Takica nas maleni pije iskljucivo na slamku. Ponudila mu par puta, pokusavala ustima pokazati sta da radi i brzo je shvatio. Ja imam neku bezveze s amazona, al dobila sam preporuke za babylove iz dm-a
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Kg- zatrudnila sa 82 izašla iz bolnice sa 70 a sada sam na 85. Jednostavno je sve s klincima odradilo svoje (živci) a sad ne jedem redovito što me košta samo tako. Ne znam gdje bih bila sa kg da jedem kruh i tjesteninu. Tješim se da će i to otić istina s puno truda ali šta je tu je. Bitnije mi je izgubiti ih radi dijabetesa nego zbog izgleda jer naravno sve se kalemi na struk. Ja imam još jedan problem a zovu se sise koje su broja 8 pa u kombinaciji s kg not good.
Ali KKS odlična,jetra se očistila hormoni poštelali pa sad čekam endokrinologa da me opere. Npr sa 70 sam imala nalaze 300 kilaša.Mislila sam ju tražit da mi da Ozempic par mjeseci da se kile pokrenu. Ja vježbam i s klincima šetam a nešto intenzivnije radi leđa s ovom kilažom ne smijem. Nisam pametna
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Ne znam koju fazu moji prolaze sli nakon mjesec dana spavanja po cijelu noć sad smo opet na 2 hranjenja. Luda sam opet ili još, ne znam. Desni su natečeni i zadnji tjedan imaju rijeđu stolicu. Sve su to radosti roditeljstva.
Muž je tu. Katkad više katkad manje. Kosu sam oprala danas na brzinu i sad sam mirna tjedan dana. Jednostavno ni želje ni volje za sređivanjem a kamoli šminkanjem. Možda se i pokvarila.
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Alergije - netko je pitao za alergiju na kikiriki. Pa isto kao i svaka alergija, moze biti blaža, a može biti i jača, ima cijeli spektar. Ja kao doktor doma imam Fenistil baby kapi za svaki slučaj, a imam i ampule adrenalina (ali to je već moja paranoja). Poanta je da imam lijekove jer mi je glupo da ih nemam ako ih već znam upotrijebiti. S druge strane, generacije su odrasle bez da su starci imali ikakve lijekove doma pa većini nije ništa. No isto tako naše mame/bake gotovo sigurno nisu uvodile peanut butter prije godine dana.
Takica - moj mali obožava kajganu. Jucer sam radila kajganu s naribanim tikvicama, mrvicu palente i jajima. Doslovno je iz tanjura išao trpati rukom u usta (nisam stigla na vrijeme gurnuti žlicu).
Jagoda - mislim da bi trebala ipak pitati pedijatra. Koliko ja znam bebe prestaju obligatno disati na nos oko 6 mj. Ako se dijete zahlikne najbolje je lupati, a ako ti se bas čini da ga je stislo i ne može udahnuti onda se primjenjuje bolni podražaj (npr cupnuti za kosu). To ih obično resetira dovoljno jako da zaplacu (a plač je ono što želimo).
Regresija - mi smo je definitivno prošli sa 7 mj, užas živi. Makar se bojim ista i reci da opet ovaj tj ne uleti kakva 🤣
Šta vi kuhate bebama danas? E, i kad je onaj sajam beba?
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Kak radite tu kajganu? Obak suho ko palacinku pa rezete na trakice ili? Ja sam ju radila pa nije bila odusevljena, neznam jel joj presuho ili kaj, al u svim blw knjigama tak kazu na trakice.
Bolje su prosle palacinke kao one male debele. Vidis u njih bi mogla isto neko povrce utrpat. Sad sam samo krusku i jabuku ribala.
Danas je imala zobenu kasu s jabukom i marelicom. Sad smo kod bake pa nebude nis za rucak za nju.
Ally ja imam fenistil kapi jer mi ih je ped dala kad je ko novorodence se osula ono jako od ciscenja za svaki slucaj al nemam pojma kak se koriste da mu tipa sad treba i da reagira na nesto… znas ti?
2 kapi po kg je dnevna doza pa ju dijelis na 3 doze tj 3 puta na dan.
Znaci dijete od recimo 6 kila treba uzet 12/3 odnosno 4 kapi po dozi.
Kile- ma apsolutno se slazem sa svime napisanim, i ja se jedva cekam malo vise bavit sportom jer inace volim i isla sam prije u teretanu, inace i kuhamo i ne jedemo svaki dan junk food, nego eto, nisam pazila na sebe kad sam trebala, a sad me u zadnje vrijeme savladao umor od te zadnje 3 godine. I malo mi je iskreno dosta i tog dojenja koje traje pa evo 14+7 mjeseci i malo sam psihicki umorna od svega. Al opet svjesna sam da je to sve privremeno i da ce bit bolje pogorovo kad vidim stariju kako je vec velika samostalna tako da bebeca faza u biti i proleti i zali se za lijepim trenucima. Samo kako ally kaze, nekad je draze i sjest u miru pola sata s kavom nego se sebi posvetit. Ma cistku u glavi i to je to. Samo da se malo naspavati i sabrati prije toga. Al zdravlje naravno na prvom mjestu. A nisam krenila pretila u trudnocu tako da nemam sad 150 kila da se razumijemo, al definitivno previse kg u premalo vremena, sok na kraljeznicu i koljena i cijeli organizam.
