https://ibb.co/KsbTV3f
Da vidite jedne male slatke none 💛
Awwwww 🥰
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Pozdrav cure!
Nisam se nikako javljala ovdje, dođem ovdje malo popratit tu i tamo kako su trudnice koje će imati/imaju ljetne bebe. Moj termin bi trebao biti ili 28.06. ili 06.07., ne znaju ni sami zbog veličine bebe 🙄. Uglavnom trudnoća protječe u redu, osim što me evo muče kilogrami, tj. mene ne toliko, koliko ginekologa koji me "opominje". Ovo da me opominje je više da me savjetuje što da jedem itd, ne viče ni ništa slično, ali opet primjetim da kao nije dobro da sam toliko u plusu. Da se razumijemo, prije trudnoće sam mlatila slatko, sad ni nemam neke želje za slatkim niti imam posebnih želja, jedem relativno normalno, osim što se manje krećem. Malo mi postaje i teško, jer me zateže u području stidne kosti, a i beba me zna podbočit jer mi se čini da je dosta nisko.
Dakle, sad sam 32+6 i u plusu sam od zadnjeg vaganja 13kg, sad ćemo vidjeti na pregledu 13.05. koliko sam još dobila 🙄. Iskreno me i strah vage već evo, mislim znam da ima još dosta do termina, ali evo kilažu si ne mogu toliko obuzdat, pazila - ne pazila uvijek budem u nekom plusu. Da napomenem kako je s bebom sve ok, nemam dijabetes.
Sad me zanima kako vi s time jer me to baš sekira?
Ja sam na plus 12, a 27tt dr kaže ako se dobro osjećam da je sve ok, iako imam povisen šećer pa pazim zadnjih par dana, ali do 32tt ću sigurno dobiti više nego ti. Pokušaj se kretati koliko možeš…
Mi bili na pregledu, sve je ok.
Šećer mi samo jutarnji problematičan. Pa se najviše fokusiramo na večeru… sljedeći tjedan ponovno konzultacije da vidimo što dalje
Što su ti rekli za šećer?
Meni je isto samo jutarnji problem, ali ginekolog nije pravio nikakvu frku, samo je dijetu preporučio, jer misli da nisam puno dobila na kilaži, a i beba je po mjerama u tjednima kako i treba.
Dobila sam (privatno) uređaj za mjerenje i dnevnik vođenja prehrane. Sve pišem. Zaključak je bio da popravim veceru - izbaciti voće. Ostalo mi je bilo ok.
A ujutro umjesto smothia uvesti Zobene sa voćem. Da ga ipak imam u dnevnom meniu. Za sad je to ok.
Nadam se da će tako biti do kraja, da ne moram na terapije..
Sljedeći tjedan ponovno konzultacije
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Jao 🥰😍🤩😘
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Manu joooj 😍😍
Cure izdrzite mirovanje još malo 🥰
Mi smo jučer na kraju završili na ctg-u jer je beba zadnjih par dana baš bila mirnija, slabija aktivnost, udarci, što je mene naravno zabrinulo. Ctg je uredan, kaze dr.da je školski 😍 beba ima manje mjesta, i onda ti udarci vise nisu toliko jaki i intenzivni. U ponedjeljak po planu imamo uzv. Sve u svemu, ja sam mirnija 🙈
Nadam se da ste sve dobro ❤️
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Manu 🥰🥰
Korni bolje što si išla da budeš mirna 🍀
Mi smo danas imali pregled, gospođica ima 1390 g, na ctgu se stalno ritala, sat vremena sam bila 🤦😅
Rh pozitivna na tatu je (mora nešto i na njega), sve ostalo isto uredno 🤗
Baš mi je olakšanje 🍀
Sretno svima ☺️
12/23 UZV ♥️✔️
Jooooj 🥹🩷 preslatke nogice
Manu preslatko! uživajte 🍼🩵
Korni hvala Bogu da je sve u redu. Nekad je i bolje otići da si misli smirimo 🙈
Monny 🩷🙏🏼 kako se otkrije faktor koji beba ima? Jer ja sam negativan, a tata pozitivan, pa me bas zanima!
