Ljetne bebe 2023. 🌅🌊🏖️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ally007
    08. Rujan 2023. 19:17

Lightblue- 🎉🎉, neka si i ti konačno dočekala sretan ishod! Znam da nisi mene pitala, ali evo i moje mišljenje za pripremu AD - obavezno nabavi sterilizator. Mi smo u baby centru uzeli od MAMa,mislim da je 60eura bio, stane cca 7 ili 8 bočica. Sterilizirat 5 min, jos malo pričekas i bok. Inace sam još izmedju hranjenja svaka 3h stajala uz lonac, pa po noći kad bi i mogao spavati ne možeš jer stalno kuhaš. Plus ne grije okolinu. Meni je za 1 bebu optimalno 6 flasica, pa ih naizmjence steriliziram i koristim (tako da palim sterilizator cca 2x/dan). Nadobudno smo krenuli s 2 flasice i sljedeći dan išli u DM po još, jer se desi da kao počne jest, pa više neće, pa za sat i pol opet itd. Ugl, proklinjem što nemam mlijeka u sisama, da ga ne mogu samo turnut na sisu i gotovo. Što se grijača za bočice tiče, mi koristimo 2 termosice (1 vruća, 1 hladna voda). Ali tebi će s blizancima možda bit nezgodno. Citala sam da ima Xiaomi pametno kuhalo koje drži temp vode na 40C 12h. Pa ljudi kupe dozatore u DM-u i samo izmixaju hranu + tu vodu iz kuhala. Mozda ti to ne bi bila loša opcija? Mislim da svi neki grijači imaju mjesto samo za 1 ili 2 flasice, a ovdje staviš vode koliko hoćeš i imas za hrpu obroka.
    Što se spavanja tiče kod nas uopće nema pravila. Mislim da smo mi i 2.skok preživjeli, bar se nadam da je prošli tj to bilo to. Bio je užasan par dana. Načelno vrlo malo spava po danu, mislim da se ukupno je skupi ni 3h od 7 ujutro do 8-9 navecer (i to 3h ako je dobar taj dan). Doslovno su mu kapci crveni od umora, a on se bori da ne zaspi. Ili zaspi pa ga probudi prduckanje. Onda navečer najčešće odvali dulje, od cca 9 do 1 (povremeno se probudi oko 23). I onda još možda neko 2.5-satno spavanje do 4, 4:30. Od 5 do 7 spava nekako isprekidano jer ga muči prdenje pa se stalno budi i grči. Jedva čekam da malo stasa da mu se probava ustabili. 
    Cordisoo - e baš to, jedva čekaš to dijete, al ništa te ne može pripremiti na to kako izgleda sve u stvarnosti. 

👨‍🦱 35g, oligoteratoastenozoospermia
    👱‍♀️35g, endometrioza, 2x operacija, niski AMH, visoki FSH
    08/2022- uspjeli dobiti 2 zigote u prirodnom cikusu
    09/2022- vraćanje 1.blastociste ❌
    11/2022-vraćanje 2.blastociste 🥳

