Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Robin_Daggers
    02. Ožujak 2024. 11:00

Da, slazem se da djetetu treba pomoci, da je od pocetka dobro raditi po babyhandlingu da oni usvoje te tocne obrasce. Npr. s prvom sam pri mjenjanju pelena samo podizala njezinu guzu u vis kad sam stavljala pelenu, dok mi iz senzogyma nisu rekla da se kukovi rotiraju svaki put i bebu pomicem u bokovima lijevo desno dok umecem pelenu. Sad sam to znala i radila i drzala se svega ostaloga pa pretpostavljam da je sve dobro, samo ona ima svoj tempo. Tako mi je i od pedijatrice potvrdjeno. 
    Treba se s djecom ispravno raditi i drzati se njihovih smjernica, samo ne volim unosenje panike 🥴
    Ja sam prvi put bila sokirana, prevrnila nebo i zemlju, bas zbog takvih panicnih naslova... Mozda je to samo sto sam sad opustenija. 

• cordis00
    02. Ožujak 2024. 11:47

Mislim da je ok provodit babyhandling od rodenja, ako je dijete naravno iz uredne trudnoce i poroda, pratit njegov tempo. Svaka beba je drugacija. Recimo moja prva je preskakala dosta faza, nije se bas nesto vjesto okretala. Mislim da je bila lijena. Nije stavljala noge u usta i sl. Sa 8 mj je sve naglo krenilo, propuzala, posjela se i pocelq uskoro tipw s 9 mj i stajati. Ja sam naravno izludila cijeli taj period i stalno sam ju usporedivala s vrsnjacima.
    Sad je motoricki naprednija za svoju dob, ali recimo jezicno je tek pred 2 godine progovorila u recenicama i to slabo pa odjednom 2 mj kasnije propricala naglo, naucila hrpu pjesmica iz vrtica koje stalno pjeva.
    Ocu rec, nemojte se toliko opterecivat ako pedijatrica kaze da je sve ok😁.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• cordis00
    02. Ožujak 2024. 12:55

Ma naravno, ako pedijatar nesto sumnja, bolje otic i provjerit. I mi smo tako radi onih iz bolnice kad je imala rsv isli endokrinologu pa smo sad u pracenju iako endokrinologica misli da je sve ok, al evo vidit cemo se opet za svaki slucaj. Nego ocu rec, ako svi kazu da je ok, da se nekad mame same izlude. A ja sam bas luda bila s prvom. Sad je drugacije, a i vidim kako su njih dvije skroz drugacije. Moja je recimo aktivna, al je teska i velika tako da su me pedijatri upozorili da ce mozda malo kasnije nesto usavrsit jer ju to “blokira”. Vec se ljulja na sve 4, na lakat se bocno izrotira kao za posjest, al tesko je tu masu pokrenit, da ima nekoliko kg manje, vjerujem da bi se nesto tj ona vec pokrenila. 😂.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Unname13
    02. Ožujak 2024. 13:00

Meni je neuropedijatrica, nakon komentara koliko je duga (kao da imam Regoča😅) rekla da joj možda i to smeta, iako ne vidim tu nikakvu logiku, ali naravno bolje ona zna nego ja😅
    Tako da definitivno tezina malo smeta, ali bitno da je sve oke, kile će spast🤣

• Unname13
    02. Ožujak 2024. 13:12

Evo upravo čitam da je u Splitu otvoren Baby spa. 
    Pa ako koga zanima, meni zvuči super 🤗

melani32
    02. Ožujak 2024. 14:01

Bok cure, sori na upada ju vas samo čitam još od trudnoće...evo mi smo pozitivni na RSV virus, cijela obitelj ima simptome, pa bi pitala cordisoo jer je vama to friško, na što trebam pazit, kad je zapravo beba za bolnicu? Ona od jučer ima temp do 37.5, kašlje najviše dok jede na žlicu, kiše povremeno, vesela je i ponaša se ok. Jedino kad sam joj dala čaj od sljezovog korijena ju je jako uhvatio kašalj i povratila je. Dvogodišnjaka mi je dosta pokosilo evo već sedmi dan, pa se baš bojim za bebu...

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• cordis00
    02. Ožujak 2024. 14:34

melani32

Bok cure, sori na upada ju vas samo čitam još od trudnoće…evo mi smo pozitivni na RSV virus, cijela obitelj ima simptome, pa bi pitala cordisoo jer je vama to friško, na što trebam pazit, kad je zapravo beba za bolnicu? Ona od jučer ima temp do 37.5, kašlje najviše dok jede na žlicu, kiše povremeno, vesela je i ponaša se ok. Jedino kad sam joj dala čaj od sljezovog korijena ju je jako uhvatio kašalj i povratila je. Dvogodišnjaka mi je dosta pokosilo evo već sedmi dan, pa se baš bojim za bebu…

RSV pocne blago i dode do pogorsanja negdje 5.-8. dan bolesti kako kome, gledas koliko ima sekreta, sluzi. Obavezno inhaliraj i radi drenaze prsista, pa isperi nos, ako je dijete vece onda moze i bolje iskasljat tu sluz, moja s 5 mj u bolnici je stvarno super to izbacivala vani. I tako raditi barem tako 5x dnevno. Prati disanje, da li otezano dise.
    Naravno kako jede/doji, da ne dehidrira. Tesko mi je sad reci kad je za bolnicu, ja sam inace doktorica pa sam imala i stetoskop i pulsni oksimetar. Svakako se javite pedijatrici pa ce ona pratiti. Sretno!

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

melani32
    02. Ožujak 2024. 14:59

Ok hvala, ona ima sutra 8 mjeseci, nadam se da ju neće jako uhvatiti, a opet nikad ne znaš s tako malenima... 

08/2019.💙
    02/2022. 💚
    07/2023. 💗

• Buhaca
    02. Ožujak 2024. 15:21

Unname13

Evo upravo čitam da je u Splitu otvoren Baby spa.
    Pa ako koga zanima, meni zvuči super 🤗

Bas sam i ja pročitala

• Unname13
    02. Ožujak 2024. 15:51

belinda09

E daCordisokako je to proslo s endokrinologom? Jel sve ok?
    Unnamekolko je dugacka?
    Samo cu jos rec a onda zavrsavam svoju sagu da sam i ja mislila i jos uvijek zapravo mislim da velicina bebe utjece i fakat vjerujem da je mojoj koja je velika al nije tak teska (mislim) teze bilo neke stvari napravit upravo zbog velicine.

Rođena s 49, sad ima 75. Gdje got dođem samo čujem, kako je duga.
    Muž mi je skoro 1.90 m, a pok.otac mu je bio skoro dvometras, tako da ima na koga bit, ipak nadam se da neće biti baš tako visoka 🤣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.