-
Ja sam isto prekjučer bila malo do ginekologije. 🤣🙈 Moj privatni gin me savjetovao da odem (poslala mu por) jer sam imala menstrualne bolove po sredini 3 puna dana bez prestanka i lijevo me na dodir boljelo nisko. Da skratim priču- sve je ok, ligament je lijevo koji kad se rasteže očito uvijek intenzivno osjetim, a bolovi po sredini nisko su bili jer se gospodin okrenuo na zadak 😩 i svom težinom-guzom i nogama čučao dolje nisko i stvarao mi takav pritisak da nisam mogla ni u autu sjediti duže od 2 min. Pojačala sam Mg i stanje mi je danas puno bolje, moguće da se i pomakao.
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Lucija93 dobrodsla! 😊😊
Kaya pa ne zvuci mi da si dobila nesto previse kila.. neke zene dobiju po 30kg pa sve bude uredno (iako mislim da im je onda sve teze, od poroda do oporavka). Bitno da ste ti i beba zdravi 🥰 ! Meni se cini da sam +8, zadnji put me nisu vagali, ali ja sam dosta velika zena inace tako da je ovo sasvim ok hahah
Elfa isto mislim kao perpetua da ta njihova mjerenja nisu skroz tocna i da bi ti rekli da sumnjaju da nesto nije ok! 😍
Manuu aaaaa preslatko!! 🥰🥰 nadam se da si dobro, da te rez ne boli jako 😔🥰
Korni i laurell, drago mi je da je sve u redu i da ste sad puno mirnije, bolje provjeriti nego se gristi je li sve ok!
.
Danas sam otisla u dom zdravlja kod patronazne da me upise tamo i da zna da cu ju skoro trebati. 🤣🤣
Kazu da je to dobro obaviti prije jer joj onda odmah javis kad si rodila pa moze lijepo doci sto prije.
💙5/24💙
Manupreslatko! uživajte 🍼🩵
Kornihvala Bogu da je sve u redu. Nekad je i bolje otići da si misli smirimo 🙈
Monny🩷🙏🏼 kako se otkrije faktor koji beba ima? Jer ja sam negativan, a tata pozitivan, pa me bas zanima!
-
Ja sam isto prekjučer bila malo do ginekologije. 🤣🙈 Moj privatni gin me savjetovao da odem (poslala mu por) jer sam imala menstrualne bolove po sredini 3 puna dana bez prestanka i lijevo me na dodir boljelo nisko. Da skratim priču- sve je ok, ligament je lijevo koji kad se rasteže očito uvijek intenzivno osjetim, a bolovi po sredini nisko su bili jer se gospodin okrenuo na zadak 😩 i svom težinom-guzom i nogama čučao dolje nisko i stvarao mi takav pritisak da nisam mogla ni u autu sjediti duže od 2 min. Pojačala sam Mg i stanje mi je danas puno bolje, moguće da se i pomakao.
Iz krvi, kao za nipt test. Kod nas je ista situacija pa su me zato na to poslali, iako sam vec 2x primila profilaksu (zbog krvarenja i amniocenteze) ☺️
12/23 UZV ♥️✔️
Manupreslatko! uživajte 🍼🩵
Kornihvala Bogu da je sve u redu. Nekad je i bolje otići da si misli smirimo 🙈
Monny🩷🙏🏼 kako se otkrije faktor koji beba ima? Jer ja sam negativan, a tata pozitivan, pa me bas zanima!
-
Iz krvi, kao za nipt test. Kod nas je ista situacija pa su me zato na to poslali, iako sam vec 2x primila profilaksu (zbog krvarenja i amniocenteze) ☺️
Hm vidiš zanimljivo, bas me zanima hoće mene moj slati. Ja sam bas sad prije tjedan dana vadila ponovno na transfuziji krv (IAT pretraga) pa prate ta antitijela. I opet moram u 8mj trudnoće. A Rhogam injekciju sam primila nakon vanmaternicne i mislim da ću je primiti opet nakon poroda za buduću trudnoću. Ako se ne varam.
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Sortiraj odgovore
Najstariji