Ljetne bebe 2024 ✨

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Freya1
    28. Studeni 2023. 22:23

Ja sam razmišljala o porodu ali isto mislim da mi je jako daleko pa to ignoriram u svojoj glavi 😂 
    Moja prijateljica i njen suprug su bili kod doule i ima samo pozitivne rijeci. Nakon toga sam mislila i ja otići, mislim da one nude neke pakete pa izabereš koji ti najviše odgovara 😊
    Nabrzinu sam preletjela ovih par stranica, plave_okice čestitam ti 🥰
    Evo ja sam se naručila na kombinirani ali u Petrovu na kraju jer mi je tako jednostavnije ispalo posto nisam iz Zagreba, odgovorili su mi za dan i idem tamo 20.12 

• Freya1
    28. Studeni 2023. 22:25

Ufff joj Mare, sada si bome zaslužila top porod 😬

neverland
    28. Studeni 2023. 22:32

Martina1931

Plaveokice cestitam na pregledu i curki🌸🩷
    Cemu onda taj kombinirani pregled, zasto se ide u bolnice kad pregled traje tak kratko..sta to nije nesto sto mogu i obicni ginekolozi vidjeti? Pretpostavljam mjerenje nuhalnog nabora jel?
    Ja sam mislila da je to nesto opseznija pretraga 😅

Meni će to i raditi moja gin, ako nešto ne bude u redu, slat će me onda dalje. Ne idem privatno. Tj., ja sam odbila kombinirani u bolnici. Ako ima dobre aparate, može vidjeti nešto prema nuhalnom naboru i nosnoj kosti, a ovo iz krvi ni ne mora biti točno. Možda sam trebala, ali vjerovat ću da će sve biti ok 

neverland
    28. Studeni 2023. 22:37

Mareeeee

Poslije ste jos 2 h u radaoni i nesmijete jest ni pit ja sam jos 3 puta pala u nesvjest lezecki…vozili su me u krevetu u sobu inace to rade s inv. Kolicima… ali ja sam bila premorena…ugl svi su bili divni nakljukali me tabletama poslije hvala Bogu i spavala sam pojela sam 13 mandarina koliko sam bila zedna…i bebu mi naravno nisu dali pustili su me da se odmorim jer nisam imala snage dic ruku a kamoli drzat djete … dosla u bolnicu u pola 9 navecer u radaonu usla oko 11 i drugo dan u pola 12 rodila…. tj u 11 i 33 …. apgar je bio 10/10to vam je bitno na bebi i bio sam mali 2600 😅😅😅😊… isto mu je zeljeza falilo ko i meni … tak da s tim zeljezom sam u problemima…

I mene su na krevetu, mislim da to ovisi do bolnice. Dobila sam epiduralnu koja je djelovala samo pola sata otprilike nakon svake doze, trudove sam kroz drip osjetila. Svakako savjetujem epiduralnu ako možete, i tih 15 min puno znači. Šivanje jedino nisam osjetila, a trajalo je 45min. 
    .
    I ja sam valjda jedina žena koja nije osjetila potrebu za bebom kad je sve bilo gotovo, bilo mi je tako svejedno što su mi stavili u ruke hahaha
    .
    Bolje da ne pišemo vlastita iskustva (iako sam ih ja voljela čuti i bilo bi mi draže da sam čula priče o ovakvim porodima i svim detaljima) jer sigurno ima i žena kojima će to zadati nepotreban stres. Svaki porod je apsolutno priča za sebe, a i svaka žena također, jedna loša priča ne znači da će i drugoj biti tako, iskreno se nadam 😃
    .
    Maree, da ne vjezbas možda? I meni su rekli da je gore jer vježbam i jer je dolje sve utegnuto 💔

neverland
    28. Studeni 2023. 22:39

I ovo za doulu uopće nije loša ideja, tko ima priliku i zeli, samo naprijed. Podijelite i ovdje s nama savjete 😃

M-P
    28. Studeni 2023. 22:43

Ja isto bas ne zelim razmisljat i citat o porodu. Prvo jer nikom nije jednako, ne mizes znati kak ce ti biti  i Realno tog ce me bit strah uvijek .. sad, za godinu i za 10 .. kak su svi tak cu i ja. Van mora.. Ja  Se nadam da ce svima peoci sto brze i bezbolnije. ♥️