—-
Trenutno mala kuri, bas je sva jadna, jedva cekam da svi budemo zdravi, ako me ista satralo, to su bolestine vise od icega.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Ally iduci vikend je sajam beba. Kaj pikirate? Pitala sam bas u ducanu, 15ak posto budu popusti.
Ja sam kupila ovaj vikend na popustu kolica maxi cosi leona 2, to ce nam sad bit glavna kolica. Kao kisobran su mala i sklopiva a opet polusportska i mogu prema meni bit okrenuta. Danas ih muz pokupi pa.me.bas zanima jel budemo zadovoljni.
Uspila si ga nagovorit na nova kolica! Neka si!
Kako radis zobenu kasu. Ja to u životu nisam jela i ne znam ju napravit. Znam da ide voda i zobene u nekom omjeru 2:1 valjda ali koliko se kuha pojma nemam. Dodaje se voće jabuke, kruške kuhane?
Da zaboravila sam i ja komentirat, bravo za kolica, sigurno se veselis😁.
Zobene ja inace redovito jedem svako jutro, pravim i starijoj u drugim varijantama, nekad griz i tako; da je kuhano, ne sendvic. Odoka skuham zobene u vodi i dodam cimet i med. Nekad radim s jogurtom i bananom. Nekad nocne kad mi se da, potopim u mlijeko i dodam kakao i susene brusnice- te su mi najdraze, al cesce pravim ipak cimet med. Nekad dodam ribane jabuke prokuhane i tako. Nisam nesto mastovita sa svojim doruckom, rotiram te iste😅😅.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Cordisso maloj brz oporavak. A sebi daj vremena. A vremena svaka od nas u danu ima premalo. Da ne jedem a pojedem u 5min, i ne spavam stigla bi sve. Ali nismo roboti.
Sajmovi ja koliko sam skužila na tim sajmovima ne budu neki veliki popusti, jedino šta je kao sve na jednom mjestu. I na webu svi imaju tih dana popuste.
Jaja! Kako, kada, koliko?? Da nema vas ne bi ni znala da su jaja problem. Jer zadnja beba koju sam hranila sad ima 22godine i otada se sve promijenilo
Fenistil sam kupila kad sam pocela uvoditi cvrstu hranu. Svaku novu namirnicu kad uvodis das par kasikica i pratis minut dva.
Uglavnom reakcija bude oko usana jer je kolicina hrane a samim tim i koncentracija alergena mala a kako se oni zabrljaju oko usta prvo tu se vidi.
Oticanje usnica, jezika, otezano disanje … subozbiljne vec reakcije i zahtjevaju hitnu posjetu ljekaru.
Naravno cim se primjeti reakcija prestaje se sa davanjem hrane.
Fenistil date cim primjetite intenzivniji osip koji moze biti zrnast pa se siri i po vratu ili kao klasicna pojava urtika -koprivnjaca - po licu (sljepocnice prvo) i po tjelu.
Doza je otprilike 6 kapi za akutnu reakciju a i Cordiso je napisala tacno doziranje.
Muz je alergican na poprilicno dosta sto aditiva sto lijekova pa sam se pripremila.
Antisok th imam za prvu ruku ali nadam se da nece trebati. Sto rece neko kad znam upotrebiti sto da nemam kod sebe.
Thinkpurple aaa svi smo primjetili da si izgurala svoje za kolica👌😂😊
Danas kuvamo
Dorucak: jabuka i kruska na pari.
Rucak csrska mjesavina, bezglutekske makarone i teletina( to i mi jedemo njoj odvadim prije zacinjavanja
Vecera obene za jabukom i kruskom od jutra.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Belinda to sve ovisi o djetetu. Ja osobno bih radije uzela kisobran kolica. Evo moja se vozila aktivno u kolicima godinu dana, poslije povremeno u kisobran kolicima kad je jos bila mala tipa do godinu ipo i to uz proteste. Tako nesto ne bi prihvatila jer je htjela hodat cim je prohodala. Bile su borbe na duzim relacijama kad nije jos bila dobar hodac. Al sam vidala u parku kod neke djece i rado su isla na to za povratak kuci. Tako da ocito neki i vole.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕26.10.24., 3. trudnoća
Sortiraj odgovore
Najstariji