Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Afrodita06
    01. Ožujak 2024. 10:30

ZZTop

Pozdrav cure,
    I dalje vas redovito čitam uz jutarnju kavicu
    Šaljem podršku za sve koje se bore s partyanerima i pseudogurmanima
    Mi smo sad 6mj i 3tj
    Zubi nema, u zadnje vrijeme se izvija i baca na cicama pa stalno mijenjam jednu pa drugu .pa onda ima vjetrove i zeleno kaka..uvela sam drugi obrok pa sad ima problema sa pretvedom stolicom. I tako u krug
    Diže se u 6, ni min kasnije ali ranije zato nije problem
    Pokosila nas je jedna viroza zbog koje smo 2x prekocili vjezbice.. on se okrene ledja trbuh i obrnuto..i pivotira ..hvata igrackice malo iznad podloge.baš me zanima da li je to i dalje sve .
    Idemo u pon u Amarin da se stariji nagušta. Mislila sam možda i s malim u bazen i pedica mi je predložila da ga mažem nekim kremama s barijerom.. bar sam ja tak shvatila .imate neki savjet?
    I da li se netko tko ide na vjezbice prijavio za inkluzivni dodatak? Savjetovali su mi da se svakako prijavim pa app

Zztop mi Isto idemo na vježbe i predala sam zahtjev za inkluzivni dodatak. Dobila sam zaključak da je poslano na vještačenje i sad čekam. Imam jednu mamu blizanaca što smo se upoznale su bolnici i onda je već dobila rješenje za svoje dečke. Dobila je 432€ za svakoga jer su ih svrstali u 3. Kategoriju. Kaže da joj je soc.radnik rekao da djeci puno veći iznos odobravaju nego odraslima. Njeni dečki nemaju nikakvu posebnu dijagnozu, idu na vježbe i to je to.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Unname13
    01. Ožujak 2024. 10:44

thinkpurple0

Zztop da, imas pult odma na pocetku iza hladnih narezaka -baby corner gdje je skuhano povrce svako za sebe bez icega i voce i teta stoji tamo i ako hoces kazes npr 2 prokulice, 1 mrkva i smiksa ti u kasicu ili uzmes ovako sama komade pa gnjecis. Imaju i bebimil adaptirano sve brojeve, one lino zitarice i lino gotove kasice u staklenki i jogurte. Stvarno ti netreba nista. I stoke hranilice su u restoranu.
    Nama je bilo ok jer malena jos nije puzala, vecinu se nosila ili sjedila u kolicima, neznam kak bi sad bilo kad je pokretna 🙈
    Belinda ma to ti je danas i ko zna kad al lijepo za promjenu da smo se naspavali. I za cudo i starija se nije probudila prije 7 kak inace bude.
    .
    Malena mi kaslje vec par dana, onako kao da joj se trga nesto. Ne curi nos, nema smrklji samo taj kasalj povremeno. Kak da joj pomognem? Inhalacije fizioloskom?

Da, ja bi probala sa fiziološkom. Moja se sad odjednom boji inhalatora. Imam onaj omrion, a stvarno je bucan. Sestra je naručila neki s Temu-a, necujan, bez kabela, morat ću joj ga ukrast 🤣

• Padakisa
    01. Ožujak 2024. 10:54

Ja imam taj omron koji zvuci kao i helihopter otprilike,a onda sam kupila i omron besumni,bez kabela,na baterije
    E taj je super,doslovno usred noci ih znam inhalirat dok spavaju

• ZZTop
    01. Ožujak 2024. 10:56

Afrodita, hvala. Ja sam prijetila da to dosta mama ne zna a nema se što izgubiti ako se i prijavim

• Robin_Daggers
    01. Ožujak 2024. 10:58

Wow, vi ste se raspisale na ovaj prijestupni dan 🤣
    Sad citam.
    Vidim da zubica ima kao u prici za sad 🤗
    Kod D donja jedinica viri vec mjesec dana i nikako da probije. Vidi se lagano, ali se cak ni pod prstom ne osjeti.
    Thinkpurple, tako sam i ja sve zaboravila od starije, imam zapisano kad se posjela i prohodala i sto je radila vec u ove mjesece, ali D je u slow motionu. Napokon se prekjucer posjela 🎉 pedijatrica je nama rekla sa se do  9 i pol mj treba posjesti i propuzati, ali ne dize paniku kad vidi da ima snage i pokrete ispravne, kaze pitanje je onda dana. Ma posjednu se u jedan dan, ali da, ostane ta brigica...
    Cvit, pratim te i ja i danas kad sam vidjela one palacinke na storiju, a mi jos jedemo kasasto 🫤 gdje smo mi od komada takvih, bravo.
    Petrica, jeza me uhvatila od tvog tsh. Ja sam imala preko 50 ali polako spustamo. Odlucila sam pomoc potraziti kod homeopata jer vidim da moj doktor samo prepise euthyrox i to je to. Doslovno mi nije savjetovao da si uzmem nesto na slobodno da malo simptome ublazim. Od kad koristim selen i kelp alge, preporodila sam se. 

