Pomicanje sata- meni su se dosad sami pomicali, zadnje dane bas i ne i ne cini mi se da hoce. Morat cu sama, najvj tih zadnjih tjedan dana malo po malo malu, a stariju necu jer ne mogu zbog vrtickog spavanja. Samo cu je taj dan dic ranije i stavit ranije. I problem je sta je navikla kad padne mrak da ide spavat, sad ce dani bit duzi, bit ce rasprave kako to da ide spavat ako jos nije mrak pao😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Moji se dizu u 7, starija doduse pocela malo ranije, al tipa ne prije 6ipo. Tako da ona ce bit ok. Problem je mala sta i ovako tesko zaspe i budi se na pocetku stalno i ne znam kako cu je uspit stavit cijeli sat ranije lec. Budit ce se 55x u prva 2 sata😅. I bas je kenjkava sad dok ima fibricu, ww joj je sat, al izguramo do sat ipo nekim cudom, mijenjamo prostorije, izlazimo van. Imat ce 4 spavanca.
Dosadile su mi viroze vise. 🙈
Znam da ima i gorih stvari, al evo, nikako da uhvatimo predah, ja i muz smo bas umorni.
——
Starija meni je starija bas super curka, vesela djevojcica, voli se igrati, skakati, glupirati. Stalno nesto melje. I valjda se opustila u vrticu (navodno nema jedne zene sta im pripomaze pa muz misli da je do toga) i tamo sad vesela igra se prica ka luda, tete sad cijelu pricu promijenile. A do maloprije sam ja bila problem i izvor njenih “problema”. Evo ne znam. Odvikavanje od dude je dobro proslo. I sad teta spominje pelene🙉. Znam da nas to ceka, al bas smo htjeli malo odmora od sokova bilo koje vrste, nek se malo ustabili konacno. I da zatopli, strah me da ce bit mokra. Ne znam, jel grijesim? Kako to ide uopce, koliko dugo to traje da se dijete skroz odvikne? Moja jos ima noci mokru pelenu, jel ju moram sad dizat svaku noc i budit da ide piskit?
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ok nakon par dana nespavanja napokon smo se ustabilili. Izašle su obje dvojke gornje (vampirko s očnjacima 😂) i krenule su jedinice gornje pa kaos. Ali evo pomažu one kapi 0-9 teething, baš ga primiri i prestane se toliko češati, bar na kratko.
Toplice mi smo neki dan opet bili u Krapinskim. Tamo je stvarno super i čisto. Tuhelj ne bih preporučila jer zna bit hladno. A u Krapinskima i prevruće, odnosno taman za bebice 😁
Motorika puzi vojnički simetrično, diže se na sve 4, tu i tamo se posjedne preko boka. Al nije mu to sjedenje fora, stalno je u pokretu pa ne želi bit miran i sjedit haha. Ma bit će. Isto kako je netko napisao mi je L više brblji. Jako puno priča, zna zvati mama kad me ne vidi, baba, naučio je mahati pa-pa. To mu je sad glavno, sad svima mašemo. I opsjednut tatom. Plač kad tata ide na posao, puzanje za tatom i držanje za nogu. Kad dođe s posla mora ga iste sekunde primiti inače je pretužan. Eto, lijepo je da je malo fokus na tati, da ne visi stalno na meni hehe.
Vratili smo se sad nakon zubić-kaos na dvije dremke i dobro je. Opet se spava do 8. I ide oko 20 na spavanje. Ako ga stavim ranije onda se stalno budi, ne paše mu
3.obrok - zasto ne? Moje su ga same uvele 😂 danima vec bez banane navecer nista. Kupi mi 20min mira 😂
Tako da sam i ja pocela razmisljat o necem konkretnijem.
Ne pojedu one kolicinski puno al bas zele jest i ako mi jedemo a one ne, show.
.
Netko je napisao da zvucim laganini i no stress 😂 hvala.
Ne dozivljavam se tako al da sam negdje morala presjec, jesam.
37 👩❤️👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
🧔 teratozoospermija, 👩🏼🦰 zacepljen jajovod
9/2021 AIH ❌️
2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖
Dohrana mi smo se tek malo više aktivirali za doručak. Stavim na vagu prije/poslije da znam koliko je pojela i kad joj dati bočicu. Ne mogu se žaliti pojede dobro i voli papati. Samo je kuhinja kaos. Em ja napravim nered em ona. Svuda bude hrane, ali sam joj kupila one šta idu preko ruku(nisu slinčeki ali ne znamm naziv) kao u frizera pa je ona donekle čista. Zobene smo danas po prvi put probale i ja i ona. Pojela ih je bez problema, meni nisu nešto. Dajete im kuskus?
Danas smo čak na kavi bile.
