Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MamaPa
    24. Rujan 2023. 04:58

Javljamo se i mi 🙋🏽‍♀️ Redovito vas citam i pratim ali kako je moj maleni jedan od najmlađih bebe, onda samo skupljam iskustva i bilježim što nas čeka 😅
    Kod nas je situacija kao kod većine, ima savršenih dana, ima onih malo težih ali sve skupa to funkcionira ☺️ 
    Moja maleni je isključivo dojen i kaka još uvijek nekoliko puta po danu, čak 7-8 puta. Patronažna nam je rekla da je to skroz ok i da neke bebe kakaju tijekom ili nakon svakog podoja. Malo se muci s kakanjem ujutro, od cca 7 do 10 ima po 3-4 stolice i iako su skroz mekane, njemu baš i ne ide pa se to malo mučimo i grčkom ali onda kroz dan ide puno lakše. 
    Pelene zanima me koje pelene korisite? Ja sam dosad pampers premium i baš sam jako nezadovoljna jer nam se više puta dogodilo da mu propuste i onda bude mokar po leđima na boku na kojem leži. Inače, pelene mu mijenjam čim se pokaka, kad osjetim da je popišan ili u najgorem slučaju prije podoja. Pampers premium nam zna promočiti čak i kad je pelena praktički suha, a pazim kad ga presvlačim da mu pišolincs okrenem prema dolje. Čitala sam ns nekim drugim forumima starije teme i tamo su se žene dosta žalile na pampers, a ja sam ih koristila prema preporuci. 
    Trenutno sam naručila Huggies i teta Violeta cotton premium pa se nadam da bude bolje ali zanimaju me i vaša iskustva. 

• Petrica_92
    24. Rujan 2023. 05:53

MamaPa isto iskustvo imam s Pampers Premium.
    Violeta Air Dry i Kaufland Bevola su mi se pokazale odlicne. Mali ima samo 1 stolicu dnevno pa bude obilna, ove dvoje mi jos niti jednom nisu promocile

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

• ružica
    24. Rujan 2023. 06:07

Manapa, biti ce ti super Violetta cotton, i nama su Pampersice grozne. Ja sam i s jedbim i drugim sinom koristila citton premium, samo pazi da uzmes pravu veličinu. Moj ima 3 mjeseca i 7 kila i vec dize je na dvojci i sigirno ce biti jos neko vrijeme...
    Netko je pitao za bocu i sisac, Avent stanlena, savrsena. Malome je legla izvrsno. I bilada vise ne bih uzela plasticnu bocu od kada sam provala staklenu.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

bambi27zg
    24. Rujan 2023. 11:49

I nama Avent bocice super! U Bipi su trenutno na akciji sisaci 3+ mjeseca. Moram izvidjeti staklene bocice, do sad samo plasticne nasla 🙈 
    Pelene smo Pampers premium care i zadovoljni, jednom je promocilo i to zato jer smo presli na vecu velicinu, a baka je zo zalijepila loose fit i niski struk 🙄 a i on je dao velik doprinos 💩 😅 Super mi je onaj upijajuci sloj jer ima obicno jednu prilicno obilnu dzolicu dnevni i sve se upije u to (mada ga idmah preskidamo kad vidimo da je kakao, tj cujemi 😄), babylove isto zadovoljni sti se tice curenja, ali kar se pokaka sve ostane na njemu 🙈
    *
    Nama bila burna noc i svaka dva sata budenje i sisanje po pola sata pa podrigivanje - jel vi njih ako zaspu na podoju/hranjenju dizete za podrig ili? 
    A onda je frajer odlucio u 8 ujutro da on vjse ne zeli sisu 😳 derao se kao lud, gladan, ceven, ali sisu nece. Srecom imala sam nesto izdojenog i to mu ugrijali i dali da se umiri i sad sam trcala u Bipu ra kupim AD da imamo doma 🍼 trenutno sisa sisu, nadam se da je ono bila neka epizida 🤞🏼

I nama je evoluirao z novog Pokemona 😆 dulje se sam animira, glas mu se promijenio, lovi igracke, smije se jos i vise dok je budan, narocito muzu i meni, sam trazi podrigivanje na rame, bas prati one kartice... Tummy time joe uvijek vise radimi na meni i kad se prematamo, na podu na ne ide bss jer ja ne mogu od leda 🙈

