E da i jos da se nadovezem za mucnine. Iz nekog razloga mi najbolje pase mlijeko, vrhnje ili svijezi sir. To kao da mi malo umiri zeludac
Pa baš jutros sam namazala krišku hljeba sa vrhnjem,meni ništa baš ne pomaže,čaj od đumbira sinoć pila takođe ništa,jutros kd mente napravila nisam mogla do kraja popit nagoni me na povraćanje,jabuke jedem stalno i to ništa,a tek sam na početku,6+2 ,neki dan krenule mučnine kako ću preživit 🤣🤣
Ja nemam savjeta ja mucnine nisan imala mrvu nesto na pocetku ponekad to san rjesavala pijuckanjem limunade!!ali to bi kod mene bilo bas rijetko ja sam imala problem s nadutoscu i bolovima u crijevima mene je to izmucilo!!sad san ok jedino vidim sad lumbalnio dio nakon duzeg stajanja ili sjedenja to mi ne pase i krene me onda doli onako boluckat ali mislim sa je to ok za ove tj i ja vec imam poprilican drob pa je vec lagano opterecenje!!moj pregled je u sridu nadan se i virujen da ce biti ok🙏ali uvik imam laganu trenu ,strah i stres uoci pregleda i tu si ne mogu pomoc !!ali me smiri dobar pregled🙏❤️
+ 10.10.
E da i jos da se nadovezem za mucnine. Iz nekog razloga mi najbolje pase mlijeko, vrhnje ili svijezi sir. To kao da mi malo umiri zeludacPa baš jutros sam namazala krišku hljeba sa vrhnjem,meni ništa baš ne pomaže,čaj od đumbira sinoć pila takođe ništa,jutros kd mente napravila nisam mogla do kraja popit nagoni me na povraćanje,jabuke jedem stalno i to ništa,a tek sam na početku,6+2 ,neki dan krenule mučnine kako ću preživit 🤣🤣
Meni su krenule vec u 5tt, a u 8tt sam zavrsila na bolovanju jer vise nisam mogla ustat iz kreveta. Tako da te sve razumijem i samo pokusavaj razlicite stvari pa mozda nades sto ti pase, a i svaki dan je drugaciji sto se toga tice. Jedina je utjeha da ce proci (nadam se jer meni jos nije) 🤣😅
Ja nemam savjeta ja mucnine nisan imala mrvu nesto na pocetku ponekad to san rjesavala pijuckanjem limunade!!ali to bi kod mene bilo bas rijetko ja sam imala problem s nadutoscu i bolovima u crijevima mene je to izmucilo!!sad san ok jedino vidim sad lumbalnio dio nakon duzeg stajanja ili sjedenja to mi ne pase i krene me onda doli onako boluckat ali mislim sa je to ok za ove tj i ja vec imam poprilican drob pa je vec lagano opterecenje!!moj pregled je u sridu nadan se i virujen da ce biti ok🙏ali uvik imam laganu trenu ,strah i stres uoci pregleda i tu si ne mogu pomoc !!ali me smiri dobar pregled🙏❤️
Joj i meni je uvijek neki strah pred pregled, ali onda sve nestane kad vidim uzv 🥰🥰
Škorpija ovisi koliko su ti jake. Ako mozes donekle funkcionirati (ici na posao, voziti i slicno) onda bi trebala testirati biljne tablete na bazi đumbira, bombone na bazi đumbira, cajeve od mente ili đumbira. Naci nesto sto ti pomaze - dosta zena kaze da im pomaze ako jedu svako 2 sata.
Ako su ti mucnine toliko jake da ne mozes izaci iz kreveta i ne mozes otvoriti oci bez povracanja i nista ti nimalno ne pomaze ublaziti stanje, to je vec hiperemeza i tada se ide na lijekove na recept u kombinaciji s vitaminom b6 i molis boga da ce ti pomoci😄
Lola kupila sam danas Janu s limunom i stvarno pomaze kod metalnog okusa!😍
Emma sretno danas na pregledu❤️❤️❤️
👱🏻♀️32 PAI-1 4G homozigot, AMH 17 pmol ➡ 19,9 pmol
🧔🏻♂️32 sve ok
Pokušavamo od 11/2022
Bez trudnoće
🏢 Škvorc
2 & 3/24 IUI ❌
4/24 IVF (Ovaleap 225, Orgalutran, Ovitrelle) 10🥚, 1🐣, 0 ❄️❌
5/24 prirodni - 1 🐣 ❌
🏢 Repromed
10/24 (Pergoveris 200, Orgalutran, Brevactid) 9🥚, ET 🐣, 2 ❄️
β 9.dnt 65 ➡️ 11.dnt 219 ➡️ 13.dnt 738 ➡️ 16.dnt 2.518 ➡️ 18.dnt 6120 🤞🏻
Na temu mucnine, ja i dalje ujutro mogu pojesti jedino kruh i sirni namaz + voda. Od svakog caja/sok odmah povratim. Popodne mi bude lakse i mogu pojesti vise toga, no i dalje povracam barem jednom dnevno. Uz to, uzasno sam iscrpljena - nakon setnje od manje od pola sata trebam odspavati sat dva da dodem sebi, ponekad imam jedva snage za tus. To me cak vise smeta od same mucnine. Pokusala sam sve sto je ikad receno na internetu i jedino sto bi rekla da mi je pomoglo je jesti jako jednostavne obroke (npr. kuhano meso + malo krumpira), dakle bez umaka ikakvih i bez puno razlicitih namirnica. Ja imam apetit, i veci nego ranije no nista ne sjeda dobro na zeludac. Sad se vec stvarno nadam da ce ovo prestati jer je tesko i psihicki za izdrzati. Na bolovanju sam od pocetka trudnoce prvo radi komplikacija IVF-a i onda su krenule mucnine i ostala sam doma. Doista se divim zenama koje uz ovakvo stanje mogu raditi, ja se recimo dobar dio dana ne mogu koncentrirati niti na jednostavnu seriju/knjigu, a kamoli na intelektualno zahtjevan i odgovoran posao. Nazalost, moje iskustvo je pokazalo da ako mucnine rano krenu i ako su intenzivne da onda i dosta dugo traju. Jedite sto Vam odgovara, sto god to bilo i nemojte imati griznju savjeti, i sama sam imala iluzije da cu u trudnoci jesti po p.s.-u, no realnost je drugacija. 😬
Emma, sretno danas! 🍀🍀
Panorama uredna - it's a 🩵 (IVF baby)
Sortiraj odgovore
Najstariji