Pitam vas za skok jer mi prolazimo ovaj s 5-6 tjedana. 2 dana i 2 noći dojenja staaalno. I uopće ne spava. S tim da prvi dan i noć uopće nisam kuzila sta je. Malo mi je mozak bio u magli.
Kažu da nakon skoka ide 2-3 dana da samo spavaju. Ja se nadam da će tako biti jer treba i meni i njemu odmor. Iako rađe bi prolazila ove skokove nego grčeve kad vrišti 🥲
kako se nosite sa savjetima drugih u vezi bebe? Haha to ipak mislim da mi je najgori dio od kad sam postala mama. Top savjet mi je kad ima grčeve da ga stavim u kadicu i okupam ga.
A ja ne znam kud ću s njim od vrištanja a ne da ga kupam 😂
Ja nemam savjet za cijepljenje, samo upijam sve vaše savjete i zapisujem 🙈
Je je, u tom je samo sisao i sisao, jedan dan je sve skupa bio skoro 8 suncanoj sati na sisi (aplilaciju imam koja mi racuna 😄). Onda ide par dana samo spavanja (vijeli dan i noc) i postane deugi covjek 😄
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Bambi, spremni ste za cijepljenje skroz, sve što si napisala je nama pedijatrica rekla, tako da je to to. Sretno i 🤞🏼 da vam ništa od pripremljenog ne bude trebalo 😊
.
Karamela, baš sam nedavno napisala kako sam dobila savjet da ga pustim da plače, samo nek ga ne učim na ruke 🤦🏼♀️ ja ih saslušam, pa kasnije sama vagnem koji ću poslušati, a koji ne. Većinom one savjete koje nisam sama tražila samo izignoriram 😅
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Karamela - mi bogme osjetimo sve skokove itekako. Bebač je prematurus, ali slijedi skokove ko da je tad terminski rodjen. Kad je imao onaj skok s 8-9 tj to je bio kao da je podemonio 4 dana. Ne sisa, ali se stalno htio nositi, neutješno plakao itd. Tad sam i otkrila što je skok jer sam guglala "why is my 8 week baby crying". Nakon tog sam si skinula onu wonder weeks aplikaciju koja pokazuje da je opet u skoku, sto sam isla provjeravati jer je opet 2 dana nemoguć. Trajno je nezadovoljan što god napravila. Meni nakon niti jednog skoka nije spavao, tj nakon prošlog sam bila sretna jer je kao "uhvatio ritam", pa je spavao po noći i po 4-5h u komadu. Uglavnom, prerano sam se poveselila, opet ne spava.
Thinkpurple - i nas mali ima crvenilo ispod debelog vrata, tj nabora na vratu. Al to računam da je zato što mu se unatoč našim brisanjima tijekom jela slijeva mlijeko pa ga malo nagriza. Trudim se što više luftat vrat, onak kad mi spava na rukama ga pustim da mu glavica malo visi. Prvo smo čistili s vodom, osusili i namazali Pavlovicevom. Ali sad samo obrišem vodom, osušim i to mi se cini bolje. Što se umora tiče, od dana do dana. Ne znam više kako je to spavati u komadu, kad odspavam 3h ko da sam na lutriji dobila. Kad bebac najdulje u komadu spava (od 20/21h - cca ponoći) ja spremim stvari po kući, gledam tv ili radim nešto za sebe (citaj-cupam obrve ko jučer, da ne budem gargamel). Jednostavno se ne mogu prisiliti da odem odmah spavati, makar bi mi to bilo pametnije. Prije kad nije nis spavao smo muz i ja spavali naizmjence, ja bih često znala odvaliti blok od 19-22,da budem prisebna kroz noć. Sad me izluđuje što već danima ne spava kak treba iza 4. Nahranim ga od 3 do pol 4, spava dobro pol sata i onda kreće agonija do dizanja. Da mi samo taj komad do 7 odspava (pa čak i ako je nemiran od ponoci do 3) bila bih skroz ok, ovako je svako jutro borba za dizanje. Počela sam skroz spuštati rolete na sobi da ne skuzi da je dan (pogleda kroz prozor i ako vidi svjetlo ne želi više zaspat).
Petrica - koja apoteka na Savici? Jel ona velika kod pekare? I ja sam svoju zadnju Pavlovicevu uzela tu, al mi je nekak čudna, pretekuća na opip. Ove dosad su sve bile malo gušće. I dosta je mala kutijica.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Mi smo ta nasisavanja imali izmedju 4. I 5.tj. Ne znam jel to bio neki skok uranjeni ili što.
danas smo točno 6 tj i ovu noć je bio horor. Ništa od spavanja, stalno se budio i plakao. Sad sam kao zombi. Evo spava na meni na kauču, jedino je tako miran, a i ovako se koprca.
.
Meni i dalje nije jasno zašto mi idemo na cijepljenje sa 3.mj, a vi svi sa 2 😮
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Thinkpurple ne podnosim najbolje to nespavanje. Nastavila sam piti vitamine koje sam kroz trudnoću pila i uzela sam neko željezo. Mrtva sam.
I kod nas je kritično oko 3-4 ujutro. Po sat-dva zna trajati cviljenje, kakanje, stenjanje. Ja se natjeram da idem spavati navečer kad i on pa makar to bilo u 8. Drugačije ne mogu. On i ja smo skroz sami 0-24. I jednostavno mi nema druge. Tu prvu rundu spavanca najbolje i najčvršće odspava. Mislim da ću tek za 2-3 mj osjetiti prave posljedice nespavanja i umora. Da ne pričam kako se loše hranim.
