Mene zanima dali neko ima pouzdanu informaciju dali se tigrova mast ili konjska naprimjer smije koristit za bolove ? Ubija me trtica. Ne znam šta će bit poslije ako je sad ovako 😬
Moze …koristi slobodno
Hvala ti 😊
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20;104/st/20240802/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/852b/preg.png
Pa meni je baš bilo tužno pročitati komentar kako se netko bori s gubitkom djeteta. Jer ja to smatram djetetom, u kojem god tjednu to bilo... a ispod komentari tipa danas je lijep dan... nekad sam poželjela napisati nešto tako banalno, došla ovdje, vidjela nečiji komentar I obrisala svoj jer je baš bio neprimjeren doslovno za taj trenutak - dok je poslije bilo sasvim ok. Koliko snage i hrabrosti treba ženi da piše ovdje o tome? Vjerojatno da na neki način pomogne vama ako se (ne daj, Bože) nađete u toj situaciji, a i vjerojatno da dobije nekakvu utjehu. Mislite da je napisala jer joj se piše o tome u prazno? Eto, to sam htjela reći o toj temi.
Normalno da nitko ne voli to čuti i kamo sreće da nikad više ni ne čujemo.
Ja bi malo promjenila temu i pitala vas cure koje ste u drugom tromjesečju dal vas je prošao umor?
Nekako je on normalan za prvo tromjesečje, ali evo u ostalim trudnoćama sam se u ovim tjednima osjećala super..
Definitivno mi je proslo sve ono "gadno" - i mucnine i umor. Bas sam osjetila veliku promjenu, osjecam se super, samo se puno brze umorim i zadisem, ali njje to onako da bi satima spavala kako mi je bilo na pocetku.
💙5/24💙
Što se tiče krema, probajte Melem Mama, ja dugo nisam ništa bolje kupila i koristila! Dobijete skoro pa kantu kreme u pakiranju 😃
Pa meni je baš bilo tužno pročitati komentar kako se netko bori s gubitkom djeteta. Jer ja to smatram djetetom, u kojem god tjednu to bilo… a ispod komentari tipa danas je lijep dan… nekad sam poželjela napisati nešto tako banalno, došla ovdje, vidjela nečiji komentar I obrisala svoj jer je baš bio neprimjeren doslovno za taj trenutak - dok je poslije bilo sasvim ok. Koliko snage i hrabrosti treba ženi da piše ovdje o tome? Vjerojatno da na neki način pomogne vama ako se (ne daj, Bože) nađete u toj situaciji, a i vjerojatno da dobije nekakvu utjehu. Mislite da je napisala jer joj se piše o tome u prazno? Eto, to sam htjela reći o toj temi.
Normalno da nitko ne voli to čuti i kamo sreće da nikad više ni ne čujemo.
U pravu si..
Nije opravdanje, ali mislim da se nekad ne procitaju neke stvari unazad i nesto se ishitreno napise ili se netko jednostavno drugacije nosi s tim informacijama.
Meni osobno je tesko ikoga utjesiti jer ne znam sto bih napisala, cesto napisem: zao mi je, drzi se... ali mi to tako zvuci isprazno, mozda grijesim.
Mozda tako mislim jer sam vec dva puta bila na ovakvim temama i ja sam bila ta koja je morala napisati da nema otkucaja i da je gotovo.
To su bili jako teski trenuci i jako izmijesani osjecaji: tesko ti je zbog sebe i tesko ti je pisati ovdje jer znas da sve ostale cure strepe od svojih pregleda. Na kraju bih uvijek nakon losih objava jednostavno pobjegla s foruma.
A tek tema spontanih pobacaja, to sam se bojala otvoriti. 🤣🤣 doslovno sam bjezala od te dvije rijeci, jer sam zabrijala da cu si prizvati to opet. Jako nerealno i blesavo, ali treba vremena da to prođe pa da glava bude okej.
Samo hocu reci, sve je to ljudski, nismo svi isti.
Ljubav svima 💜
💙5/24💙
Htjela sam jos napisati, da koliko god lijepih rijeci dobila ovdje u tim teskim trenucima, znacilo je, ali mrvicu.
Jer utjehu dobijes kod kuce, od obitelji.
I nikada nisam zamjerala nikome tko bi te stvari ignorirao, svakome to drugacije pada.
That's it. 🤣🤣🤣
..
E od krema mi je super biobaza mama losion i ono ulje, a u pocetku sam se mazala s alverdeovim nekim bademovim uljem i bas sam bila zadovoljna. Potrosila ga u rekordnom roku. 🙈🙈🙈
💙5/24💙
Dobar dan svima.
