Cure kako vam je prosao prvi porod? Jeste i imale koje komplikacije?
Ja sam prvo rodila na dogovoreni c.r. zbog epilepsije
Vjerujem da cemo i na drugo ic tako
Sta se trudnoce tice bila sam 2 tj u bolnici radi toga jer je beba bila manja pa bila na promatranju 36 i 37 tj dosla doma i na 38+3puko vodenjak dosla aam s prstom otvorena mislim da je to nocna mora svake majke….odbila sam drip …dali su mi nesto venozno za opustanje maternice … ugl skratit cu sve jer ne zelim nikog plasit s nicim …ali imala sam jako bolan porod koji je trajao 13 i pol h …muz je bio samnom cijelo vrijeme nisam dobila epiduralnu probali su no tako su mi trudovi sibali da su me 2 puta krivo upiknuli i vise se nisu usudili…. ugl….pa sve do rucnog unutraanjeg namjestanja u karlicu … znaci mislila sam da sam na drugom svjetu…. ugl… porod mi je bio nesto najgore …najbolnije ali i nesto najlijepse u zivotu.❣jer nakon te boli kad izade beba odmah sam osjetila potrebu mog djeteta i bili smo odmah povezani i dobila sam majcinski poriv odmah i taj tren sva bol ne nestala… 😅bar do sivanja🤣to cu vam pricat neki drugi put🤣… samo si zelim drugi porod puno laksi nego prvi …
Uff
Meni je frendica rekla da je porod mila majka naspram sivanja 😬
Ovo sam ja 😂 Ali to je njihova greška, nisu očekivali da ću ispucati od bebe od 2+ kg, pa nisu sjecnuli.
Od mene sa poroda kao poroda sve pozitivno, niti je bolilo previše, niti išta.
Ali da, svaka žena je za sebe, i svaki porod je za sebe. Pa nema baš puno smisla pisati o tome.
Eto jedino, ja mogu reći da su meni vježbe disanja iz školice za trudnice, pomogle da predišem trudove i moguće da su zato bili super podnošljivi.
Opet ću ići sa ovom bebom, ali pred kraj tamo, i sa L sam skroz pred kraj, samo me to disanje zanima 😂
I ja sam isla na sve to ali draga moja kad to traje 13 i pol h nemas vise ni koncentracije ma kakvo disanje bacas se sa zgrade ... jer nisam bila dosla s 5 prstiju otvorena vec jednim... a trebam imat 10 i kad se to otvara ajmo rec na silu nabrzinu to je uzas....racunaj 1 prst minimalno 1 i pol h tako mi je islo🤣🤣🤣ma uzas....a opet predivno.... prodisala sam prvih 6 h i stvarno sam uspjela a poslije ma uzas ... trgalo me sa svih strana😁
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Jutro svima😊😊😊😁 ....idem radit mjenjam sutrasnji dan za ovaj jee sam sitra u vinogradskoj....martina dodi na kavu🤣🤣🤣blizu si ...
Ugl neda mi se...imala mucninu boli me dole... ugl neki pritisak i napuhana sam ko kvočka🤣
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Meni je jednom jedna žena rekla sljedeće, a potpuno mi je promijenilo koncepciju, razmišljanje i mišljenje o porodu: "Ako je toliko strašno, bolno, užasno i odvratno, kako to da se većina žena odlučuje na drugo, treće i xzy dijete?" 😉
Ne stresirajte se, a još manje nemojmo jedna drugu tu plašiti i uznemiravati.
Žene rađaju stoljećima na ovaj ili onaj način, rodit ćemo i mi 💪💪💪
Meni je jednom jedna žena rekla sljedeće, a potpuno mi je promijenilo koncepciju, razmišljanje i mišljenje o porodu: "Ako je toliko strašno, bolno, užasno i odvratno, kako to da se većina žena odlučuje na drugo, treće i xzy dijete?" 😉
Netko je pitao iskustva za porod najgore je kad ti netko napise nesto nerealno i da nije strasno kao sto su meni .istina je takva kakva je i nemres ju uljepsat nekome je lose iskustvo nekome Hvala Bogu super da je savrseno nije.... ali da sam zaboravila nisam ali da cu opet rodit naravno jer nema niceg ljepseg kad dobis u ruke tako lijepo malo stvorenje kao sto sam napisala.... strasit il ne strasit treba biti realan i tako uc u porod ....