Evo nas s pikice! Zalijepili smo fresco, podojili se i sad spava na meni na balkonu 🙂
Spavanje bebe - pocela sam pratiti koliko i kako spava cisto da vidim imamo li kakav rotam kroz dan, doduse sad je jos skok i sve pa e znam koliko je vjerodostojno. Kroz noc je manje-vise ok, imao je prosli tjedan fazu da se s podojem oko 2/3 razbudi pa ga se treba uspavljivti, sad ga ostavim u krevetu dulje poslije podoja pa tek onda prebackm u njegov. Obicno ide spavagi oko 20-21.
Spavanje mame - e ista prica 😩 umjesto da najkasnije u 22 legnem i spavam ja sredujem stan, sebe, kuham, upalil TV i slicno i na kraju legnem poslije 23 i kunem samu sebe svaku noc u 3 ujutro. Pijem i dalje Novalac j zeljezo, idem sljedecei mjesec KKS napravkti da vidi doktor na cemu smo 😅 Ali mi fali sna u komadu, nakupim ja 5-6 sati sve skupa, ali isto rascjepkano. Cak sam razmisljala za vikend da jednu noc izdojim mlijeka i spremim bocicu i uvalim muzu da ga nahrani 🙈
Mia meni isti bilo cudno to vase s 3 mjeseca 😅 znqm da ide 2,4,6…
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Citam vas i dijelim istu sudbinu 😭
Ocekivala sam tu “nadoknadu” sna nakon skoka ali se nije desila niti nakon jednog 😂 Trenutno smo u jednom dizem skoku 8-9 nedelja i haos je. Najvise zbog spavanja, nije neki placljivko imace pa tako ni sad, oduvijek doji cesto i dugo pa se to samo jos produzilo, ali nespavanje majko moja mila. Ta bi mogla cijeli dan a da ne spava, evo ne znam kako, ali se desi i to. U najboljem slucaju soava 2-3x po 15 min. Jedna noc nam bude oke sa 2-3 budjenja, jednom flasica ostalo dojenje, pa uspijem skupit 3-4h sna u komadu ali nerijetko ni nakon flasice ne uspije, pa sisu uvali i nosaj nema druge 😂 Dok noc kao sinoc je za plakat, sto i jesam (mislim redovno ja to kao ispusni ventil) svakih 45 min, ne place ali bi da bude na sisi i spava, a ja se rastajem sa zivotom jer sam uvijek imala kvalitetan san i sad dodje jedna nespavalica. Jos 6 dana app pokazuje, ko prezivi nek isprica 😂
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Evo nas s pikice! Zalijepili smo fresco, podojili se i sad spava na meni na balkonu 🙂
Spavanje bebe - pocela sam pratiti koliko i kako spava cisto da vidim imamo li kakav rotam kroz dan, doduse sad je jos skok i sve pa e znam koliko je vjerodostojno. Kroz noc je manje-vise ok, imao je prosli tjedan fazu da se s podojem oko 2/3 razbudi pa ga se treba uspavljivti, sad ga ostavim u krevetu dulje poslije podoja pa tek onda prebackm u njegov. Obicno ide spavagi oko 20-21.
Spavanje mame - e ista prica 😩 umjesto da najkasnije u 22 legnem i spavam ja sredujem stan, sebe, kuham, upalil TV i slicno i na kraju legnem poslije 23 i kunem samu sebe svaku noc u 3 ujutro. Pijem i dalje Novalac j zeljezo, idem sljedecei mjesec KKS napravkti da vidi doktor na cemu smo 😅 Ali mi fali sna u komadu, nakupim ja 5-6 sati sve skupa, ali isto rascjepkano. Cak sam razmisljala za vikend da jednu noc izdojim mlijeka i spremim bocicu i uvalim muzu da ga nahrani 🙈
Mia meni isti bilo cudno to vase s 3 mjeseca 😅 znqm da ide 2,4,6…
Pa ne razumijem uopće 😮😮
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Ally ne znam di je pekarna, al ona ljekarna kod DM-a i Pepca tamo, blizu odmah pored Slavonske.
Ja se ne mogu zaliti, maleni je stvarno izuzetno dobar, miran i nezahtjevan - idem u setnje, na kave, pecem dizana tijesta, kuham svaki dan.
Poceli smo pratiti po profilu mamina spavalica wake windows i uci se samouspavati, potpuno lijepo i mirno.
Nije svaki dan uspjesno; ali trudimo se.
Puno je vise porod na meni ostavio traga nego na njemu..
Preporuka za aplikaciju Baby Daybook - ja nista ne bih mogla zapamtiti, ovako sve pratim i super mi je to!
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Thinkpurple mislim da nisam napisala nikad tako da bez brige. Muž radi van HR. Moji i njegovi nisu u gradu di i ja. Tako da sam sama za sad. Dođu mi nekad pomoći ali većinom sam sama s njim. Nekad se divim sama sebi, nekad plačem i mislim da ću se raspasti. Ima svega.
Od rutine nemam ni R. Iako ne mogu se previše žaliti na njega. Samo ovaj skok je sad kritičan.
Koliko to traje? 2 dan je bilo cicanje a danas samo neka nervoza i plakanje. Čekam to famozno spavanje.
Sortiraj odgovore
Najstariji