Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Afrodita06
    24. Rujan 2023. 21:31

Thinkpurple na ovoj stranici piše da su kapi dostupne ali nažalost ne možeš ih staviti u košaricu.
    Moji spavaju prekriveni dekicom ali mislim da će sada isključivo u vreću obzirom da se vrte kao ringišpil. Spavaju na boku na klinastom jastuku. O tom SIDS-u se trudim ne razmišljati ali me prođe jeza kad ga počnete spominjati. Moji nažalost ne mogu samnom u krevet ali spavam s njima u sobi. Svejedno mi nije svejedno.

• cordis00
    24. Rujan 2023. 22:16

Moje spavaju cijelo vrijeme u vreci, za ljeto 1.0 tog, a sad mi je idealna 2.0 tog, al nisam nigdje uspjela nac za malu pa sam je obukla u 3.0 od starije. Inace je spavala u toj 3.0 i bodiju, a kako je zahladilo, kod nas u kuci bude sigurno i 20 st, uplasila sam se da ce joj hladno bit pa sam joj obukla veceras pidamu, al mislim da ce joj bit vruce. Skinula sam rukave. Sutra cu opet probat bodi i vreca. Starija je bodi i vreca 2.0, a veceras i pidama i mislim da ce joj bit taman tako.
    Pelene- ista prica kao sa starijom, babylove su nam izdrzale 1 i 2 i pocele propustat. Probala sam violeta cotton, al ne pasu nam oblikom, presiroke su. Uzela sam sad iz mullera 3ku pa cu vidjet, propustile su, ne puno puta, ali desilo se, isto bi rekla da je ili do loseg stavljanja pelene ili do obilne kakice (kaka 2x pa budu obilnije).
    Inace i doji dosta, moja “mala” vec ima 6 kg, a ima 6 tjedana😅.
    Mi smo vec na vel 68 robice, moze uc u 62 al je usko i kratko i imam dojam da joj je neudobno pa preferiram 68, vece je, ali komotnije. Kapice imam neke 62/68 broj, malo su vece; al bolje da ne steze.
    Ionako ne izlazimo van vec 2.tjedan takorec, prosli tjedan jedna viroza pa je dosla opet druga. Starija je stalno bolesna, a i mi skupa s njom, samo ona ima visoku temp i vec je 4 dana na cepicima, ode 2 dana u vrtic i dode bolesna. I nista nece jest☹️.

👩33g👨33g 👧👧👶

• Robin_Daggers
    25. Rujan 2023. 00:10

Pozdrav veliki i mali prijatelji, eto da se i ja javim malo.
    Danas je cura 4 mjeseca, kuzi vec jako dobro, obozava interakciju i sve, sve, sve je smijesno. Cim joj se obrati. Stavljam je u gym, drzi glavicu, ali umori se dosta brzo. Dodje do pola posla u okretanju na stomak, izvine se, ali joj fali jos malo. Mi smo se od grcica izvukli, bojala sam se prijelaza s baby tolla na plivit, ali dobro je proslo. 
    Nocas sam je obukla u dugacko i prekrila dekicom, inace bude hlacice, carape i kratki bodi i prekrijem je malo preko stomacica. Ali da, pocela je naveliko vuci dekicu preko sebe kada se probudi, morat cemo se na vrecu prebaciti.

Jagoda, zao mi je zbog straha. Mozda bi ti bilo lakse psihicki da ispod madraca stavis neko povisenje da je beba makar malo na povisenom i da je na boku. Bokove izmjenjujes. I da podrigne nakon podoja. 

Moja cura inace ima jako rijetko stolicu, svaka dva tjedna. Bili smo kod pedijatrice zbog toga i kaze pedijatrica da vidi da je ona zadovoljno dijete, stomacic nije tvrd, ali valjda bas koristi to mlijeko maksimalno, a probava spora. Radimo i masaze za stomacic i svasta nesto, ali kaka kad popije zasladjenu kamilicu. Nadam se da ce krenuti na bolje kada krene kruta hrana i kretanje 🫤

• Robin_Daggers
    25. Rujan 2023. 00:12

Pelene koristimo baby love, na trojci smo. I to bude puno, puno do jutra jer ja preko noci ne mijenjam da je ne razbudjujem. 
    Mozda sam neke teme i preskocila, sad vise ne znam. Saljem svima pozdrave.

• cordis00
    25. Rujan 2023. 08:56

Jagoda, ne znam u kojoj pozi dojis, mozda imas jaci otpust mlijeka, mozda ti se prepune dojke, a ona je jos mala da se moze nosit s tim pa joj naglo dode pa se zagrcne, probaj dojiti u lezecoj pozi da bude sporiji protok i malo samo izdoji visak ako ti je prepunjena dojka, to se isto mojoj prvoj desilo par puta da se zagrcnula jer bi navalila ka luda i bilo bi joj previse, kasnije se naucila nosit s tim i uspostavila se ponuda potraznja pa nisam imala probleme s prepunjenosti.
    Inace bebe automatski okrenu glavu da bljucnu, ako lezi na ledima, moja prva je na boku bila 2 mj sigurno, ovu drugu sam pocela na leda stavljat jer me strah da se na trbuh ne prevali.
    Ja po noci ne podrigujem jer bi sigurno razbudila, cak ako se malo ukaka mimo presvacenja nocu ostavim do iduceg puta da ne razbudim.