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Ally007
    24. Rujan 2023. 11:52

MamaPa - mi smo na pampers premium od početka (prvo 0,sada 1) i odlične su nam. Promoce jedino ako je ne zakopcam dobro. Prema uputi patronazne nakon kopcanja uvijek gurnem vrh prsta u onaj dio oko nogica i samo ukrug izvadim lastiku. I mora se onaj dio di se kopča poravnati. Ja ga sad znam po noći ne previti 6h, ujutro pelena bude ful puna i mokra i nikad ne promoci. Isto i za stolicu, kaka 1x u 1 ili 2 dana, bude bas dosta, nikad nije promocilo. Makar nakon kakanja nikad ne stoji nego ga odmah prematam. Mozda ovisi od bebe do bebe. Ja se sad ne usudim prelaziti na neke druge jeftinije jer se bojim da ne dobije osip, kad mu ove već tako dobro pašu.
    Afrodita i ostale cure - super da ste se javile. Baš je dobro doci na forum i opet pročitati kako svi više manje prolazimo kroz isto i kako se bebači slično razvijaju.
    Moj je isto kao krenuo rukom lagano prema igračkama, i dalje ne mogu procijeniti jel bezveze lamata ili je s namjerom. U baby gymu je uspio biti svaki dan po par minuta, gleda okolo, ali onda svejedno želi da ga i u njemu zabavljam 😭. Mozda je jednostavno takva beba, uopće ne želi sam biti. Počeo se sve više smijati (ne na glas) i dosta guguće, preslatko. I krenuo je problem s tummy time. Otkrio je da ako jednu ruku malo ispruži,a glavu zabaci i ritne se nogom, da se može okrenuti na polubok. Tako da ga ja stalno okrećem na trbuh, a on se odmah okrene na bok, leži, cucla si podlakticu i odmara . Uopce ne znam kako da ga spriječim u tome, a taman je bas dobro drzao glavu. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Ally007
    24. Rujan 2023. 12:14

Ps. Kako vi oblačite svoje bebace za spavanje? Mi smo dosad kad nije bilo vruće koristili dekicu pa bih ga pokrila po donjem dijelu tijela (da, znam da se ne preporuča), ali sad se bas jako počeo kretati pa se bojim da ne udje pod nju i uguši se. U stanu nam je cca 24 C,prozor na obrliht. Bas sam stavila i termometar u sobu da provjerim. Ali meni bude sad hladno po noći, pokrijem se i poplunom i dekom (iako piše 24 na termometru). Njega sam po upitstvima na netu obukla u bodi s kratkim rukavima i iznad njega ono u 1 komadu (nije vreca, nego kao onesie). Al ne znam kako mu nije u tome hladno, ja bih se smrzla. Vrecu imam neku tanku ljetnu s rukavima, koju ni nismo po ljeti mogli koristiti jer se rodio premali pa bi mu glava upala kroz rupu. A sad se bojim da bi mu u njoj bilo hladno, s kratkim rukavima ispod. Jel imate vi vreće za spavanje? Ako da, od koliko TOGa? Imaju li vreće rukave ili su bez njih? I što bebači nose ispod? Kupila bih mu odmah da imamo i za zimu, mislim da je kod nas u stanu uvijek cca 23C, kad upalimo grijanje. 

bambi27zg
    24. Rujan 2023. 12:57

Thinkpurple tnx, baci cu oko! 
    Nisam znala za obaj strajk dojenja 😳 
    HM sam skoro sva roba, s kapama muku mucimo jer nam 62 ne prelazi usi, a 68 preveliko 🙄 glava je 40 cm ali valjfa neki takav oblik, za sad ga imam u 68 jer bolje da su usi unutra koliko god smjesno izgledao kao strumf 😄
    Ally evo i pelene nasima pasu 😄😄😄 
    Sto se tice spavanja sad je ovih zadnjih dana u pizdamici na zip iz HMa (dugo sve) i bez pokrivanja. Imamo vrecu 0-6 mj ali mislim da bude ok za sad, ako nije jos uvijek prevelika, a za zimu bih trebala neku deblju. Citala sam za SIDS je bolje da im je hladnije mego toplije pa se vodimo time 🙈

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Mia2023
    24. Rujan 2023. 14:06

Pelene mi od prvog dana koristimo babylove, desilo se da nam sa strane promoče po noći, ali mislim da je to do mog vrlo stručnog brzinskog noćnog prematanja 🤣 kakica nije nikad procurila, a bome je uvijek ima. Danas smo baš prešli na veličinu 2. 
    Bočice super nam je Dr Browns usko grlo, ali plastična. Pre nespretna sam za imati staklenu 🙈
    Spavanje mi smo za sad spavali u ljetnoj vreći, bodiju i hlačicama. I baš sam vas htjela pitati kako to vi. Baš je zahladilo. Pojma nemam kako da ga sad ni u stanu oblačimo. Kihnuo je danas već 4 puta, valjda neće opet prehlada 😭
    Jagoda baš mi je grozno to pročitati. Moj se jednom zagrcnuo tijekom jedenja i premrla sam. Čula sam da je dobro im puhati tada u lice, da tako dođu k sebi. Nadam se da će biti sve u redu 🥰

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

Ally007
    24. Rujan 2023. 15:22

Jagoda - nas mali je bio prematurus koji je imao u rodilištu apneje pa sam ja bila skroz zabrinuta. Tamo su mi sestre rekle da se kao nakon jela mora obavezno podrignuti (sto se meni redovito nikako nije htio), a ako se ne podrigne da ga se nakon jela stavi spavati na bok. Pa smo motali ručnik iza ledja i stavljali ga na bok (naizmjence jedan pa drugi). Ako se zagrcne su rekli da ga se mora natjerati da zaplače i prodiše, najčešće bolnim podražajem u vidu čupkanja za kosu ili stipanja za nogu. Sad se i dalje zna zagrcnuti, samo 1x sam ga čupala za kosu, ostalo sve uspije sam rasplakati se. Kako je sad veći počeo se jako okretati tako da sam ga zbog toga i SIDSa pocela samo na ledja stavljati, nadam se da se neće zagrcavati (čini mi se da ipak manje bljucka trenutno i da ima bolju kontrolu, a i bolje se podrigne). 
    Netko je pitao dal podrigujemo dijete kad zaspi. Odgovor--nekad da, nekad ne. Najčešće na pol hranjenja probam, ako ide ide. Na kraju ovisno kako procijenim koliko se nagutao zraka. Kad jako tvrdo zaspi može ga se okretati kako god, neće se probudit.
    Oblačenje - mališa je bas toplokrvan, cijelo ljeto je bio u kratkom. Ako bi ga deblje obukli (dugi rukavi, hlačice), odmah bi bio crven ili nervozan. Gledala sam ljude kako velike bebe vode u kolicima skroz obučene, a naša mrvica od 3 kg je bio skroz golih nogu (malo mi je bilo neugodno u prolazu). Sad je po doma u bodiju dugih rukava, i u zadnjih par dana hlačice i čarape. To mu je ok. Po danu kad zaspi ga znam laganom dekicom pokrit. U šetnji isto, makar je još prije 4 dana imao gole noge. Sad ni ja ne znam kaj ću. Mozda sve dugo +deblja deka u košaru od kolica? Razmišljam da kupim onu jednu vreću od 1 TOG, ta piše da je za prijelazno razdoblje. Isto računam bolje da mu je hladnije zbog SIDSa, a opet - nocas je bas nemirno spavao. Ne znam je li do crijeva ili hladnoće. 

Pahuljka
    24. Rujan 2023. 16:51

Curke kad vec pricamo o vrecama za spavanje koja je fora da se zskopcavaju odozgo 🤨 Odn zip odozgo prema dole ? Jedva da je spustim, ko tempirana bimba da je, a jos i taj zip oko glave da joj cackam def nije prakticno bar za nas (laganog je sna). Imam jednu iz c&a mada i istale su na isti fazon, h&m takodje…  Gdje vi kupujete i da li je bolje sa rukavima ili bez ? Dekica je najprakticnija ali sad se i nasa pocela vrpoljit tako da me strah, mada sam nasla dobro rjesenje ; malo veca dekica s donje i sa jedne strane je zatrpam za duseki doslovno samo ne ubacim ispod a upratila sam da se nikad ne spusta dole, uvijek se gura nogicama ka gore tako da sam jos neko vrijeme na tome ali sta kad dodje zima ? Koja i koji rukavi ?

11dpo 22.11.2022 prvi ➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.