Spavanje nismo ni mi sve iste a kamoli bebe sa spavanjem. Ja sam sa 4sata sna funkcionirala ko grom, a nekome je i 8 malo. Već sam mislim napisala da moja ima bioritam kao u trbuhu. Pomicanja sata se nisam ni sitila
Thinkpurple - evo, upravo me frizerka frče, a ja uživam i čitam vas 😁. Ali muž me zvao oko pol 4 da možda neće stići s posla, došlo mi je da ga ubijem i plačem istovremeno. Srećom stigao je.
Cipelice - ja sam na onoj Temu aplikaciji našla neke jako slatke za 5 eura (bar slatko na slici izgledaju, nisu mi još došle). Al u roku cca 14 dana je dostava pa ako nekome to nije dugo za čekati možda da tamo pogledate. Evo to su one- https://share.temu.com/UEEKzEw6flA
Sat - kad se uopce pomiče?? Taman smo sredili to spavanje😭
Hranjenje - ima li neka iskustva da beba nije dan jedenja u hranilica? Mi smo malog na početku hranili u Babybjornu, al se onda počeo previše ljuljati pa nisam htjela da se zagrcava. Sad negoduje čim ide u hranilica, a povremeno mi u njoj tijekom jela krene i plakati. Probala sam ga onda na krilo staviti, ali već bude živčan pa nis od jela. Ne planiram ga vratiti u Babybjorn jer ne želim da se zagrcne, ali ne znam kad je dijete dovoljno staro da krene izvoljevati i inatit se. Ako je to u pitanju nek ne jede i nek se dere u hranilici. Majke sa starijom djecom - kad krenu biti dovoljno svjesni da izvoljevaju? Pitam jer ne znam ima li u njihovom uzrastu još smisla trenirati strogoću? A opet ne želim da me vrti oko malog prsta s drečanjem, tj ne želim da nauči da plakanjem može dobit kaj hoće.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Ispravak - da beba nije FAN jedenja u hranilici.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Moja starija je isto nosila bajka, al da, rodena krajem 10.mj, super su joj bile. Sad sam gledala u frodalice hodalice, al glupo mi dat 40ak € kad nece niti hodat u njima😂. Nogicu jos nisam mjerila, al je velika, starija mi od 2.god nosi 26, toliko je nosila od prijateljice mala s 4😅
Izvoljevanje na sta mislis, odbijanje hranilice, kosuljice za jelo, samoga jela ili nesto drugo?😅
Ja mislim da djeci treba dati (razumni) izbor, pogotovo u toddlerskoj dobi kad se bude itd, ali ih isto tako upozoriti na uzrok-posljedicu. Tipa ja svojoj kazem hoce li prvo sjesti pa obuc kosuljicu ili ce prvo kosuljicu pa sjesti. Isto tako kazem ako nema kosuljice necemo poceti jesti. To nisu “kazne” nego samo cinjenice. I tog se drzimo, dosljedni smo. Kod hrane, moze joj se nesto ne svidati i da ne zeli to jesti, to je ok, ni odrasli ne vole bas sve, al ne moze za 5 stvari na tanjuru rec da ne jede, ok ako nece jednu. Isto tako, ne silim da jede ako nece, nisam nikad ni radila niti cu. Al sigurno joj necu dat iza vecere a jede recimo kekse onda. Za bebe mi je tesko rec jer sam i zaboravila, mislim da je moja vecinom volila hranilicu, sigurno se nekad i bunila, a da sam zaboravila, al prije bi povezala to s nekim razlogom tipa da je unarijed bia nervozna mozda zbog loseg spavanja, slinavog nosica zubica il nez.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Pelice su super, potpisujem. Iako se zna naći sličnih "papučica" i po random dućanima ili na Zalandu.
Uvijek im je cijena bila veća jer znaju da mogu.
Mi smo upravo jučer bili u potrazi za obućom u kojoj može biti po vani a opet da može i puzati u njima.
Stalno smo vani sa starijom po parku i njemu ne dolazi u obzir da sjedi u kolicima ili na rukama. Želi čačkati po pijesku i po spravama istraživati, čak se i ljuljamo u baby ljuljački.
Ništa nisam našla uživo da je tako mali broj jer ima stopalo 11 cm i to odgovara otprilike broju 18/19, ovisno o proizvođaču.
U Froddu ima jako lijepih barefoot ali koštaju oko 50e a samo su kožne, znači da će se oguliti čim se prvi put spusti da puže po podu
U Ciciban ja ne ulazim jer mi nije jasno kako tako razvikana trgovina može gurati njihove tvrde, uloškom podložene cipelice kao obuću za bebe koje prohodavaju. Još to naplate papreno.
Naživciram se samo kad mene kao fiziću koji neke stvari ipak faking zna neka prodavačica ide uvjeravati kako cipela za bebu mora čvrsto držati zglob i imati uložak za prevenciju ravnog stopala. Znači takve budalaštine da poludim.
I smeta mi što na taj način pecaju neupućene mame koje misle da su napravile super stvar a zapravo je kontra.
Užasna praksa.
2019.🦄
2023.🦁
Sortiraj odgovore
Najstariji