Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ZZTop
    01. Ožujak 2024. 11:29

U centar za socijalnu skrb
    Podružnica u koju pripada Vaš kvart
    Da, točke 2. i 9.
    I cardisoo ovo je isto super info

• cordis00
    01. Ožujak 2024. 11:41

runolist

Mame kojima se beba samouspava - koliko plakanja bude?
    .
    Moja za nocno spavanje je ok-ish. Nasisa se, stavim je pored sebe u krevet i sama zaspe. Nekako je samo od sebe doslo do toga. Jedino iduci korak je spustit je u njen krevetic. I da se ja mogu maknut.
    .
    Ali dnevni su iskljucivo na meni. Jedan period su i dnevni bili kao nocni, al smo bili na putu pa se poremetilo nakon toga. Najradije bih nastavila cekat da se sama opet odluci spavat na krevetu, ali nisam sigurna jel budem to skoro docekala.
    .
    Svako toliko ju probam spusti/digni metodom naucit. Ali to je toliki plac. Razbudi se totalno. Skroz se poremete dnevni spavanci. I imam osjecaj da bi do preksutra tako ona mogla bez da zaspe. Jedino ako se maknem da me ne vidi, nakon nekoliko minuta prestane taj jaki plac i onda bi mozda(?) zaspala - ne znam. Ali to mi bude onda kao cry-it-out a to opet ne zelim…

Moja nije bas plakala nego se vise kao bunila, zugala, kenjkala, al ne dugo tipa, kako kad, do 5 min, onda bi se vrtila i zaspala. Nikad ju nisam pustala da place. Al evo kad su neke viroze, a stalno su, sve pada u vodu i treba joj pomoc. Tako da smo zadnje vrijeme na ljuljanju jer drugacije ne ide, pocne plakat pa se opet nos napuni pa kaslje pa ispiranje pa ispocetka.
    Nekad zna sama povezat i odspava sat vremena- sat i 20. Cesce je ipak i dalje tih 30 min. Jedino sta nikad nisam radila je dojenje pred spavanje u vidu uspavljivanja na sisi.
    Moja je sad zrela za duzi ww, al stalno nam uleti neka viroza nesto i onda smo i dalje na ta 3 spavanca, a mislim da bi mogla uskoro tipa kroz 2 tj prec na 2 spavanca, al s ranijim odlaskom na spavanje onda. Vidit cemo🙉.
    Svakako bolje spava ako je duze budna tipa 2ipo sata u danu il 3 navecer. Nema onih budenja kao da je spavanac u pitanju bio, a ne odlazak na spavanje.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Buhaca
    01. Ožujak 2024. 12:44

Samouspavljivanje meni se čini vječnost. Ali bude ugl do nekih pola sata i po danu i uvečer. Malo kenjka, malo se guzelji, vadi dudu i svasta nesto. Kad dođe baš do plaća izvadim je, malo ljuljuškam, prozujimo po sobi i opet u krevetić. Najdulje je bilo možda sat vremena.

• Unname13
    01. Ožujak 2024. 13:01

Samouspavljivanje je funkcioniralo do nedavno 
    Maks pola sata bi joj trebalo. A sada, nekad u cas, nekad nikad, pa odustanem, vratim je u dnevni pa pokušam ponovno.
    Uglavnom nekad imamo super ritam, nekad nemamo ništa 🤣

Afrodita06
    01. Ožujak 2024. 13:48

I ja sam predavala u centar za socijalnu skrb. Zahtjev za priznavanje prava na inkluzivni dodatak za odraslu osobu. Uz to sam priložila nalaze fizijatra i tu potvrdu računa iz banke. Ovaj nalaz vještačenja ako imaš priložiš ako ne oni šalju na vještačenje. Danas sam zvala zavod za vještačenje i rekli su mi da još nije obrađeno ali brzo ide pa ćemo vidjeti. 

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Petrica_92
    01. Ožujak 2024. 13:58

Robin hvala ti sto si mi nabacila ove preparate u uho, pogledam!

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Tonkica1509
    01. Ožujak 2024. 14:38

Okej ulovila sam 5 min da natipkam napokon.
    Bila sam pisala da ga nunam za spavanje, evo peomijenili smo to u roku dva dana :) stavim ga u krevetac, baca se, vrti i rotira do maks pol sata i onda spava. Samo zatraži da ga primim za ručicu i gotovo. Na dva smo spavanca i preporod od kad jesmo, jer sad opet spava do 8 ujutro bez problema.
    Senzogym rekla sam da ću javiti nakon konzultacija. Zapravo nam je super bilo, iako se L bunio 😂 pokazala nam je konkretne vježbice za posjedanje i jačanje ruku. Jer jedini razlog zašto nije četveronožno propuzao, a sve radi kak treba, jesu malo slabije rukice. Povremeno u četveronožnom ode u preširoki stav, to nam je isto pokazala kako ispraviti. I već nakon trećeg ponavljanja je skužio i sam se počeo na rukice oslanjati za sjed. Tako da mislim da nam bude super korisno.
    Drugo, L obožava na nogice i skakati, penjati se po meni. Rekla nam je da koliko možemo to sprečavamo jer je premalen i napravit će si samo hipertonus nogica. 
    Eto, ukratko, nama je super koristilo i sad baš imam vježbice konkretne koje možemo doma raditi. Preporuka onima koji se premišljaju :)

• Unname13
    01. Ožujak 2024. 15:38

Tonkica jesu to online konzultacije ili?
    Koja je cijena?
    Znači isplati se?

• Buhaca
    01. Ožujak 2024. 15:39

Samouspavljivanje satrala me upravo mislila sam sat sigurno, 20min divljanja i kenjkanja. Ponekad mi je jako žao šta nisam uzela krevetić sa ljuljačkom 

• Buhaca
    01. Ožujak 2024. 15:43

Afrodita06

I ja sam predavala u centar za socijalnu skrb. Zahtjev za priznavanje prava na inkluzivni dodatak za odraslu osobu. Uz to sam priložila nalaze fizijatra i tu potvrdu računa iz banke. Ovaj nalaz vještačenja ako imaš priložiš ako ne oni šalju na vještačenje. Danas sam zvala zavod za vještačenje i rekli su mi da još nije obrađeno ali brzo ide pa ćemo vidjeti.

Za odraslu osobu? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.