Bok cure, ja vas citam ali niksk se javiti. Koliko vidim, sve smo u slicnim problemims. Mi smo obavili prvi pregled, sada je na 55 cm i 4,600kg,, nosi vel 56. A todila se s 49 cm, tak da je bas puno narasla u 1 mj.
Do prije tjedan dana je bila mirna i super, malo se naprezala i mucila kod kakanja, a onda krenuo neki kaos. Prvo cendrava sva od 6 do 10 navecer kad ide spavati cca. A onda krenule epizode vristanja. Ocito grcevi... ali nije iskljucivo sat vremena svaki dan u isto vrijeme nego po 10, 15 min vristanja u nekoliko navrata. Uglavnom navecer ali evo jucer je imala 2 epizode oko 2 popodne, a navecer je bio mir. Uz to nije kakala 3 dana, a onda je sad jucer i danas kakala ali jako rijetku i masnu stolicu, kao proljev. Netko je napisao da je beba od Espumisana imala proljev pa razmisljam da je i kod nas to mozda slucaj jer sam joj pocela davati Espumisan i Biogaiu po preporuci pediatrice. Jos me ti grcevi i ne bi toliko brinuli i smetali koliko njezina borba s probavom koja traje cijeli dan i noc. Nakon jela nikako podrignuti, nosimo je na ramenu pa se uspava pa spustimo i krene se uvijati, bacakati, ritati nogicama, pa stenje, napinje se, hropce, cudno uzdise, bas vidim da se muci pa je opet dignem pa oept spustim pa opet i to zna trajati po 2 sata dok se ne umiri da zaspe opet. I onda nekad odspava normalno sat, dva a nekad se opet probudi od tog izvijanja pa bude sva cendrava. Jos preko dana to nrkak hendlamo ali po noci bude koma jer ja vise nemam snage dizat je po 100 puta. Tu i tamo malo bljucne ali ne bi rekla da puno bljucka pa da ima onaj refluks. Iskreno, malo sam ocajna jer sam ja preumorna. Nikalo se naspavati i odmoriti. I onda smo u zacaranom krugu jer ja postanem nervozna i onda je ona opet nervozna itd. Ne znam kak joj pompci da izbaci taj zrak sto prije. Radimo masazu trbuha i vjezbice s nogama....
.
Stl se tice cjepiva, i mi smo u DZ u Ivanicgradskoj i nama je za dodatno cjepivo rekla 70 eura sto cemo naravno platiti ali ne kuzim kak je negdje 60? I svakako cu je cijepiti protiv rote.
.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Moja prehrana... pa slicno kao vasa. Jedem bas ouno kruha i peciva jer mi je to najlakse. Kad je muz doma (radi smjenski) onda je sve lakse pa mi napravi bilo sto i skuha itd. Nekad nam moji roditelji donesu rucak i to bude oke tako da je i meni rucak dobar ali sve ostali obroci svakakvi! I k tome sam bas puno gladna i zedna stalno od dojenja valjda... 🙈 jedino sam imala alergijsku reakciju (koprivnjacu) pa sam izbacila puno toga sve potencijalne alergene i tu sam bila ocajna jer je ostalo malo toga sto mogu jesti. Mlijecno ne jedem uopce jer meni smeta zbog IBSa pa mislim da bi njoj bilo onda jos gore.
.
Ja jos uvijek imam malo lohije i to me uzasno nervira jer mrzim nositi uloske (inace sam na tamponima i menstrualnoj casici) a ovo nikak pa nikak da prestane. I neopisivo me zivcira curenje mlijeka, jedva cekam da se to malo ustabili. I iskreno, jedva cekam jesen jer mi je stalno vruce, znojim se i onda uz krv, mlijeko i to sve, bas mi bude dosta! 😭 i inace kad dojim, stavim na drugu cicu haaku i ona povuce visak. Nocas nisam i sve ki je iscurilo po krevetu i po njoj i morala sam je presvlacoti nakon sto je zaspala pa se razbudila. Htjrla sam plakati od muke. A tu j tamo stvarno i placem skupa s jjlm 😞😭
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Heeej cure, dugo se nisam stigla javiti, ali sam pokušali popratiti koliko sam mogla. Vidim hrou beba od zadnjeg javljanja i svima cestitam od srca ❤️❤️
Rez odnosno carskog me ne boli jace ujutro, jedino kad se ustajem kao da radim trbusnjak. A to radim cesto. Navika.... Malena nam je super zadnjih mjesec dana, spava od 21 do 9 ujutro budeci se samo da pojede. Ja imam problem sto je mogu odmah zaspati pa po sat i pol zurim u prazno (ne palim mobitel jer onda tek ne mogu zaspati). Jos uvijek izdajam, ali samo 4x dnevno i cca 400 ml. Odlucila sam smanjiti na 3x dnevno jer jednostavno ne stignem. Odem u setnju, na kavu ili dobijem goste i to izdajanje oko 18 jednostavno preskočim pa me krene bolit....
Idemo ju cijepiti za rotu u ponedjeljak, valjda nece biti nuspojava. To je kratko od nas, puno vas pozdravljamo beba T i ja ❤️
👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
1) 12/21. AIH odgođen
2) 1/22 AIH➖
3) 6/22 AIH ➖
9/22 ➕
7/23 stigla curka 😇💖
2/25 ➕ (termin 23.9.25.)
Danas se rastajem sa životom. Od nespavanja + promjena vremena. Ne znam jesam došla ili pošla.
Skok- nova vještina koju je bebac naučio nakon skoka je očito cendranje bez razloga. Tj mislim da nije bez razloga nego traži da sam stalo pored njega.
Petrica, moj trenutno opseg glave 41. Isto mu malo kljuca kad je na trbuščiću ali ide na bolje.
Espumisan moj je loše reagirao na espumisan. Ja dajem samo bio gaia a s grčevima se borimo nosanjem i grijanjem trbuščića.
Podrigivanje ni moj nije htio nikako. Sad sam skužila da mu ne pase preko ramena nego glava na moja prsa i vise nekako uspravno glava i vrat i sad skoro svaki put podrigne.
Probava ko švicarski se u 4 ujutro kreće kakanje. I to traje i traje. Trenutno mi je to najgori dio dana/noći.
Super za cure sta ste se javile. ❤️
Evo i nas malo…
Lightblue bas sam se obradovala sto su bebaci kuci konacno 🎊🎊💖
Ostale curke ozvinite , ja pored troje djece, jedno skolarac, drugo toddler i mala beba ne znam gdje udaram, uletim pomalo procitam ali vidim manje vise sve ste dobro, a bebe ko bebe, sve sto prolazite je sasvim normalno i dio roditeljstva. Neke bebe su zahtjevnije neke nisu, kako koga zapadne jbg… u biti sve se to samo treba pregurati i kasnije milina…
Mi smo dobro, poceo je spavati cijelu noc, nema vise ni obroka, zadnji obrok u 23h pa sljedeci ujutru u 07h. Ja dosla sebi 😮💨 Grceva nema vec neko vrijeme pa mislim da mogu zvanicno proglasiti kraj grceva. A da, htjela sam napisati takodje za neke curke tu koje se bore sa tim grcevima da pripaze na razliku izmedju grceva i kolika. Mnogi misle da je to isto medjutim nije.
U fazi smo posezanja za igrackama , pokusava do dohvati ali jos nije bas vjest skroz, vise ih nasumicno udara ali definitivno pokusava da dohvati. Osmijeha jos nemamo osim onog spontanog u snu ali bude i to. Mrgud je sam po sebi 🫣 Ja sam super, pomalo pocinjem i raditi od kuce na laptopu, vracam se starim rutinama i mogu vam reci da prija.
Evo malca:
https://ibb.co/86wSGvG
https://ibb.co/y5Zyx2W
Kao sto vidite, ljutnja mu je draza od smijanja 😂😂 A dobro i tata mu je preozbiljan uvijek. Valjda genetika …
💋💋
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Vanilla draga, zao mi je za grceve ali vjeruj meni, pomoci nema dok samo ne prode, odnosno dok ne promjenis hranu ako je na dohrani. Mene je Aptamil Comfort doslovno s oba sina spasio. Ovaj je po izlasku iz bolnice imao grceve uzasne, nakon tri dana od promjene hrane - prestali. Sada mema apsilutno nikakve probleme vec dugo. Samo treba izdrzati...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sayuri, tebi i svim ostalim mamama s vise djece, kapa dolje, stvarno ste kraljice! Ti si spominjala neke kapi ua grceve koje su vam dosta pomogle, kako se zovu? I ako ti se hoce malo naoisati tu razliku kolika i grceva?
.
Ruzice, moja malecka je samo na cici. Nije na dohrani nikad bila pa ne znam jel mogi kako utjevati svojom prehranom. Mlijecno ne jedem uopce, a jedno vrijeme nisam nikakve alergene jela zbog svoje alergijske reakcije pa ne znam.
.
Nisam ovo mozda ni spominjala jos, ali moja je imala zuticu nakon poroda i jedan dan je bila na fototerapiji u bolnici. Pustili su nas doma i kao sve oke ali ona je i dalje bila malo zuta i jos dan danas je. Rekli su mi sto vise dojiti i izlagati danjem svijetlu i ja sam to sve radila ali ona je i dalje zuta malo. I doktorica je rekla da je to najvjerojatnije laktacijska zutica, odnosno nesto iz mog mlijeka joj izaziva i ta je navodno bezazlena i prođe sama od sebe. Vazno je da ona dobiva na tezini dobro, sto dobiva. Od poroda je dobila 1,5 kg a iz bolnice je izasla s porođajnom. Ima li neka od vas iskustva s tim?
E sad, buduci da je ona stalno nemirna kak sam napisala i 3 dana nije kakala, a onda je imala je tu rijetku i masnu stolicu, doktorica nas salje na vađenje krvi zbog razine bilirubina... ne znam jel to moze biti sto opasno. Malo sam zabrinuta
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Sayuri, tebi i svim ostalim mamama s vise djece, kapa dolje, stvarno ste kraljice! Ti si spominjala neke kapi ua grceve koje su vam dosta pomogle, kako se zovu? I ako ti se hoce malo naoisati tu razliku kolika i grceva?
.
Kupi u ljekarni The Gripe Water od Childlife-a vodicu za djeciji stomacic. Jeste malo skuplja, dodje oko 25€ ali vjeruj sjetiti ces me se. I uz to sam davala svaki dan Waya ( ne Biogaia) djecije kapi koje idu od rodjenja probiotik i grcevi nestali ko rukom odneseni. Procitaj recenzije za ovu vodicu kad stignes…
A za razliku grceva i kolika, kod kolika je karakteriaticno da se javljaju skoro svaki dan u skoro isto vrijeme i skoro isto traju i plac je jako intenzivan i neutjesan, nista ne pomaze jednostavno samo od sebe prodje kroz sat dva. Tu nece pomoci ni kapi ni nista. To je vezano za sazrijevanje i peristaltiku crijeva. S druge strane, grcevi su uzrokovani nakupljanjem zraka i gasova i nemogucnosti bebe da iste u kratkom roku izbaci tj isprdi. Kad beba isprdi vrlo cesto dodje do smirivanja placa. Pomaze nosanje, lupkanje masaza , iz razloga sto to sve utjece na kretanje zraka kroz crijeva i razbijanje mjehurica na manje mjehurice sto u principu radi Simetikon koji je glavni sastojak svih ovih kapi za grceve. Ja sam tacno kogla reci kod mog malca kad je grc a kad kolike i shodno tome sam djelovala. Ali to je moje iskustvo treceg djeteta. U svakom slucaju ove gore preparate mozes i za jedno i drugo… sad cu ti slike postaviti da vidis…sve je organsko i prirodno..
Childlife The Gripe water ( u biti mozes i druge proizvodjace samo je vazno da pise The Grripe water)
https://ibb.co/hWskPdm
Waya probiotik za bebe
https://ibb.co/T1pqfh4
💃36 🏋️♀️ 44
👦8
👶1
08/20 spontani 8tj
08/22 biohemijska
10/22 biohemijska 🤷♀️
15.11.2022➕👶
Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁
Wayu i mi koristimo od pocetka (onu s d3) i sve super, niti grceva niti kolika, 💩 redovita (5-6 dana u tjednu sigurbo, nekad i svaki dan u tjednu) - toliko redovita da se vec zabrinem ako dulje id 2 dana nije 😃 (znam da je 10ak dana skroz normalno)
👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
🙎🏽♂️34 sve ok
6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.
Hej žene, majke, kraljice!
Evo ja vas redovno čitam i pratim. Najveća stvar je što su moji dečki rođeni početkom ljeta pa kad mi prođemo neku fazu većina vas tek dođe u nju.
Moji dečki rastu i svakim danom sve se više na njima vidi koliko napreduju i koliko novih stvari nauče. Ne mogu reći da imamo bilo kakvu rutinu, više su to faze. Faza kad ih spustiš u krevetić i doslovno spavaju, faza kad vrište kad vide krevet a ne kad ih stavimo u njih, faza kad jedu 200 ml po obroku, faza kad ih molim da pojedu 120 ml. Nekad mislim da to ima veze sa skokovima, nekad mi se čini da to nema veze s ničim. Imam osjećaj da nikako da pogodim što bi oni htjeli. Što se tiče grčeva i onog jutarnjeg stenjanja sve je prestalo kad smo počeli koristiti Omni biotic Pandur, e sada da li se potrefilo kad je kraj tome ili ima veze s Pandom ne znam.
Muku mučimo sa željezom, trebaju piti Ferrum ali im to pada teško na želudac. Idealna zamjena su im Salvit Fervit kapi ali nestašica je tu svugdje kod nas pa ako netko slučajno zna da imaju te kapi kod vas molim vas udjelite informaciju. Imam jednu bočicu ali njih su dvojica pa ode dok kažeš keks.
Izdajam se još uvijek ali se to sada ozbiljno smanjuje. Do sada sam uspjela u 3 izdanja dnevno izdojiti oko 600 ml ali što su oni veći to manje vremena imam odnosno ne mogu biti dosljedna u terminima izdajanja i to mi pravi problem. Vjerujem da će biti mlijeka do njihovog 4.mj a poslije kako bude. Mislim da za blizance i 4 mj puno znači. Što se tiče hranjenje, puno sam toga izbjegavala ali kako mlijeko opada sad puno toga i uvodim.
Dečki su do sada imali neku fazu spavanja od 2 do 5 popodne pa sam u tom periodu kuhala. Vidjeti ćemo kako će biti dalje.
Čitam vaša razmišljanja o cijepljenju protiv rote i sve više razmišljam da ja moje cijepim. Nisam ni sama pametna.
Uglavnom pratim vas stalno.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji