Prikljucujem se ekipi ocajne prehrane 🙋🏼♀️. Ne mogu jesti nista zdravo, evo prekjucer pojela ribu i blitvu pa povracala ostatak dana 🥲
Moje tijelo prihvaca samo ugljikohidrate i masno tipa burek od sira, sendvici sa salamom i sirom i slicno. Tu i tamo mogu kiselu jabuku.
Bome mi ni prenatalni vitamini ne idu najbolje. U pravilu uspijem 2x tjedno popiti obje tablete, 2x jednu, a 3 dana nista jer mi je previse muka 🤢
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
Stiže dečko 🩵
Pozdrav ženice, već par dana gledam i razmišljam o kupovini jastuka za trudnice koji bi mi poslije poslužio i prilikom dojenja. Molim vas za iskustva ako ga imate ili ste ga koristile u prethodnim trudnoćama isplati li se uzimati ga, pomaže li, koji oblik odabrati i na što još obratiti pažnju prilikom kupovine? Puno hvala 🙏😊
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
Prikljucujem se ekipi ocajne prehrane 🙋🏼♀️. Ne mogu jesti nista zdravo, evo prekjucer pojela ribu i blitvu pa povracala ostatak dana 🥲
Moje tijelo prihvaca samo ugljikohidrate i masno tipa burek od sira, sendvici sa salamom i sirom i slicno. Tu i tamo mogu kiselu jabuku.
Bome mi ni prenatalni vitamini ne idu najbolje. U pravilu uspijem 2x tjedno popiti obje tablete, 2x jednu, a 3 dana nista jer mi je previse muka 🤢
Ni ja ih ne pijem svaki dan, jednostavno mi lose sjedaju. Ja vise ne mogu ni masno, ni kavu (jucer sam radi glavobolje morala popiti lupocet, divna juzina), ni vocni sok... Da ne govorim o zatvoru. 😔 Ne znam na cemu cu prezivjeti ostatak trudnoce 😟 Dosad sam dobila kilu i pol, s time se toliko ne opterecujem, doktor kaze da je optimalno 9-12 kg. Mucnine mi vise nisu toliko jake, ali kao definitivno osjecam posljedice silnih povracanja i mucnina, zeludac kao da je cijelo vrijeme pokvaren. Sto se tice teme osjecanja bebe, ne osjecam jos uvijek - prva trudnoca tako da ne ocekujem brzo, no svakako ju osjecam kroz sve ostale divne trudnicke simptome 😩😁
Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)
Ni ja ih ne pijem svaki dan, jednostavno mi lose sjedaju. Ja vise ne mogu ni masno, ni kavu (jucer sam radi glavobolje morala popiti lupocet, divna juzina), ni vocni sok… Da ne govorim o zatvoru. 😔 Ne znam na cemu cu prezivjeti ostatak trudnoce 😟 Dosad sam dobila kilu i pol, s time se toliko ne opterecujem, doktor kaze da je optimalno 9-12 kg. Mucnine mi vise nisu toliko jake, ali kao definitivno osjecam posljedice silnih povracanja i mucnina, zeludac kao da je cijelo vrijeme pokvaren. Sto se tice teme osjecanja bebe, ne osjecam jos uvijek - prva trudnoca tako da ne ocekujem brzo, no svakako ju osjecam kroz sve ostale divne trudnicke simptome 😩😁
Tako je i meni, i osjecam da mi je bolje od kad prenatalne pijem navecer nakon zadnjeg obroka, ujutro mi katastrofa sjedaju. Povracanje mi se smirilo u zadnja 3 tjedna (sto znaci ne povratim svaki obrok) a zeludac me ubija, grcevi i zgaravice pa zatvori ili proljev od kad sam ostala trudna. Zadnja dva tjedna sam uzela probiotik Omnobiotic Panda (to mi je preporucula teta u ljekarnoj) i stvaaarno vidim razliku, zgaravice vise nemam, grcevi i bolovi jako rijetko (jedino kad nesto bas masno pojedem), i probava mi se ustabilila. Tako da ako mozes pokusaj s tim, to popijem ujutro na prazan zeludac. Nadam se da ce i tebi pomoci 🤞🏻
Cure koje nisu na komplikacijama pa jos rade - jeste vec rekle na poslu za trudnocu?
