Popis za rodiliŔte:
.
ā¢Sve potrebne dokumente koje Äe od vas tražiti bolniÄko osoblje (zdravstvena knjižica, osobna iskaznica, trudniÄka knjižica, ultrazvuÄna knjižica, važni nalaziā¦)
ā¢Toaletni papir, maramice ili papirnate ruÄnike te vlažne maramice
ā¢Mali i veliki ruÄnik
ā¢Higijenske uloÅ”ke
ā¢Jednokratne mrežaste gaÄice
ā¢JastuÄiÄe za dojenje
ā¢Grudnjak za dojenje
ā¢PapuÄe za kretanje po bolnici te japanke ili neku drugu obuÄu za tuÅ”iranje
ā¢3-4 spavaÄice, praktiÄne za dojenje i kuÄni ogrtaÄ (ako je ljeto ogrtaÄ vam neÄe trebati)
ā¢Äarape
ā¢Higijenske potrepÅ”tine poput Äetkice za zube, kaladont, gela za tuÅ”iranje, Å”ampona za kosu, dezinfekcijskog sredstva za ruke, kreme za kožu, suhi Å”ampon (mala putna pakiranja)
ā¢PunjaÄ za mobitelĀ
ā¢BoÄica vode da se ne morate ustajati Äesto
ā¢NeÅ”to za grickati, proteinske Äokoladice
ā¢Multi mam komprese ili purelan mast za bradavice
ā¢Termalna voda (paÅ”e kad je vruÄe)
ā¢VreÄica za prljavu robu
ā¢Nesseser mekani kao torbica (u njemu sam na wc nosila stvari da ne nosim u rukama kroz hodnik)
ā¢Hemopropin
.
Za bebu (ovisno o rodiliŔtu, provjerite):
.
ā¢manji paket pelena
ā¢vlažne maramice
ā¢krema
š©· 7/2022
Sretno svima danas. I cestitke svima na urednim pregledima.
Meni je receno za TORCH da mogu u Petrovoj 3, moram i krvu grupu vaditi pa kao mogu tamo sve š¤·š¼āāļø U prvoj trudnoci prije 3 godine, me nije slao na to.
TakoÄer kad ustanem na wc noci, poslije neko vrijeme ne mogu zaspati. S tim da vecinu noci ni ne ustajem, sto me isto brine jer mi je i to cudno hehe.
Komplikacije bi otvorila ali sam od nervoze zaboravila pitati na zadnjem pregledu. Na prvom pregledu zbog proslogodisnjeg spontanog i mirovanja me pitao hocu odma otvrati ali nisam. Sad mi nesto sve neugodno traziti ko da bi me mogao odbiti š jer nakon zadnjeg pregleda je sve bilo odlicno i pregled tek za 6 tjedana, dok je do sad bio svaka 3.
Zavidim vama koji osjetite pokrete, jedva cekam ponovo taj osjecaj āŗļø
Samo pitaj dr za komplikacije, mislim da te niti jedan nece odbiti š Mene cak moj jucer malo cudno gledao kad sam rekla da bi radila i dalje do 1.4., na godisnji pa porodiljni bez komplikacija prije, pa kaze on ajde ako se predomislis ipak otvorit cemo bolovanje ranije š imam osjecaj da je njima to pod normalno i da stvarno ne rade probleme
š© 34 š¦ 36
š¶š©· 23.6.2025.
Popis za rodiliŔte:
.
ā¢Sve potrebne dokumente koje Äe od vas tražiti bolniÄko osoblje (zdravstvena knjižica, osobna iskaznica, trudniÄka knjižica, ultrazvuÄna knjižica, važni nalaziā¦)
ā¢Mali i veliki ruÄnik
ā¢Higijenske uloÅ”ke
ā¢JastuÄiÄe za dojenje
ā¢Grudnjak za dojenje
ā¢3-4 spavaÄice, praktiÄne za dojenje i kuÄni ogrtaÄ (ako je ljeto ogrtaÄ vam neÄe trebati)
ā¢Äarape
ā¢Higijenske potrepÅ”tine poput Äetkice za zube, kaladont, gela za tuÅ”iranje, Å”ampona za kosu, dezinfekcijskog sredstva za ruke, kreme za kožu, suhi Å”ampon (mala putna pakiranja)
ā¢PunjaÄ za mobitel
ā¢Nesseser mekani kao torbica (u njemu sam na wc nosila stvari da ne nosim u rukama kroz hodnik)
ā¢Hemopropin
.
.