Lightblue
    08. Rujan 2023. 21:50

Ally007

Lightblue- 🎉🎉, neka si i ti konačno dočekala sretan ishod! Znam da nisi mene pitala, ali evo i moje mišljenje za pripremu AD - obavezno nabavi sterilizator. Mi smo u baby centru uzeli od MAMa,mislim da je 60eura bio, stane cca 7 ili 8 bočica. Sterilizirat 5 min, jos malo pričekas i bok. Inace sam još izmedju hranjenja svaka 3h stajala uz lonac, pa po noći kad bi i mogao spavati ne možeš jer stalno kuhaš. Plus ne grije okolinu. Meni je za 1 bebu optimalno 6 flasica, pa ih naizmjence steriliziram i koristim (tako da palim sterilizator cca 2x/dan). Nadobudno smo krenuli s 2 flasice i sljedeći dan išli u DM po još, jer se desi da kao počne jest, pa više neće, pa za sat i pol opet itd. Ugl, proklinjem što nemam mlijeka u sisama, da ga ne mogu samo turnut na sisu i gotovo. Što se grijača za bočice tiče, mi koristimo 2 termosice (1 vruća, 1 hladna voda). Ali tebi će s blizancima možda bit nezgodno. Citala sam da ima Xiaomi pametno kuhalo koje drži temp vode na 40C 12h. Pa ljudi kupe dozatore u DM-u i samo izmixaju hranu + tu vodu iz kuhala. Mozda ti to ne bi bila loša opcija? Mislim da svi neki grijači imaju mjesto samo za 1 ili 2 flasice, a ovdje staviš vode koliko hoćeš i imas za hrpu obroka.
    Što se spavanja tiče kod nas uopće nema pravila. Mislim da smo mi i 2.skok preživjeli, bar se nadam da je prošli tj to bilo to. Bio je užasan par dana. Načelno vrlo malo spava po danu, mislim da se ukupno je skupi ni 3h od 7 ujutro do 8-9 navecer (i to 3h ako je dobar taj dan). Doslovno su mu kapci crveni od umora, a on se bori da ne zaspi. Ili zaspi pa ga probudi prduckanje. Onda navečer najčešće odvali dulje, od cca 9 do 1 (povremeno se probudi oko 23). I onda još možda neko 2.5-satno spavanje do 4, 4:30. Od 5 do 7 spava nekako isprekidano jer ga muči prdenje pa se stalno budi i grči. Jedva čekam da malo stasa da mu se probava ustabili.
    Cordisoo - e baš to, jedva čekaš to dijete, al ništa te ne može pripremiti na to kako izgleda sve u stvarnosti.

Hvala Ally,ja sam sa prvim isto s termosicama ali sas tražim rješenje ali imam dodatni problem što su na različitim ad ali to su slatke muke. Ako će u srijedu doma to će im biti 100-ti dan u bolnici. Zezaju se dr da je svakog gosta 100 dana dosta

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Cvit
    08. Rujan 2023. 22:01

Lightblue jooooj, srijedaaaa!! Jako sam sretna evo 🥳🥳
    Nakon 3 mjeseca ♥️ znas da je rujan NICU awareness month...
    Jel doma sve spremno, jeste si procesuirali da je to to, da konacno stizu doma?
    Sto se tice AD,  imam valjda cijelu zalihu Dr Browns bocica, uako i siroko grlo. Tommee tippee moje nece ni vidit, kao ni Avent.
    I Babybrezza - spas! Namjestis postavke, kliknes gumb i voila. U noci pogotovo, dok treba njih tri hraniti. Ustedi vremena. Znam da su pisali da su neke tuzbe protiv njih jer je nekima mijesala premalo formule, ja sam svoju ispitala, izvagala dvije bocice, napravila na brezzi i rucno, i stavila na vagu - u gram isto. Za sad nisam imala problema. Xiaomi pametno kuhalo isto jako hvale.
    Sterilizator obavezno. Mada sad vec znam i svaki drugi dan sterilizirat, ne svaki.
    Dr Browns bocice tesko nabaviti trenutno. Mojima je pasalo to usko grlo jer su nekom slicnom bocicom hranili na neo, cini mi se Babynova ili tako nesto. Bibs isto ima usko.
    Tek sad mi pocele prihvacat i siroko grlo, do njih je nesto lakse doci, imam ih hrpu, pa me veseli da cu ih ipak moci koristiti 😅

37 👩‍❤️‍👨 33 🌠 5/2020 biokemijska
    🧔 teratozoospermija, 👩🏼‍🦰 zacepljen jajovod
    9/2021 AIH ❌️
    2/2022 Gonal, 2 folikula, 1 js ❌️
    10/2022 Menopur, 7 folikula, 7js, 6 blastocista
    5.11. ET 2 blastice, 4 ❄️ 🥰 6dnt + 🤞🍀
    Beta 21.11. 4607 ✨️ 23.11. 8613 ✨️ UZV 5.12. ✨️ 6+4 ❤️❤️❤️ 16.6.2023. 💖💖💖

