Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ally007
    04. Ožujak 2024. 20:20

Thinkpurple - bravo za posjedanje, a manje bravo za nespavanje . Kod nas je mališa jučer cijeli dan do 8 navečer izdrzao sa 2x30 min sna (oko 9 ujutro i na jedvice jada oko 5,nakon mog beskrajnog nunanja sa cucnjevima-to nisam radila otkad je grčeve imao). Ne znam jel im to sad neka faza. 
    Bili smo i vani, ali smo taman prešli u sportsko sjedalo pa mislim da mu je bilo extra zanimljivo. Btw. - mi sportsko nismo skroz polegli nego stavili bebača pod tipa 45 stupnjeva, ona druga razina. Jel to ok s obzirom da se nije još samostalno posjeo? Nekako mi se nije činilo da je pritisak na kralježnicu.
    Krevetić - cure, hvala za info svima. Na kraju sam uzela sa stranice Prvi dani, kombinaciju one zaštite koja se veže (za oko vanjske strane i iznad uzglavlja) i onih koji idu direkt na prečke (to ću na dijelu koji je okrenut prema meni). I visina tih navlaka je 30 cm, sto znaci da ima fore još iznad njih (kinderbet je skroz dolje spušten). 
    I, da, sto se hrane tiče, i moj sve zgnječi rukama. Ja mu paralelno dajem u usta sa žlicom da bar nešto pojede. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• AM13
    04. Ožujak 2024. 20:44

Ogradice - moj nema nis 🙈 imao je jastuke i pletenicu kao manji, kad je poceo gurat glavu u to maknula sam i vise nista nema.. tu i tamo ga cujem da zvekne, al ne reagira pa racunam da ga ne boli.. jel to okej? Jel mu moze kaj bit? 😂 #nemajka
    Dude - sa 6 mjeseci presli na 6-18, koristimo Bibs i cak ju je malo odbijao, jer je duza i manje obla, al navikao se brzo.. 
    Zubi - mi i dalje nemamo niti jedan.. al opet je mahnito poceo sve trpat u usta, doslovno zuljat desni, slini nenormalno i nekad je bas nervozan dok tak zulja, pa se nadam da ce izbit nesto uskoro..
    Blw - ja nisam imala hrabrosti s time krenut, pa sam klasicno blendala, onda smo se borili malo s tim da jede gnjeceno vilicom samo, al preko noci je prihvatio u jednom trenu, pa sad prakticki kombiniram.. palacinke, muffine dajem da jede tak kak je, i ide mu dobro, moram se usudit jos i druge stvari. Ne znam kako izvest to s mesom? Imam osjecaj da to nije sam tak da prozvace pa se bojim da mu ne zapne ili da se nedaj Boze krene gusit.. jel ima neka od vas kakav savjet? Ili da samo probam 🙈
    Cordisoo - ajme, ovo je i meni bas tuzno za procitati. Ali nekak racunam ak ona zeli ostat i veseli se odlasku u vrtic da ju mozda ne muci nis. Mislim ne znam, nemam iskustva, ali nekak vjerujem da bi ti pokazala nezadovoljstvo da ju fakat muci to.. a mozda ipak nije tako jednostavno kak si ja to zamisljam 😂 nadam se da cete brzo rijesiti, svakako nemoj sebe kriviti ili gristi
    Thinkpurple bravo za posjedanje! Znam da tebi nije novost posto imas stariju, pa vjerujem da si jedva cekala, al ja sam odusevljena koje olaksanje to posjedanje donese, ono doslovno mogu ga spustit di god 🥳
    .
    Mi smo sluzbeno krenuli s parkicima.. ljuljao se, penjao na tobogan, spustao na toboganu (naravno na glavu, al nekako se mora naucit 😂) i bas sam pod dojmom. Penjanje mu je valjda najdraza stvar na svijetu, prvi put se popeo onak istrazivacki, svaki sljedeci je vec bio pravi maher. Ne mogu vjerovat da smo vec do toga dosli 🙈

• Buhaca
    04. Ožujak 2024. 21:05

Thinkpurple već sam rekla kapa dole tebi, ali i tvojoj curi. Treba izdržati cijeli dan bez nespavanja. Ne ponovo se