• Buhaca
    01. Ožujak 2024. 11:10

Afrodita06

ZZTop

Pozdrav cure,
    I dalje vas redovito čitam uz jutarnju kavicu
    Šaljem podršku za sve koje se bore s partyanerima i pseudogurmanima
    Mi smo sad 6mj i 3tj
    Zubi nema, u zadnje vrijeme se izvija i baca na cicama pa stalno mijenjam jednu pa drugu .pa onda ima vjetrove i zeleno kaka..uvela sam drugi obrok pa sad ima problema sa pretvedom stolicom. I tako u krug
    Diže se u 6, ni min kasnije ali ranije zato nije problem
    Pokosila nas je jedna viroza zbog koje smo 2x prekocili vjezbice.. on se okrene ledja trbuh i obrnuto..i pivotira ..hvata igrackice malo iznad podloge.baš me zanima da li je to i dalje sve .
    Idemo u pon u Amarin da se stariji nagušta. Mislila sam možda i s malim u bazen i pedica mi je predložila da ga mažem nekim kremama s barijerom.. bar sam ja tak shvatila .imate neki savjet?
    I da li se netko tko ide na vjezbice prijavio za inkluzivni dodatak? Savjetovali su mi da se svakako prijavim pa app
    Zztopmi Isto idemo na vježbe i predala sam zahtjev za inkluzivni dodatak. Dobila sam zaključak da je poslano na vještačenje i sad čekam. Imam jednu mamu blizanaca što smo se upoznale su bolnici i onda je već dobila rješenje za svoje dečke. Dobila je 432€ za svakoga jer su ih svrstali u 3. Kategoriju. Kaže da joj je soc.radnik rekao da djeci puno veći iznos odobravaju nego odraslima. Njeni dečki nemaju nikakvu posebnu dijagnozu, idu na vježbe i to je to.

Di si predavala zahtjev? 

• Robin_Daggers
    01. Ožujak 2024. 11:15

Nastavljam dalje, nisam sve stigla. 
    Pereca, kod nas je bio problem s tatom, tata dugo radi i dodje doma i kupa stariju, daje veceru itd. Pa su on i manja samo nekad "prisilno" bili skupa i to nije funkcioniralo. Tek su prije nekih mjesec dana nasli zajednicki jezik i iskreno se vesele jedno drugom 🤣
    Unname, meni je isto lakse sve kad su pokretni i kad nisu bebe bebe. 
    I da, ja sam isto mama koja redovno "sprda" majcinstvo, sebe  svoju djecu 🤣 

• cordis00
    01. Ožujak 2024. 11:17

Njega, kome odobre, to nosi DODATNIH 10 bodova za upis u jaslice cisto da znate, prilozi se dobiveno rjesenje (pricam za Zg).

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

runolist
    01. Ožujak 2024. 11:18

Mame kojima se beba samouspava - koliko plakanja bude?
    .
    Moja za nocno spavanje je ok-ish. Nasisa se, stavim je pored sebe u krevet i sama zaspe. Nekako je samo od sebe doslo do toga. Jedino iduci korak je spustit je u njen krevetic. I da se ja mogu maknut.
    .
    Ali dnevni su iskljucivo na meni. Jedan period su i dnevni bili kao nocni, al smo bili na putu pa se poremetilo nakon toga. Najradije bih nastavila cekat da se sama opet odluci spavat na krevetu, ali nisam sigurna jel budem to skoro docekala.
    .
    Svako toliko ju probam spusti/digni metodom naucit. Ali to je toliki plac. Razbudi se totalno. Skroz se poremete dnevni spavanci. I imam osjecaj da bi do preksutra tako ona mogla bez da zaspe. Jedino ako se maknem da me ne vidi, nakon nekoliko minuta prestane taj jaki plac i onda bi mozda(?) zaspala - ne znam. Ali to mi bude onda kao cry-it-out a to opet ne zelim...

• Buhaca
    01. Ožujak 2024. 11:22

ZZtop di se predaje zahtjev? Naravno da malo ljudi zna jer nam nema tko reći

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.