Mogice da su kupine ali stvarno ne znam.. nikad nisam imala nikakve alergije ni na sto u zivotu, bas mi je cudno sad ovo. I neugodno je ful ali bude proslo.
.
Ja sam svoju probala staviti u baby gym ali gledala je sa strane, nije uopce skuzila igracke tako da mislim da je premala jos. Ali dobro je za tummy time.
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Hej cure, da se i ja javim. Nema jos whats app grupe, nisam uspjela stici, niti cu imati mogucnosti ovaj mjesec. Ako netko zeli, neka slobodno.
Kod nas je prezivo i dani su mi prepunjeni. Beba je i dalje dobrica, stavljam je u gym zadnja 2,3 dana. Ok joj je. A najbolja stvar joj je suskava knjigica, to voli drzati koliko moze. Poceli smo raditi vjezbice, malo radimo otvaranje dlana, "draganje" sebe, mene, cisto da osvjescuje opip.
Dijastazu nemam, popipala mi fizio kad sam bila na masazi i pocela sam s vjezbanjem jer imam jos 5 kg od trudnoce.
Vanilla, mene je i nakon prvog i nakon drugog poroda uhvatio neki svrab dlanova. Ne tako kao tebe, ali valjda kako se razina hormona sredila, tako se i to povuklo.
Hej djevojke, i ja sam ovdje još uvijek. Ali samo dok uspijem nešto napisati prođe vremena da na kraju i zaboravim što sam htjela napisati.
Jedno pitanje. Imam problema sa obućom. Sve cipele su mi male osim tenisica pošto njih mogu razvezati. Znam da u trudnoći noge nateknu, stopala se prošire, da se to isto događa od dosta kila ali sve sam kile skinula i od poroda je prošlo tri mjeseca, nije li se to već trebalo vratiti u normalu?
I mi kao Robin vježbamo hvatanje šuškave knjigice, igramo se u babygymu. Baš se jasno vidi kako rastu svaki dan.
💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
02/22 IUI - beta 0, 9
05/22 IUI - beta 0,1
09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️
afrodita060606@gmail.com
Kile. U trudnoći sam dobila 14, na porodu otišlo 7 i nakon toga još 2, s ovih 5 se borim još uvijek. Isto su mi dobile ruke dosta, a i noge, ne sjećam se kad su mi se zadnji put dodirivale noge, tj. bedra, a ovo ljeto sam muku mučila i s tim kad bi nosila kratke hlače ili haljine. Trbuh mi je onako, smanjio se, ali je dosta opustena koža tu, ne znam postoji li kakva krema ili nešto da se malo zategne.
Za dijastazu sam googlala i ovdje je prikazano kako provjeriti sama, pa su moji 'stručni' prsti procijenili da je u redu. 😂 Oko pupka se osjeti mali razmak i onako je plitko, pa bi to trebalo bit u granicama normale. https://lele.hr/blog/majcinstvo/trbuh-nakon-poroda-potpuno-iskren-tekst-o-dijastazi-i-sto-mozete-uciniti-odmah/
.
Baby gym. Dobili smo ga sad za vikend i odmah sam ga išla stavit, al nije mu baš zanimljivo, nije uopće doživio te igračkice, samo je ležao i negodovao. Na krevetiću ima mobile sa plišanim životinjicama i to mu bude prezanimljivo, pa sam mislila da će i ovo, ali ništa.
Kakve gymove imate, šarene, crno-bijele, nešto treće? Naš je u pastelnim bojama, pa mu možda zato nije zanimljivo. 🤷🏼♀️
Zato mu je prezanimljiva dormeo žuta sova, nju čim ugleda nabaci smiješak i lijepo se 'ispriča' s njom. 😂
Baš se iz dana u dan vidi koliko napreduje i mijenja i svaki dan me nečim novim iznenadi, a vjerujem da nam je tako svima. 🤗
.
I kod nas je krenula ona večernja nervoza.. bude i nahranjen i čist i nosimo se, al on svejedno plače dok se valjda ne izmori i zaspe. I probudi se opet nakon pola sata 😅
.
Mame, kakve kreme koristite za pelensko područje?
Do sad nam je sve pasalo, dok nismo probali violetine airdry pelene. Tad se malo osuo i odmah smo ih makli, al od tad se nikako riješit tog crvenila i prištića. Prestali s vlažnim maramicama, sad koristimo samo krpice i vodu, mazala sudocremom, mustelom, weledom, pavlovićevom.. malo se povuče, pa se vrati.
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
https://lele.hr/blog/majcinstvo/trbuh-nakon-poroda-potpuno-iskren-tekst-o-dijastazi-i-sto-mozete-uciniti-odmah/
Ja od početka koristim samo Mustelu i Pavlović za pelenama područje. Nju smo prestali prije par dana jer je beba imala soor izrazen i naravno gljivice su prošle kroz probavni trakt i naselile i u pelensko područje. Tad smo ukinuli Pavlović i mazala Canesten 2x dnevno 5 dana i sad je sve super.
Sad koristimo Cicastela kremicu pa cu na poslije na onaj njihov balzam preci.
Velika mi je dilema bila sa kojim proizvodima krenuti i da ima sve od jednog pa sam se dvoumila oko Mustele i Weleda ali je odluka pala na prvu. Mozda da probas sa Weledom?
Pelene na pocetku Baby love sada Pampers premijum care..
Baby gim mi imamo šareni i koristimo ga da je stavljamo na trbuh mada i na nama kad lezi odize glavicu. I malo je dozivamo suprug sa jedne ja sa druge strane i fino se vrti. Sve to traje do 10 min uglavnom pred spavanje.
