Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Karamela22
    01. Rujan 2023. 16:48

MomM ja sam odmah nakon dolaska iz bolnice krenula s bio gaia kapima. I to dajem svaki dan. Kids colic dajem po potrebi (kad krene bolit). Prođi zadnjih par str, bas su mame pisale o kapima. 

Jel ima koja problema sa odvratnim znojenjem? Ovako mi nikad nije bilo. Kosa mi je stalno mokra koliko se znojim. 
    I koje dezice koristite (ako koristite)? 
    Ja samo dojim pa iz nekog straha nisam koristila. Ali vrijeme je da izađem malo među ljude pa bi ipak stavila neki 😂 

• Petrica_92
    01. Rujan 2023. 19:47

Drage mame, 

kakvo vam je iskustvo s povratkom menstruacije?

Evo meni danas 42 dan od poroda, i nakon par dana smanjenjh lohija i sto sam konacno mislila da se to privelo kraju, krenulo mi je jarko crveno krvarenje. Je li moguce da je to vec menstruacija? Nadala sam se da cu bar jos malo uzivati bez toga 😂 Trenutno kombinirano dojim + dohrana, cca 50:50.

🤱🏽32 god
    👨🏼‍🍼 30 god

Karamela22
    01. Rujan 2023. 21:05

Thinkpurple mislim da će vam super doći malo mora, promjena klime. Drugačiji zrak. Držim fige da malo predahnete 💕

Meni tjeme smrdi. Koliko god čvrsto operem tjeme, meni odma smrdi po nekom ustajalom znoju. Sve sam mogla očekivati ali to bome nisam. Moram i ja naći neki prirodni dezic. Nadam se da taj smrd neće biti cijelo vrijeme dok dojim.

Takica
    01. Rujan 2023. 21:12

Mia tu smo negdje svi. I ja sam izlazila rano bez obzira sto sam porodjena carskim rezom i prijalo mi je. Po pola sata sat koliko su rana i beba dozvoljavale. Moja je imam osjećaj svaki dan sve razmaženija..evo danas i na rukama plače al stvarno je muče grčići.  
    Evo slazem se sa thinkpurple da su vecina kapi kao da su placebo i psihički mir roditeljima da nesto rade ali opet ja svojoj danas uključila sam simplex uz probiotik jer espumisan samo joj da proliv...a kako i nece ono na slatko mirise🤷‍♀️
    Mom jesi sigurna da vec ima grceve? Mozda da probas sa probiotikom prvo? Ja bih pozvala pedijatricu da se konsultujes j oko dohrane mozda trebas promijeniti...ali postepeno, obrok po obrok ne odjednom .
    Karamela i dalje se znojim... dezic ne koristim samo roll on onaj medicinski..pojma nemam naziv skoro bez mirisa jer dojim većinski.  
    Petrica meni su lohije doslovno trajale12 dana a prije 5 dana se desio neki smedjkasti odliv i od tad mrljavi opet. Ja bih konsultovala ginekologa bar telefonski. Mada kazu da moze biti i kasnije crveno a da je sve ok...
    thinkpurple bravo za osip.. jel to najduže bez kortika da se nije vratio jeeeej. Za hemoroide nemam savjet jer ih nikad nisam imala i hvala Bogu i sad su me zaibisli.? Da ti se nije probava poremetila? Probaj izbaciti toaletni papir ili bar uzmi onaj vlazni nemoj vlažne maramice..
    Sad ce to morska voda srediti🙃🤗 jesi dobila dozvolu za kupanjac u moru od dr rane sve ok? 

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

MomM.94
    01. Rujan 2023. 21:28

Takica

Mia tu smo negdje svi. I ja sam izlazila rano bez obzira sto sam porodjena carskim rezom i prijalo mi je. Po pola sata sat koliko su rana i beba dozvoljavale. Moja je imam osjećaj svaki dan sve razmaženija..evo danas i na rukama plače al stvarno je muče grčići.
    Evo slazem se sa thinkpurple da su vecina kapi kao da su placebo i psihički mir roditeljima da nesto rade ali opet ja svojoj danas uključila sam simplex uz probiotik jer espumisan samo joj da proliv…a kako i nece ono na slatko mirise🤷‍♀️
    Mom jesi sigurna da vec ima grceve? Mozda da probas sa probiotikom prvo? Ja bih pozvala pedijatricu da se konsultujes j oko dohrane mozda trebas promijeniti…ali postepeno, obrok po obrok ne odjednom .
    Karamela i dalje se znojim… dezic ne koristim samo roll on onaj medicinski..pojma nemam naziv skoro bez mirisa jer dojim većinski.
    Petrica meni su lohije doslovno trajale12 dana a prije 5 dana se desio neki smedjkasti odliv i od tad mrljavi opet. Ja bih konsultovala ginekologa bar telefonski. Mada kazu da moze biti i kasnije crveno a da je sve ok…
    thinkpurple bravo za osip.. jel to najduže bez kortika da se nije vratio jeeeej. Za hemoroide nemam savjet jer ih nikad nisam imala i hvala Bogu i sad su me zaibisli.? Da ti se nije probava poremetila? Probaj izbaciti toaletni papir ili bar uzmi onaj vlazni nemoj vlažne maramice..
    Sad ce to morska voda srediti🙃🤗 jesi dobila dozvolu za kupanjac u moru od dr rane sve ok?

