Pozdrav cure!
Nisam se nikako javljala ovdje, dođem ovdje malo popratit tu i tamo kako su trudnice koje će imati/imaju ljetne bebe. Moj termin bi trebao biti ili 28.06. ili 06.07., ne znaju ni sami zbog veličine bebe 🙄. Uglavnom trudnoća protječe u redu, osim što me evo muče kilogrami, tj. mene ne toliko, koliko ginekologa koji me "opominje". Ovo da me opominje je više da me savjetuje što da jedem itd, ne viče ni ništa slično, ali opet primjetim da kao nije dobro da sam toliko u plusu. Da se razumijemo, prije trudnoće sam mlatila slatko, sad ni nemam neke želje za slatkim niti imam posebnih želja, jedem relativno normalno, osim što se manje krećem. Malo mi postaje i teško, jer me zateže u području stidne kosti, a i beba me zna podbočit jer mi se čini da je dosta nisko.
Dakle, sad sam 32+6 i u plusu sam od zadnjeg vaganja 13kg, sad ćemo vidjeti na pregledu 13.05. koliko sam još dobila 🙄. Iskreno me i strah vage već evo, mislim znam da ima još dosta do termina, ali evo kilažu si ne mogu toliko obuzdat, pazila - ne pazila uvijek budem u nekom plusu. Da napomenem kako je s bebom sve ok, nemam dijabetes.
Sad me zanima kako vi s time jer me to baš sekira?
Sve smo mi individualne pa su tako i nase kile u trudnoći. Po meni nema razloga za paniku ako je sve ostalo ok. Ja sam u prosloj trudnoći dobila 15 kg, s tim da zadnja 3 tjedna prije termina nisam ništa dobila. Nakon poroda je brzo sve otišlo. Doduše, zadnjih 5 kg je nekako sporije išlo. Sad sam na +7 kg i vjerojatno cu opet dobiti 15 kg do kraja. Isto normalno jedem, a trebala bi se vise kretati sto i namjeravam. Iskreno, ne opterećujem se s tim previse jer sve Ce to otici. Bitno da su nam bebice dobro 😍
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Bok curke, jučer bila na pregledu u TA i sve je ok, ništa alarmantno se nije promijenilo.
Prohodna sam do unutarnjeg ušća za prst. Sljedeći put, za 2 tj. će raditi uzv bebe.
I dalje moram mirovati. Još malo treba izdržati i onda sam na konju :)
Jos malo i izgurat CES ti to 😊💪 Bitno da se nije promijenilo na gore.
10/2020- L 💙
8/2024- I 💓
Pozdrav cure!
Nisam se nikako javljala ovdje, dođem ovdje malo popratit tu i tamo kako su trudnice koje će imati/imaju ljetne bebe. Moj termin bi trebao biti ili 28.06. ili 06.07., ne znaju ni sami zbog veličine bebe 🙄. Uglavnom trudnoća protječe u redu, osim što me evo muče kilogrami, tj. mene ne toliko, koliko ginekologa koji me "opominje". Ovo da me opominje je više da me savjetuje što da jedem itd, ne viče ni ništa slično, ali opet primjetim da kao nije dobro da sam toliko u plusu. Da se razumijemo, prije trudnoće sam mlatila slatko, sad ni nemam neke želje za slatkim niti imam posebnih želja, jedem relativno normalno, osim što se manje krećem. Malo mi postaje i teško, jer me zateže u području stidne kosti, a i beba me zna podbočit jer mi se čini da je dosta nisko.
Dakle, sad sam 32+6 i u plusu sam od zadnjeg vaganja 13kg, sad ćemo vidjeti na pregledu 13.05. koliko sam još dobila 🙄. Iskreno me i strah vage već evo, mislim znam da ima još dosta do termina, ali evo kilažu si ne mogu toliko obuzdat, pazila - ne pazila uvijek budem u nekom plusu. Da napomenem kako je s bebom sve ok, nemam dijabetes.
Ja sam na plus 12, a 27tt dr kaže ako se dobro osjećam da je sve ok, iako imam povisen šećer pa pazim zadnjih par dana, ali do 32tt ću sigurno dobiti više nego ti. Pokušaj se kretati koliko možeš...
Mi bili na pregledu, sve je ok.
Šećer mi samo jutarnji problematičan. Pa se najviše fokusiramo na večeru... sljedeći tjedan ponovno konzultacije da vidimo što dalje
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Evo javljam i ja današnji pregled. Sve je okej, iako vele da je beba kao okej s kilažom( ima ccca 2400) na ultrazvuku piše da je manji za par dana.I iako je dobio samo 200grama u3 tjedna nisu digli nikakvu paniku ali ja sam zabrinuta. Nije da bi sad trebala bebica u ovim tjednima dobivat 250 g po tjednu??
Uglavnom skidaju me s tokolize,hormona i normabela postupnou iducih tjedan dana.
Bok curke, jučer bila na pregledu u TA i sve je ok, ništa alarmantno se nije promijenilo.