• cordis00
    04. Ožujak 2024. 21:21

Thinkpurple a da, ostavljat cu je petkom kuci pa da si spoji vikend pa cemo vidjeti. Ostale dane cu dolazit odmah iza spavanca pa cekat tamo dok nije spremna za ic, problem je sta mala ima tad spavanac i zato smo malo kasnije dolazili, ali opet ide medu prvima, ako ne vec prva kuci. A dode tamo malo iza 8, stvarno nije predugo, al eto.
    Sretno vama sa spavanjem, zvuci bas tesko, nadam se bas laksa noc da vas ceka
    Dayla hvala ti, moze na cordis0011@gmail.com
    AM13 ma moja lupa glavom kako se okrece iako vecinom spava mirno. Bravo za parkic! I ja se veselim da se bar malo u pjescaniku igra. A ne znam sta da kazem za malu, doma je bas super sretno zadovoljno dijete, bas smo uhvatili ritam nas 4, bas nam je lijepo i uzivamo kad smo zdravi, mala nije tako nervozna vise i bas nekako sve sjeda na svoje mjesto. Nadam se da ce se stanje stabilizirat kroz neko vrijeme. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Takica
    04. Ožujak 2024. 21:52

Cordiso tako mi je zao zbog srecice male da je tuzna u vrticu. Jel tete kazu da je svaki dan tako ili ima dana kada se sa svima igra? Niposto nemoj sebe da krivis jer sigurno radis najbolje za nju. Mozda ipak samo procesuira situaciju i da ce brzo se otvoriti za drugare. Da idete na druzenje sa drugarima iz vrtica mimo vrtica?
    Dude Bibs koristimo i one nekako rastu sa njom povecava im se volumen , ima ih 6-7 vise ni sama ne znam. prva duda br 1 je sad kad pogledam na velicini 3. Al tu ulogu svoju ima i precesta strelilizacija..  Trudim se ograniciti davanje dude samo za spavanje i voznju u autu(bar vezanje, to nikako ne voli) .
    Medora hotel jel neko bio u hotelu i u kucicama? Planirala pred kraj aprila 3-4 dana da odemo pa me zanimaju iskustva? 

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Takica
    04. Ožujak 2024. 22:08

Thinkpurple pa bravo za posjedanje🥰🥰🥰🥰 ona je bas napredna. Ona tebi prozivljava milestones po danu izgleda a ne po noci 🫣 drzim fige da nocas nadoknadi sve. 
    Blw ja sam pocela malo davati da sama uzima jer je gdjica sjedila i otvarala usta i protestvovala ako nisam doboljno brza u hranjenju… ko beg😁 cak sam kupila i onu glupost od smokija Lino ili  tako neki kukuruzni samo da je zainteresujem da malo krene prema hrani. Ima pomaka, zadovoljna sam Cak sam se usudila dati i meso, muz je okrenuo glavu kaze ja to ne smijem gledati, a sedica uzela komadic teletine i sisa tecnost i manja po ustima. One sisace za voce nece nema sanse sta god stavila u njih vriska.. 
    Puzanje guramo se u rikverc 😁 povremno se podigne na sve 4 , a se nadam krenuce i naprijed. Na krevetu uspije se podici i krenuti naprijed malo kao zabica se odbaci prema dudi ili prema suskavim knjigama njih obozava. Kad joj pokusam podici kukove ne ide, ukoci se pa se ponekad zabrinem da je u hiperu🫣 Malo vise forsiram bocno igranje pa se nadam ojacacemo i te misice da se posjedne. Inace mama kaze da sam ja prohodala sa 8 mjeseci i 5 dana😳 i da nisam puzala nego sam prohodala odmah. Tako da … 

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Ally007
    05. Ožujak 2024. 07:59

