Thinkpurple ja svog mališu ostavim ili u babybjornu, ili na kajču ali mu napravim “fotelju” od jastuka za dojenje pa je fiksiran. Ako keži na kauču, obavezno jastuk oko njega da ne preleti.
Imamo nubelino podlogu za igranje (apsolutna preporuka) i na njoj lezi i igramo se dok je budan, i prakticiramo tummy time po par minuta svaki dan. Fascinantno mi je koliko se vec vidi pomak u dizanju glavice, pa nas to motivira za dalje vjezbanje.
Sto se tice uspavljivanja, mi se nosamo 10ak-15 minuta u mraku, i ja pjevusim - jadno dijete zaspe od muke 😂 obicno se probudi kad ga spustim, ali onda ga vise ne dizem - malo mazenja po glavi, vratim mu dudu i zaspi opet
🤱🏽32 god
👨🏼🍼 30 god
Jesu li vasi najnervozniji navecer? I placu li prije spavanja? Noj uglavnom vristi pred spavanje, gotovo svako, i zaspe kroz par minuta...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Kako sve izgleda jednostavnije kad je kod nekog drugog 😭 Naravno iza svega toga stoji trud i vrijeme ali nije da ga mi uskracujemo, naprotiv nekad uspavljivanje potraje i dva sata 🤦🏼♀️ Da imam drugo dijete bukv ne znam sta bih. Nije to bas uvijek tako bilo od rodjenja, ali evo zadnjih nedelja je intenzivnije. Noooo, zahvalna sam da nema grceve i da nije placljivica, pa sad Boze moj dok mi ruke ne otpadnu 😂 Cekam da prodje i ovaj skok pa se ili vracamo rutini (lezanje i dojenje i vrlo brzo zaspi) ili samouspavljivanje. Bog nam na pomoci bio.
Belinda hvala za iskustvo kao i svim ostalim mamama lavicama 🙋🏼♀️
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Jesu li vasi najnervozniji navecer? I placu li prije spavanja? Noj uglavnom vristi pred spavanje, gotovo svako, i zaspe kroz par minuta…
Kod nas je tako. I to doslovno krene pola sata pred kupanje. Onda zahtijevaju najviše pažnje jer su jako nervozni. Ne ovisi o umoru, nisu gladni. Jednostavno je tako.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Drage mame, kao mlada mama iman par pitanja 😅
Spavanje Gdje spavaju vaše bebe? Jesu odmah od početka spavale u kinderbetu ili ste to postupno provodili? Naš maleni spava s nama u krevetu ali se bojim radi sigurnosti i htjela bi ga prebaciti u krevetić. Problem je sto on ne zeli nikako ostati, spava maksimalno 20-30 min i to nemirno i nakon toga plac. Inače se uspava dok doji, ne moram ga ništa posebno nositi ili uspavljivati, on nakon svakog dojenja spava.
Epiziotomija Ne sjecam se jeste pisale on epiziotomiji ali evo meni su morali napraviti jer je porod jako brzo napredovao, sat i pol od početka trudova do poroda 😅, i jednostavno se međica nije uspjela omekšati, a beba je zapinjala na izlazu. Napravljen mi je mediolateralni rez i sad je prošlo 8 dana od poroda i dalje me poprilično boli, ne mogu sjediti, boli me i u nekim položajima ležanja, a odlazak na wc je nemoguć bez brufena a inače nisam osjetljiva na bol, čak tijekom poroda nisam niti tražila nikakve lijekove protiv bolova niti epiduralnu. Jel koja od vas to prošla da me malo utjesi? Inace se osjećam super ali ovi bolovi me bas sputavaju 😩
E zaboravila sam pitati, gdje ih planirate drzati preko dana sad uskoro?
Moja je na kaucu al smo skuzili da se pocela okretat i pratit glavom kad nas vidi l i cuje. Pogotovo stariju sestru zvrka. Okrece se sama na bok i odguruje nogama pa mi nije bas sigurno da bude uskoro sama na kaucu. Stavim ju i u bjorn pa malo gleda iz njega.
I jel ih stavljate u baby gym vec? A na trbuh? Kolko cesto?
Moj bude na kutnoj u kutu 😂 maknem jastuke pa bude dovoljno duboko da ne može pasti, ali uvijek smo tu kraj njega. Kad idem npr. do wca, na tih par minuta ga ogradim jastucima za svaki slučaj, a kad sam u kuhinji ili sobama stavim ga u evolve tako da vidimo jedno drugo.
Na trbuščić ga stavimo svaki dan po malo, kad je raspoložen. Dobili smo chiccov jastuk za tummy time pa i njega koristimo, a gym nam stiže za vikend pa onda krećemo i s tim.