Ja sam sad na mirovanju (ne strogom, smijem pol sata dnevno setati i ne smijem se naprezat u smislu nositi tesko, usisavati i slicne stvari), ali sam bila dva tjedna na godisnjem pa mi je to proslo u tom mirovanju ali sutra se moram vratit na posao u jako naporan period i ne znam dal da kazem da sam trudna ili jos cekam 🥲 nece me nista postedit sto se tice posla ako kazem, jedino se mogu naljutiti jer je takva kultura nazalost u firmi s trudnicama
Ni ja ih ne pijem svaki dan, jednostavno mi lose sjedaju. Ja vise ne mogu ni masno, ni kavu (jucer sam radi glavobolje morala popiti lupocet, divna juzina), ni vocni sok… Da ne govorim o zatvoru. 😔 Ne znam na cemu cu prezivjeti ostatak trudnoce 😟 Dosad sam dobila kilu i pol, s time se toliko ne opterecujem, doktor kaze da je optimalno 9-12 kg. Mucnine mi vise nisu toliko jake, ali kao definitivno osjecam posljedice silnih povracanja i mucnina, zeludac kao da je cijelo vrijeme pokvaren. Sto se tice teme osjecanja bebe, ne osjecam jos uvijek - prva trudnoca tako da ne ocekujem brzo, no svakako ju osjecam kroz sve ostale divne trudnicke simptome 😩😁Tako je i meni, i osjecam da mi je bolje od kad prenatalne pijem navecer nakon zadnjeg obroka, ujutro mi katastrofa sjedaju. Povracanje mi se smirilo u zadnja 3 tjedna (sto znaci ne povratim svaki obrok) a zeludac me ubija, grcevi i zgaravice pa zatvori ili proljev od kad sam ostala trudna. Zadnja dva tjedna sam uzela probiotik Omnobiotic Panda (to mi je preporucula teta u ljekarnoj) i stvaaarno vidim razliku, zgaravice vise nemam, grcevi i bolovi jako rijetko (jedino kad nesto bas masno pojedem), i probava mi se ustabilila. Tako da ako mozes pokusaj s tim, to popijem ujutro na prazan zeludac. Nadam se da ce i tebi pomoci 🤞🏻
Ajme super ideja, pokusat cu s probiotikom. Jedino tog se jos nisam sjetila 😅 A kaj se tice vitamina ja mogu piti od kad sam se prebacila na Natural wealth prenatal. Oni mi uopce ne smetaju
Cure koje nisu na komplikacijama pa jos rade - jeste vec rekle na poslu za trudnocu?
Ja sam sad na mirovanju (ne strogom, smijem pol sata dnevno setati i ne smijem se naprezat u smislu nositi tesko, usisavati i slicne stvari), ali sam bila dva tjedna na godisnjem pa mi je to proslo u tom mirovanju ali sutra se moram vratit na posao u jako naporan period i ne znam dal da kazem da sam trudna ili jos cekam 🥲 nece me nista postedit sto se tice posla ako kazem, jedino se mogu naljutiti jer je takva kultura nazalost u firmi s trudnicama
Ja sam u manjem uredu i imam 3 sefa iznad sebe. Morala sam jednoj sefici reci vec i kod planiranja jer sam taman trebala na poslovni put a nisam htjela letit u ranoj trudnoci. I onda sam joj morala rec kad sam ostala trudna jer su meni mucnine pocele vec u 5tt pa da ima razumijevanja na tom putovanju ako cu biti lose. Ostalim sefovima sam rekla prije 1. pregleda dakle u 8tt jer sam trazila slobodan dan za pregled. Kod mene je bilo bas super prihvaceno, svi su jako dragi, stede me kako god mogu i izlaze mi u susret sa svime. Zele da sto duze ostanem raditi pa mi izlaze u susret sa svime sto trazim i sto ne trazim 😅 Mene je iznenadilo da su bas tako lijepo primili vijest tako da mozda i tebe iznenade 🤞
Dok ja dođem već ste 7 tema prošle 😄 planirali smo sutra povratak u vrtić nakon mjesec dana jer se bio po 100. Put razbolio početkom 12. Mj pa sam ga nakon tog ostavila da mi ostane zdrav za praznike. Međutim ostat će još tjedan dana doma kod babe na čuvanju jer imamo pregled kod fizijatra u petak i u čet ga isto ne bi mogla dat jer ja imam pregled pa ga ne bi stigla podić na vrijeme. Inače ide samo do spavanja. I svejedno nam je prosjek 3 dana vrtića, 2 tjedna doma. A prije vrtića ni jednom bolestan. Šou. Uopće mu se ne veselim. A s druge strane i da odem sad na komplikacije slala bih ga jer očito mora odradit te dječje bolesti, pa da bude malo bolje sljedeće god kad budu 2 male bebe u kući.
💙 5/2023
Ja sam sad na mirovanju (ne strogom, smijem pol sata dnevno setati i ne smijem se naprezat u smislu nositi tesko, usisavati i slicne stvari), ali sam bila dva tjedna na godisnjem pa mi je to proslo u tom mirovanju ali sutra se moram vratit na posao u jako naporan period i ne znam dal da kazem da sam trudna ili jos cekam 🥲 nece me nista postedit sto se tice posla ako kazem, jedino se mogu naljutiti jer je takva kultura nazalost u firmi s trudnicamaJa sam u manjem uredu i imam 3 sefa iznad sebe. Morala sam jednoj sefici reci vec i kod planiranja jer sam taman trebala na poslovni put a nisam htjela letit u ranoj trudnoci. I onda sam joj morala rec kad sam ostala trudna jer su meni mucnine pocele vec u 5tt pa da ima razumijevanja na tom putovanju ako cu biti lose. Ostalim sefovima sam rekla prije 1. pregleda dakle u 8tt jer sam trazila slobodan dan za pregled. Kod mene je bilo bas super prihvaceno, svi su jako dragi, stede me kako god mogu i izlaze mi u susret sa svime. Zele da sto duze ostanem raditi pa mi izlaze u susret sa svime sto trazim i sto ne trazim 😅 Mene je iznenadilo da su bas tako lijepo primili vijest tako da mozda i tebe iznenade 🤞
Joj ovo mi je lijepo samo i procitat, ima ih normalnih 🥰 bas mi je drago da si imala tak lijepo iskustvo
A mislim da kod mene nece bit tako lijepo prihvaceno jer imaju tendenciju da zene ne doceka radno mjesto kad se vrate s porodiljnog
Sortiraj odgovore
Najstariji