U prvoj trudnoci prije 3 godine, me nije slao na to.
    Također kad ustanem na wc noci, poslije neko vrijeme ne mogu zaspati. S tim da vecinu noci ni ne ustajem, sto me isto brine jer mi je i to cudno hehe.
    Komplikacije bi otvorila ali sam od nervoze zaboravila pitati na zadnjem pregledu. Na prvom pregledu zbog proslogodisnjeg spontanog i mirovanja me pitao hocu odma otvrati ali nisam. Sad mi nesto sve neugodno traziti ko da bi me mogao odbiti šŸ˜… jer nakon zadnjeg pregleda je sve bilo odlicno i pregled tek za 6 tjedana, dok je do sad bio svaka 3.
    Zavidim vama koji osjetite pokrete, jedva cekam ponovo taj osjecaj ā˜ŗļø

Info za TORCH i Petrovu - poslala sam im upit, zvali su me i rekli da se kod njih ne može sve obaviti. Čekam odgovor od Å tampara gdje da točno dođem i kadĀ 

• Maria31
    15. Siječanj 2025. 11:17

moonchild

lolola13, ovo za komplikacije, da - uglavnom te neće odbiti, ali moja prijateljica je tražila komplikacije i nije dobila!!!

Shoko,ni ja ne mogu zaspati nakon odlaska na wc :( a probudim se na svaku sitnicu i jako teÅ”ko zaspim, ponekad uopće ne. Jel tako svima u 1. tromjesečju? Ja sam konstatno umorna i teÅ”ko spavam…

Meni je tako bilo u prvom a i sad u drugom tromjesečju 😁
    Imam viÅ”e energije nego u prvom, ali spavanje mi je koma, noćas sam u pola 5 iÅ”la jesti jer sam osjećala mix mučnine i gladi

AnnieP
    15. Siječanj 2025. 11:26

lolola13

AnnieP

lolola13

Aha ja nemam niti su mi spomenuli. Jel moram to imati za bolnicu ili?

Ne trebaÅ” imati, sve ti piÅ”e u nalazima. NosiÅ” svoje nalaze sve iz trudnoće.

🩷 7/2022

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.