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Pahuljkajesiprobala sa nosiljkom ili maramom?
Jesmo probali smo s maramom, nekad uspije nekad ne, zavisi valjda od njenog raspolozenja 🤣 Ona to tako po pola satica ali koliko nespava cudi me da ne place i da nije nervozna 🤷♀️ Ko se bori jos sa skokom u 5 nedjelji i koliko traju kod vasih 🤦🏼♀️
11dpo 22.11.2022 prvi ➕
Drage moje da se i mi malo javimo. Moja malecka ima 10 dana i dobra je bebica ne mogu se pozaliti ali imam par pitanja i za pozalit se.
Sto se mene tice, oke sam. Svaki dan sve bolje. Imam 5 šavova od epiziotomije i to je bilo uzas na pocetku, nisam mogla na wc ni malu nuzdu bez da jaucem, a kod velike su tu skoro bile i suze. Nastao mi je potkozni hematom pa se to upalilo i zato je bilo tak bolno.. za to pijem klavocin 7 dana. Sad savove skoro i ne osjecam. Pa Mamapa vidik da i tebe to muci. Jrl te samo boli ili bas onako pece i nateceno je? Jer je meni bilo jako nateceno.
Neki dan sam dobila i hemeroide. Nisam ih imala do sad pa mi je i to mala patnjica ali bit ce ok. Inace me u trbuhu boli svasta nesto kso neka nelagoda, pogotovobu probavi, valjda se sve vraca na svoje mjesto.
Iz bolnice sam izasla ko zombi, nisam nista mogla spavati od vrucine, bebe, uzbudenja, cimerica... i onda su prva dva dana doma bila uzasna ali sad je vec bolje. Osjecam se normalnije svaki dan sve vise. Jedino se jos isto abnormalno znojim. Kile sam sve izgubila u porodu i sad sam na istoj tezini kao prije trudnoce.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Sto se beboline tice, zadnji dan u bolnici je bila na fototerapiji zbog zutice, samo taj jedan dan. Meni je to bila drama najveca ali okej! Jos uvijek je malo zuta i danas mi je patronazna rekla da mozda ne jede dovoljno da to ispiški pa me to malo zabrinulo. Ona ima super hvat, odlicno papa, iskljucivo je dojena od prvog dana i izasla je iz bolnice skoro s istom porođajnom tezinom (70 g manje).. e sad, jos je nisu vagali ponovno da vidimo koliko je dobila u tjedan dana, ali sreca u nesreci, sutra idemo kod pedijatrice jer smo imali situaciju s pupkom (nista strasnk ali ga je malo zasrala i rana se otvorila). Pa ideko na pregled i onda cu sve ispitati. Ona kad pojede, malo je dignem na rame i djeluje mi zadovoljno. Dojim na zahtjev, ali trudim se nekako da preko dana kad se prvo probudi prvo dobije cicu pa se presvlacimo pa omda malo gleda budna je i zaspe, a preko noci da se prvo presvucemo pa onda cica pa spavanac dalje.
Sto se tice spavanja, super je osim kad je krene frkat probava. Sva se unervozi, krene se naprezat, crvenit, kmecat pa nekad i vristat i onda se zna probuditi iz sna i to mi je uzas. Imaju li vase bebe tako problem s probavom i kakanjem? Znam da ste nesto to prije pisale ali se ne sjecam vise. Bas bude mir cim se pokaka ali nekad se dugo muci. Koji je savjet?
Osim toga s probavom, sve je odlicno i nadam se da ce tako i ostati 🤞🏻
E sad, zanima me kako izgleda vas neki dan s bebom? Sto je s tim budim prozorima itd? Moja ih ima sve vise, al najgori mi je neki navecer kad se razbudi i gleda i svasta bi nesto i prekasno zaspe opet, muz i ja krepamo vec od umora. Prva dva dana doma ju je to uhvatilo i zaspali sko tek u 3 ujutro. Sinoc i preksinoc je bilo bolje ali smo zaspali oko ponoci. I omda se probudi oko 2-3, pa u 6 i 8-9. Voljela bi da vise odspava tijekom noci, samo ne znam kak to postici... i da joj je taj budni prozor popodne a ne kasno navecer.
I patronazna nam je rekla da mozemo krenuti s kapima protiv grceva vec sad pa bi uzela Lefax kapi kak ste pricale. U kojoj tocno ljekarni na Dolcu ih ima? U
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Visekratni jastucici nznm jeste culi za ove, frendica mi kaze da su odlicni: https://instagram.com/mami.tza?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
09/23 stigla naša ljubav ❤️
07/24 FET x
09/24 FET x
11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić
Sortiraj odgovore
Najstariji