👩33g👨33g 👧👧👶

bambi27zg
    25. Rujan 2023. 09:32

Thinkpurple gaia kolagen nema resveratrol, provjerila sam ;) ima okus nara ili zelene jabuke, a i tropic. Pila sam taj ranije i meni je bio super, a ovo sam provjerila bas sa njima 😄 mislim da im je trenutno i neka akcija u tijeku na webu! 

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Ally007
    25. Rujan 2023. 10:48

Jagoda - plakanje će pomoći da se potakne disanje. Vjeruj mi, anesteziolog sam, i kad nam u sali prilikom buđenja djeca odu u spazam ili se zahliknu i prestanu disati samo ih jako bolno podrazimo ispod donje čeljusti (neću sad objašnjavati hvat jer neznam bi li to laici trebali raditi). Ugl-ne jednom mi je dijete bilo plavo ko šljiva i nakon toga prodisalo. Znaci, samo da ga zaboli. Što se SIDSa tiče, citala sam da je najčešći izmedju 2. i 4. (ili 6.) mjeseca života. Ja sam definitivno stavljala svog malisu na bok prvih mjesec i pol dana, jer sam se isto bojala da se u snu ne udavi.
    Znaci,nocas sam se smrzla. U sobi nam je bilo 20. Bebač je bio u bodiju dugih rukava (onom na preklop, pa računam 2 sloja da ima gore) + hlače +carape. Gore sam ga obukla u onu skroz tanku ljetnu vreću. Malo je bacakao nogicama, al sve u svemu bolje od očekivanoga, jer on obično nogicama zgura i deku sa sebe. Al mislim da ću ipak kupit deblju vreću, i to onu koja ima cif dolje na dnu, jer je ovo uzasno neprikladno za presvlačenje po noći. Jesam je nekak zgurala gore da ostalo skinem, al stalno sam se bojala da će mi se popiškiti po svemu, a i teško sam ga nazad ubacila. Vidjela sam da bebi centar ima neke vreće. Razmišljam i dalje dal da uzmem 1 ili 2 TOG. Cordisoo - u gluho doba noći sam guglala vreće za spavanje i točno znam da sam negdje naišla na 2 TOG, javim ti gdje kad pogledam opet. Što se kolica tiče, planiram danas ubacit debelu deku u njih, probat kapicu na glavu i to je to. Vidjet ćemo kak ce proc jer on isto jos od rodilišta nije imao kapicu. Thinkpurple - i ovaj mali je imao šou sa stenjanjem i plakanje od pol 5 nadalje, a ja sam taman tad zaspala prvi put nakon pol 3. Opet sam spustila skroz rolete da je mrak i nakon hranjenja u 7 ga natjerala da pored mene u krevetu još odspava. Digli smo se u 9 😁

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Ally007
    25. Rujan 2023. 11:10

Cordisoo - evo vreće od 2 Tog https://www.babycenter.hr/motherhood-vreca-za-spavanje-3-18-mj-greywhiteblack-938752.html

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• cordis00
    25. Rujan 2023. 11:57

Ally007

Cordisoo - evo vreće od 2 Tog https://www.babycenter.hr/motherhood-vreca-za-spavanje-3-18-mj-greywhiteblack-938752.html

Hvala ti, odlicna je ta! Meni su u principu h&m draze od c&a jer se kopcaju tako put dolje pa da ju cijelu ne otkrivam plus velicina mi bolje pase. Nije samo u duzini da pokrije dvije sezone nego i oko vrata i ruku dio, mene toga strah u bebaca da ce “upast” unutra i ugusit se, vjer pretjerujem.
    Bas cu tu narucit, bit ce mi do zime i iza zime.
    Kod nas je po noci u kuci 19-20 st, taman, nisam fan grijanja, radije deblje obucem. Zimi mi imaju vrecu s rukavima.
    I ja sam zimogrozna i bojim se da ce se smrznut, a znam da im pase hladnije.

👩33g👨33g 👧👧👶

Vesca
    25. Rujan 2023. 13:08

Vrece sam uzela u Lidlu prije 10ak dana. Isto kopcanje od gore prema dole, al moja to ne osjeti kad ucvrsti san.
    Vezano uz SISD ja sam si stavila Baby sense ispod madraca da mogu mirno spavati. Zasad se ni ti jednom nije upalio. Negdje sam citala da se zna lazno upaliti, ali evo nemam takvo iskustvo. A i nekako mislim da je bolje da se lazno upali da provjerim sto se dogada nego da ne funkcionira.... Mozda da si to pogledate ako vas je jako strah.... 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.