Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Petrica_92
    18. Rujan 2023. 17:24

Ally ja sam se odvazila u Maksimir prosli tjedan.
    Cijelim putem do tamo je plakao, cijelim putem nazad je spavao.
    Ne znam sta mi je bilo gore - kad je plakao i bojala sam se da se ne ugusi u suzama, ili kad je spavao pa sam mislila da se vec ugusio 😂

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Mia2023
    18. Rujan 2023. 18:44

Thinkpurple tnx!
    Petrica e baš si me nasmijala s ovim 🤣🤣🤣
    Ja se isto još nisam odvažila na vožnju iako često razmišljam da bi jer bi voljela otići s njim šetati uz more.

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

mom.I
    18. Rujan 2023. 20:36

Lightblue, neizmjerno mi je drago da ste napokon svi skupa. Uživajte sad i držite se, najgore je prošlo 🍀

Ally, evo mi smo se vozili već xy puta. Prvi puta nakon nekih 10ak dana, ali to je bilo samo po gradu. Bili smo sami i u Zg-u, a imamo 100 km u jednom smjeru. Zapravo se često vozimo jer kod nas ni pelene ne mogu kupit, tako da.. U većini slučajeva vožnju prespava, ako ne spava promatra okolo, bude miran. Gledam da prije neke dulje vožnje bude sit i onda sve bude bez problema.

Rota. Mi smo se odlučili za cjepivo tako da je V prije mjesec dana primio prvu dozu, za mjesec dana ide druga. Isto sam tu pitala za to i puno mi je pomoglo što su cure podijelile iskustva. 😊

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

• cordis00
    19. Rujan 2023. 09:28

Ja sam prvi put sjela u auto s prvom malom kad je vec mogla drzat glavicu. A sad sam vozila s drugom kad se netko iza vozio s njom inace se jos ne bi usudila.
    Thinkpurple kako je koza maloj? Jel se smirilo sve?
    —-
    Meni je jucer bio grozan dan i osjecala sam se kao najgora majka ikad😩. Starija (atopicarka, alergicarka) je zgrabila moju termosicu s kavom dok sam isla presvuc malu, doslovno je bila metar od mene, ja sam zaboravila zatvorit jer sam nekad na 100 strana i prolila se po prsima, ona vrisnula, ja pogledam, ja vrisnula. Nije bila kipuca, samo vruca, odmah smo je pod hladnu vodu i smirilo se i onda je krenilo crvenilo s plikovima pa mi doslo da je kava s mlijekom😩. Pa smo dali fenistil i namazala ju s korticima, sva je bila po prsima trbuhu i malo leda gdje je kava bila od tih plikova. Al srecom smirilo se cim je to sve prodjelovo ubrzo. I jos ova mlada ima ispod pazuha kao nakupine stare koze, oprala sam to s fizioloskom i malo se crvene ti pregibi, odmah mi je pao mrak na oci, zar i ona ima atopijski, pedica je rekla nek mazem plimikolom, da je mozda mikoza jer je to cesto kod tih malih ako se ne obrise dobro itd pa pratimo. Znam da ima i gorih stvari, ali eto, mene to sve nekako pogada.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Ally007
    19. Rujan 2023. 09:59

Petrica - e plačem od smijeha 😂😂
    Cordisoo- ako te tjesi povremeno su i mom malom crveni pregibi. Mislim da je to ako mu bude malo vruće. Ne obazirem se previše na to, prodje samo od sebe. Mislim da je najbolje što manje čačkati. Zao mi je zbog kave, mogu misliti koji stres. Meni je to isto strah svako jutro da ga ne polijem.
    Nos još nismo čistili, smrkljjci koji dodju sami i prodju. Načelno zbilja i muž i ja imamo teoriju što manje čačkati i, ako može, pustit da se stvari same riješe.
    Mom.I - možda se i ja odvažim, i moj je načelno miran u autu.
    Bambi na koji način su slični? 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• Petrica_92
    19. Rujan 2023. 14:00

Moj mali michelinko ima jako puno pregiba 🙈 i ispod vrata mi redovito nastane ojedina, od vlage/znoja/mlijeka koje mu tu zapne.
    Mazem ga Pavlovicevom kremom po tim pregibima i u roku 2 dana mu je skroz nestalo.
    Btw - iskrena preporuka za Pavlovicevu kremu koju rade u Gradskim ljekarnama (Zagreb specificno, ne znam za ostale gradove). Ja sam kupila na Savici i fantasticna je razmazivost i bas lijepo njeguje pelensku regiju.

