Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petrica_92
    14. Ožujak 2024. 13:25

Mi nekad prvo 3.5 h ww, nekad 2 - iskreno, ovisno o tome kakav nam je plan za ostatak dana 🤷🏼‍♀️

Moram smisliti vise nacina za dati meso osim iz juhe i bolognese. Kak vi dajete?

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• AM13
    14. Ožujak 2024. 13:49

Petrica ja ti znam na malo maslinovog i luku zdinstat meso i onda mu onak na sitne komadice narezat i dat uz povrce. Komade da sam stavlja u usta se za meso jos nisam usudila 🙈

Pereca333
    14. Ožujak 2024. 14:41

Joj drage zene, ja vas redovno citam, ali ne stizem pisati, tj taman krenem napisati i mala me zove i trazi paznju i stalno tako u krug. Ja sa njom sama non stop, tata dodje uvece s posla malo se poigra i vec spavanje. 
    Mi smo izgleda nadam se zavrsili 5. skok, bilo je dve nedelje haos po danu vise puta vristanje kad se ide spavati jer nece da spava a pada od umora. 
    Sto se tice spavanja, nema nikakvo reda , kad god sam probala nesto napraviti samo bude gore, tako da sam sve pustila, nekada spava 3 x dnevno, nekad pola sata, nekad sat i po, nekad ustane u 6 nekad u 7. Ja vise glavu ne mogu da razbijam, pratim je kako njoj pase. Iduce nedelje idemo na put autom 500 km ne znam kako cemo jer ne voli nesto auto😂 uzeli smo Reboarder Joie Spin 360 jer joj je jaje premaleno, ima vec 73 cm i 9 kg, pa je stavim u onaj polulezeci polozaj. 
    Vrijeme za sebe svoju dugu voljenu kosu sam dala osisati na paz, kupila sam dyson airwrap i sad je sredim za 15 minuta dok se ona igra ili sjedi u Babybjörn. Termin za pedikir me ceka i eto to je sve. 

Kolica Buggy sam pikirala My Junior Pico 2 i cekam da pocne sjediti. Ima li ih neko da kaze kakva su?  Kolica trenutno skoro ne koristimo uglavnom je u kenguru kad setamo. Svaki dan predjemo 5 km sa njom od 9 kg 😂 Kile sam skoro sve izgubila, ostale dve ali posto sam bila prije trudnoce mrsava nije da smetaju. 

Ishrana mi jos polako, cekam da krene da jede, ne forsiram, ponudim svaki dan, nekad pojede dosta, nekad nista, za sad probali mrkvicu, batat, grasak, krumpir, rizu, jabuka, mango, kruska, griz i pirincane pahuljice sam probala i mjesala s jabukom ali ne voli te papice izgleda. Voli poslije toga cajic od kamilice da pije. 
    Zubici imamo dva donja i gornji su vec otekli i muce je ali to sad moze nedeljama tako.

E molim vas recite mi cime skidate fleke od povrca sa odjece i tekstila? 

11/2022 8 tt⭐😇

11.01.23 + Test
    Baby Girl 🩷🤱

Ally007
    14. Ožujak 2024. 15:10

Takica ili thinkpurple - ne sjećam se koja od vas 2 je pitala za kajganu s tikvicama. Ja sam radila ovako - doslovno uzela mrvicu narezanog luka (nama sam rezala za dinstanje pa sam par komadića iz tog uzela). To bacila na mrvicu maslinovog ulja dok ne zastakli. Na to ubacila izdrendanu 1 srednju tikvicu i miješala. Morala sam malo vode ubaciti jer na kraju tikvica skoro ništa nije pustila. Preko posipala cca 1 jušnu žlicu palente (one brze) i pomiješala. Pustila da se dinsta dok nisam sigurna da su tikvice gotove. Sa strane izmutila 2 jaja (da mi se ne odvajaju zutanjak i bjelanjak) i onda kad je sve gotovo ubacila ta jaja unutra. I onda miješala dok se onak hvatalo za tavu, na laganijoj vatri (da se jaja što dulje peku). Izvadila bebaču manji dio, a ostalo posolila i sebi ostavila. Ispalo je bas i sočno i fino. Gustina se rihta dodavanjem palente (a ujedno da ima i žitarice u obroku).
    Sajam - ja planiram kupiti autosjedalicu, gledala sam onu be safe izi turn. Ima li tko iskustva s njom ili neku drugu za preporučiti? E, i dobro je netko napomenuo-ljetne vreće za spavanje. Mi smo se iz košare našeg mast m2x prebacili u sportsko i super je. Tako da mislim da druga kolica nećemo trebati. 
    Ww-ocito sam ja jedina kojoj je 3+ sati. Mi smo se u zadnjih 7 dana skroz prebacili na 2 spavanja na dan. Buđenje npr 6:45, spavanje u 10. Odvali do 11:30. I onda sljedeće oko 14:30/15h, do 16-16:15. Spavanje u 20. Moram priznati da mi puno više pašu 2 dugačka spavanca nego ono isprekidano. Uglavnom ga više ne moram ni douspavljivati, bez mrdanja odspava tih 1.5h. Sad kad sam napisala sigurno će se sve posemeriti ali jbg. 
    BTW. Thinkpurple ti si baš baksuz! Ne mogu vjerovati ovo za frizera. Ja idem sutra, nadam se da neće bit problema. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• cordis00
    14. Ožujak 2024. 15:43

Da, poanta frizera je i opustanje i pranje kose. Naruci se opet samo za frizuru🙈. Ja isto moram ic, al morala bi se izdojit; a moja nece bocicu. Sad sam drugu marku narucila pa cu probat tako. Kosa mi je kriticna, nisam bila 7 mj plus cijelu trudnocu na pramenovima.