Ja danas počela sa redukcijom ishrane pa cu vidjeti kako ce ici...imam 3kg viska.. ima i u grudima malo al vise je stomak jer sam imala bas ravan prije trudnoce i sad mi smeta.
Jagoda sekcija- carski jeste ozbiljna operacija ali 4 dana od operacije mora ici na bolje. Ja sam imala carski u spinalnoj pa su me digli 12h nakon poroda na noge oci ispadaju ali svaki dan je bilo sve bolje. 2 dan sam izasla iz bolesnike sobe i otisla ispred odjela da vidim roditelje..polako uz bolove i sam mogla. Ja sam imala resorptivne konce koji se ne vade. Kakvi su kod tebe? Ja bih proverila sa ginekogom- operaterom ako se bol ne smanjuje.
10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗
Mom ja Vam mogu samo weledu preporučiti ali vidim da ste i to probali. 😥 možda mustela? Nisam probala ali evo moja frendica samo nju koristi i kaže da je super.
Bas sam mislila probati neke druge pelene jer smo sad na pampers premium care koji je dosta skup. Ali možda bolje ne dirati ništa dok mu odgovara.
.
Od vlažnih mogu preporučit water wipes. Nemaju nikakav miris, dosta su mokre pa ga bas lijepo mogu očistiti.
I mi smo tu, ali premalo vremena da uspijem nešto napisati. Ja sam za ovaj forum, ali ako svi odete na whats, budem i ja.
Stalno bi se nosali i ništa ne spavamo pa mama i tata samo šetaju po stanu, ne daj bože stati i sjesti 🤦
Sad u subotu imamo mjesec dana 💞
Nabavili smo elastičnu maramu pa ćemo probati ovih dana s time ako bude htio. Naručili smo se na pregled kukova, to smo dobili termin za jedan mjesec, a kod pedijatra idemo za desetak dana. Bili smo u par šetnji, ali mene to previše umara jer čim uđemo u stan, on se probudi pa ga moraš nosati, a ja ko zombi tako da smo malo stali s njima dok se ne oporavim malo. To je uglavnom to kod nas.
👸29
🧒37
13.12. ❤️
Panorama ✅, stiže dečkić 💙
Mia, Miracle - kod nas sve isto s nosanjem. Nekako mi je lakše kad čujem da nismo jedini. Jucer sam doslovno plesala pred njim koji je sjedio (5 min) u baby bjornu, jer nisam više znala što bih. Isto razmišljam o baby gymu, ali ovo malo zvečki koje imamo ga zainteresiraju na ravno 1 min, I onda se opet želi nositi i gledat okolo. Danas sam u pepcu kupila crno bijelu krpicu i Silvestra zvečku i to ga malo dulje okupira, valjda zato što jače percipira te kontraste. Šetnje kolicima nam ok funkcioniraju, samo smo ga 1x morali nosit na rukama. Malo je komplicirano jer smo bez lifta pa su kolica dolje u autu. Isto ne znam kako da ga uspavam bez ruku, sve one teorije o spuštanju djeteta u krevet "pa da se samo uspava" ne drže vodu. Doslovno je misija spuštanje iz ruku na madrac, pa stavljanje 1 ruke ispod vrata da misli da se još nosi, ljuljanja itd.
Jagoda - ja sam se jako brzo oporavila nakon carskog, ali isto je prva 2 dana bilo stravično kod mokrenja, doslovno ko da me netko nožem reže i preznojavanje, mislila sam da ću se onesvijestiti. Tad mi je sestra u bolnici rekla da što više pijem i piškim da se to unormali. Stisla sam zube, izdržala u zbilja je prošlo.
👨🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
👱♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳
Hvala puno, cure, na prijedlozima. Taman imam uzorak bepanthena iz nekog poklon paketa, pa sam odmah išla isprobat. Ako se pokaže dobro, sutra šaljem muža po veliku. 🤞🏼
Thinkpurple, hvala na hintu za prokuhanu vodu. Možda je i do toga, kod nas su svako malo neki radovi po vodovodu pa nakon toga bude svakakva.
Tvoja beba baš lijepo napreduje bez obzira na sve probleme koje imate, bravo!
Zar ne bi u pravilu u nosiljku na naprijed smjeli tek kad se sami posjednu? Morala sam se informirat o bebonošenju jer s prvom to nisam prakticirala. Čini mi se da ne budem ni sad jer nam je samo jednom uspjelo da V bude miran, inače ispruži nogice i 'iskoči' iz pravilnog položaja. 😅
L 💝 2013. | and in this world, she is my world |
V 💙 2023. | we made a wish and you came true |
Pozdrav cure,
Mi evo imamo srecu da imamo malog koji se niš pretjerano ne voli nositi. Najviše voli da ga se pusti na miru i da gleda u zid ili mu stariji sin naslika crne simbole na papir pa ga to malo animira..mjesec dana će za dva dana. Puno spava ili kunja.
Miracle s kojom Adermom mažete prištiće? I moj je dobio po licu unazad tjedan dana. Prvi sin je imao baš šugu na obrazu i to smo mogli samo korticima riješiti ali je nestalo samo od sebe nakon godinu dana. Velika gnojna krasta preko pola obraza je bila
Ja isto guzu tretiram mlakom vodom i blaznicama i samo navecer namažem weledom. Prebacili smo se na Lidlove pelene i skroz su ok
Sortiraj odgovore
Najstariji