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Karamela22
    19. Rujan 2023. 15:16

Moj se voli voziti u autu ali nismo još sami isli nigdje. 
    Ojedine i moj ima često na pregibima. I crvenilo. Svaku vecer  s mokrom krpicom obrišem i dobro dobro osusim i ne mažem s ničim. Tako mu najbrže prođe. 
    Nokti i mene zanima s čim kako i kad im režete. Prestali su sami pucati.

Kako vam prolaze skokovi u razvoju? Jel ih primijetite? 

• cordis00
    19. Rujan 2023. 16:48

Hvala vam cure, bas ste me malo ohrabrile i utjesile❤️.
    Noktici- ja sam baby skaricama onim sa zaobljenim vrhom, znam da kazu da se ne smiju prije mjesec dana, a do tad rukavice, ja sam svejedno odrezala prvi put prije prvog mj jer se rodila vec s dugim i vec u rodilistu se izgrebala cijela. Ja ju normalno uzmem za rukicu i rezem, samo polako nokat po nokat. Procitala sam da ona elektricna il obicna raspica nisu dobri zbog vibracija koje salju u bazu nokta, jel ima tu sta, ne znam🤷‍♀️.
    Thinkpurple ajde bas mi je drago da se vama osip smirio❤️.
    Skokovi- bilo je nesto nervoze i cluster hranjenja na pocetku, jel to prvi skok il navikavanje, ne znam, sad ocekujem taj sa 6 tjedana, za 2 dana puni tocno 6 pa cemo vidjeti. Znam da stalno spominjem stariju, al to je jedino iskustvo koje imam😅, kod nje nisu bili kriticni skokovi nego regresije koje su trajale u nedogled😅.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

bambi27zg
    19. Rujan 2023. 20:53

Ally po obrascima ponasanja, kad citam tvoje postove kao da citam sto Marko i ja radimo i kak se ponasa 😄
    Nokti Onom aparaturom za manikiranje koju sam s Alija narucila, nozne jos nismo morali rezati, palac je bio krotican, ali se sad odlomio 😅 
    Skokovi a kako koji dan, ima dana u fazi skoka kad je med i mlijeko, ima dana (danas khm) kad sam do 9 ujutro vec iscijedena naranca 🙈 Vecinom cesce sisa i samo da je spavati po meni (kroz dan). Noci za sad (kuc kuc) i dalje spava po 5-6 h u kreveticu pa hranjenje pa onda krecu kraca spavanja do budenja budenja. Trebao hi skok za vikend zavrsiti po aplikaciji. 
    Jao regresije, vi iskusnije mame kad krecu i sto ovekivati? 

Mi imamo sutra prvu pikicu i rotu - imate kakve savjete ili nesto? Pripremila sam frescopad flastere, cepice imam jos prije kupljene, imamo digitalni termometar za detekciju i onaj savitljivi za guzno mjerenje spremne. 
    Vidjela sam da ste pisali da posliej rote treba paziti kod pelena da mi ne pokupimo i da pola sata nema sisanja ako sam dobro upamtila. 
    I nadam se da ce pedijatrica biti bolje volje i ljubaznija nego na prvom pregledu s kojom rijeci vise 😅

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Karamela22
    19. Rujan 2023. 21:24

Pitam vas za skok jer mi prolazimo ovaj s 5-6 tjedana. 2 dana i 2 noći dojenja staaalno. I uopće ne spava. S tim da prvi dan i noć uopće nisam kuzila sta je. Malo mi je mozak bio u magli. 
    Kažu da nakon skoka ide 2-3 dana da samo spavaju. Ja se nadam da će tako biti jer treba i meni i njemu odmor. Iako rađe bi prolazila ove skokove nego grčeve kad vrišti 🥲
    kako se nosite sa savjetima drugih u vezi bebe? Haha to ipak mislim da mi je najgori dio od kad sam postala mama. Top savjet mi je kad ima grčeve da ga stavim u kadicu i okupam ga. 
    A ja ne znam kud ću s njim od vrištanja a ne da ga kupam 😂
    Ja nemam savjet za cijepljenje, samo upijam sve vaše savjete i zapisujem 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.