Cordisoo - znam da te to s vrtićem rastužuje, ali mislim da je samo faza i da će proći. Mozda, kako je netko predložio, ako imaš kome ostaviti bebu pa da sama dodjes po nju povremeno u vrtić i taj put doma iskoristite za priču o tome kako joj je tamo, sto ima novog itd. Pa da na taj način ima pozitivno potkrepljenje vrtića. U svakom slučaju, ako te tjesi, ja sam mrzila vrtić (i dalje se toga sjećam) i jedva sam čekala da krenem u školu, pa eto volim misliti da nemam trajne posljedice 😅. Jbg, želimo da nam djeca stalno budu sretna i zadovoljna, ali to tako u životu ne ide. Mozda i nije loše da i njih malo privikavam na to (dokle god je sve objektivno u redu, tipa da se ni sa kim ne tuče itd).
    Blw - mi smo kombinacija gnjeceno vilicom i komadići. Jucer sam bas dala karfiol, cijelog ga je rukama izgnjecio i razmazao si po faci, vrlo malo u ustima završilo. A ja sam paralelno davala u usta žlicom. S tim da i njemu dam žlicu u ruku pa si je on prinese ustima. Ugl, sve verzije kombiniramo. Nismo samo na Blw jer mi je zbog kilaze bitno da bar nešto dobiva. Kako je moja old school mama rekla - daj ti njega prvo malo nahrani pa mu onda daj pred kraj da se igra 🤣. Tjesi me da vjerojatno nitko od nas nije Blw hranjen pa smo naučili jesti. Što se mesa tiče i mene je bilo strah, zato je najbolje oko iz juhe. Ja meso iz juhe uzmem, ili izgnjecim vilicom u sitne trakice ili još i nožem prerezem ako je npr govedina. Može se pritisnuti izmedju prstiju, bude onako sočnije. Pa to umiješam s povrćem i dodam žlicu juhe unutra da bude mokrije. Velike komade mesa još nisam davala a niti ne planiram. I pored casa s vodom da si može s njom malo potjerati.
    Igralište - ajme, meni to zvuči to SF. Nije se još ni posjeo a ni propuzao kako treba, spuštanje po toboganu mi zvuči miljama daleko..
    Am13 - ma ja hoću ogradicu da mu bude tamnije, da mi ne padaju dude van i da se on možda osjeća zaštićenije pa bolje spava. Ovo drveno mu je novo pa grebe po tome, hvata se za to i sl, sto baš ne želim po noći. I on se po noci glavom nabije na to i nemam dojam da mu smeta. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• cordis00
    05. Ožujak 2024. 08:11

Hvala cure. Ma bas mi je to nekako tesko palo. S njom smo uvijek iskren, pricamo, nikad nije sve savrseno lijepo nit su svi ljudi dobri, a mi nasmijani. Djeca sve trebaju vidjeti i znat da to postoji, naravno. Al evo, nekako sam mislila da je bas sretna tamo kako doslovno trci uc u vrtic. I ude pa se smiri. Ne znam jel do karaktera il sve skupa. Doma je bas veselo razigrano dijete. A i na igralistu bude sretna vesela, al se srami druge djece i bude solo il s nama. Bilo smo na rodendanu nedavno jednom deckicu iz vrtica, isto koji dan prije se igrala vani s jednom curicom nakon vrtica. Al sve ih ignorira i igra se sama za sebe il s odraslima. Ne znam, mozda ju trebam vise vodit i tjerat medu djecu. Nisam pametna. A jedino ako cu solo po nju moram cekat muza pa ostaje tako i sat ipo duze. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Padakisa
    05. Ožujak 2024. 09:39

Cordisoo,a mozda je samo neka razvojna faza?
    Moj stariji isto dok je imao 2,3 godine nije bas dozivljavao drugu djecu,u parku se vise igrao sa nama nego s djecom,ma cak ni na rodendanima nije htio ostat u igraonici bez nas
    Oko 4. Godine se to krenulo mijenjat i odjednom se igra sa bilo kojim djetetom koje sretne,a nas vise ni ne sljivi
    Mozda uvest da je neki dan skupis iza rucka vec,da petkom mozda ne mora u vrtic ako ne zeli i mislim da ce to doc sve na svoje

• cordis00
    05. Ožujak 2024. 13:36

Padakisa

Cordisoo,a mozda je samo neka razvojna faza?
    Moj stariji isto dok je imao 2,3 godine nije bas dozivljavao drugu djecu,u parku se vise igrao sa nama nego s djecom,ma cak ni na rodendanima nije htio ostat u igraonici bez nas
    Oko 4. Godine se to krenulo mijenjat i odjednom se igra sa bilo kojim djetetom koje sretne,a nas vise ni ne sljivi
    Mozda uvest da je neki dan skupis iza rucka vec,da petkom mozda ne mora u vrtic ako ne zeli i mislim da ce to doc sve na svoje

A to se i mi mislimo, mozda je takvog karaktera jer stvarno bude jako sretna i sta ide i kad dodemo po nju, nije neko placljivo nervozno dijete, al eto tamo kao da je u svom nekom svijetu i ne dozivljava njih tamo. Inace prica bez prestanka, dijete se kuci ne gasi, a tamo me tete pitaju jel uopce progovorila😕. I vikendima trazi ic tako da smo bas iznenadeni, ujutro mi samo mahne jer zuri u vrtic i trci do ulaska u njihovu sobu pa tu zastane i nastavi po svome. Svakako cu je petkom ostavljat doma, a vidjet cu, mozda da ju skupim koji put iza rucka, moram s tetama vidjet sta kazu na to, ne zelim joj sad cijeli iznered unijet pa da ne zna ni kad ce me ocekivat jer 2x je ples pa ce ostajat duze nego inace, a navika je i lec tamo sad pa ne znam, koliko cu joj rutinu time izneredit. 

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.