👩33g👨33g 👧👧👶

• Buhaca
    14. Ožujak 2024. 16:55

Evo moja se probudila oko 14.45 i evo već spava. Zubić umor, a i u pogonu je stalno. 
    Nevjerovatno je kako se probudi drugačija. 
    Fleke uzela neki sapun u mullera i po potrebi s njim napadam fleke bilo koje vrste. Jer ovi detergenti svi ugl samo koštaju ko suho zlato a fleke slabo skidaju. Ja za nju koristim tekući weise reise sensitiv  ili kako već se piše/zove. Nije loš ali meni fali miris. Sljedeći je ariel sensitiv na redu. 

Apple
    14. Ožujak 2024. 18:39

Za fleke uzmem dm sapun za fleke pa istrljam ili uzmem u spreju kad ga ulovim, često ga nema. Može i ona sol za fleke drito u mašinu.
    I obavezno na sunce, izvlači skoro sve fleke ☀️☀️ ☀️
    Mi smo prešli na dva spavanja s nekih 8 mjeseci, preporod!

2019.🦄
    2023.🦁

• Unname13
    14. Ožujak 2024. 19:18

Moja se probudila u 15 h, oko 17.30 nije htjela spavat, pa sam je držala budnu sve do sada 😅
    Ali očito joj paše jer nije bila grintava, ne pamtim dan da joj je sve bilo po volji, a danas je, baš sam gustala, inače mi je skoro svaki dan preživljavanje 🤣
    Malo mi je rano za noćno ali ionako ide spavat oko 20h. Iz kreveta ne izlazimo prije 8.30-9 h, nadam se da neće ujutro bit u 7🤣

• AiiT
    14. Ožujak 2024. 19:32

Ja uopće ne kužim kako će se nama smanjiti broj spavanaca kada je mom malcu očigledno još uvijek Max koju može zgurati 1,5 - 2h. Već se pitam jel mu sve okej sa željezom kada toliko želi spavati. Nama je ritam poremećen jer se stariji diže za vrtić u 6:30h, s time da se malac do tada već probudio jednom (famozno dizanje u 5 ujutro) i zaspao i onda se obojica razbude. Dok starijeg svekrva otfura u vrtić, malac bi već išao opet spavati, oko osam recimo. E od onda do navečer ubije tri ili četiri čak spavanja, s time da ima jedno od dva - tri sata, a ostali pola sata do 45min. U 19h navečer je krepan i želi noćno. Do prije tri dana to je bila beba svima za poželjeti od kada se rodio s njim nikakav problem, spava i cica po PSu, mi živimo kao da nemamo malu bebu doslovno i onda smo doživjeli show program prije dvije večeri gdje se probudio oko 2h ujutro i nikako zaspati, sve smo pokušali, nunanje, lopta, bijeli šum, kolica, muž i ja, na kraju je mučenički zaspao mužu na ramenu. Vjerojatno zubi jer je sve natečeno, a on slini kao da ima bjesnoću. Sinoć sam bila u paranoji da će opet noć biti vesela jer nas je tako razmazio da smo zaboravili koje sve pizdarije imaš s malom bebom (prvi nas je baš maltretirao na najjače). Uglavnom, noć je bila okej i sada se pitam ako su zubi zar oni ne bole u kontinuitetu? Skok nam je po aplikaciji kao gotov nemam pojma. Ne sjećam se više uopće od prvog koja je spika s tim zubima jer je taj car u skoku već četiri i pol godine i zube nismo osjetili ništa više od uobičajne drame. 

• AiiT
    14. Ožujak 2024. 19:47

Vjerno vas čitam pa da dam i svoj obod temi, dohranu smo počeli prije desetak dana, proždrljivo jede svo voće i povrće u komb s prosom, amarantom, kvinojom i još ćemo neko vrijeme kašice, a onda se bacamo na BLW samo i jedino zato što onda taj obrok bude njemu interesantniji (bar je tako bilo s prvim) i volim vjerovati da stvara neki zdravi odnos prema hrani. Ne pratim tablice kada što ide jer svatko ima svoju filozofiju i za sada mi se najviše sviđa ova knjiga Beba za stolom tako da će frajer dobiti sve što i mi samo s modifikacijama začina. Brinu me malo alergije jer imamo podlogu za to, ali to ću nekako pregurati. Kolica imamo Joolz Hub i većinom je u košari, ali sada ga nekada i u sportski ubacimo kada idemo po starijeg u vrtić npr. Malo ga podignem i nije skroz u ležećem i molim se da ga ne zaje*** s tim položajem, ali mislim si od kada se rodio stalno ga netko nanaša jer hoće svima ići, mi se stalno družimo i negdje ideja, a i ja ga sama ponekad ko vreću držim maltene dok trčim za starijim, valjda neće ostaviti previše traga na motorici. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.