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Netko je pitao iskustva za porod najgore je kad ti netko napise nesto nerealno i da nije strasno kao sto su meni .istina je takva kakva je i nemres ju uljepsat nekome je lose iskustvo nekome Hvala Bogu super da je savrseno nije…. ali da sam zaboravila nisam ali da cu opet rodit naravno jer nema niceg ljepseg kad dobis u ruke tako lijepo malo stvorenje kao sto sam napisala…. strasit il ne strasit treba biti realan i tako uc u porod ….
Daleko od toga, slažem se potpuno. No ja sam više za to da se svatko za sebe educira o porodu i pripremi na taj način. A ne da me pripreme nečija loša (ili dobra) iskustva jer to nema smisla kao što i sama kažeš. Sve smo mi same za sebe, individualne. Na kraju krajeva, i dva poroda iste žene mogu biti nebo i zemlja tako da...
Nema ništa ni od plašenja ni od upumpavanja lažne pozitive
Nekako sam vise fokusirana izgurat prvo tromjesecje, mucnine, povracanja i gubitak kila🙈
Nisam uopce na toj razini da o porodu razmisljam u ovim tjednima😂👌
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Ajoj Mare, stvarno teško iskustvo, nadam se da će ovaj put biti top 🥰
.
Ja sam budna već nekih sat vremena, glava, nos, dehidrirano se osjecam, oci, sve me boli.. prehlada me ulovila
Sto ste koristile u takvim stanjima?
Jutro ☺️
Najsigurnija opcija je da nazoveš svoju doktoricu obiteljske medicine.
Ja sam pila čaj, isla pastile sam uzimala za grlo, nos sam isprala fiziološkom otopinom... Popila sam jedan lekadol kad glavobolju više nisam mogla trpit 😅
38 👩🏼❤️👨🏻 44
8./2023. biokemijska
17. 2. 2024. M 🩷🪽
10./2024. Missed ab
Kariogram ➡️ PGT - A 🧬
UZ Brussel⌛
1712itm@gmail.com
Netko je pitao iskustva za porod najgore je kad ti netko napise nesto nerealno i da nije strasno kao sto su meni .istina je takva kakva je i nemres ju uljepsat nekome je lose iskustvo nekome Hvala Bogu super da je savrseno nije…. ali da sam zaboravila nisam ali da cu opet rodit naravno jer nema niceg ljepseg kad dobis u ruke tako lijepo malo stvorenje kao sto sam napisala…. strasit il ne strasit treba biti realan i tako uc u porod ….
Ja bila 2 samo 😂 i bila od 10h ujutru, rodila u 20:40h. Davali drip, ali nije me pošteno ni zabolilo do 17h, a otvarala se.
I postporođajno mi je bilo kao jači ciklus i ekspresan oporavak. Izašla ispred bolnice sutradan sa mužem (bila sam vanjska porodilja, kako beba nije bila sa mnom, već na odjelu nedonoščadi).
To je ono, što je svako iskustvo drugačije, čak i porodi od jedne te iste žene i ne mogu da kažem da je bilo strašno, kad nije. Niti dajem sa ovim neku lažnu pozitivu, samo svoje iskustvo.
Bilo je tu nekih popratnih poteškoća o kojima ne želim da pišem, ali opet, rodila si živo biće jedno, ne može sad da bude kao da si baš na kafu otišla 😂
Slažem se da zatvorimo tu temu sad, pogotovo u ovim nedjeljama 😂😂
Svaki dan se budim da osjetim neki novi simptom, ali ništa, izduvala se sva. Samo grudi mi daju neku vjeru u dobar ishod u petak. Još dva dana 🙏🙏
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)
Nekako sam vise fokusirana izgurat prvo tromjesecje, mucnine, povracanja i gubitak kila🙈
Nisam uopce na toj razini da o porodu razmisljam u ovim tjednima😂👌
E to, molim se za mučnine trenutno i žiganja. Znate kad se testiram da vidim smrdi li mi sta, pa ne jedem odmah ujutru, hoće li doći. Ma ništa, možda nešto malo umislim 😂
Sinoć prehodala 2h nabavke u hipermarketu, ništa.
I sad moj mozak mene ubjeđuje da mi je niska beta i da nije dobro nešto. Sva sreća neću se dugo izluđivati.
1. Missed ab
2. Izvanmaterična
3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)
Sortiraj odgovore
Najstariji