Thinkpurple mislim da nisam napisala nikad tako da bez brige. Muž radi van HR. Moji i njegovi nisu u gradu di i ja. Tako da sam sama za sad. Dođu mi nekad pomoći ali većinom sam sama s njim. Nekad se divim sama sebi, nekad plačem i mislim da ću se raspasti. Ima svega.
Od rutine nemam ni R. Iako ne mogu se previše žaliti na njega. Samo ovaj skok je sad kritičan.
Koliko to traje? 2 dan je bilo cicanje a danas samo neka nervoza i plakanje. Čekam to famozno spavanje.
Divim ti se na tome da ostajes sama s njim 🙏🏽
Svaka cast za hrabrost, za snagu i za izdrzljivost 🫶
Moj u nocnu treba da ide uskoro a ja gledam let i ko moze od mojih iz druge drzave da doleti na 3 dana (avionom sad sad) 😂
Kod nas je taj skok trajao 7 dana otprilike a 8mi dan vec drugo dijete. Drzim fige da prodje brzo 🩷
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Čitam vas i ja ali nikako da nešto napišem.
Spavanje - zapravo okej. Imamo rutinu da oko pola 9 svaki dan prebrisavanje/kupanje, masaža, mackanje/trackanje, malo baby fitnessa, onda papanje i u krevetić. Ne voli se baš uspavljivati nosanjem tako da duda, tješilica i zuji u krevetiću dok ne zaspi. Uključim kraj njega bluetooth zvučnik koji svira uspavanke i tako se uspava. Nekad vratim dudu 800x, nekad bude malo brže. To prvo spavanje je 5-6 sati, onda dalje svaka 3. S tim da noćno (oko 4) hranjenje riješi tata jer se izdojim. Baš buđenje je u 10. Tako da se ipak naspavam nešto. Kroz dan kako kada, nekad odvali 2 sata, nekad rascjepkano po 15 min.
Skokove - više manje skužim po novi vještinama. Nema velikih promjena u ponašanju, desi se možda samo koji dan da više jede.
A ovako je divna beba, baš rijetko plače, ne voli se puno nosat, najviše voli biti u ljuljački ili divlja u svom baby gymu. I užasno puno priča, ne znam na koga je pobrao to, i muž i ja šutljiviji. A on melje, upada u riječ, raspravlja se... strašan je. I voli jako nosiljku i kolica tako da hodamo svaki dan na kave, u dućan kad treba, rastrčimo peseka skupa, što god treba.
Imamo idući tjedan pregled i prve pikice pa ćemo vidjeti kako bude.
Prehrana - na početku dok nismo rutinu stekli smo puno naručivali i baš me to frustriralo, ali sad smo se vratili puno kuhanju. Trudim se da svaki jedem voće, salatu uz obrok, da nije baš kruh i gluposti. A desi da ne stignem pa pregladnim pa se natrpam bezveze.
Ali isto što i vi pišete, čekam da zaspi pa onda mogu ja... počistim, izdojim, kuhamo, vježbam ili odem malo trčat ako nismo sami doma, istuširam se ko čovjek i onda malo na mob ili čitat knjigu. Tako da prije ponoći ne legnem skoro nikad. Ali i dragocjeno mi je to vrijeme za provest s mužem, čisto da malo sjedimo na kauču, pričamo i gledamo skupa nešto. San će doći s vremeno. Valjda
Karamela svaka cast! Kad ti je tesko samo se javi ovdje!
Imam dana kad u 16 krenem gledati na sat kad ce muz doci ko neki pesek 🙈
Prehrana mi kuhamo od pocetka uz povremenu dostavu ili vani rucak, voce svaki dan jer utjece i jednom i drugom na probavu 🙈 zadnjih tjedan dana pokusavam za ove snackove kroz dan uzeti nesto normalnije od keksa, cokolade, sladoleda, ali… s time da sam svjesna sa konzumiram previae kruha i pekarakih proizvoda (narocito obzirom na IR 😅). Dobila sam nazad 1,5 kg ali se tjesim da je to mlijeko 😄 i morala bih se vise kretati zbog kondicije, totalno sam zakrzljala 😒
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Karamela ufff, svaka cast… ja isto muza cekam ko ozebli sunce… ok, meni je teze sa starijom nego s manjom kad gledam sve skupa. Ok, mlada me iscrpi fizicki zbog nespavanja, al starija je psihicki zahtjevnija.
Javi se tu kad ti je tesko!
Miracle, pahuljka, tonkica 😊 drago mi je da ste se javile, sve smo znaci u istim fazama…
Miracle kako ti s njih dvije provodis dan?
Bambi kako je prosla noc nakon cijepljenja? Kolko je narastao M?
Sad smo na 5640 i 61 cm (to je skoro 2 kg od izlaska i kg od proslog mjeseca, a 8 cm u duljini od rodenja 🙂) - bas je dugacak, krevrtic cemo morati kroz mjesec-dva prosiriti sigurno 🙈
Noc prosla super! Jedibo je sinoc kasnije isao spavati jer je spavao od prije 19 do 20. Spavali smo 21:30 do 3, dojenje 15 min, pa do pola 7. Jedino je ujutro malo bio cendrav jer su flasteri popustili i kakali mu se, kad smo to sve obavili sve 5 🤞🏼
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Joj kak ih uspijete sprašit na spavanac tako rano? Moj prije 23h nema šanse da zaspe. Padnem s nogu do tada.
