Mammy hvala ti na savjetima. Iz Ri sam, tako da sigurno negdje imaju vježbe, samo želim prije dobiti zeleno svijetlo od ginek. 🙂 Prva (dugo čekana) trudnoća pa sam malo (možda i nepotrebno) opreznija.
Leptirko ja sam prvi uzv imala u bolnici i tad je bio samo uzv, provjera mjera i da li srce kuca. Termin automatski po zadnjoj M računaju. Na 2.uzv, kod privatnika, (9+0), je bio uzv i upute za nalaze do iduceg pregleda, na 12+0 smo krenuli s tlakom, vaganjem i s tom trakicom za provjeru urina.
Eonaria upravo napisala kako je kod mene bilo. Kod koga vodiš trudnoću? ako je visokorizična, ne bi bilo loše sve to kontrolirati i pratiti. Probaj malo pitati svog ginekol., ja sam skuzila da ih ionako sve treba pitati 😁
Zeka i ja imam inače niski tlak, doduše ne kao tvoj, ali osjetim odmah po drhtavici i vrtoglavici da je pao, i onda odmah čopnem nešto slano, i brzo mi bude bolje.
E to sam zaboravila spomenuti. Plan mi je cijelu trudnocu ici kod privatnika pa vjerojatno i u tome ima neke razlike.
Mammy hvala ti na savjetima. Iz Ri sam, tako da sigurno negdje imaju vježbe, samo želim prije dobiti zeleno svijetlo od ginek. 🙂 Prva (dugo čekana) trudnoća pa sam malo (možda i nepotrebno) opreznija.
Leptirko ja sam prvi uzv imala u bolnici i tad je bio samo uzv, provjera mjera i da li srce kuca. Termin automatski po zadnjoj M računaju. Na 2.uzv, kod privatnika, (9+0), je bio uzv i upute za nalaze do iduceg pregleda, na 12+0 smo
E to sam zaboravila spomenuti. Plan mi je cijelu trudnocu ici kod privatnika pa vjerojatno i u tome ima neke razlike.
I ja sam kod privatnika da, ali sam nekako naučila da svih sve treba pitati 😁 pitaj odmah sutra za nalaze da ti napiše šta treba (krv, krvna grupa, urin, torch..), i sve to možeš odraditi u bolnici preko uputnice soc.ginekol.,ili naravno privatno. Sretno 🍀🤞
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Imam nekakve grčeve u donjem dijelu maternice... nadam se da je to od sirenja
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Mammy dobrodošla i želim ti urednu trudnoću 🙂
Leptirko22 ja vodim privatno i ne dajem urin, već samo vaga, mjerenje tlaka i uzv. Na svakom uzv-u izmjeri cerviks. Ali to vjerojatno svaki ginekolog ima svoju praksu. Sa 9tt sam bila ujutro na pregledu i odmah tamo kod njih vadila krv i dala urin..
Ja samo pošaljem mail da mi puste uputnicu za trudničku ambulantu, kod nas se počinje oko termina i to je to..do tad socijalna ginekologica ni nezna da sam trudna 😅
zeka123 ja isto imam baš nizak tlak, ali on nije opasan po zdravlje već je tebi općenito loše jer od njega imaš vrtoglavice, pogotovo pri ustajanju. Meni ništa ne pomaže, ali možda koja cura ima neku ideju
LauraUna327 jel ok sada?
Eonaria inače ti oni u bolnici nemaju vagu, ni ništa...kod njih obavljaš samo pregled 🙄 bar je kod nas tako
Leeloo101 jel ti bolje?
👩 33
👱🏻♂️ 36
💔💔
💗💗💙💗💙
Leptirko22 ja vodim privatno i ne dajem urin, već samo vaga, mjerenje tlaka i uzv. Na svakom uzv-u izmjeri cerviks. Ali to vjerojatno svaki ginekolog ima svoju praksu. Sa 9tt sam bila ujutro na pregledu i odmah tamo kod njih vadila krv i dala urin..
Ja samo pošaljem mail da mi puste uputnicu za trudničku ambulantu, kod nas se počinje oko termina i to je to..do tad socijalna ginekologica ni nezna da sam trudna 😅
zeka123 ja isto imam baš nizak tlak, ali on nije opasan po zdravlje već je tebi općenito loše jer od njega imaš vrtoglavice, pogotovo pri ustajanju. Meni ništa ne pomaže, ali možda koja cura ima neku ideju
LauraUna327 jel ok sada?
Eonaria inače ti oni u bolnici nemaju vagu, ni ništa…kod njih obavljaš samo pregled 🙄 bar je kod nas tako
Leeloo101 jel ti bolje?
Ja ni nemam soc.ginekologa 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Morat cu se negdje upisat, al' cujem da je to gotovo nemoguce
LauraUna327 jel ok sada?
Eonaria inače ti oni u bolnici nemaju vagu, ni ništa…kod njih obavljaš samo pregled 🙄 bar je kod nas tako
Leeloo101 jel ti bolje?
Mislim da su obavezni primiti trudnicu, tako da ti je sad prilika. 🤣🤭
💙5/24💙
Ćaos curke !
Zapeeeelo me sve i svašta. Jedno prođe drugo dođe.
Koliko je opasan niski tlak ? Uzimam vitamine , jedem i previše 😅 , pijem vode…
Tlak mi je bio 60/40…i većinom je niski ( ovaj je sad prvi put tako jako dolje )…inače varira…ne znam bude 75/45 , 80/50 kad ga otkucaji budu oko 85 ..mjerim na lijevoj ruci.
Probala sam par puta na desnoj i skužili smo da ima razlike. Na desnoj bude 95/60 , tako varira.
Pa me zanima ima li neki način da ga dignem ? Imam samo problema sa vrtoglavicom kod ustajanja i recimo znojenje.
Ja imam tako kao ti, ovaj drugi ide ispod 50. Savjeti dr s hitne su da pijem što više tekućine, kad mokrim da sjedim neko vrijeme prije nego ustanem jer mokrenje snizava tlak (a moraš jer piješ puno tekucine), da izbjegavam hranu koja snizava tlak i izbjegavam nagla ustajanja. Skuzila sam da je meni bilo povezano i s vremenom jer bude užasno par dana pa bude bolje. Jedem jako slanu hranu i pijem malo više kave
Cure, možda glupo pitanje u vezi pregleda, prva trudnoća pa mi oprostite. 😀
14 tt, visokorizična trudnoća, nitko me do sad nije vagao, mjerio tlak, spominjao termin, davao mi trake za urin? Jel to inače praksa ili?
Mijenjaj ginekologa pod hitno.
LauraUna327 jel ok sada?
Leeloo101 jel ti bolje?
Mislim da su obavezni primiti trudnicu, tako da ti je sad prilika. 🤣🤭
O pa ako je to istina...onda party 🤣🤣🤣🤣
LauraUna327 jel ok sada?
Leeloo101 jel ti bolje?
Malo da... legla sam, umirila se, ugrijala i stalo je...
7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖
Sortiraj odgovore
Najstariji