Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bambi27zg
    21. Rujan 2023. 14:44

Thinkpurple da, bas rastu ko gljive! 
    Pakirala sam robicu 56 i malo mi je bilo: aaa ro je nosio tad i tad 🥹
    Prehrana meni: 
    Dorucak (obicno mi ha muz pripremi dok sebi radi jer on ima obicaj ujutro ustati prije boga i sunca da si ono okrene vola i slicno 😅) sendvic s putrom/sirnim, pureca, sir (ili to isto u tostu); kajgana ili omet; musli; zobene (a ima i dana kad mrknem neku masnocu iz pekare)
    Rucak to je kuhano svaki dan - bilo frisko od noci prije bilo odmrznuto nesto; bijelo meso na mali milijun nacina i kombinacija, pasta, riza/rizoto; batat, bulgur, salata, s juhama sam malo slaba oreko tjedna, ali za vikend obavezno; bolognes, lasagne. Meni malo fali moj nekadasnji nacin prehrane, ali kad je povrce dosta ograniceno zbog grceva i napuhavanja (i tu onda ulaze i variva 😓)
    Super mi je ova stranica jer ima opciju ideja po tipu artikla koji imas i po budzetu: 
    https://maminrucak.hr/
    Vecera najcesce musli ili beki sendvic
    Kroz dan nastojim pojesti barem jedan vocni meduobrok i jedan LGG jogurt vocni, a ono sto ne nastojim pojesti ali uvijek pojedem su slatkisi 🐷🙄  Sad smo i mi smanjilo kupovanje gluposti da manje to jedem, ali kad to najbrze i najlakse dize. Za pocetak sam ukinula si sokove i Colu 😄. 
    Kak vi stojite s jedenjm alergena? Mlijeko uzimam u kavi, jaja sam jela, za vikend baklavu s orasima - za sad sve ok proslo 🤞🏼💪🏼 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Karamela22
    21. Rujan 2023. 15:14

Petrica s kojim cijepivom se cijepi? Tj koji brend cijepiva? Ne znam jel to kod svakog pedijatra isto ili svaki svoj brend gura. 
    Alergeni- jaja još nisam jela, mlijeko u kavi i ok je. Orahe sam isto u kolaču i ok je prošlo. 
    Iako mislim da mi je na lignje odreagirao. Bas je dobio gadan osip. Ne znam jel to moguće ili ne ali nakon toga vise lignje nisam jela. 

bambi27zg
    21. Rujan 2023. 15:59

E pitanjce za rotu: jeste placali? Mi smo dozu 60€ u apoteci, cimerica iz bolnice nije nista 😳 obje smo DZ u Zg, mi u Ivanicgradskoj, ona na Tresnjevci i dr su od DZ… 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69

• Petrica_92
    21. Rujan 2023. 18:33

Karamela Nama su u knjizici upisani Hexacima, Synflorix i Rotarix. ne znam postoje li druge opcije, nisu mi spominjali.

Rotarix smo kod pedijatrice platili 60 eura, thinkpurple ne znam zasto je vama 70 🤔

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Mia2023
    21. Rujan 2023. 20:51

Ja papam svakodnevno mliječne proizvode, jedem i jaja. Od orašida sam jela orahe u kolaču i u čokolešniku lješnjake 🤣 
    Rota je kod nas 60e

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

bambi27zg
    21. Rujan 2023. 22:43

thinkpurple

Bambi a kod nas 70eur 🤣 kaj si nasa ped uzme 10 eur za frizuru? 🤔
    Ne placaju neurorizicna i prijevremeno rodena djeca.

A u tom grmu lezi zec! Njen mali je prijevremeno roden - misterij razrijesen 😃 
    A vama je 70€ jer je tak kad kupis kod bilo kojeg doktora, a 60 u apoteci - probaj sljedecu dozu izeti u apoteci pa vidi ima li razlike u cijeni 😜

🙎🏽‍♂️34 sve ok

bambi27zg
    22. Rujan 2023. 10:25

https://eljekarna24.hr 
    Vikend dodstaka prehrani je pa alo trebate wayu, kolagen, novalac i slicno ;) 
    Btw netko je dobio info za kolagen koji se smije (zaboravih tko, ali zvoni mi tjinkpurple) - koji je zo bio? Tnx! 

Mene opet ustekalo u ledima pa sam upogonila ergobaby breeze po prvi puta, nutra je malo bilo negodovanja, alk cim smo na balkon izasli sve super i zaspao frajer u roku 5 min (a meni konacno ruke free 🥳 dok on soava) 

🙎🏽‍♂️34 sve ok

• Petrica_92
    22. Rujan 2023. 11:12

Thinkpurple i ja sam uzela direktno kod svoje pedijatrice, i cijena je 60eura. baš čudno. jesi dobila račun?

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Takica
    22. Rujan 2023. 11:58

Hvalaaa sto mislite i na nas koji se rijedje javljamo🥰
    Procitam po koju stranicu ali ne stizem pisati.  Mi smo bili vjerovatno u skoku sa 8 nedelja jer je bio haos od vriske, hranjenja, zatvora....o nespavanju da ne pričam.
    Evo juce i danas malo ide na bolje ali i dalje smo na cluster hranjenju ne skida se sa dojke.
    Ono sto sam primjetila da mi je za pola broja veca jedna dojka i da u njoj ima vise mlijeka.  Sad pokušavam to izravnati.. ima li koja tih problema?ili savjet?
    Moja ishrana se bazira na sta stignem pojedem... izbacila sam hljeb i bijelo brašno jer je skoro svaki doručak bio kifle ili pecivo sa čuvenom hrenovkom. Sad onaj rizin hljeb iz DM a jedem uz sirni namaz. Ponekad kuvano jaje, paradajz, jogurt,kefir...tunjevinu..
    Rucak trudim se da skuvam bar supu..kad ona zaspe začas u pretis stavim ponekad i veći komad mesa pa ga kasnije iskoristim i za glavno jelo..mada i naručuje se ponekad..
    Oziljak od carskog nisam primjetila da me jace boli ujutro, mozda malo zateže nakon intenzivnije šetnje ili guraju i puna kolica iz marketa i noseći nju na rukama jer nekad bude mirna cijelo vrijeme nekad ni par minuta. 
    Baby gym praktikuje kako kad uglavnom navece prije ili poslije kupanja zavisi od raspoloženja gospođice. 
    Grcevi su nam i dalje aktuelni ali manjeg intenzitet. Koristimo sab simplex ,babytol neonate, K1D3 ,a Omegu sam isključila. Neko spomenuo Espumisan XL od njega imala proliv i cini mi se da joj je pogoršava stanje.
    Vakcinacija prosli revakcinaciju za HBV,  BSG fino svoje odradila,  vec polako mislim da ce formiranje oziljka sledeća je 3 doza HBV. Sve doze prošle bez temperature ali sam čitajući vas nabavila flastere za koje nisam ni znala srecom nisu zatrebali. Ali hvala svakako 🥰
    Budni prozori prije 2 dana je bio cijeli dan budni prozor🤣 a kako sam sama sa njom bilo je bas izazovno da sam kad je muz stigao sa posla rekla mora da nam se K dohvatila kafe negdje i to jake brazilske 😂 nisam od muke znala sta bih..sledece je bilo da u duetu sa njom plačem..
    Ono sto za sad uspjevam je pred noc da imam budni prozor od bar 1h pred kupanje i onda mi zaspi ljepše i mirnije. Po danu je stavim sad na stomak jer lijepo drzi glavicu kad je na nama i ponekad na podlozi za igru( citaj kad se ne dreci) tako da sam se usudila na taj potez. Mnogo mirnije spava i duze na stomaku. Jos uvijek mi je kad je na stomaku na oku tj u istoj prostoriji. 
    Potrudiću se javljati češće 😘😘😘

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

• Petrica_92
    22. Rujan 2023. 12:06

Btw cure, kakvi su vam opsezi glava kod beba?
    L je roden s 38, mali glavonja :D sad je na 42.
    Bilo mu je u startu tesko drzati toliku glavu 😂 ali sad je vec dobar, bar koliko se meni cini. Moram malo popratiti sta bi trebali u kojoj dobi, sve mi je ovo novo pa se jos snalazimo 🙈 https://imageupload.io/zhibVYdezDlHRAq

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.