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

Mareeeee3112
    29. Studeni 2023. 00:36

Neverland

Naravno fitness trener sam i jako sam uska tj karlica... i jako mi je tesko prolazio dole bas sam zadnjih 3 h bila na granici za hitan carski... ugl ne zelim nikom ovakakv porod poput mog 13 h u agoniji ali doslovno svaki trud ... zadnjih 7 h sam doslovno htjela se bacit sa zgrade🤣🤣🤣razumiju me ljudi koji su osjetili te najace trudove i onda kad pitaju wtf   ...koliko h si to uspjela ???? Jer hvala Bogu ima onih kaj su gotove za 2 h......bila sam heroj tog dana i svi su pricali o mom porodu🤣🤣 ugl ...nisam bila u strahu i tako sam i usla u porod i to mi je bilo super ...bila sam hrabra i nisam se dala je da sam im jeb..mamicu ....i sjecam se mog pogleda prema sestri nakon 6 h kad mi je rekla super ste evo 5 prstiju ste otvoreni....a treba mi 10🤣🤣🤣 dobro je jedva su gore ostale zadnjih 5 h zive... 🤣 detalje vam necu pricat ....ugl bilo je i smjeha .... i boli i tuge...ma svega... bas za prozivjet ....i koliko god ne zelim da to prolazite vjerujte mi kao sto sam napisala ipak najlijepsi osjecaj na svijetu je bio kraj... sve je nestalo u sekundi..... a poslije sam imala jos 7 tj...agonije 🤣🤣🤣 to ti nitko ne kaze da ima krvarenja i iz tebe izlaze čuda .... ali ono misla sam da imam jos djece u sebi😁😆ugl imam problema s kicmom i bolovi su od pokusaja uboda epiduralne s obzirom da je predivno kad pocne vjerojatno djelovat zene si odspavaju i odmore .... ja nazalost to nisam iskusila.... ali mislim da ovog puta necu potpisivat za epiduralnu i rodit cu isto prirodno tj bez iceg jer imam bas grde posljedice....i imajte na umu da to jos usporava porod ...😊😊😊i ovih 9 mj brzo prode okrenut cete se i evo vec slazete torbu za rodiliste🤣

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

• Freya1
    29. Studeni 2023. 03:59

Ajoj Mare, stvarno teško iskustvo, nadam se da će ovaj put biti top 🥰
    .
    Ja sam budna već nekih sat vremena, glava, nos, dehidrirano se osjecam, oci, sve me boli.. prehlada me ulovila
    Sto ste koristile u takvim stanjima? 

korni
    29. Studeni 2023. 05:41

Plave_okice čestitam na curki ❤️
    Bopsich fotkica je super 🥰🥰
    Ja ću isto preskočiti s čitanjem postova o iskustvu s poroda 🙈 normalno je da su iskustva različita, bit ce kako bude 😅

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Hulala18
    29. Studeni 2023. 06:10

M-P

Mareeeee

Reserved123

Cure kako vam je prosao prvi porod? Jeste i imale koje komplikacije?
    Ja sam prvo rodila na dogovoreni c.r. zbog epilepsije
    Vjerujem da cemo i na drugo ic tako

Sta se trudnoce tice bila sam 2 tj u bolnici radi toga jer je beba bila manja pa bila na promatranju 36 i 37 tj dosla doma i na 38+3puko vodenjak dosla aam s prstom otvorena mislim da je to nocna mora svake majke….odbila sam drip …dali su mi nesto venozno za opustanje maternice … ugl skratit cu sve jer ne zelim nikog plasit s nicim …ali imala sam jako bolan porod koji je trajao 13 i pol h …muz je bio samnom cijelo vrijeme nisam dobila epiduralnu probali su no tako su mi trudovi sibali da su me 2 puta krivo upiknuli i vise se nisu usudili…. ugl….pa sve do rucnog unutraanjeg namjestanja u karlicu … znaci mislila sam da sam na drugom svjetu…. ugl… porod mi je bio nesto najgore …najbolnije ali i nesto najlijepse u zivotu.❣jer nakon te boli kad izade beba odmah sam osjetila potrebu mog djeteta i bili smo odmah povezani i dobila sam majcinski poriv odmah i taj tren sva bol ne nestala… 😅bar do sivanja🤣to cu vam pricat neki drugi put🤣… samo si zelim drugi porod puno laksi nego prvi …

Uff
    Meni je frendica rekla da je porod mila majka naspram sivanja 😬

Ovo sam ja 😂 Ali to je njihova greška, nisu očekivali da ću ispucati od bebe od 2+ kg, pa nisu sjecnuli.
    Od mene sa poroda kao poroda sve pozitivno, niti je bolilo previše, niti išta. 
    Ali da, svaka žena je za sebe, i svaki porod je za sebe. Pa nema baš puno smisla pisati o tome. 
    Eto jedino, ja mogu reći da su meni vježbe disanja iz školice za trudnice, pomogle da predišem trudove i moguće da su zato bili super podnošljivi. 
    Opet ću ići sa ovom bebom, ali pred kraj tamo, i sa L sam skroz pred kraj, samo me to disanje zanima 😂

1. Missed ab
    2. Izvanmaterična
    3. 🩷 2018 (heparinska trudnica)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.