ā¢manji paket pelena
ā¢vlažne maramice
ā¢krema
Super za popis, hvala! š¤š¤ A vidim i prije i sad ovdje se spominje trudnicka knjizica. Kaj je to? š
Ā
š© 34 š¦ 36
š¶š©· 23.6.2025.
Popis za rodiliŔte:
.
ā¢Mali i veliki ruÄnik
ā¢Higijenske uloÅ”ke
ā¢JastuÄiÄe za dojenje
ā¢Grudnjak za dojenje
ā¢Äarape
ā¢PunjaÄ za mobitel
ā¢Hemopropin
.
.
ā¢manji paket pelena
ā¢vlažne maramice
ā¢krema
Super za popis, hvala! š¤š¤ A vidim i prije i sad ovdje se spominje trudnicka knjizica. Kaj je to? š
TrudniÄka knjižica ti je mala knjižica s podatcima iz trudnoÄe. Ono Å”to ti paÅ”e na nalazu ukratko ti piÅ”e i u knjižici.
Ja sam ju u prvoj trudnoÄi prije 3 godine imala, sad ju u ovoj trudnoÄi nemam jer ginekologica kaže da ima previÅ”e trudnica i ne stigne pisati.
š©· 7/2022
TrudniÄka knjižica ti je mala knjižica s podatcima iz trudnoÄe. Ono Å”to ti paÅ”e na nalazu ukratko ti piÅ”e i u knjižici.
Ja sam ju u prvoj trudnoÄi prije 3 godine imala, sad ju u ovoj trudnoÄi nemam jer ginekologica kaže da ima previÅ”e trudnica i ne stigne pisati.
Aha ja nemam niti su mi spomenuli. Jel moram to imati za bolnicu ili?Ā
š© 34 š¦ 36
š¶š©· 23.6.2025.
Moj gin isto ne daje trudnicke knjiznice. Nije me nikad nitko pitao za nju prije tri godine. Kad su krenuli pregledi u bolnici nosila sam facikl sa svim nalazima iz trudnoce.Ā
2021 š
lolola13, ovo za komplikacije, da - uglavnom te neÄe odbiti, ali moja prijateljica je tražila komplikacije i nije dobila!!!
Shoko,Ā ni ja ne mogu zaspati nakon odlaska na wc :( a probudim se na svaku sitnicu i jako teÅ”ko zaspim, ponekad uopÄe ne. Jel tako svima u 1. tromjeseÄju? Ja sam konstatno umorna i teÅ”ko spavam...
Sretno svima danas. I cestitke svima na urednim pregledima.
Meni je receno za TORCH da mogu u Petrovoj 3, moram i krvu grupu vaditi pa kao mogu tamo sve š¤·š¼āāļø U prvoj trudnoci prije 3 godine, me nije slao na to.
TakoÄer kad ustanem na wc noci, poslije neko vrijeme ne mogu zaspati. S tim da vecinu noci ni ne ustajem, sto me isto brine jer mi je i to cudno hehe.
Komplikacije bi otvorila ali sam od nervoze zaboravila pitati na zadnjem pregledu. Na prvom pregledu zbog proslogodisnjeg spontanog i mirovanja me pitao hocu odma otvrati ali nisam. Sad mi nesto sve neugodno traziti ko da bi me mogao odbiti š jer nakon zadnjeg pregleda je sve bilo odlicno i pregled tek za 6 tjedana, dok je do sad bio svaka 3.
Zavidim vama koji osjetite pokrete, jedva cekam ponovo taj osjecaj āŗļø
Info za TORCH i Petrovu - poslala sam im upit, zvali su me i rekli da se kod njih ne može sve obaviti. Äekam odgovor od Å tampara gdje da toÄno doÄem i kadĀ
lolola13, ovo za komplikacije, da - uglavnom te neÄe odbiti, ali moja prijateljica je tražila komplikacije i nije dobila!!!
Shoko,ni ja ne mogu zaspati nakon odlaska na wc :( a probudim se na svaku sitnicu i jako teÅ”ko zaspim, ponekad uopÄe ne. Jel tako svima u 1. tromjeseÄju? Ja sam konstatno umorna i teÅ”ko spavamā¦
Meni je tako bilo u prvom a i sad u drugom tromjeseÄju š
Imam viÅ”e energije nego u prvom, ali spavanje mi je koma, noÄas sam u pola 5 iÅ”la jesti jer sam osjeÄala mix muÄnine i gladi
Aha ja nemam niti su mi spomenuli. Jel moram to imati za bolnicu ili?
Ne trebaÅ” imati, sve ti piÅ”e u nalazima. NosiÅ” svoje nalaze sve iz trudnoÄe.
š©· 7/2022
Sortiraj odgovore
Najstariji