Što se tiče krema, strija i sličnoga, dosta sam čitala i na kraju najveći dio toga je genetika i sreća. Kreme, u principu bilo koje, ne mogu odmoći. Prijateljica je bila bez strija i doslovno preko noći pred porod dobila masu strija. I inače mažem svaki dan tijelo losionima i kremama jer to volim a od kad sam saznala da sam trudna kupila sam uljni losion od Balee/Alverde i neko ulje za mame od Alverde i radim piling jednom u 10 dana. Ako pomogne, super, ako ne, bar sam lijepo glatka, mirišljava i fino se osjećam. I da, i ja sam jedna od onih koja njurga na strije, kapilare, kile, prištiće i sve ˝čari˝ trudnoće. Trudnoću sam jako teško ostvarila i nakon 5 godina muke i borbe ali ne smatram da nemam pravo pronjurgat na neki manje lijep simptom ili imat loš dan ili se jednostavno loše osjećat (makar fizički) tog trenutka. I ponekad se zamarat tzv. nevažnim stvarima. Dovoljno briga i strahova imam svake minute u danu hoće li sve biti u redu tako da ponekad mi paše dramiti oko naizgled nebitnih/fizičkih stvari.
Žao mi je radi svakog gubitka i ne mogu niti zamisliti tu bol i osjećaj i nadam se da nikad neću ni morati. Nisam komentirala jer sam tek maloprije došla na forum a i u toj situaciji najčešće ne znam što napisati... osim da mi je žao, a koliko je to dovoljno ili nekome pomaže to ne znam.
Idući pregled je 8.2.
I ovaj tjedan sam počela povremeno osjećat bolove u preponama i prema gore, kao da se ligamenti prilagođavaju ili ne znam kako objasniti. Neobično svakako...
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Mammy, šaljem ti zagrljaj i snagu ! Doći će nova bebica sigurno! ♥️ Prošla sam to prošle godine i znam kroz što prolaziš.
.
Što se tiče krema, probala sam u trudnoći par puta razne kreme i ulja, ali sve po 2-3x. Inače sam lijena što se tiče mazanja pa sam odustala prije nego što sam pošteno počela. U mom slučaju je ispalo da je do genetike. Dobila 2-3 male strije oko pupka zadnji mjesec, a trbuh je bio ogroman.
.
Nadam se da ste dobro i želim vam svima lijep vikend i ostatak današnjeg dana. 🙂
'21. 💙
'24. 💛
Definitivno mi je proslo sve ono "gadno" - i mucnine i umor. Bas sam osjetila veliku promjenu, osjecam se super, samo se puno brze umorim i zadisem, ali njje to onako da bi satima spavala kako mi je bilo na pocetku.
I meni je ovako nekako, doduše ja mučnine nisam ni imala, ali prošao mi je taj veliki umor, taman nekako s prvim tromjesečjem. Isto se sad "samo" brže umorim i zadišem. 😄
.
Za strije i sl., ja sam tim "to je do genetike", možda i zbog lijenosti 😂 Nemam ni inače neku naviku mazati se po tijelu, nisam ni u prvoj trudnoći počela, nisam dobila ništa strija po trbuhu (tj ne mogu se sad sjetiti više točno jesam li možda imala nešto malo u jednom trenu, ali ako sam i imala, povukle su se u međuvremenu 😄). Imam inače nešto strija po bedrima, to valjda još od puberteta, to je zasad to, vidjet ćemo kako će biti u ovoj trudnoći do kraja. A imam dojam da sam imala baš veliki trbuh do kraja prošle 😂
.
👱🏻♀️ 35 👱🏻♂️ 40 👧 4
04/23 - vanmaternična trudnoća, odstranjen jajovod
20.6. stigao braco ❤️
I meni je ovako nekako, doduše ja mučnine nisam ni imala, ali prošao mi je taj veliki umor, taman nekako s prvim tromjesečjem. Isto se sad "samo" brže umorim i zadišem. 😄
.
Za strije i sl., ja sam tim "to je do genetike", možda i zbog lijenosti 😂 Nemam ni inače neku naviku mazati se po tijelu, nisam ni u prvoj trudnoći počela, nisam dobila ništa strija po trbuhu (tj ne mogu se sad sjetiti više točno jesam li možda imala nešto malo u jednom trenu, ali ako sam i imala, povukle su se u međuvremenu😄). Imam inače nešto strija po bedrima, to valjda još od puberteta, to je zasad to, vidjet ćemo kako će biti u ovoj trudnoći do kraja. A imam dojam da sam imala baš veliki trbuh do kraja prošle😂
.
Bas sam citala da je to brze umaranje normalno jer tijelo trosi vise kisika. A ja vec mislila pa jel moguce da sam tako propala fizicki. 🤭
Iako se mazem s tim uljima i losionima, ne nadam se da cu sprijeciti strije jer ih vec imam i po bedrima i po bokovima, trbuhu... kad me lupio pubertet nabujala sam i udebljala se tako da mi to ne predastavlja problem. Za dvadeset godina se naviknes da ih imas 😅😅😅😅😅
Plus i mama ih ima od trudnoce tak da.. mazem se jer mi je fino 🤣🙈
💙5/24💙
Sortiraj odgovore
Najstariji