Nisu klasicni grcevi, da traju duze. Nego dok treba kakit se malo napinje ili dok spava se zna zagrciti. Od sutra budemo krenuli sa bio gaiom. 

🙋‍♀️ 29
    🙋‍♂️30
    14.06.2016 💙👶
    Someone i love was never born. 💓😇
    22.02.2022 💔 21.tt
    27.12 ➕
    Baby girl 💗

Ally007
    02. Rujan 2023. 00:09

Mia - kod nas identično, spava samo na rukama. Evo danas je bio još jedan koma dan, sreća da je muž još doma jer ne znam kako bih ga ishendlala sama. Uzasno je zainteresiran za sve, oči su mu široke ko 2 klikera. Skuzili smo da ga ne možemo ni nahranit kad gori TV jer ga onda krene gledat. Ili prati pogledom tko god se šeće u tom momentu pred njim pa ne jede. Došlo mi je da guglam postoje li koje moderne metode za oducit dijete od nošenja na rukama. Probali smo muziku, igračke iznad kreveta, babybjorn, sve. Dzaba. Jedino da odemo na balkon i zatvorimo vrata da ga ne čujemo kako urla . Da se razumijemo, tu ne računam kad ima grčeve. Tad nije problem da ga stalno nosim, bude mi ga baš žao. Nama je Espumisan pogoršavalo grčeve. Mom - danas je muž rekao da mu je vrhunac dana kad se mali pokaka. Ista stvar, grčenje, stiskanje, plakanje. Svi slavimo kad konačno uspije. Mi smo već neko vrijeme na BioGaiai, al ne bih rekla da pomaže. Pedijatar kaže da su sve kapi psihoterapija za roditelje, i istina je. Nekak mi je lakše kad bar nešto dajemo. Nismo još ove anticolic probali.
    Petrica - ja sam prilično sigurna da sam 6 tj nakon poroda dobila mengu, unatoč tome što bar parcijalno dojim. 
    Thinkpurple - nas je promjena spasila, mislim da će i vama dobro doći. Imate li možda mogućnost da vam dodju nečiji starci? Nas je na moru spasilo što su i muževi starci bili tamo, pa se nosanje po danu rasporedilo na 4 osobe. Beskrajno lakše, nije ni čudo da su nekad na selu imali hrpu djece, kad su u kućanstvu bile 3 generacije odraslih. 
    Lightblue - sramota! Odi im tamo u covid-skafanderu. Ja bih razvalila vrata, svaka čast na strpljenju. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

• ružica
    02. Rujan 2023. 15:24

Karamela, ja ti ne mogu opisati koliko se ja znojim. Nikad ali nikad u zivotu mu pidama i posteljina nisu bile mokre.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• AM13
    03. Rujan 2023. 11:59

Drago mi je da ste sve dobro vise-manje.. ja cu samo reci za hemeroide - ulje gospine trave, na blazinicu i medu guzove, jedino sto je pomoglo! Imala sam period di sam klecala na podu i plakala, a malog ljuljala u babybjorn bounceru jer drugacije nisam nista mogla, nakon par dana s tim uljem kao nova, nije se ponovilo vise! I za rez od epiziotomije Cicatridine sprej, isto sam se patila tjednima i nakon par dana od primjene spreja kao nova! 
    Uzivajte cure i bebice 🥰

mom.I
    03. Rujan 2023. 18:22

Karamela, isto se znojim nenormalno. Budim se po noći s mokrom majicom, izađemo u laganu šetnju, znojim se, čak i nakon toga se još pola sata doslovno cijedim.. Užas! Imam osjećaj da koliko god se tuširala i dalje smrdim. Koristim od biobaze roll on i to 'ukradem' od kćeri neki kids jer sam primjetila da on bolje djeluje od ovih ostalih normalnih.
    .
    Petrica, ja sam krvarila 4 tjedna nakon poroda, a poslije toga nakon 2 i pol dobila mengu, tako da evo sad je već i druga stigla 😅 ali ja ne dojim. 
    I to bude obilnije i baš bolno, a nikad prije nisam imala problema s tim. 
    .
    Thinkpurple, drago mi je da ste malo pobjegli i nadam se da vam je dobro došlo. Držim fige da ste nadošli i da sad kreće na bolje 🤞🏼🍀

L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
    V 💙 2023. | we made a wish and you came true |

Meli18
    05. Rujan 2023. 08:48

Mamice kako ste? Jel jos koja od vas ostala tu? 😅 
    Da se i mi malo javimo.. kod nas je sve u redu iako smo po danu dosta budni u komadu 😅 ponekad spava po 2-3 h a ponekad samo sat vremena i bude budna 2-3h 😅
    I sad par noci nismo bas dobro spavali, isto se budi svakih sat vremena.. mozda skok u razvoju? I radi cudne zvukove po noci, svakih par min.  da se uplasis 😂 ne znam da li i vase bebice to rade...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.