Što se tiče prehrane, moja je horor. Previše kruha jer mi je to najbrže jer drugo ne stignem. Ručak mi je ok, to kuhamo, ali ostalo užas. Imate neke prijedloge za hranu? Što vi jedete za doručak i međuobroke?
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Mia - s obzirom na to da moj prek dana ne spava uopće (tj max sat i pol ako nekim čudom u 2 šetnje zaspi u kolicima), cudim se da i izdrži do 20. Kaj ne bi po PS-u djeca ovog uzrasta trebala spavati par sati na dan 😭?
Petrica i Tonkica - ajme baš je divno za cut da su nečije bebe tako suradljive 😂. Evo meni je baš danas došao baby gym (Lionelo Anika), bas je šaren s hrpom dodataka, nadam se da ce bar u njemu htjet lezat bez plakanja..
Hrana - što se hrane tiče i nasa je koma. Muž dugo radi i dodje krepan s posla, nema snage kuhat. A ja ugl nemam vremena. Jedan dan je mališa spavao 45 min pa sam uspjela. Puno naručujemo izvana (ok, kineski i sl), ja uglavnom doručkujem nešto iz pekare dok šećem ujutro malog po vani jer je to jedino kad mogu pojest u miru. Navečer uglavnom ne jedem. Sveikupno dosta malo jedem, al kile ne idu dolje (ok, nemam ih puno, 58). Čak ni iako se stalno po vani šećem s malim. Valjda je do nespavanja i nezdravih snackova.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Mislim da je naš prvi skok završio. Barem se nadam. Spava cijeli dan.
Hrana- lakše mi je kad vidim da smo sve u istom problemu 😂 doručak je uglavnom tost, pureća šunka, neke obične jadne zobene. Za ručak nešto brzinski. Pašta, riža, piletina. Jedino svaki dan obavezno juha pa makar iz vrećice. I trudim se puno tekućine piti. Voda, juha, čaj za dojilje…
kupila sam u lidlu one zamrznute krosane i peciva za kritične dane kad ne mogu niti iz stana izaći. Fali mi jako voće i povrće a kužim da od toga ima grčeve još jače.
Mame s 2 i vise djece, skidam Vam kapu svakoj.
Pozdrav mame ❤️ evo da se i mi malo javimo..ni mi ne stignemo bas.. Ne znam ni sta bi rekla 😅 znala sam da biti mama je zahtjevno ali ne toliko 😂 ima dana kada bi samo plakala jer mislim da sve krivo radim ili mi fali zivot od prije, tj muz bi mi znao faliti nenormalno😂 (sada je sve super, mazimo se i pazimo 😊), ali mislim da je to onaj "baby blues" ili neka lagana depresija 😅 jer brzo prode i budem ok ❤️ onda citam da i vi imate iste probleme, tipa mala zna biti budna par sati, pa ne znamo vise sta cemo s njom jer jos je mala, ne mozemo se bas igrati..ali ne place puno..ima neke grcice popodne ali i to brzo prode..
Po noci odspava dva puta po 3h otprilike ali onda krece veselje od 3-4 ujutro.. nece zaspati i nece... ponekad zaspe nakon sat vremena, ponekad nakon 2-3 😅 i stalno proizvodi zvukove nenormalno i automatski ne mogu spavati... Imali smo vec par skokova gdje bi samo jela, pa nebi spavala, pa nije se htjela nositi, pa samo na rame..a dudu nece nikako..
Iii eto, jedva cekam da dode malo veca da se mozemo lijepo igrati s njom, da nas kuzi malo vise, da nam se smije..nadam se da ce nam biti lakse tad? 😅
Sad je tesko ali znam da ce mi faliti to kako je malena..jer ce brzo proci to razdoblje iako ponekad imam osjecaj da je dan stao i vise ne znam kuda bi sama sa sobom 😂 pogotovo ako sam po cijele dane sama s njom i gdje ni ja ni ona ne znamo sta bismo od zivota 😂 nadam se da nisam jedina...
Evo malo se raspisala, nemojte zamjeriti... ❤️❤️❤️
Jos jedan post 😂 jer sam uspijela procitati da pricate o tome..
Prehrana i ja isto jedem nesto na brzinu ujutro, mlijeko, zitarice neke, keksi..ako ne spava ujutro, uzmem ju u ruke i ajmo jest tako, kruh, namaz neki, salama, nutella 😂 sta cu ... ponekad si uspijem napraviti kompot za vise dana da imam..bolje nego sama voda... a rucak uff, najteze je to kad ne znam sta me ceka dan poslije... ali par puta sam uspijela skuhati nesto za vise dana..tipa lagani minestrone, pa paprike neke, pa neki umak sa povrcem..i samo ubacim pastu ili rizu i gotovo.. ponekad narucimo..jer ono, sta cemo, kako cemo? Moramo jesti 😅 ja pogotovo jer dojim i budem jako gladna... a navecer opet isto kao ujutro, to mi muz spremi dok uspavljujem malu.. to mi je najtezi dio dana 😂 nemam vise ideja kako ..i onda nekako sama zaspe na meni ili na rame dok hodam..
Mi obavili pedijatra i cijepljenje. Osim obaveznog, Uzeli smo i protiv rote; pricala sam sa sestrom oni jos preporucaju protiv kozica i protiv meningokoka van redovnog kalendara cijepljenja.
Za kozice cemo vidjeti, a meningokok bih svakako cijepila.
62 cm i 6130g. Velki decko :)
Sad se nadamo da ce noc proci mirno i bez temperature 🤞🏻
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Sortiraj odgovore
Najstariji