Prohodna sam do unutarnjeg ušća za prst. Sljedeći put, za 2 tj. će raditi uzv bebe.
I dalje moram mirovati. Još malo treba izdržati i onda sam na konju :)
Do kad je mirovanje? Ja sam prigodna za prst do uu i cerviks skroz omekšan,ali je rekao da se opustim i izbjegavam teže aktivnosti i dugo sjedenje 😏
Ja sam od 22.tj na mirovanju zbog skraćenog cerviksa, a obzirom da je sve "spremno" dolje za porod moram izdržati još koji tjedan. Imam non stop BH kontrakcije koje traju sve duže, zadnjih par dana bolove u bubrezima, proljev i mučninu i doktor je rekao da moram mirovati da ne bi porod krenio jer sam drugorotka i stanje se može u trenu promijeniti.
Ja sam mirovanje dobila sa 27 tt ,ali ne strogo
Inače sam imala u međuvremenu i proljeve ,nekad BH kroz cijeli dan , bolove u leđima i sve popratno. Isto sam drugorotka i nadam se izdržati čim duže , trudim se laganini i čim više mirovati iako uz curicu od skoro 2 god nije bas lako, ali idemo dan po dan pa tjedan 🙏
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Pozdrav cure!
Ja sam na plus 12, a 27tt dr kaže ako se dobro osjećam da je sve ok, iako imam povisen šećer pa pazim zadnjih par dana, ali do 32tt ću sigurno dobiti više nego ti. Pokušaj se kretati koliko možeš…
Mi bili na pregledu, sve je ok.
Šećer mi samo jutarnji problematičan. Pa se najviše fokusiramo na večeru… sljedeći tjedan ponovno konzultacije da vidimo što dalje
Što su ti rekli za šećer?
Meni je isto samo jutarnji problem, ali ginekolog nije pravio nikakvu frku, samo je dijetu preporučio, jer misli da nisam puno dobila na kilaži, a i beba je po mjerama u tjednima kako i treba.
Evo javljam i ja današnji pregled. Sve je okej, iako vele da je beba kao okej s kilažom( ima ccca 2400) na ultrazvuku piše da je manji za par dana.I iako je dobio samo 200grama u3 tjedna nisu digli nikakvu paniku ali ja sam zabrinuta. Nije da bi sad trebala bebica u ovim tjednima dobivat 250 g po tjednu??
Uglavnom skidaju me s tokolize,hormona i normabela postupnou iducih tjedan dana.
Ovo mi zvuči kao mjere slične mojima. Ja bih rekla da je jako lako zakačiti se za te brojke jer se to sve čini tako jako precizno kad kažu 2300g, 2400g, itd., ali u stvarnosti je to sve jako podložno greškama, i te sve procjene na temelju UZV su samo to - procjene na temelju mjera (koje su pak isto procjene! i ovise kako doktor namjesti UZV, koji dio ide mjeriti, kako sustav izračuna...). I kao takve imaju i određenu marginu pogreške koja je očekivana, baš mi je danas nešto frendica ginekologica pričala o tome. I sad ti uzmi recimo da je očekivana margina pogreške +/-10%, na 2500g, to znači da stvarno stanje može biti od cca 2250g do 2750g, što je ogroman raspon na tu veličinu. I onda je teško reći i koliko točno beba dobiva u tjednu... :D
Tako da, znam da se jako lako zabrinuti (dođe i meni za koješta), ali možda pomogne imati ovakve stvari na umu. Pogotovo ako doktori ne rade paniku, a pod nadzorom si i vjerujem da bi rekli da je nešto zabrinjavajuće.
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
Lista pregleda:
Monny - 10.5.
purple13 - 13.5.
korni - 13.5.
plave_okice - 13.5.
Lucija93 - 13.5.
Faith1509 - 14.5.
katy_kaya - 14.5.
Hellobaby - 14.5.
zeka123 - 14.5.
laurell - 15.5.
ElisaDay - 16.5.
Melian - 20.5.
Gabby - 20.5.
mia_ - 20.5.
Johicaa - 21.5.
deedee1405 - 22.5.
nada23 - 22.5
Sreća2012 - 28.5.
marta96 - 28.5.
👩 33
👱🏻♂️ 36
💔💔
💗💗💙💗💙
Hvala punoooo curke, ljubim vas sve ❣️❣️❣️
Mazimo se i uzivamo 🥰
Hellobaby rodjen je 03.05. s ravno 37 tjedana, da je dan ranije bio bi nedonosce ali ovako je donesena trudnoca. Nije mali mogao vise cekati 🙈
A s obzirom da ja imam 10 konaca jer sam popucala unutra i naprijed i nazad 🥴 plus epiziotomija bas me zanima kako bih ga rodila da je cekao do termina. Bolje da ne znam 😂
09.09.2023 ➕❤️
03.05.2024 👶🏻🥳💞
https://ibb.co/KsbTV3f
Da vidite jedne male slatke none 💛
09.09.2023 ➕❤️
03.05.2024 👶🏻🥳💞
Sortiraj odgovore
Najstariji