Cvit
    08. Rujan 2023. 22:03

Sad vidim da su ti na razlicitom AD...onda Xiaomi pametno kuhalo, brezza moze samo jednu vrstu mijesat 

9/2021 AIH ❌️

Karamela22
    09. Rujan 2023. 08:32

Lightblue kako je lijepo pročitati da se bliži Vaš dan dolaska doma ❤️ 
    Ja nemam savjet za pripremu AD (samo dojim) 
    Ali imam pitanje. Sterilizirane bočice nakon bas svakog hranjenja? Jednog dana ako uvedem bočice da znam. Nisam mislila da bas svako hranjenje treba sterilizirati. 🥲

Lightblue
    09. Rujan 2023. 09:17

Thinkpurple hvala.sterilizator imam i poveći broj flašica ali moje su širokog grla i sad se razmišljam šta ako im neće pasat. Mislim da ću u pon u novi nabavku.
    Sinoć su me u Lidlu gledali ko idiota,imaju 1+1 na pelene i sa prvim su mi bile OK  pa sam uzela 10 paketa br 2. Za dan će biti dobre.

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• ružica
    09. Rujan 2023. 14:03

LightBlue, ne mogu zamisliti kako ti je. Moj je 20 dana ostao u bolnici, kad je izasao....
    Moj savjet za dohranu je... imati uvijek ohladenu prokuhanu vodu, i obicno kuhalo, kad je vrijeme za jelo u bocu ulijes prokuhanu vodu i pomijesas s malo upravo zagrijanom...takonsam radila s oba i brzo je sve gotovo...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Robin_Daggers
    09. Rujan 2023. 19:54

Lightblue, weeee, sretna sam zbog vas da se napokon mozete grliti i maziti kako treba ❤️

Imam ja xiaomi pametno kuhalo jer grijem svoje mlijeko po noci i preporodila sam se. Cim se probudi, odmah je voda topla za grijanje flasice. Da sam to znala i s prvom...

Sterilizacija. Sterilizirala sam prvih mjesec i pol, onda sam prestala i sve je ok. 
    Samo operem posebnom spuzvicom, tj spuzvicom kojom perem samo njezine flasice i froschevim sredstvom.

Danas smo poceli s plivit kapima nakon baby tolla i sve se bojim da nece utjecati na crijeva.

SAYuRI
    09. Rujan 2023. 20:20

Lightblue bas se radujem za tebe 🎊🎊💖🫶 
    Moj savjet je da izjegavas Baby breezu jer ona ne prokuhava vodu samo zagrijava do zeljene temperature , a ono sto bi ti savjetovala je ovo pametno kuhalo, nastimas na koliko da drzi temperaturu, samo uspes vodu, u dozeru za prah inas vec odmjereno, istresi u vodu promuckaj i cao…

💃36 🏋️‍♀️ 44
    👦8
    👶1
    08/20 spontani 8tj
    08/22 biohemijska
    10/22 biohemijska 🤷‍♀️
    15.11.2022➕👶
    Fuck that little mouse, I’m an albatros 😁

Cvit
    10. Rujan 2023. 05:45

Robin_Daggers

Sterilizacija. Sterilizirala sam prvih mjesec i pol, onda sam prestala i sve je ok.
    Samo operem posebnom spuzvicom, tj spuzvicom kojom perem samo njezine flasice i froschevim sredstvom.

Tak i ja, posebna spuzva za njihovo i frosch, a steriliziram svaki drugi dan u prosjeku sve. Nije bilo problema.

Sto se Brezze tice, mene s trojkama spasi, al stavljam vec prokuhanu vodu, kupujem u DM njihovu Babylove, ne prokuhavam sama. To mi isto stedi vrijeme

9/2021 AIH ❌️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.