Jutro cure, čestitam na dobrim pregledima i oggt-u 💪
Ja sam isto bila jučer na pregledu. Moram i dalje mirovati. Prohodna sam za prst do glavice i ovoja. I dalje mi je dijagnoza prijeteći prijevremeni porod, ali ja čvrsto vjerujem da neće doći do toga😊
Bebac odlično napreduje, ima 1660g. 💙
Ja sam isto bila jučer na pregledu. Moram i dalje mirovati. Prohodna sam za prst do glavice i ovoja. I dalje mi je dijagnoza prijeteći prijevremeni porod, ali ja čvrsto vjerujem da neće doći do toga😊
Nisam popratila prijašnje stanje? A ovo prohodna bi bilo da si otvorena ili?
Ja mirujem koliko mogu,a na idućem pregledu bi trebale biti 30+5 . Nadam se da se neću otvoriti . Dani mi sporo prolaze od kad mi je pregled bio ne tako bajan i dobila mirovanje
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Cure, da li i vama bebe nemaju jednake ritmove svakog dana? Ima 5 dana da lupka ko luda po cijeli dan, a onda joj iducih 5 dana moram kucat da bi se javila🙈 osjetim ju svakodnevno, ali me zabrinjava da li je normalno da je nekad aktivnija, a nekad jedva da se javi par puta dnevno.
Ja mirujem koliko mogu,a na idućem pregledu bi trebale biti 30+5 . Nadam se da se neću otvoriti . Dani mi sporo prolaze od kad mi je pregled bio ne tako bajan i dobila mirovanje
Meni se od 22.tj skracivao cerviks. U ovim tjednima više se cerviks ne mjeri (tako mi je rekla dokt jucer) i da, otvorena sam za prst pa nastavljam dalje sa mirovanjem.
Mirujem maksimalno pa se nadam da ću dogurati do sigurnih tjedana 💪
Matka24, ne znam u kojem si tjednu, ali moj mali je toliko aktivan da imam osjećaj da ni ne spava i da lupa 24 sata. Posteljica mi je straga pa osjetim još jače i više, ali to je sve individualno. Bitno da svaki dan osjetis bebu.
U prvoj trudnoći nisam bebu uopće previše osjećala, ali meni je bilo bitno da je svaki dan osjetim.
Bok žene , da se javim , ja se malo prehladila , nos zaštopan , grlo me peče , pijem čaja i tak.
Manja cura malo zejebava , izbila joj opet dva zuba pa je malo nervozna. Starija voli bit kreativna pa hoće da sudjelujem u izrađivanju svega i svačega.
Ja spavam koma , imam žgaravicu takvu da kad legnem povraćam si u usta.
Krenula sam dobivat kile ,malo više od "normalnog" , imam osjećaj da sam ko kit...trbuh samo raste. Počela sam se gegat , jako teško mi na kičmu pada a i posteljica je na zadnjem zidu pa kažu da je to i jedan od razloga za veće bolova iza.
Prati me i dalje probadanja u cerviksu i guzi a sad se već lijepo vide udarci bebe i kroz stomak pa sam počela i snimat te trenutke 😊
Čestitam svima na pregledima, oni koji su na mirovanju čuvajte se i idemo do kraja ❤
Kako ste vi ?
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Dan cure,
evo da se javim da sam dobila potvrdu od ginekologa da je OGTT savršen jer se gleda prvo i zadnje mjerenje. Idući pregled 7.5. Beban lupka i vrti se na veliko, pritišće sve što se da pritiskati i tako
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Cure, da li i vama bebe nemaju jednake ritmove svakog dana? Ima 5 dana da lupka ko luda po cijeli dan, a onda joj iducih 5 dana moram kucat da bi se javila🙈 osjetim ju svakodnevno, ali me zabrinjava da li je normalno da je nekad aktivnija, a nekad jedva da se javi par puta dnevno.
Da da, jedan dan spava cijeli dan, drugi dan i dok hodam nema mira nikad. Baš je danas uspavana bilaa
Dan cure,
evo da se javim da sam dobila potvrdu od ginekologa da je OGTT savršen jer se gleda prvo i zadnje mjerenje. Idući pregled 7.5. Beban lupka i vrti se na veliko, pritišće sve što se da pritiskati i tako
Imam gestacijski dijabetes koji je slučajno uhvaćen jako rano, u tjednima u kojima se OGTT uopće ne radi. Iz tog razloga me dijabetolog vrlo, vrlo detaljno prati. Tematiku, ni kriva ni dužna, imam u malom prstu.
Kada je bilo koja vrijednost na OGTT-u povišena to je po definiciji gestacijski dijabetes, čak i samo za 0.1. Gleda se svako mjerenje i svako odstupanje je gestacijski dijabetes.
To samo po sebi traži praćenje glukoze u krvi, regulaciju prehrane, a za neke će značiti i uzimanje inzulina.
Također, ono što ginekolozi vole preporučiti kod nas, a što je potpuno nebulozno, je ponavljanje OGTT-a nakon već uspostavljene dijete. OGTT se nakon postavljene dijagnoze apsolutno nikada ne ponavlja jer tolika provokacija glukoze u krvi nekome tko ima GD može biti izuzetno opasna.
GD nije šala i može nositi ozbiljne posljedice za dijete, iako se često banalizira.
Amerikanke odbijaju OGTT jer je to sad tako moderno. Kao zdrave su, super se hrane, vježbaju… GD nema veze sa lifestylom niti ga uredan lifestyle sprječava. Može ga dobiti bilo tko u trudnoći, trudnoće radi.
OGTT se radi od 24.-28.tjedna trudnoće, ali to ne znači da se GD ne može razviti kasnije ili pogoršati. Najosjetljiviji period za divljanje glukoze u krvi je 28.-32.tjedan trudnoće.
Meni se od 22.tj skracivao cerviks. U ovim tjednima više se cerviks ne mjeri (tako mi je rekla dokt jucer) i da, otvorena sam za prst pa nastavljam dalje sa mirovanjem.
Mirujem maksimalno pa se nadam da ću dogurati do sigurnih tjedana 💪
Meni nikad ne mjeri u cm samo prstima😏 pa kaže jel ok ili ne,nije mi nista rekao za to nakon 30tt.
Jesu ti predložili injekcije za razvoj pluća preventivno ili ništa?
Očito ima svako drugačiju praksu 🫣
👩🦰 28g
🧔33g
06/2021 👼💔
27.09. '21➕ ❤️
5+4 07.10 Beta = 7901
It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀
22. 9.'23 👼💔
❤️25.06.2024👶❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji