Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Karamela22
    17. Rujan 2023. 20:09

I ja imam problema s curenjem mlijeka. Jastučići slabo pomažu. Nadam se da to prestane s vremenom. 
    Ajde razumijem da curi na jedu cicu dok on doji na drugoj. Ali bas me živcira sta curi stalno.
    I mame koje doje, sta jedete odnosno sta ste skroz izbacile iz prehrane? Ja sam vise luda. Ne znam sta mu smeta s sta ne. Nekad mi se čini da mu sve smeta i na rubu sam da se prebacim na AD 

bambi27zg
    17. Rujan 2023. 21:36

Curenje - i meni se nekako sad izreguliralo kak Thinkpurple pise, jastucice jos stavljam (DM/BIPA), ali su sve rjede mokri. Jedino po noci nekad zna biti jer dojim jednom/dva puta pa se nakupi valjda
    Hrana - manje-vise jedem sve, nisam jos cvjetacu, brojulu, zelje i neke teske stvari tipa kobasice i slicno, i jos nisam kravlje mlijeko kao cisti uz tipa corn flakes jela, ali ga pijem u kavi. Ginekolog mi je rekao da mogu sve ksim tih tezih stvari (ali kod mene je i IR pa moram manje UH), a pedijatricu cu u srijedu pitati za tipa orasaste plodove (do sad u manjim kolicinama bilo ok kad su u hrani) i morske plodove. Jaja jela vec nekoliko puta i sve ok. Ali mi recimo smetala tuna i leca (i to vise meni).
    Thinkpurple mi uzeli Nubelino podlogu i zadovoljni smo, onu preklopnu, blazi je dizajn od cosmatina (oni su mi malo psihodelicni 🙈) 
    Koje stvari s Alija te zanimaju? Meni se super pokazala mala torba za kolica, drzac za casu i mobitel za kolica, kartice c/b pa c/b i crveno itd kak ide po mjesecima, sprice za nos (koje su 80% jedfrinije preko Alija), naljepnice za zid, ono za manikuru noktiju koje mi je super - odradimo manikuru ko veliki 😎, ogledalo za autosjedalicu i “Frida” za poslije poroda. 
    Sad sam narucila onaj trokut za igru/razvoj i jos te neke stvarcice tipa “slikovnice” i slicno. 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Cvit
    17. Rujan 2023. 22:13

Bambi daj neke linkove, sve mi se cini super - mala torba, te kartice razne i drzac za casu i mob 😃
    Sjecam se da si i tokom trudnoce stavila onaj jedan post s linkovima svaceg neceg 😄

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

bambi27zg
    17. Rujan 2023. 22:50

Cvit evo ga taj iz trudnoce 😁

[ol]
    [li]Torba za kolica (veca i manja): [/li]
    [/ol]

HRK 145.45  53% Off | Sunveno Cat Diaper Bag Large Capacity Mommy Travel Bag Maternity Universal Baby Stroller Bags Organizer
    https://a.aliexpress.com/_mOKkliW

HRK 15.78  9% Off | Baby Stroller Accessoris Bag Cup Holder Cover Baby Bag Stroller Organizer Baby Carriage Pram Buggy Cart Bottle Bag Yoyo Stroller
    https://a.aliexpress.com/_mNwIC6w

2. Dodatak za kolica za casu 

HRK 23.14  18% Off | Baby Strap-on Stroller Accessories Cup Mobile Phone Bandage Holder Children Tricycle Bicycle Cart Bottle Rack Pushchair Carriage
    https://a.aliexpress.com/_mLH5VIe

3.“Frida” bocica za ispiranje - uzela sam i ravni nastvak

HRK 5.07  30% Off | Baby Showers Mom Peri Bottle for Postpartum Essentials Feminine Care MomWasher for Perineal Recovery Cleansing After Birth 500ML
    https://a.aliexpress.com/_mLn4ga6

4. Ogledalo za autosjedalicu

HRK 27.73  40% Off | Baby Car Mirror Safety View Back Seat Mirror Baby Facing Rear Ward Infant Care Square Safety Kids Monitor Car Accessories
    https://a.aliexpress.com/_mP3xlG2

5. Za ispiranje nosica

HRK 14.94  50% Off | Babi Nose Cleaner Rhinitis Nasal Washer Needle Tube Baby Nasal Aspirator Cleaner Syringe Baby Nose Washing for Children
    https://a.aliexpress.com/_mqMfvYK

6. Aparatic za manikuru 

HRK 39.27  54% Off | 3 Grinding Head Set Electric Nail Trimmer Baby Children Baby Nail Clippers Baby Nail Clippers Nail Polisher
    https://a.aliexpress.com/_m0cMlwq

7. kartice: Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! HRK28.41  51% Off | Montessori Baby Visual Stimulation Card Toy Black White Flash Cards High Contrast Visual Stimulation Learning Toys for Children

https://a.aliexpress.com/_mNq0L6I

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69

• cordis00
    17. Rujan 2023. 23:00

Lightblue predivni su i bas su mi slicni po slikama, ma pravi bebani sad, nek samo papaju, bas mi je drago da ste skupa, mislim da su najiscekivanije bebe foruma🥰
    Thinkpurple tako i moja starija dan ipo temp imala, sad samo cistim nosic spricom i fizioloskom, a mala isto zagano zastopan nosic, temp je imala 37 pa se nadam da nece rasti, bude lakse kad podoji pa usmrce to iz nosica pa ju drzim na sebi cim duze, po noci se cesto budila, vidit cemo ovu noc. Drzim fige da i kod vas brzo prode!
    Rota- sigurno cu cijepiti, cijepila sam i stariju plus sta je krenila u jaslice.
    Podloga- imam i ja casmatino od starije, al se sva odlijepila, ne znam, nisam zadovoljna, sad bi neku drugu narucila za probu, bitno da je velika.
    Bas svi nekako iste muke mucimo, super sta vam ide probava i grcici na bolje, ipak vecina ima starije bebice, nadam se da ce i nama uskoro krenuti. Prestala sam davati sab simplex, dam 1x dnevno eventualno, jedino redovito biogaiu i babytol, lakse kaka, ali i dalje se napinje i rezi, najgori je period i dalje vecer 7-9, kad place, al srecom ne traje predugo i smiri se onda i spava.
    Mi jos nismo neku extra rutinu uspostavili, moram priznat da sam bolje pazila i trudila se oko tih stvari sa starijom, sad sam na dvije strane, starija jos s tim uhodavanjem pa ljuta pa toddler pa prehladena, nekako se nadam da ce bit bolje kad se navikne na vrtic, opet cu je ranije skupit, al bar cemo mala i ja imat solo vrijeme kroz jutro, bas mi malo i to fali, imam dojam da nisam dovoljno angazirana ni kod jedne ni kod druge🙉.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

Cvit
    18. Rujan 2023. 01:01

Bambi tenks, to su znaci te stvarcice, a ja mislila da si jos i poslije nesto pazarila 😂
    Sjecam se da si tad stavila za torbu i drzac, ovog ostalog se nisam sjetila. Bas cu pogledat 👍

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Ally007
    18. Rujan 2023. 09:28

Bambi - napravit ćeš promet Aliju, evo i ja baš gledam da narucim taj držač za čaše, one šarene kartice za dijete i ogledalo za auto. Ps je li se koja već vozila sama s djetetom u autu? Ja inače bas volim voziti, ali ovo nikako da se odvažim.
    Nas malac je počeo zbilja dobro spavati navečer. Uspijem ga uspavati oko 8-9, obično spava ko top taj prvi dio. Diže se ili oko ponoći pa u 3-4, ili samo 1x oko 1-2 za hranjenje. Jedino kaj oko 5 nadalje kreće neka uzasno nemirna faza sna di stalno stenje, zaplače, puše it's, tako da ja ozbiljno razmišljam da se na ta 2h premjestim u sobu pored 😭. Jer on izmedju toga i dalje spava, al mene probudi skroz. Povremeno tad I prdne, ne znam jel do toga. Netko je spominjao da isto to ima. Samo kaj on spava već samnom u krevetu i to ne pomogne. Nekad ga oko 6 ujutro stavim sebi u pazuh, podboltam jastucima da je na ravnom i onda tako odspavamo još sat vremena. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Mia2023
    18. Rujan 2023. 09:45

Thinkpurple a kako čistiš nosić bebici? Nama je ped rekla samo kapati fiziološku, ali bi joj trebala ga baš očistiti da to i izađe van. Imam neki aspirator, ali strah me s tim malim nosićem. Jel netko koristio onu špricu i na koji način?
    .
    S alija sam i ja naručila taj držač čaše/mob i te kartice, šprice. Ugl. Isto kao i vi vidim 🤣

👸29
    🧒37
    13.12. ❤️
    Panorama ✅, stiže dečkić 💙

• ružica
    18. Rujan 2023. 12:50

Ja sam vec provala sve s ciscenjem nosica... koristim i spricu i provala sam usisivac ali mi nista nije izvuklo jer je nastavak presirok valjda jos.. najdraze mi je nakapat fiziolosku i onda ga onrenuti naopako .. dosta toga izade na taj nacin....

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

bambi27zg
    18. Rujan 2023. 13:03

Thinkpurple ovo za tummy time nesto 😅 
    Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! HRK76.76  57% Off | Black And White Baby Floor Mirror Tummy Time Sensory Baby Toys 6 12 months Toys For Babies Montessori Development Crawl Toys

https://a.aliexpress.com/_mLQcREQ

Cvit ma imam kosaricu spremnu samo nikako da narucim, sve bih da brze dode 🙈 
    Ally nasi su bas slicni 🙈 jedino ovo pred jutro ga nekad ostavim kraj sebe jer nuz oko pola 6 ustane pa jos malo ubijamo oko tako 😅

🙎🏽‍♂️34 sve ok

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.