S obzirom da ste već upućene u ogtt, jer ja nisam: jeste se ikad susreli s mojim nalazom Nalaz:
.
0' 5.0
60' 4.9
120' 7.7
.
Ginekolog mi je komentirao da je čudno što mi je natašte viši od ovog nakon sat vremena. Ali dijabetologica mi je rekla da je uredno.
S obzirom da ste već upućene u ogtt, jer ja nisam: jeste se ikad susreli s mojim nalazomNalaz:
.
0' 5.0
60' 4.9
120' 7.7
.
Ginekolog mi je komentirao da je čudno što mi je natašte viši od ovog nakon sat vremena. Ali dijabetologica mi je rekla da je uredno.
Žao mi je, al' ja vise nista ne znam. 🤣🤣 Mene su oni svi zbunili i ne znam tko je u pravu na kraju. 🤣🤣
.
Ali sto se tice da je secer nizi nakon ovoga nataste, mislim da je to normalna pojava - ocito ti organizam dobro izlucuje inzulin pa on rijesi secer. 🫣
.
Vecini ljudi srednja vrijednost bude najveca, mozda netko ima nalaz slican tvome pa zna vise.
Da je los nalaz mislim da bi ti rekla dijabetologinja. 🥰
💙5/24💙
S obzirom da ste već upućene u ogtt, jer ja nisam: jeste se ikad susreli s mojim nalazomNalaz:
.
0' 5.0
60' 4.9
120' 7.7
.
Uredan nalaz! Ova srednja vrijednost nije uobičajena možda, ali je nalaz u redu. 😃
Pozdrav cure, prijavljujem uredan pregled, bebica je super, napreduje odlično, već ima 1700 g, mjere su sve za 1 tjedan naprednije osim glavice, ona nam je točna u dan 😂
Sljedeći pregled 16.5., do tad imam obaviti kks radi željeza, zadnji put mi je bilo malo niže pa zato, i još jednom na transfuziju izvaditi antitijela jer sam RH negativna.
YesPlease podosta i sama znam o šećernoj bolesti i vrijednostima, i da, slažem se da je gestacijski dijabetes veliki problem. Isto kao što je nabacivanje dijagnozama, neovisno o trudnoći, veliki problem. Gledanje samo tablica bez šire slike je možda i najveći problem današnjih mladih liječnika. GUK natašte je vrlo bitno da je ispod 5,1, meni je npr. 4,4 jer ako se pravilno vadilo, znači, nije se jelo ni pilo od nekakvih 20 h večer prije, vrijednosti ne bi smjele biti povišene. Isto tako, nakon 120 min, naše tijelo MORA spusiti GUK na ispod 8 (8,5 negdje toleriraju). Meni je 6,7. ALI nakon 60 min, u mom slučaju 55 min je prošlo, nije presudno da je vrijednost povišena 0,3. Niti ukazuje na dijagnozu. Radila sam OGTT i nevezano za trudnoću dosta puta u životu i vadi se 0 i 120 min, znači prati se šećer natašte i brzina razgradnje nakon 2 sata. A sad, naravno da treba pratiti GUK i ne uzimati zdravo za gotovo zdravi lifestyle kao rješenje problema ali isto tako, moje skromno mišljenje, ne treba se nabacivati dijagnozama, stresirati trudnice u iovako stresnom razdoblju, slati ih na silne preglede i izmišljati toplu vodu jer netko ima samo tablicu pred sobom i ne kuži pol toga. Ako griješim, ok. To je moje mišljenje. Ja ću sebi, kao i do sad, povremeno iskontrolirati GUK ali na hospitalizacije i druge gluposti ne pristajem. Svakako hvala na savjetu i mišljenju.
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Oprosti, nisam napisala da sam mislila na zadnju vrijednost, mjerenje nakon 2 sata. Znaci, meni je mjerenje 8.1, granica je 8.5. Ginicka kaze da je dobro, endo kaze da je granica niza za trudnice po nekim (ocito novim) smjernicama koje ja nigdje ne nalazim. (Ogtt sam radila nakon spontanih dok nisam bila trudna pa sam "zavrsila" kod endo na pregledu).
A frendici u osijeku je pisalo da je granica 8.0., vidjela sam nalaz.
I znam da je inace glukoza nataste 4.4.-6.4 za ljude koji nisu trudni, nego me interesira kako to da za trudnice stalno pada ta vrijednost nataste? Kontam da ce iduce godine bit 4.8 🤣
10 danas sam mjerila secer, rijetko kada je bio iznad 6 dva sata nakon obroka, nataste nikad veci od 4.8, nekad bio i 3.6. Ginicka je rekla da je to ludost i da sto bi oni htjeli, da je to sve uredno. A ova bez beda napise da je to GD.
I jos mi endo kaze, pa i da nije to napisala da bi sve bilo isto, kao sve je ok.
Eto, moje iskustvo je da sam se samo stresirala i sad tko zna sto ce mi reci ginic u bolnici. To je sad lutrija sta ce on misliti o nalazu.
.
Necu vise spamati temu secerom 🤣 ispricavam se, i svima zelim da im ogtt-i budu blistavi 🥰
Samo me smeta to sto se mi uvijek brinemo i strepimo oko nalaza, a svak' svoju politiku vodi. Da ne govorim da neke od nas ovdje imaju puno teze i ozbiljnije dijagnoze kojima se pridaje manje paznje nego "povisenom" seceru.
.
Dosta jadikovki, zelim svima super preglede i aktivne bebice! 🥰🥰🥰
Volim to interpretiranje nalaza sa bilo bi bolje...Tebi je šećer super, natašte i 2 sata iza obroka ne prelazi preporučene vrijednosti koliko vidim. A naši liječnici, mnogo njih, to je svakako lutrija. Za identičnu stvar ja imam u prosjeku barem 3 mišljenja hahhahahah u novije vrijeme 80 % trudnica ima po njima GD, 70 % ljudi valjda kolesterol jer i tu spuštaju prag da se kupuju raznorazni biljni preparati koji ne idu na recept i slično. Mislim, pretjerujem, ali zaista naići na liječnika koji će pogledati sve nalaze, pacijenta, popričati s njime, uzeti širu sliku u obzir i različite faktore je postalo prilično rijetko. Najlakše je ili dati antibiotik ili nabaciti dijagnozu
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Kad se vec prica o seceru, da iskoristim i pitam- koliko ste cekale nalaze ogtt-a?😊
Kad se vec prica o seceru, da iskoristim i pitam- koliko ste cekale nalaze ogtt-a?😊
Meni su bili isti dan gotovi, kroz par sati
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Vidim da je puno cura sada radilo Ogtt 🙈🙈 čestitam svima na dobrim pregledima općenito, Zeka osim prehlade kakvo je stanje kod tebe, kako si, kako provodiš dane? Mene ginekologica nije zvala znači ogtt je uredan 😂
Cure koje su blizu termina, hvala li vas panika? 🙈
Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
Nifty low risk, stiže dečko 💙
Haru nadam se da će nalazi biti uredni 🍀🤞
Elisaday bravo za pregled i bebicu 🥰
Faith nisam još blizu termina, ali (u svojoj glavi) dovoljno blizu da me zna uloviti frkica 🙈
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji